Bitterkärringen

Och så vill jag bara tillägga att jag HATAR alla er som går i gymnasiet och inte uppskattar det. Fy fan vad bra ni har det. Ni får ert studiebidrag utan krångel. Det är ingen som gottar åt sig era bidragspengar genom att hota med att ni inte får skaffa er skulder upp till öronen senare. Nä, fan vad bra ni har det!!

f.ö. så har ni en jäkligt grym rutin och massor av tid runt omkring. Eller ja, kanske inte alla, men ni har fanimej mer tid än vad man har när man pluggar vidare. Då är det extrajobb, extraextrajobb, plugg, gruppuppgifter, seminarier, föreläsningar och en jäkla massa pluggande. Och ni får ta mig fan INTE veta vilka sidor man ska plugga på inför tentan. Så var förbannat lycklig över att er mossiga gamla lärare säger åt er att ni ska läsa s 112-223 inför provet. Om ett par år så har ni en smällfet bok där ni själva ska lista ut vad som är relevant. Samt en skral ekonomi.

Ja, jag är jävligt bitter.

Ekonomioro

Jag hatar att behöva räkna pengar, att känna att jag inte har råd. ÅÅÅH, jag HATAR CSN just nu. Varför kan man inte få ta ut bidrag en termin utan att samtidigt förbruka lånet?? Jag blir så jävla förbannad!! CSN gynnar verkligen inte de som kämpar och försöker. Nä, fy fan!! Det är nästan så att jag ska tokvägra CSN resten av mitt liv och ta banklån sen när det riktiga pluggandet sätter igång. De har ju så förbannat korkade regler så att man nästan kräks.

Nä, men nu har jag megaoro för min frasmtid. Jag måste kanske hoppa av pluggandet efter några månader. Mitt pendelkort kommer att kosta 1000 kr/månaden och i September har jag knappt några jobbtider= inte 1000 kr till tåget. Dock så betalas ju septemberlönen ut i oktober, så jag ska kanske inte gråta riktigt än. Det är november månad som kommer att hänga löst. Förmodligen julklapparna och besöken till Ola, kul saker med vännerna, alla möbler som jag måste köpa och min studentlitteratur... Jag kommer INTE att ha råd med mina böcker. En repris av förra året alltså. Fan.

Pressat schema påverkar humöret

Nu kommer hösten och stressen. Eftersom jag förmodligen inte kommer att kunna ta bidrag till studierna så ska jag jobba samtidigt som jag studerar. Vilket det knappt finns tid till, kommer att få arbeta helgerna. Det betyder i sin tur att jag inte kan träffa Ola. Tråkigt att vår relation får ta smällar hela tiden, på grund av saker som vi själva inte kan styra över. Livet är så förbannat orttvist. Varför kan inte folk som älskar varandra bara få vara nära och ha tid för varandra. Så fort jag hälsar på Ola så känner jag att jag snor tid från honom, som han kanske hade velat lägga på familj och vänner. För det är allitd någon som blir försummad när han är hemma så lite. Det är förbannat jobbigt när det är jag som drabbas, men också jobbigt att veta att jag hindrar honom från att umgås med andra när jag kommer ner. Eller ja, hindrar gör jag ju inte, men ja. Ni fattar.

Jag hatar distanser, jag hatar att jag jobbar/ har föreställningar/ är upptagen var och varannan helg, jag hatar att Ola är hemma så lite och att han givetvis är upptagen de helger som jag är ledig och vice versa. Jag förstår verkligen inte hur världen är funtad.

Ompysslad och nöjd

Nu har jag pysslat om mig själv nästan hela förmiddagen. Om en timme går mitt tåg och sedan blir det full rulle. Först Ikea och sedan hem för att gå och eldträna. Det är mindre än en vecka innan vi packar bussen och drar till Göteborg för att uppträda. Ska bli så himla roligt!

Nu på förmiddagen så har jag pysslat lite med håret, tagit ett långt, varmt bad med badsalt och mangotvål och sedan målat naglarna. Känner mig fit for fight nu, haha. Ska snart göra något att äta och sedan göra mig klar för att åka. Måste lägga fram ombyte till träningen, blir tight mellan Ikea och eldningen, så det är snabbt hem och byta om när jag har tittat klart på möblerna.

Det blir nog till att sova tidigt ikväll, kanske ska se lite på en film och studera kartan över Kalmar så att jag hittar imorgon, hehe. Nu ska jag samla ihop mg och göra något nyttigt. Hörs senare.

Omodebloggare

Okej, jag ska villigt erkänna att jag har noll koll på mode, men däremot en passion för kläder, skor och stuffs. Nyligen så köpte jag in ett par urhärliga retrodojor. De är underbara och så himla bekväma. Kostade 75 pix på Wedins barnavdelning och med sina grälla färger och oversizade design så sticker de ut på ett charmigt sätt. Jag tycker fortfarande att de fungerar, eftersom åttiotalsvindarna fortsätter att blåsa. Eller vad säger ni?


När vi ändå är inne på skor så kan jag ju faktiskt passa på och visa upp hur fint mina andra skor har fått det, nu när jag pysslat lite med att sensommarstäda garderoben.



Klänningen

Nu ska ni få se bild på min klänning:

God morgon, everyone

Idag ska jag få tummen ur och visa upp klänningen som jag sydde. Ni kan ju gott få spana in resultatet, trots att axelbanden ska kortas och klänningen ska sys in, pyttepyttelite. kom gärna med förslag om vart jag ska placera ett broderi. Tror att det blir en drake eller något liknanade, har sett några skisser från fynd. Hehe, nörden i mig jublar och hoppar jämfota.

Så, idag ska jag till Ikea. Kommer att bli riktigt trevligt. Har inte varit där på evigheter och nu har jag lite planer på vad som måste köpas. Idag är också sista dagen innan allvaret börjar d.v.s skolan! Jag kommer att vara jättenervös imorgon! Hallå, jag hittar ju inte i Kalmar, jag kommer aldrig att kunna finna högskolan! Hoppas att klassen är okej och att kurserna är intressanta. Man vet ju faktiskt inte hur länge jag kommer att gå där.

Idag ska jag skicka iväg mitt CSN-brev också, samt betala kåravgift + högskoleprov. Ska även rota upp kurslitteraturen på någon hemsida. Det brukar vara billigare att köpa över internet än i bokhandeln. Hur som helst så kommer det nog att vara svindyrt, av någon anledning så ska de stackars studenterna punga ut med en halv förmögenhet på böcker. Nåväl, man måste ju ha dem så det är bara att bita ihop och le.

Nu blir det frukost!

Kärlek och låtsasliv

Just nu sitter jag och pratar med kärleken över msn. Det är mysigt, jobbigt och konstigt. Jag hatar att vara långt ifrån honom, när man egentligen borde få vara nära. Att inte kunna krama om honom när man vill, utan veta att oändligt många mil ligger mellan oss. Samtidigt så är jag lycklig över att man kan prata, även om det bara är digitalt. Att jag får vältra mig i hans välformulerade meningar och fåniga spratt.

Well, nu ska jag inte gotta mig i min kärlekslycka. *Istället så ska jag vältra mig i min arbetslycka, eller snarare i det underliga i att arbeta. Till skillnad mot tidigare arbeten så känner jag faktiskt att det här är mitt jobb, innan har det mest känts som om jag gjort något låtsas-arbete, att jag spelat vuxen, som när man är liten och leker mamma, pappa, barn. Ganska skumt, att jag faktiskt KAN mitt jobb, att jag gör det bra och att jag tycker att det är "mitt" jobb.

Tankar om ostbågar

Lördag och ostbågarna ligger framme, livet kunde inte varit bättre. På påsen så står det "med en mild ostsmak". Var de hittar ostsmaken kan jag inte begripa, därför så borde ju namnet ostbågar vara helt orimligt också. Dock så för dess fina färg tankarna till ost, till Oskar i räddningspatrullen om jag får specifiera mig. Faktiskt så är jag himla glad att ostbågar smakar mer konstgjort och krisp, vilket är en konsistens och inte smak men det gör detsamma, och inte ost. Många älskar ost, men jag är inget större fan. På mackan i tunna skivor går det bra, men stora tjocka bitar eller runda småostar som äts hela är en smula obegripligt. Nej, hellre mina ostbågar, helst av märket OLW.

Den enda ostsmak som jag ens, i min vildaste fantasi, kan tycka likna ostbågar är billig brie, vilket är helt perfekt. Inte för att jag, som fattig student, köper en påse ostbågar och snaskar en fredagkväll tillsammans med ett blaskigt vin för att kunna låtsas att det är en billig brie och att jag är kulturell och vuxen. Nej, nej. Istället så köper jag min billiga brie, mitt blaskiga vin och bjuder mina kulturella och vuxna vänner. Jag får leka vuxen ett lite tag, trots att jag känner mig lika liten och osnuten som en 13åring. Mina vänner blir nöjda över min goda och vuxna smak, men i hemlighet så låtsas jag att min billiga brie är ostbågar.

Och vinet då? Blaskigt rödvin faller mig sällan på läppen, men jag häller gärna upp ett glas och råkar sedan "glömma" det i köket när jag var där för att hämta något annat...

Nu blir det helg

Så, har avslutat min arbetsdag. Lyckats samla ihop 12.5 timmar under detta arbetspass, härligt med OB-tilläg för helgen. Nåväl, arbetet idga gick bra på det stora hela. Visst, det är lång dagar, det känner både barn och personal. Idag var vi bara 2 personal och 2 barn, så det blev ju lite långtråkigt och tjatigt för kidsen kan jag tänka mig. Fast det var väl inget som märktes direkt, kanske tycker de att det är skönt när det är få inne, blir lite lägre volym och lite lugnare.

Hum, vad kan man mer säga? Finns inte så mycket att berätta riktigt. Hehe, lite svårt när hälften av dygnet gått åt till att arbeta. Ätit frukost x 2, lunch, mellanmål och kvällsmat x 2. Blir så förbannat mycket ätande när man arbetar helg! Först blir det ju frukost hemma, sen äter vi alltid pedagogiskt så när barnen ska ha frukost så tar man oftast nån macka och lite kaffe också. Anyway. Så äter man kvällsmat/middag där och sedan när jag kommer hem så vill jag ofta ha lite att äta på. Blir dubbelt av första och sista måltiden på dagen, hehe. Inte konstigt att jag går omkring och är hungrig dagarna efter att jag jobbat helhelg.

Nu ska jag ägna mig åt en av mina favoritsysselsättningar; krigsfilm, gärna som utspelas under WWII, snacksmaskande och drink. Livet på en pinne, indeed.

Förresten..

Jag får nog min dator! Tydligen så skulle den vara på väg in till butiken. De trodde att den skulle komma in i början av nästa vecka, så sen kommer jag verkligen att sitta bänkad, och glo ögonen fyrkantiga, framför datorskärmen. Jag får bara se till att hålla i pengarna så att de finns kvar när skönheten kommit frma och ska betalas.

Pojkvännen är på väg hem, tyvärr så ska vi inte träffas i helgen. Jag jobbar och han ska ju få tid med änner och familj utan mitt sällskap. Nästa helg är jag i Göteborg, så vi satsar på den 13:e, därefter så får vi se. Tydligen så skulle det bli mycket övningar och mycket helgtjänst sedan, inte något vidare enligt mig. Jaja, det kommer nog att lösa sig till det bästa tror jag.

Och på tal om klänningen, den är nog snarare lejongul än solgul. Ursäkta min okunskap i de gula nyanserna. Haha.

Natti

Vi stoppade tjuven.

Okej, här har det hänt en hel del! Jag har nästan sytt klart min klänning, lite små justeringar ska det bli imorgon, men på det stora hela så är den klar. Kanske ska brodera något på den, det är väl egentligen det som återstår, hehe.

Har hunnit sticka ner till Röda korset en runda, köpte en byrå där. Den är liten och jättesöt, sköt in den under mitt skrivbord, så blir det lite lådor och förvaring på ett snyggt sätt. Skulle ju egentligen till Ikea idag, men har istället beslutat mig för att åka dit på söndag, för då kan jag få hjälp med att bära och transportera. Istället så har jag sytt och köpt mitt pendlingskort. Det var inte så dyrt om jag trodde, kommer att kosta ca 1000 kr i månaden. Det är ganska perflet eftersom mitt bidrag kommer att räcka till både det och till att leva.

Mamman och jag gick en runda på stan, hon är ganska rolig. Vi var inne och skulle byta batterier på hennes klocka. tydligen så var det någon skum filur där inne som försökte knycka lite dyrbara klockor, tur för butiksägarna att min mor har utrustats med nerver av stål. När den lille tjuven skulle smita ut så ställde hon sig i vägen och sa till den lille spjuvern att han nog "skulle lägga tillbaka den där". Haha, vad förvånad han blev. Dock så tog han fram klockan som han gömt innanför kavajen, la den på en stol, hyschade åt oss och sprang iväg. Nå, så blev Anni-mamman hjälten för dagen.

Njae, jobba imorgon. Måste alltså gå och nana nu.

CSN är ju en hel vetenskap!

Satt och fyllde i mina CSNpapper idag. Lite sent kanske några tycker, men jag har ju velat fram och tillbaka om jag ska plugga eller inte. Nåväl, jag satte mig och tänkte lite käckt att det inte kunde vara så svårt, det är ju bara lite personuppgifter och sådant trams. Ack, så fel jag hade! För det första så var min lapp förtryckt med fel utbildning, eller ja. Jag hade fått plats på en kurs, men tackade nej till den, men det var ändå den som stod på lappen. Det gick lyckligtvis att stryka den och fylla i de nya uppgifterna, så jag fortsatte glad i hågen med de andra delarna. Det mesta gick bra fram tills årsinkomsten, jag skulle alltså räkna ut hur mycket som jag förväntas att tjäna mellan 1 juli och 31 december. Jag blev lite snopen. Eftersom jag är timanställd så har jag inte den blekaste aning om vad jag kommer att tjäna. Nåväl, jag lyckades räkna ut att jag får tjäna i snitt 4000 de kommande månaderna utan att få mitt bidrag reducerat, så nu får jag väl anpassa jobbandet efter dessa siffror. Suck och stön säger jag bara.

Efter enormt mycket kliande i skallen så kunde jag klistra igen mitt brev, förmodligen så är hälften tokigt. Egentligen så var frågorna i sig lätta, men själva pappret med förklaringar rörde ihop det hela. Det var jätteluddigt och knasigt, nej fy bubblan. Nu har jag i varje fall gjort det en gång, så jag lär ju ha lättare nästa gång.

Snart så ska jag fortsätta att städa, men jag överväger att sitta och sy lite på min vikingaklänning först, historienörd som jag är. Den ska göras i ett så himla vackert solgult ylletyg. Kanske ska visa upp den när jag blir klar?

För att minska utgifterna

Okej, både jag och karln ringer till varandra titt som tätt, mysigt men dyrt! Därför så har jag tagit ett steg närmare billigare telefonsamtal. Jag har bytt operatör, klickade precis hem ett kontantkort från halebop och ska be herrn att göra samma sak, allt för att vi ska kunna prata längre och billigare. I vanliga fall tar pengarna slut halvvägs in i våra samtal, men om han får loss sin tumme och skaffar samma operatör så kommer vi bara att betala uppkopplingsavgiften. Åh, detta får mitt småländska hjärta att klappa hårdare i bröstet. Jag älskar att spara in pengar.

Utgifter, utgifter

I slutet av månaden så jublar alla arbetande damer och herrar, lönen hamnar på kontot och man känner sig lite friare. Tyvärr så kommer alla utgifter lagom till lönen. Den här månaden så blev det bra lön men också mycket som ska investeras i. Tågkort till Kalmar måste köpas och min dator skulle förmodligen komma imorgon också. I veckan så ska jag också köpa en garderob från Ikea, de har ju öppet i helgen också. Eftersom jag börjar plugga på måndag så måste jag köpa några nya block också. Pengarna ska ju helst räcka till att åka ner till Ola någon gång med... Jisses

PINSAMT!

Oj, här sitter jag och klagar om min dator, kikar in på deras hemsida för att se om de strukit datorn eller ej. Ser sedan namnen på alla anställda. Eftersom jag tyckte att en av försäljarna där var lite välbekant så skummar jag igenom namnen för att se om något ringer en klocka. Jag hoppas lite halvt om halvt att jag ska ha fel, men icke! Namnet som jag fruktat dyker upp och jag vet inte om jag ska skämmas eller skratta.

Jag har alltså, i min vilda ungdom, hånglat med snubben som tog emot min beställning på datorn. Tyckte att han flinade lite väl mycket mot mig. Jisses, att jag inte fattade det, jag hade ju vänt direkt i dörren. Men herre gud, varför kände jag inte igenom honom? Jag är ju inte riktigt den som strular runt på krogen, så de få hångeloffer som jag lägrat borde jag ju känna igen. Ibland så är den här stan lite för liten, jag kommer ju inte kunna gå in där igen. Hahaha. Ja, hur stora är oddsen? Nåväl, Anni får nu krypa in i skamvrån och skämmas. Tur att det inte finns så många fler gamla krogragg som jag kan stöta på i konstiga sammanhang, jag har nästan alltid haft pojkvän under mina myndiga år, så mina fyllerundor med flirt ute på nattklubbar och barer är få.

Otålig brudjävel

Okej, nu var det flera, nåja, dagar sedan jag var och pratade med karlarna om min dator. De skulle ringa mig när de visste om datorn fanns eller inte. De har ännu inte hört av sig, jag börjar bli lite trött. Det kan ju inte ta hur lång tid som helst att kolla upp om datorn finns eller inte? Jag ska nog traska ner dit senare idag och fråga om de fått tag på lagersnubbarna eller ej. Jag måste ju börja leta efter en annan om den inte finns. Åh, dumt.

Städande och hårpiffande

Jag har stannat till framför spegel så otroligt många gånger under dagen. Det är väldigt sällan som jag går och klipper mig, snål som jag är. Därför så känner jag mig så himla snygg när jag väl unnat mig en hårmakeover. Igår tittade jag i varenda spegel och skyltföster, med ett undantag - skoaffären. Mitt nya utseende till trots så är min fixering vid nya pjuck lite väl stor. Eftersom det hade börjat regna och mina tygskor protesternade så var jag "tvungen" att köpa ett par nya för att slippa bli dyblöt. Jag har ju fått minifötter av klass, så jag kunde inhandla ett par barnskor för 75 kronor. Jag har haft ögonen på dem ett tag, så jag är inte hur slösaktig som helst. Det blev även ett set med nudelskålar, aisatmatgalen som jag är.

Nåväl, idag har jag piffat, fixat och fluffat håret med jämna mellanrum. Ska nog ta en dusch och sköjla ur allt spray senare. Tror nämligen att min nuvarade friss gör sig bäst som ofixad. Är inte det helt fantastiskt? Jag är lite lyrisk för tillfället, jag har alltid varit så försiktig med mitt hår, eftersom jag har en ganska fin naturlig färg. Den här gången så tänkte jag våga lite mer och nu är håret färgsprakande vackert, men mycket av min egna färg är kvar och det skapar ännu mer effekt. Tur att jag gör sådant här så sälla, jag blir ju löjligt ytlig.

När jag inte har varit fixerad vid mitt hår så har jag städat. Jisses, det tar sådan tid! Har vräkt ut det mesta som finns i min garderob, så nu ska jag sortera det och sedan ska det dammas, dammsugas, torkas golv och hela faderullan. Förhoppningsvis så hinner jag bli klar idag, men man får väl räkna med att det tar lite tid. Nåväl, jag ska försöka införskaffa lite bättre och smartare förvaring, har redan tittat ut lite grejer som skulle passa och vara bra.

Ikea imorgon

Imorgon så ska jag nog åka till Ikea, har lagt upp en plan för hur jag ska placera möbler och prylar för att få det att se så snyggt och fint ut som det bara går. Jag hoppas verkligen att allt kommer att gå i lås, för det verkar bli lovande med min planering. Men nu ska jag städa. Tjo!

"Nya" designen

Så, vad säger ni? Lite roligare än alla dessa mörka färger, fast den är kanske lite rörig?

Jag erkänner mig otrogen mot dig Petra, men när slingfärgen börjar gå ur så tror jag att jag vill göra dem svarta istället, då får du gärna göra jobbet. =P

Nej, nu ska jag se på lite tv och sluta häcka vid datorn.

Pure happiness

Alltså, hur kunde jag tvivla på att min klippning inte skulle bli bra? Nu är jag hemkommen, med en smula eldigare frisyr. De rödorange slingorna passar perfekt till mitt blonda ruffs. Jag är så himla nöjd, hon fattade precis hur jag vile ha det och gjorde det snäppet bättre än vad jag förväntat.

Har varit och eldat, det gick ganska bra. Det enda tråkiga är att jag har megaont i ryggen efter att ha arbetat igår, måste ha sträckt mig eller överansträngt ena sidan på något vis. Har jättesvårt att röra mig och känner mig allmänt stel och klumig. Hoppas verkligen att det har gått över tills jag ska jobba på lördag.

Ringde precis till Ola, pratade massa mys och han ska nog ringa mig igen. Nu börjar det märkas tydligare att han är tillbaka uppe i Umeå för det blir knepigare och knepigare att träffas. Denna helgen så jobbar jag och nästa så är jag i Göteborg, eventuellt så kan jag åka ner på kvällen någon av dagarna. Annars så får vi träffas den 13:e istället.

Nu ska jag kika på min urtjusiga frisyr

Nervig

Jag måste pinsamt nog erkänna att jag är nervös, tänk om min frisör inte alls fattar vad jag menar med min risyr. Eller bara suckar och tänker att jag är korkad för att min tilltänkta friss är alldeles för komplicerad eller inte alls skulle passa mig. Eller tänk om den blir skitful? Fast ja, det oroar mig inte så mycket, det är ju bara hår. Skiten växer ju ut igen, så jag är inte så jättenojig över det. Värre är det verkligen om hon inte alls förstår hur man ska göra eller om hon missuppfattar och slingar för mycket att mit svall. Om allt bara går fel. Hehehe, jag målar inte alls fan på väggen.

Nytt hår, nya möjligheter

Nu har lönen kommit och med den kommer planer på förändring. För det första så ska lite hår kapas och lite slingor göras - tror jag. Har hittat en frisyr, gjort om den lite och ska se om min frisör fattar vad jag menar och om det är möjligt att genomföra. Annars så får vi klura ut något gemensamt. Just nu så är ju mitt hår bara en fånig ursäkt till frisyr. Ska bli skönt att våga visa sig i nedsläppt hår bland folk. Fast karln tycker ju om mig i utsläppt redan nu, men sen så gillar han mig bäst nyvaknad, ruffsig och grådaskig så han har ingen egentlig talan.

Idag ska jag också gå förbi datoraffären och muttra över att de inte har hört av sig, därefter blir det eldträning. Om jag är klar innan eldträningen börjar så ska jag kila in på second hand och kolla runt lite. Imorgon så ska jag försöka att åka till Ikea och sniffa upp en snygg garderob eller klädhängare. Trots att jag slänger, skänker och stuvar undan kläder så är ALLTID min klädstång överfull och det är knökigt och bökigt varje gång jag ska plocka fram ett plagg. Lösningen måste ju vara mer förvaring?

Nej, en timme till klipptiden. Nu måste jag rappa på, först och främst så ska jag bli av med min hicka!

Fattig men rik

Idag trillar lönen in... och ut. Men oj, det ska bli så skönt att få se summa på sitt konto. Jag ska ju spendera dem på välbehövda saker också, så jag behöver inte känna något dåligt samvete. Backupen på mitt andra konto ligger ganska stadigt och jag tror nog att jag ska överleva ytterligare en månad. Känns ganska skönt om jag får säga det själv.

Jag hoppas verkligen att de ringer om min dartor idag, gick ju hela dagen igår utan att de hörde av sig. Så himla lång tid kan det väl inte ta att kolla upp? Eller? Jag ska kanske vara tyst, jag vet ju inget om hur det går till. Nåväl,jag blir lycklig om jag får veta idag och speciellt om svaret är positivt.

Idag händer ju också det som jag tjatat i en evighet om: Min klippning!! Nu när den närmar sig så börjar jag att bli nervös. Jag vill liksom inte ha håret uppklippt, men vill ändå ha lite olika längder... Hur tusan ska jag lösa det?

Nightinight

Nu är det snart läggdax och jag är uppe i varv. Fast ska sanningen fram så är jag lite sugen på att sova. Problemet är bara att jag inte trivs i mitt stökiga sovrum, jag ska nog göra en rejäl undanröjning i veckan. Funderar på att ta tåget till Älmhult och Ikea på torsdag för att köpa ordentlig förvaring. Mina skor, klänningar och övriga onödiga, men ack så älskade, ytligheter svämmar över min garderob. Jag måste hitta ett bättre sätt att förvara dem. Har hittat något som kan passa, kostar 400, men det är det lätt värt för att få lite koll. Måste dock fundera på vart den kan få plats. Det känns som att jag redan har för mycket möbler. En ordentlig rensning måste ske snart!

Jag vill poängtera att mitt rum är stökigt, inte skitigt. Jag tål lite slarvigt slängda klädesplagg, lite damm på en hylla men inte skit! Därför så ska jag bädda rent, dammsuga och damma imorgon, trots att det kanske inte behövs. Fast förebyggande åtgärder är alltid bra, man vill ju inte vakna upp i en svinstia en vacker dag. Tror att jag blev lite påverkad av dagens avsnitt av "Rent hus", har aldrig sett det innan, men kikade lite på det när jag var på jobbet. Uschanamej, så skitigt det kan bli i ett vanligt hem. Bäst man graderar sig och skrubbar rent allt man äger och har.

LÖNING och oförskämt bra självförtroende

Imorgon så blir det löning, den här månaden så blev den bättre än förväntat. Dock så är det ju ingen höjdarlön inom vårdsektorn, så det är ju ingen tipptoppbetalning, men hey, jobbet är så förbannat roligt så att det inte spelar någon roll. Det var i varje fall ett par tusenlappar mer än förväntat. Imorgon så kan jag ju betala min klippning med gott samvete. Ska bli så skönt att slippa vända slntar hela tiden. Ska försöka lägga undan lite, som jag gjort varje månad. Dock så kommer mycket att gå till den nya datorn så det behövs ett nytt startkapital. Jag får lite halvpanik om jag inte har pengar på mitt spar/panikkonto. Det är till för backup om jag behöver pengar eller till större inköp. Förra året gick de till min Kinaresa, får se vad jag gör detta året.

Är en smula självgod och stolt, börjar känna mig duktig på jobbet. Jag börjar att få koll på vad och hur saker ska göras, tider, rutiner, kidsen och allt annat. Det känns bekant och tryggt samtidigt som det alltid är något nytt och spännande. Har fått höra lite beröm också så jag är stolt som en tupp, det kanske är vårdsektorn som är min hemmaplan. Ibland så får man faktiskt vara lite stolt, bara man inte blir övermodig och tror att man kan allt. Jobbet är inte enkelt, man måste vara på alerten hela tiden, så man får inte bli för självsäker. Det finns alltid nytt att lära, saker förändras och barnen lär sig nya saker - man måste verkligen hänga med i deras utveckling så att man inte sinkar dem. Det är roligt, spännande och utmattande. Förhoppningsvis så kommer jag att få vara kvar ett tag till och vara med i deras utveckling samt få utvecklas själv.

Nu är det snart bedtime, har ju gjort alla kvällsrutiner - sett på tv, pratat med Ola och segat ner mign vid datorn.

Bussar och datoren, bomber och granater

Idag hade jag velat ligga i min säng, med alldeles för många täcken på mig och ett album med Tintin i ena handen. Jag vill dela min dag med Kapten Haddock och hans finurliga svordomar, med Prof. Kalkyls vansinniga hörsel och Tintins äventyr. IStället så ska jag packa ihop nycklar, mobil och busskort, kränga på mig skorna och knata ner till bussen. Dock så är det 10 minuter kvar, så jag överväger att gosa ner mig under en filt.

Var nere på stan och kikade på datorer precis. Killen bakom disken var trevlig och upplyste mig om att jag hade studentrabatt hos dem. Jag hittade en liten maskin som jag gillade så han skulle kolla om det fanns några kvar, de skulle skickas från Västerås i sådana fall, grabben ska ringa mig när han fått veta. Hoppas att han inte ringer under dagen, för då kommer jag inte kunna svara. Han får ringa när jag har rast i sådana fall, haha. Nåväl, det blir en dyr månad, men därefter så kommer jag inte att behöva investera i något på länge.

Nu ska jag snart till jobbet. Ha en bra dag!
Puss

God morgon!

Så,  nu är det arbetsdag igen. Sitter just nu och myser i soffan i min pyjamas och försöker ignorera det faktum att min buss går om 2 timmar. Borde egentligen klä på mig och fixa med en macka att äta på bussen, men latheten har ännu en gång vunnit över mig. Ska bli ganska trevligt att jobba idag, som det oftast är. Ska sluta vid 20.45 så jag hoppas att det går någon buss runt 21 så att jag slipper att vänta på tåget som rullar in 21.40, tråkigt att vänta nästan en timme.

Så fort jag fått på mig några paltor så ska jag gå ner på stan och kika lite på en ny dator, lönen kommer ju att trilla in imorgon så det blir spenderingsvecka. Därefter så kommer jag att vara fattigare än en kyrkråtta, men det gör mig inget alls. Bara jag får en fungerande dator, klippa mitt hår och pengar tilol tågkort så kan jag leva på smulor sedan. Tja, jag hoppas ju också att jag har råd att åka ner till Ola ett par gånget med.

Egentligen så är det eldträning idag, men jag missar den eftersom jag jobbar. Ska ta igen det imorgon då vi har träning innan föreställningen utanför Gbg. Det är bara 1½ vecka kvar tills dess, nu måste vi verkligen jobba på. Förhoppningsvis så blir den lika ball som förra gången.

Nej, toa, tandborstning och påklädning står på schemat. Tills vi ses igen s¨å bjuder jag på en bild från förra eldshowen:

Ångest i datorvärlden

Okej, nu behöver jag verkligen hjälp av alla mina datanördiga vänner. Jag är ruskigt sugen på att skaffa en Imac, en med 20 tums plattskärm och allt vad det nu är. I butik så kan man få den för 10 000, vilket svider i plånboken. Det finns en för 7000 på blocket som jag ska åka och kika på. Kruxet är att datorn är 3 år gammal, är den då värd sina 7 papp eller är det bättre att investera i en ny? Den nya är ju ändå inte SÅ mycket dyrare, även om det skiljer 3 tusenlappar. Fattiga studenten hade önskat att den begagnade är prima, men det ringer en liten varningsklocka. HJÄLP!!

Datorsnurr

Ojojoj, nu har jag hittat en dator på blocket, jag är mycket sugen på att slå till. Har mailat annonsören och fått svar, datorn är tydligen inte såld än men det finns flera intresserade, iiih. Jag hoppas att jag får den. Hade sparat flera sköna hundralappar på det viset.

Ska skriva mail till Sussie nu

Magkurrande.

Magen är hungrig, inget ovanligt direkt. Jag är i akut behov av att inta något gott, mättande och helst onyttigt. Samtidigt så pickar mitt nytto-hjärta hårt innanför revbenen, något säger mig att jag borde tänka på nyttig mat och ignorera mina fettsuktande smaklökar.

Jag borde också ringa min telefonbank och be en stilla bön om att jag har lite slantar kvar på mitt konto, jag är nämligen enormt sugen på att spendera mina surt förvärvade pengar. Det är ju snart lön och de pengarna kommer att brinna snabbare än satan, en ny dator måste köpas och ett tågkort ska införskaffas. Det är synd om fattiga Anni, därför så vill jag tröstshoppa.

Tillbaka i Småland

Igår reste jag hem från Ola, det knep lite i hjärtat, men jag vet att ju att jag kommer att åka tillbaka. Det blev massa problem med tågen hem, vi hade skyndat oss till stationen och jag såg fram emot en lång kram innan jag skulle stiga på, tyvärr så vägrade kortläsaren i biljettatoumaten att fungera, så jag fick kila in på pressbyrån och stresshandla biljetter där, blev dyrare men vad gör man inte för att få komma hem?

Det där med biljettköpandet tog lite längre tid än väntat så det blev språngmarsch till tåget, en snabb puss och sedan hoppa på. Kanske inte så konstigt att det var jobbigt att åka hem, fick ju inte säga hejdå på rätt sätt, jag behöver min kelstund innan hemfärden.

Var tvungen att byta tåg i Alvesta vilket nästan resulterade i att jag missade tåget hem, stod och kliade skallen lite dumt innan jag fick för mig att röra på fossarna. Hann precis innanför tågdörrarna innan de smällde igen och tåget rullade iväg. Snacka om flyt! Tyvärr så var det SMOCKFULLT på tåget, har aldrig varit med om något värre. Det blev till att stå upp under resan, men jag hade inget emot det. När jag äntligen hoppat av så mötte jag Millan och Jonas, fick en halv veggieburgare och lite cola.

Kom hem, bytte om och gick till eldmötet, tränade och kände mig duktig. Tyvärr så var jag på lite halvkasst humör, men det hela avhjälptes med lite Fiaumgänge och House under kvällen. Detta fortsätte även imorse, men nu är jag tillbaka hemma och slöar. Det gillar jag.

Jobbhelg med finess

Nu har jag klarat av mitt helgpass och kan sträcka ut mig i en soffa och se fram emot en ledig måndag. Idag är det inget arbete men däremot eldövning. Man får aldrig slut på alla dessa träningar, tvång och knåpande som ska hinnas med. Nåja, tur att jag fortfarande tycker att det är roligt.

lördagen gick ganska snabbt, vi var och kikade på en talangtävling och sedan rullade dagen på i en rasande fart. Tror att de flesta ungarna hade en rolig dag igår, jag var i varje fall glad när jag gick från jobbet. Skönt att få arbeta med något som känns meningsfullt. Men det har dykt upp lite funderingar kring jobb och studier, jag står i valet och kvalet. Jag trivs enormt bra på mitt jobb, men samtidigt så kliar det i mina studiesugna fingrar att få lägga vantarna över kurslitteratur och börja plugga. Arbetskamraterna har hintat om att de vill att jag stannar, jag är ganska kluven, plugga eller jobba? Hjälp någon?

Tur att kvällen igår blev avslappnande, spenderade den nere i Såne hos Ola. Fanns lite orosmoln när jag åkte ner, men de skingrades snabbare än blixten. Så för att sammanfatta den helfestliga kvällen lite snabbt så träffade jag hans mamma, syster (som är hemma från Norge), mormor, morfar och Ola själv. Vi fikade och åt hallon, extremt trevligt. Därefter åkte vi allihop in till stan och gick på bio. Vi såg på Arn och jag har inte bestämt mig för vad jag tyckte om filmen än. Väl hemma så borstade jag tänderna och sedan kröp vi ner under täcket och somnade.

Vaknade av kramp i vaderna imorse, är inte det helt fruktansvärt? Värsta sättet att vakna på, helt klart. Nåväl, efter en god frukost, lite mys, prat och flum så börjar det bli tid att packa ihop mina prylar och tänka på refrängen. Hörs senare.

Jobbat och tjatat

Av någon anledning så blir jag alltid aktiv i diskussioner och ska salutera ut min åsikt. Nu har det diskuterats vilt inom eldföreningen, givetvis så måste jag låta min stämma bli hörd, mest för att jag inte gillar att alla håller med utan eftertanke. Istället för att rannsaka sig själv, fundera på varför man gjort som man gjort så håller man med, utan att erkänna att man själv varit delaktig. Jag vill skapa nya vinklar, att något blivit snett innebär inte att allt är fel. Anyway, jag ska inte tjata om det.

Skulle mailat Sussie, men jag ber om ursäkt. Min dator fungerar dåligt och min tumme har fastnat i en obscen öppning. Ska maila dig på söndag för imorgon är det jobb, jobb, jobb. Men i utbyte så lovar jag ett saftigt svar med mycket detaljer.

Har arbetat idag, hade kvällspass. Ganska roligt, men ändå rätt tungt. Alla barnen är inne den här helgen, så det är hög ljudvolym och mycket att hålla koll på. Imorgon så blir det tidig morgon, men det ska bli roligt. Vi ska på utflykt så jag ser faktiskt fram emot arbetsdagen.

Nu ska jag se på OS, haha.

Morgonstund har guld i mun

Eller hur är det man nu brukar säga? När jag var liten så hade min moster broderat en tavla med den frasen, den hängde i hennes kök på väggen mittemot spisen och i perfekt synhåll från soffan. Eftersom jag spenderade ganska mycket tid hos henne så minns jag den så himla väl. Jag satt i soffan och kände doften av hennes nybakta kanelbullar, och det ska jag säga er- är det finns inte någon som bakar så goda kanelbullar som min moster. Den broderade väggbonaden var extremt spännande i mina unga barnaår, varje gång jag var där så tittade jag på den och läste den, men det tog lång tid innan jag förstod vad det betydde.

Ehum, en liten anekdot sådär på morgonkvisten. Jag ska ställa mig och baka scones nu, jag blir alltid så förtvivlad över att det inte finns något som jag tycker om i kylskåp eller brådburk, så nu gör jag något åt det. Senare idag ska jag träffa Fia, bära väskor åt min syster och sist men inte minst; åka och jobba. Vi får se hur det här spektaklet utvecklar sig.

Matlagning och mailskrivande

Fick ett mail av Sussie idag, saknaden blev plötsligt så enorm. Jag behöver ha henne hemma ett tag, vi borde få krama om varandra och känna att allt blir bra. Därför sås ska jag författa ett mail till henne senare under kvällen.

Just nu lagar jag mat, det är verkligen en plock-ihop-rätt. Hittade spenat, sambal olek, röd currypasta, qournfiléer, tomatpuré och lite annat sm¨ått och gott. Det rördes ihop, kletades på qournet och in i ugnen. Det luktar gott men ingen kan svara på att det blir bra. Kokar lite pasta och ska blanda det med sallad, så blir det lite matigare om det andra inte gör att äta. Haha, vi får väl se. Nu ska det ut ur ugnen, wish me luck!

Klänningar och ledighet

Idag och igår så har jag varit ledig, skönt som tusan. Imorgon så blir det arbete igen, fast bara ett par timmar på kvällen, men det blir OB, så det är finfint. På lördag ska jag också jobba, sen direkt ner till Ola. Egentligen så skulle jag vara klar med jobbet efter det, men har fått två nya tider i nästa vecka, vilket känns jättebra. Jag hoppas på att bli inringd lite under hösten.

Ledighet brukar resultera i dåliga vanor, så även denna gång. Jag har sovit hos Fia två nätter så vi har varit uppe sent och ätit onyttigt. Fast igår lyxade jag till det och åt grekiskt på kvällen. Träffade två gamla klasskamrater från basåret och vi gick ut och åt. Jag tog en veg. tallrik med grekisk sallad, vindolmar, spenatpirog, fetaostpirog, tsatsiki och stekta potatisar. Förstår ni hur mätt jag var sen??

Idag har ytterligare slantar fått rulla. Jag gick en runda på stan och hittade en söt klänning på rea inne på Gina tricot. Nu har jag två blommiga klänningar i min ägo, det är kalas ju. Sen gick jag och beställde tid hos frisören. Skönt att få nått annat än en fånig ur´vuxen page. Jag ser verkligen skittöntig ut just nu.

Kom ju på att jag lovade att visa mobilen med. Så här kommer den:

Lillgammal och överförståndig

Oftast så suckar jag och skakar på huvudet åt alla dessa lillgamla-vetbästingar som cirkulerar omkring i samhälle och media. Jag har aldrig förstått poängen med att sträva efter att få växa upp så snabbt som det bara går. Visst finns det barn som har denna personlighet redan från början, vilket jag helt och fullt låter dem ha. Det som egentligen är mitt huvudbry är alla dessa 10-18åringar som helt plötsligt ska bli vuxna affärstyper som ska debattera om ditt och datt, vara förståndiga och veta allt om allting. Jag förstår det inte, jag kan verkligen inte fatta det, men för den sakens skull så säger jag inte att det är något dåligt. Bara för mig helt oförståeligt.

Under några av mina tonårsår så axlade jag en vuxenroll, inte självmant och inte med vilje, men för att det var ett ansvar som olyckligt hamnade på min lott. Jag blev en stöttepelare och en livlina för en människa och jag var alldeles för ung för det. När jag ser tillbaka så blir jag lite olycklig, jag borde ha fått vara ung, dum och tonåring. Istället så slet jag som ett djur, oroade mig, stressade och växte upp lite för fort. Det hela fick ett abrupt slut, vilket smärtade ett tag, men jag slickade såren relativt fort och kastade mig in i en ungdomstid som jag idag är ohyggligt tacksam över att jag hade. Jag har aldrig varit någon bångstyrig tonårsbrud som hetsigt slängt igen dörrar och skrikit glåpord efter familjen, jag ahr inte varit partyprinsessa och spytt oftare än jag fått behålla min sprit. Men jag har erfarenheter, som är guld värda, som jag kan leva på idag. Som får mig att se tillbaka och le. Jag fick vara ung, fick testa mina första stapplande steg på arbetsmarknaden, rygga tillbaka och nöja mig med studiebidraget, jag fick ägna mig åt skola, vänner och slöande i halvsunkig källare.

När jag tänker på hur få år som man får vara ung och jämför med hur länge man ska vara vuxen, förståndig och ha ansvar så blir jag ledsen över alla de som skriker efter att få växa upp, som inte vill leva efter sin ålder, som desperat ska verka äldre, mer klyftiga, mognare. Det slår tillbaka senare. Idag kan jag sitta och klia mig i huvudet över deklarationer, ekonomi, framtidsplaner och väga olika program mot varandra; tänk om arbetsmarknaden är mättad när jag avslutar detta program, tänk om detta inte är vad jag tänkt mig..? Då längtar jag tillbaka till gymnasiets trygga tid, där man fick testa klädstilar hur som helst och där man egentligen inte hade så mycket eget ansvar som man inbillade sig.

Nu sitter jag här med jobb, skolstart inom räckhåll, som tränare inom eldkonst, med föreningsvana med allt och inget, med ansvar upp över öronen och käkar mat som ska sänka mitt kolesterol, inte för att det behövs direkt, men för att jag insett att det är bättre att tänka på det nu än senare. Jag hatar att behöva växa upp och tänka på kost, försäkringar och avtal, det är inte bara glamour med vuxenlivet.

Telefonen

Den har kommit! Den är hemma! Den är helt enkelt perfekt!! Lättm smidig och framförallt snygg. Med sin gräddvita basfärg och gulddetaljer så lyfter mobilden min glamourstatus till skyarna. Jag som annars hafsar runt i utslitna jeans och bekväma hoodtröjor får lite guldkant på tillvaron med denna skönhet. Eftersom jag inte tillhör skaran slösare så är det en ganska billig modell, men som ändå har massa finfina funktioner. Jag kommer garanterat inte att använda hälften, men smsa, ringa och lyssna på musik känns som tre funktioner som kommer nyttjas flitigt.

Snart ska jag ner på stan, en klasskompis från basåret kommer hit från Göteborg och hälsar på. Ska bli himla mysigt att få träffa henne och de andra igen, har tyvärr inte blivit så mycket med det efter att vi slutade.

Hungrig Anni

Efter att ha somnat i soffan till skräniga Mtv-låtar och sovit i nästan två timmar så har magen börjat att kurra. En lätt liten frukost ska slängas ihop, jag vet inte riktigt vad jag ska äta bara.

Hade massor av skumma drömmar, verkligen.

konstiga dagar och mobiler

Så, min telefon fungerar lite halvdant, helt plötsligt börjar bakgrunden att rulla på skärmen, alltså ni vet går som eftertexter på en film. Förstår ni hur svårt det är att skriva ett sms när texten rör sig? Nåja, snart kommer nog min mobil i varje fall. HAr fått ett kollinummer så jag kan ha kika på postens hemsida och se vart paketet är. Igår var det i Göteborg och inatt kom det till Jönköping. Har jag extrem tur så får jag det kanske idag, annars kan man väl räkna med att få det imorgon? På företagets hemsida stod det att leveransen skulle ta 1-2 dagar. Eftersom det här är andra dagen efter att de skickade den så håller jag tummarna för att jag ska få det. Men man ska inte lita på alla dessa löften som sätts upp angående leveranser.

Nåväl. Igår så försökte jag att rycka upp mig en smula. Hade min 3:e sista jobbdag, börjar att kännas lite sorgligt. Sedan bar det av hemåt, åka och titta på 2nd hand och köpa en jätterolig LP:


Efter detta äventyr så bar det av till närmaste mataffär för att införskaffa något att knapra på. Det blev en hel del bra saker vågar jag påstå, ska bara se när jag har lust och ork att laga allt. Det blev en varm macka med massor av grönsaker och grejer när jag kom hem i varje fall, sen var det eldträning. Gick himla smidigt och fint, trots att jag var lite halvbutter. Fick träffa en hutlöst söt unge i varje fall.  Åttamånaders bebisar är verkligen bland det sötaste som finns.

På kvällen sov jag hos Fia i lägenheten som hon lånar, vi såg på film, åt mat och jag grät en smula. Vi tittade på Dagboken, vilket är en extremt fin film. Jag är inte alls mycket för kärleksmumbojumbo i vanliga fall, men den här filmen är så tragisk men ändå så fin, tårkanalen öppnade upp två enorma slussar och gråten bara forsade ner för kinderna. Ganska skönt att släppa på spärrarna och lipa lite, grät mer än vad som egentligen var passade. Inte bara för filmen, utan för att allt dumt och ont i mig behövde sköljas ut lite också.

Nu ska jag lägga mig i min soffa och försöka nan en stund

So you had a bad day..

Ja, dagen idag har väl inte varit någon höjdare, men man hankar sig framåt ett steg i taget. Det går, allt går men ibland går det lite sämre bara. Livet stannar inte upp, inte ens när man ber om det. Det är grått, regnigt och trist utomhus, inte alls det väder som mitten av Augusti brukar bjuda på. Jag klagar inte direkt, vädret får mitt deppande att kännas ytterligare lite mer befogat.

Torts att det är tyngre än på länge, jobbigare och mer komplicerat än vad hela detta året har varit, så är jag förvånandsvärt lugn. Det är mycket i gugning, massor som är labilt, som kan gå snett och fel. Inget i livet är säkert eller stabilt just nu, faktiskt. Trots det så är jag ganska lugn, accepterar och tänker att allt går. Visst kommer lite sorg i vågor, jag gråter lite, jag deppar lite, jag är en aning irriterad, men på det stora hela ganska lugn. För allt ordnar sig, allt går. Det går kanske inte idag, inte imorgon och inte på detta vis, men det går. Någon dag kommer det att gå och då kommer dessa regntunga dagar att vara fjärran.

Det enda som kommer att påminna mig är tyngden, hur tungt det är. Hur fruktansvärt svårt, tungt och hårt det kan vara att bara stå jämte. Att vara den anhöriges anhörige. Att stå jämte den som sörjer, den som har sorg. Att känna sig värdelös som tröst, att känna sig nedstämd, att känna sig ivägen.
Att känna sig ensammast i hela världen.

Tyngd

Nu blev livet oerhört tungt, jag känner mig lite omotiverad att skriva, jobba eller göra något alls.Jag vill sova, snyfta lite och vakna upp om ett år.

Lönefördelning

Nu börjar jag fundera på hur den inkommande lönen ska fördelas. Fakta är att jag måste fixa en ny dator, just nu så strejkar hälften av alla mina tangenter, vilket innebär mycket klippa, klistra och kopiera. Jag vill även fixa frillan lite, så ett besök hos en frisör hade suttit som en smäck. Får man slösa så mycket pengar av samma lön?

Har pratat med Ola samt lite vänner över msn och telefon, så nu är jag på bättre humör. När jag ringde till Ola så verkade han fått det lite bättre och lite mindre att göra, så det var goda nyheter. Förhoppningsvis så ska vi ses till helgen, verkligen något att se fram emot.

Kvällen avrundas som vanligt med lite Campari och tv-tittande. Det är ganska skönt att vara lite vuxen och få göra sådana saker. Imorgon så blir det förmiddagspass på jobbet, under eftermiddagen så hoppas jag på att kunna få hämta ut min nya mobil. Med lite tur så ska den ha kommit fram och vara klar för uthämtning, jag är så fruktansvärt peppad - prylgalen som jag är. Dock så är det ingen superdundermegalyx-mobil, för det har jag inget intresse av att skaffa. Jag ville ha en snygg och praktisk - gärna med musikspelare. Den jag köpte uppfyllde alla mina krav. Ska visa upp den sen när den har anlänt.

Nej, nu kallar de halvkassa deckarna på mig.

Sista arbetsveckan.

Det börjar dra ihop sig nu, om två veckor ska jag börja plugga igen. Jag känner mig onekligen lite kluven, det ska bli spännande att plugga men samtidigt så är jag inte supermotiverad. Jag kommer nog att sakna jobbet lite också, man har kommit in i rutinerna, lärt känna barnen och presonalen. N¨ja, jag ska nog komma dit och arbeta lite timmar, så det blir nog bra till syvende og sist.

Idag är jag trött, det är mycket som sliter ut mig. Jag har ont, ont, ont i ryggen efter lördagens show och jag ahr ett ganska fysiskt krävande jobb. Samtidigt så är det hemskt mycket känslor i gugning, så både kroppen och psyket är utmattat. Det är så oerhört mycket på gång nu, men ny högskola, pednling, jobb, ekonomi, tid, vänner, pojkvän och allt annat som rör till det i livet. Allt är inte alltid på topp, saker går i vågor. Just nu är jag nog i en svacka gällande det mesta, för när jag blir nere så påverkar ju det allting. relationerna till människor blir ju lidande, eftersom jag inte har ork, tiden och pengarna räknas intensivare än vanligt, jobbet och högskolan stressar mig eftersom jag inte vet om jag valt rätt. Ja, ni fattar.. Det är bara att bita ihop ett litet tag, för snart så kommer livet vara ljust och underbart igen. Jag är faktiskt lite beroende av mina depperioder.

Morgonstund

Igår skickade jag efter en ny telefon, som bekant, givetvis så började min gamla att fungera bara ett par timmar senare. Jag och teknik alltså... Vi är ingen vidare kombination. Nåväl, det ska faktiskt bli skönt med en ny mobil, för det behövs trots att den gamla har återuppstått.

Ska snart iväg till tåget, lite tänder ska borstas och några trasor ska slängas på kroppen, jag är inte alls på humör för att jobba. Har varit ganska nere ett tag, som jag nog påpekat för nån dag sen. Hängigheten sitter i, jag är så långt från på topp som man kan vara. Går mest omkring och är trött, ledsen och lite orolig. Trist nog så vet jag inte varför jag är så här, vad jag är ledsen över, vad jag är orolig över och varför som jag är trött. Jag är ganska överkänslig och reagerar på minsta sak, så om någon råkar säga något som kan misstolkas så blåser jag upp den 1000 gånger. Jobbig brud att umgås med, liksom.

Måste kila nu, skriver kanske ikväll.

Ny telefon

Både datorn och mobilen gjorde uppror igår, eftersom jag är en mycket handlingskraftig kvinna så gav jag mig ut på jakt efter nya idag. jag har hittat en finfin dator som jag vill investera i, samt så beställde jag en ny mobil. förhoppningsvis så dimper den ner på posten om ett par dagar, ååh, lite otålig är jag allt..

ONT

Jag har just nu ont i hela kroppen, hade förställning igår. Det gick jättebra, men jag är helt slut idag. Är lite nere i allmänhet, har varit på lite halvkasst humör i flera dagar nu. Imorgon blir det arbete och sedan ska jag kanske till Blekinge i ett par dagar.

Ciao

Bad day

Idag har jag varit lite hängig, vet inte riktigt varför.. Men jag tog en drink nu på kvällskvisten och gosade ner mig i soffan, det känns en skvätt bättre nu. Ska snart gå och lägga mig, ska upp och jobba vid samma tid som igår, jag är inte alls sugen. Jag hatar tidiga mornar, det spelar ingen roll hur många gånger jag än utsätter mig för dem; jag vänjer mig aldrig.

Jag borde arbeta natt, så kan jag sussa bort hela dagarna, synd bara att jag är en sådan räddhare så att jag hade skallrat tänder av rädsla hela nätterna. Kanske inte 'är någon bra idé ändå, kanske jag ska försöka nana tidigare om kvällarna istället, då blir kanske morgonen lite enklare dagen efter.

Månadsdagar och arbetsdagar

Idag har jag och Ola månadsdag, som traditionen bjuder så varken firar vi den eller umgås, haha. Vi lyckas alltid pricka in att vara ifrån varandra på dessa dagar.

Idag har jag haft första arbetsdagen på 1½ vecka, det gick relativt smärtfritt måste jag säga. Var faktiskt ganska roligt att vara tillbaka med barnen och arbetskompisarna. Vi ska nog gå ut någon kväll allihop som jobbat i sommar. Kommer att bli jättemysigt.

Efter jobbet skulle det bli träning, men jag slutade så sent så att jag hann nte träna något. Kom förbi och umgicks en stund och sedan cyklade jag hem.

Nu ska jag prata lite med Ola på msn och sen ska jag sova, lång dag imorgon..

Arbetsmorgon

Nu är jag tillbaka i gamla gängor igen, uppe tidigt och framför datorn de sista minuterna. Jag drar mig från att stiga upp från min ombonade sittplats och dra av mig den varma filten. Det blir en cykeltur ner till stationen och sedan vänta på tåget. Uschanamej, det är verkligen inget roligt. Hur som haver så ska jag sedan arbeta tills klockan slår 17,45. Har jag lite tur så kan jag aknske övertala Johanna att ta min sista halvtimme så att jag kan ta mitt pick&pack och gå redan vid 17.15. Men man ska aldrig vara för säker på den saken.

Nej, nu blir det till att skärpa sig och ge sig av, fyananmej! Jag önskar mer än något annat att jag kunde krypa tillbaka ner i min säng och att Ola låg där i och lägger sina armar om mig.

Lång eftermiddag

Sitter nermyst nedanför soffan och vräker i mig onyttigheter samt ömkar mig själv en smula. Men 1½ veckas ledighet är över om ett par timmar. Det är lite bitterljuvt, för det ska bli skönt med rutin och, faktiskt, att få jobba igen. Samtidigt så har det varit uuuunderbart att få vila ut och sträcka ut sina utarbetade ben i soffan. Nåväl, vi får se hur mycket det blir av sådant i framtiden.

Efter att ha sett lite på House med Fia så gick jag och handlade, hon låg dock kvar och jäste i soffan. Det blev lite plockande, donande och ombyte innan jag stack till träningen. Väl där så var hälften försenade, men vi drog igång ändå.Tillsist så hade alla droppat in och vi kunde köra på allvar. Tyvärr så var inte allas koncentration på topp och jag var inte alls på humör för att styra och ställa. Det blev några timmars repetitioner och sedan slutade vi för dagen.

Eftersom jag kände mig produktiv så skuttade jag upp på cykeln och trampade iväg hem till Frida. Jag skulle hämta två byxor till showen på lördag och delta lite på ett möte. Tiden rusade iväg tack vare trevligt sällskap, massa skojande och goda scones. På vägen hem så ringde jag Ola för jag var rädd att han skulle hinna gå och lägga sig innan jag kommit hem. Dock så visade det sig att han var klarvaken och umgicks med grabbarna, så han bad att få ringa upp mig senare.

Ja, och nu sitter jag alltså här och väntar på att han ska ringa. Sen blir det bedtime och imorgon blir det heldag på jobbet.. buhu

Ut-i-världen-ångest

Ibland drabbas jag av tråkångest, att jag är skittrist för att jag bara skrotat runt hemma i Småland när mina närmaste vänner levt utlandsliv i månader. Vi kan inte dela upplevelser, för jag har bara varit hemma och här hemma hände ringet kul. Tydligen händer det massor av roligt utanför landets gränser, saker som är mycket mer lockande än hemmalivet.
Men hey, mitt gräs är inte grönare på andra sidan. Här hemma händer en hel del, jag har haft ganska mycket drama i mitt liv under året som passerat.

Sure, jag ska också ut och kika på världsdelar någon dag, men jag känner ingen stress över det längre. Istället för att känna mig tråkig så känner jag att jag har hela livet framför mig. Varför skulle jag åka iväg egentligen? Jag utbildar mig, jag har vänner och pojkvän hemma. Det känns ganska idiotiskt att offra det för en upplevelse som jag kan ta om 1,2,5 eller 10 år. Samtidigt så känner jag att jag just nu inte har någon anledning att åka. Jag har aldrig lockats av att bli au-pair även om jag förstår att andra tycker att det är underbart. Jag jobbar ju ändå med barn här hemma, så jag får min beskärda del av det ändå, hehe. Jag kan tänka mig att åka som volontär, men vill inte vara borta hur länge som helst. Kanske åker jag över en sommar- eller vinterledighet. Det känns lagom för mig. 3 eller 4 verckor i ett främmande land med slitiga arbetstider är lockande.

Det är lite därför jag inte vill göra det nu, för att det är så himla lockande. Det är en dröm, som jag inte riktigt vill uppfylla än. Jag vill inte infria alla mina drömmar, jag vill ha kvar och fantisera. En dag ska fantasin bli till verklighet, men än så har jag ingen brådska, jag vill hitta rätt ställe först. Jag tänker inte hoppa på första bästa projekt, jag vill hitta något som verkligen passar mig.

Men jo, lite tråkig är jag kanske. De flesta brukar vidga sina vyer och prova sina vingar i min ålder, jag har inte gjort något av det. Jag känner att trampandet omkring i det gamla får mig att ruttna bort och framstå som grå och tråkig. Människor förändras och ändras efter sina erfarenheter, men jag förblir den som jag alltid varit. Samtidigt så vill jag inte göra något annorlunda, för jag har allt jag kan önska mig. Jag har min familj, min kärlek och mina drömmar.

Doctor Sweetheart

Nu ska jag och Fia titta på favoritserien sen gymnasietiden- Doktor House. Jag blir till mig i trasorna över tanken på att få vältra mig i hans dåliga humör, komplicerade fall och invecklade relationer till sina kollegor. Speciellt nu när vi kör om första säsongen och Mr. Asshole bossar över Housan eftersom han investerar i sjukhuset. Jag ser fram emot att leva mig in med själ och hjärta.

Efter lite slöande så ska vi nog gå till AMS, se om de har något roligt att erbjuda. Inte för att jag letar jobb, för jag har ju redan min timanställning samt så ska jag plugga till hösten, men det kan vara kul att kika lite. Ja, fia letar ju jobb så det är ju egentligen därför vi går dit.

Penntrollet har vaknat

Jisses, ni skulle ha sett mitt hår när jag vaknade! Har haft hårspray i det och då blir det helt luftigt, mjukt och jättestort dagen efter. Jag fattar inte riktigt vad det är med mitt hår, för ingen frisyr håller sig, oavsett hur mycket jag sprayar, donar, fixar (limmar, hehe). Den enda gången som jag lyckades behålla min volym var i Kina, deras megaspray var inte av denna värld. Tyvärr så är det slut nu...

Nåväl, jag har en frisyr som ärn en blandning av popfrilla och penntrollsruffs, inte helt ocharmigt om jag får säga det själv. Håret har en kalasmysig konsistens, men jag borde kanske tvätta ut de överblivna sprayresterna innan jag sticker nosen utanför dörren, satan.

Mat, mat, mat, mat

Åh, jag vill ääääääta. Jag älskar att äta. Har precis tittat igenom en avhämtningsmeny från den lokala Thai-restauranten. Jag ska tvinga Ola att gå dit och äta med mig nästa gång han kommer hit. Det är verkligen lycka för mig, deras mat är det underbaraste som jag har ätit någonsin! Namnamnam. Nu får jag nöja mig med att koka ett ägg, men hey.. Det är inte fyskam det heller.

Sicko!

Ikväll så ska jag och Fia titta på Sicko, ingen av oss har sett den förr så det här kan bli spännande. Speciellt eftersom vi bägge är så fulla av åsikter och tyck&tänk. Förmodligen så kommer en hel del upprörda känslor att bubbla upp till ytan, av spridda andledningar. Dels så kommer jag att bli upprörd av det jag ser, men förmodligen också över den starka vinklingen. Det kan bli lite för mycket i filmer av detta slag, men hey man ska inte säga något innan.

Har varit och eldtränat nu, det börjar arta sig. Hoppas att det går bra på föreställningen. Vi ska elda i en slottsruin under ett medeltidsbröllop, kan nog bli ganska häftigt. Det blir träning under hela veckan, så vi ska nog hinna sätta allt tror jag.

Har även hunnit prata med Ola två gånger, känns väldigt skönt. Trots att det är jobbigt att ses så sällan så är det urmysigt att längta lite efter varandra också. Speciellt när man har haft en underbar helg tillsammans. Den mannen gör mig verkligen salig ibland.

Hemmafrun har lyckats ännu en gång!

Så, nu är lasagnen i ugnen och jag har för fösta gången i mitt liv gjort sauce Béchamel. Det verkar ha blivit himla bra och jag är enormt nöjd. Eftersom jag inte äter kött så innehåller min lilla maträtt tomat, spenat och massor av andra spännande grönsaker. Jag håller tummarna för att det ska bli gott!

Fia ska nog sova här ikväll, så hon får smaka på mästerverket senare. Nu måste jag dock ringa Ola för jag hinner nog inte göra det när jag kommer hem.

(en parantes. Jag ser på ett ursött program där en gammal, GAMMAL dam uppfyller sin dröm och jobbar som flygvärdinna för en dag. Hon är hyyysteriskt söt.)

Ytlighet och sjusovande Fior

Jag sitter och väntar på att Fia ska vakna och ringa mig. Hon ska nämligen komma in till stan idag igen, det är extremt uppskattat. Jag är ett litet keldjur som behöver ha folk omkring mig 23 av dygnets 24 timmar, annars mår jag inte jättebra. Egentligen så räcker det med att jag vet att någon är där, de behöver liksom inte umgås med mig, jag vill bara veta att det finns något levande i närheten. Jag borde kanske skaffa en katt istället...

Anyway. Jag hade planer på att visa upp min nya skitsnygga klänning, men mina tummar har kilat fast sig ordentligt i häcken så än finns inget kort på denna gudagåva till skapelse. Jag bör egentligen göra något åt detta bums, precis lika mycket som jag borde ge mig ut på stan och hitta ett par skor som matchar, trots min sorgligt tunna plånbok. Dock så är jag inte ytlig nog för att lyfta min rumpa från soffan och gå och göra det.

På tal om ytlighet, jag har blivit mer medveten om mitt utseende, men mindre fixerad vid det sedan jag och Ola blev tillsammans. Det låter kanske lite motsägelsefullt, men så ligger det faktiskt till. Precis i början av min och Olas relation så sminkade jag mig, både när jag träffade honom, när jag var på universitetet, när jag jobbade och ibland även en vanlig dag. Inte för att jag egentligen kände att jag var tvungen, utan snarare för att jag tyckte att jag var snyggare i smink. Men jag slutade snabbt att ha smink på mig när jag skulle ner till Ola, eftersom han inte tycker om när jag är sminkad. (eller snarare, han tycker om mig bättre utan smink). Så jag fortsatte att sminka mig när jag var hemma men skippade spacklet när vi sågs, men efter ett tag så blev jag bekväm och slutade kleta på kosmetika vid alla övriga tillfällen också. Och idag anväder jag inte smink alls. Det kan hända att jag sminkar mig om jag ska på en fest, men knappt ens då. Även om jag kan tycka att smink förstärker utseendet så har jag ändå börjat uppskatta det naturliga utseendet mycket mer. De flesta är faktiskt vackrare utan sitt smink.

Nedräkning

Jaha, så var det tisdag igen. Det betyder att jag ska gå och jobba i övermorgon. Tråkigt nog så är jag inte alls på humör, jag vill bara krypa ner under täcket och gömma mig för hela världen. Ska jobba ytteligare en vecka, har sista arbetsdagen den 23/8. Därefter ska jag vara ledig fram till 1:a september, då jag ska ta tåget till Kalmar och kliva in på deras högskola. Jag har (nästan) beslutat mig för att ge deras Biomedicinska analytikerutbildning en chans. Förhoppningsvis kan jag bli nedflyttad till Malmö senare, eller komma in på en annan utbildning till våren.

Jag saknar grundskolan, den var ta mig tusan trevlig. Kanske inte för att jag trivdes som fisken i vattnet med alla som jag gick i grundskolan med, snarare för att det var ganska behagliga lektioner. Och framförallt för att man fick färgpennor och kritor!! Jag saknar verkligen att få sitta och kladda händerna fläckiga med kritorna då man skulle färglägga framsidorna på sina arbeten. Ah, grundskolan...

Ett förbannat gott råd

Jag ska ge er alla ett förbannat bra råd:
Skaffa er en vän som är kiropraktor! Lasse räddade min rygg idag, så han gav mig en snabbmassage och tryckte på rätt punkter, helt plötsligt så hade jag rörelseförmåga i armen igen.

Visbyberättelsen

Okej, insåg att jag glömt att berätta alla detaljer från Visby, en mycket trevlig resa på det hela.

Jag åkte söndagkväll, färjan gick 21.10 från Oskarshamn och jag kom fram runt 00.05. Man var ganska trött och mör när man steg iland i hamnen. Lyckligtvis så blev vi upphämtade och kunde åka direkt till vårt boende, det blev lite snackande med vår värdinna och sedan slocknade vi ganska snabbt. Jag var extremt nöjd över att vara tillbaka i mitt sommarparadis.

Måndagen ägnade jag åt att vandra omkring på Visbys gator. Det regnade helt galet mycket, så jag gick hem med Sarah för att duscha, äta och byta om. Efter det så mötte jag upp med Moppa, Bäver, Tanja, Chrille m.fl. för att lyssna på Loke och mysa i gravarna. Det blev en mycket lyckad kväll på det stora hela. Vi satt och myste nere vid stranden på en bunker tills vi tackade för kvällen.

Tisdagen började ganska sent, eftersom jag är en liten sjusovare. Det blev på med medeltidsdressen (det är ju medeltidsveckan!!) och sedan ner på stan. Jag åt frukost på ett kafé och sedan mötte jag samma vänner som föregående dag, det blev flera promenader på marknaden möte med Kian, Vidar m.fl. och sedan förfestande i nordegravar. Efter det så gick vi till Effes och svängde våra lurviga. Det var ohyggligt roligt, men tyvärr så är alkohol lite förrädiskt för vissa människor. Tyvärr blev några lite för närgångna, inklusive en vän till mig, så jag såg till att ha Micke som beskydd under kvällen, haha. Jag är ingen som uppskattar raggning på krogen, inte ens när jag är singel. Jag och Micke gick till den lugnare delen av krogen och umgicks där ett tag, sedan hittade vi de andra och gick därifrån.

Det började bli sovdax och eftersom mina roommates hade gått hem för länge sedan så beslutade jag mig för att hajka med Micke och Chrille. Vi sov gott under ett träd den kvällen, haha. Lite vilt och lite galet, speciellt för en kontrollfreakande, överuppfostrad, skötsam brud som jag.

På morgonen så gick vi till Ica och köpte frukost, mycket lyxig sådan. jag inhandlade croissanter, ost (med gräslök), smoothie och vaniljyoughurt med müsli (minimeal heter det kanske). Vi intog denna urfina måltid nere vid en av gravarna där vi underhölls av Visbyturneringen i kämpalek. Väldigt skojigt faktiskt. När den var slut så blev det en runda till på marknaden, dden här gången så köpte vi lite grejer med. De andra dagarna så hade man spanat in vad man sulle köpa och jämfört priser, hehe.

På kvällen så blev det LOke, eldshow med Trix och mysande nere vid stranden. En helt underbar avslutning på semestern. Jag var ohyggligt nöjd när jag traskade hemmpt under natten.

På torsdagen så gick jag upp tidigt, packade ihop allt, åt frukost och sedan begav jag & mitt sällskap oss ner till hamnen och färjeterminalen. Det var ett lite bittert avsked och jag stirrade länge efter Visby när vi började fara ut på havet. Med ett hårt stygn i hjärtat så insåg jag att det var 360 dagar tills jag åter skulle se mitt paradis.

Nu ska jag se på TV och längta mig tillbaka samt sakna min karl

Casanova

Nu ska jag och Fia kika på Casanova och massera varandras knöliga ryggar, muskelknutor är verkligen inget vidare.

Ikväll så blir det eldträning och sedan städande.

Fia och förstörelsen

Nu är det exakt som det var "back in the days", Fia är här och förstör mitt liv, haha. Vi har precis sett på I am Sam och gråtit tårkanalerna snustorra. Nu letar hon efter en ny rulle och jag har bänkat mig framför tv:n. Vodka och läsk har plockats fram för att påminna oss om hur det var förr, då vi satt i en sunkig källare och bälgade vin. Att avrunda veckan med lite smygfestande i vår snackduo är det bästa som finns. Jag som håler mig i skinnet mer än en normal 20åring älskar att busa till det med lite olydighetsdrickande en söndag.

Tråkigt nog så längtar jag efter Ola. Distansförhållande är inte någon höjdare när man är långt borta från varandra.

Söndagkvällen som förstör

Söndagar är inte mina favoritdagar. Jag har alltid (nåja, mer eller mindre) lidit av något som min pappa kallar för söndagsblues. Det är rta mig fan det bästa ord som finns. Den där karln har kommit på fler ord som är ytterst passande för att beskriva mina sinnesstämningar. Nåväl, söndagsblues handlar om den hopplöshet och trötthet som varje söndag för med sig. Vissa gånger kan söndagar vara helmysiga och man ligger och myser under täcket samtidigt som regnet smattrar mot rutan. Eller så är söndagen den dagen på helgen då man inte behöver komma på usla ursäkter för att slippa gå ut på krogen.

Idag är inte en sån söndag, idag är det en blues-söndag. Dessa söndagar infaller oftast efter en jättebra helg, precis som denna har varit. Åh, jag vill spola tillbaka tiden, jag vill ha lördag eftermiddag, jag vill ligga i Olas säng och veta att jag har flera, flera timmar kvar innan tåget går.

Nåväl, nu kan ni få höra om min underbara helg. I lördags så vaknade jag ganska tidigt och åt en mysig frukost. Därefter blev det morgonpromenad, dusch och en snabbrunda på stan. Hittade en UNDEDRBAR klänning inne på MQ. Jag har tittat på den länge, länge men 800 kronor är lite väl magstarkt för min plånbok. Dock så är jag en kvinna med mycket tur, i varje fall den senaste tiden, för klänningen var på megarea. Det varhalva priset på halva priset, så jag klev ur affären 200 kronor fattigare men en champagnefärgad, blommig, ursnygg klänning rikare. Sjukt nöjd!!

Jag klev sedan ner till stationen, köpte biljett och åkte ner till Skpne och Ola. Han, hans mamma, mormor och morfar mötte mig på stationen. Eftersom de hade stadsfestdagar så passade vi på att gå och äta. Jag blev bjuden på sushi och trevligt sällskap. Mycket, mycket angenämt. Vi hade det oerhört mysigt, sittande på en uteservering i solen. Världens bästa inledning på Skånevistelsen. Vi gick runt lite och tittade på stånden innan vi tog oss hemmåt och fikade.

Ola satt hemma och rättade en tenta, så jag passade på att mysa (sova) i sängen en stund. Vid 8-tiden så stack vi hem till en av hans gamla klasskompisar och jag fick bekanta mig med några av hans gamla vänner. Skojigt nog så fanns det en annan Anni där, så kvällen var ju räddad. Haha. När vi varit där ett tag så gick vi ut, satt i ett öltält och umgicks med Micke, Kalle och lite andra av Olas vänner. Efter någon timme så blev vi hungriga. Jag och Ola gick till en Indisk vagn som sålde mat. Han åt Chicken Masala och bjöd mig på ett par underbara små, friterade piroger med grönsaker, ris och stark sås. Det var hysteriskt gott, jag måste verkligen hitta försäljarna och köpa upp hela deras lager!! Samosa tror jag att rätten hette, men jag kan nog inte gå i ed på det. Haha.

Det belv hem sova, vakna, mysa och se på Arn. Enormt trevligt. Söndagen var jättemysig, men det är alltid lika obbigt att veta att man ska åka hem. Jag räknar timmarna och förfasas, fånig som jag är. Nu dröjer det 13 dagar tills jag få se honom, men det klarar vi av. Det blir nog en del telefonsamtal, för jag kommer att sakna honom väldigt mycket. (Jag är lycklig och nyförälskad, som jag blir i honom titt som tätt).

Snart kommer Fia, så det blir en ganska mysig kväll ändå..

Nej, förlåt för detta jätteinlägg, jag måste skärpa mig.

Au revoir

Hos min bakisbest

Pojkvännen ligger och drar tunga andetag i sängen, jag vågar påstå att han har åkt på en smärre bakfylla. Lyckligtvis så ska varken han eller jag åka någonvart på ett antal timmar, olyckligtvis så ska vi inte åka till samma ställe när vi väl far. Jag ska hem och skrota runt, karln ska till Umeå och vara manlig. Dock så sitter jag här och funderar lite över om jag ska dra mig neråt landet en liten visit först.

Föräldrarna är i Blekinge, så kanske skulle man åka ner och hälsa på dem. Det tåls att tänka på.

Au revoir

Hos Bang

Ola är i duschen, så jag sitter här. (Någon som börjar se ett mönster?)

Vi ska snart ut på stan och delta i stadsfestligheterna. Först ska vi nog hem till en av Olas vänner i och för sig. Därefter så ska vi äta på stan och sedan får vi se vad som händer.

Nej, nu hinner jag inte prata mer. Hörs imorgon!

I en annans säng

Imorgon ska jag krypa ner i Olas säng och bara njuta. Under de första nätterna den här veckan så har jag sovit på de mest underliga ställen. Två nätter tillbringades i en soffa, bekväm men tyvärr så var de jag delade rum med alldeles för högljudda. Viskande, småtjabbande och deras oförmåga att vara tysta fick mig att ligga sömnlös i evigheter. en av nätterna spenderades ute i det gröna. Närmare bestämt under ett träd med förbannat massa myror i närheten. Sällskapet var dock bättre, de hade i varje fall vett nog att hålla käft. Ironiskt nog så var jag pratglad som satan just den kvällen, så jag störde nog dem en smula. Sista kvällen spenderades i min dagbädd, i vilken jag sov bäst. Ikväll ska den nyttjas igen, men imorgon så kommer jag att somna som en prinsessa. Olas säng och sällskap är bästa sömnpillret för min del.

Go'natt

Ett oväntat besked

Idag loggade jag in på studera för att leta efter kurser som hade restplatser. Andra antagningsbeskedet hade ramlat in och det visade sig att jag har blivit antagen till Biomedicinska analytikerprogrammet i Kalmar. Min haka trillade ner till knäna. Detta var helt oväntat, vad i hela friden! Nu har jag ställt in mig på att arbeta och resa till hösten, plötslivgt så måste jag överväga ett annat alternativ. Det är en smula snurrigt i huvudet just nu.

Imorgon ska jag ner till Ola så då kan vi prata om det hela och så kan han hjälpa mig att bestämma mig. Jag är ju urdålig på att ta beslut på egen hand. Nåväl, ikväll är det stadsfest och jag borde ge mig ut i folkmassorna (som de andra i min ålder) men jag har inte riktigt energi nog till det. Visby var ganska partytätt det också,  medeltidsveckan är en enda lång festlighet. Nog för att jag inte hinkade i mig alkohol eller dansade på borden. Snarare så myste jag i gravarna med vänner och var endast på krogen en kväll.

Nej, nu ska jag se på tv och slappa.

Kärlek

Det här är kärlek:



Visby i sommarnatten...

En snabbis

Vill bara berätta att jag kommit hem från Visby och att jag längtar dit så förbannat mycket. Jag ska börja min nedräkning till nästa års Visbybesök redan nu. Det är så bittert att veta att en enorm skara vänner fortfarande är kvar där och njuter.

Buhu, nu ska jag ringa Ola och beklaga mig. Jag kan dock slå vad om att han inte fått sluta soldata sig ännu, mobilen är garanterat avstängd.

Hemma men ändå lika högljutt

När jag kom hem efter jobbet så insåg jag att det skulle bli minst lika galet och skränigt som på själva arbetet. Det var en förfest i full gång och onyktra människor trängdes i kök och andra utrymmen. Nåja, ska bara juobba till 17 imorgon, så jag står nog ut med att få lite för få timmars sömn ändå.

Ska prata litemed Ola senare ikväll, han hade lite annat för sig nu ett par timmar, men jag lär väl vara vaken ett tag till... I varje fall tills förfesten börjar att röra sig ut till någon krog, så det blir lite tyst och lugnt. Tur att jag är ledig 1½ vecka efter imorgon...

Till jobbet

USCH! Det regnar ute och jag måste pallra mig till jobbet om 3 minuter. Lika bra att bita i det sura äpplet och traska iväg.

Nåja, pojkvännen ringde imorse och väckte mig, som jag bad om. Han är ganska pålitlig ändå, ett mysigt sätt att vakna på också. Ska ringa honom ikväll när jag kommit hem. Då ska även flygbiljetter kollas upp, jag börjar längta nu.

MOHAHA

Jag är klar med packningen, måste varit den snabbaste nedknölningen av väsentligheter i mannaminne. Jag är en smula stolt, men inser att jag nog glömt hälften.

Nu får du skämmas, Anni!

Men, varför sitter jag kvar vid datorn? Jag måste ju packa! Jag måste ju komma i säng! Ska ju upp tidigt imorgon, då kan man inte sitta här och slöa. Typsikt att jag skulle fastna inne på Facebook (där kollar jag ju i princip aldrig annars.). Nu får jag faktiskt skärpa mig. Bikini, lakan och kläder måste packas ner, bums! Jag vill inte riskera att glömma något.

Sov så gott!

Handla och packa

Nu har jag prickat av punkt 1 på min lista. en kvällstur inne på Konusm resulterade i lite bröd, smör och andra nödvändigheter. Känns lite jobbigt att handla sådant nu, nästan en smula onödigt. Jag jobbar mellan 8 och 21 imorgon, så jag kommer inte hinna göra av med så mycket, på söndag börjar jag kl 8 och åker till Oskarshamn efter jobbet. Därifrån blir det färjan till Visby och sedan kommer jag vara där till torsdag. Brödet och mjölken kommer nog inte att må så bra när jag kommer hem sen på torsdag eftermiddag, det är ju nästan en vecka dit. Samtidigt så var ALLT slut, så jag var tvungen att handla ikväll, kan ju inte gärna hoppa över frukost och kvällsmat imorgon och söndag.

Kvar att göra ikväll är först och främst att packa. Imorgon kommer jag att vara helt utpumpad efter 13 timmar på jobbet, så det är inte ens att tänka på att skjuta upp det. Men samtidigt... sängen lockar. Egentligen så vill jag titta på flygbiljetter till USA också, men jag antar att jag får hålla mig lite till. Kanske hinner Sussie kolla upp om ett besök i början/mitten av september går an till dess.. Hoppas att hon förstår min pik.

Nej, nu ska lite kläder, handdukar, lakan och liknande tryckas ner i min bag. Sen blir det tandborstning för hela slanten.

Natti

Tillbaka efter jobbet!

Så... Nu har jag gjort första dagen på helgen. Måste egentligen sätta mig och packa inför Visbyresan, men är ganska slut. Man glömmer bort hur krävande jobbet är när man inte varit där på ett par dagar. Som tur väl är så är det himla roligt också, barnen var på underbart humör idag. Det får man ju ändå tacka för, hehe.

har pratat med pojkvännen på vägen hem, mycket mysigt. Han sitter på tåget till Skåne och beräknar att vara hemma imorgon ca 05.00.. jag är inte avundsjuk. Nåväl, han är hemma lagom tills jag ska stiga upp, så han kan ringa och väcka mig, tyckte jag. Dock så tror jag att det är säkrast att ställa väckarklocka också, man kan inte riktigt lita på den luringen.

Nej, nu ska jag handla lite och sen kolla flygbiljetter till US, måste snart köpa dem, ojojoj!

Morgon med Fia och Jerry Springer

Om 2½ timme ska jag ta bussen till jobbet, men innan dess så ska jag & Fia ha lite quality-time och se på Jerry S, sitta och dega i solen och prata om allt som vi inte har hunnit prata om. Det här kommer att bli en helschysst morgon, förhoppningsvis blir inte jobbet så pjåkigt heller.

RSS 2.0