Kalmar och funderingar

Idag bär det av till Kalmar med Frida + familj. Jag måste också klura lite på vad jag ska sysselsätta mig med mina sista lediga dagar. Eller snarare hur jag ska få mina lediga dagar att räcka. Känns som om det är tokigt mycket att göra nu innan jag ska flytta. Tokigt många människor som jag vill hinna träffa också. Jag måste också fundera ut om jag ska övernatta hos någon i Stockholm när jag drar flyttlasset norrut eller om det är bättre att bara köra på i ett svep. Många svåra frågor. Det ska kluras och tänkas hela dagen.

Nu måste jag göra mig klar, för snart bär det av mot kusten.

Världens bästa spelkväll

Nu har både brädspel och tv-spel avklarats (nåja, i varje fall kommit en bit på vägen med sistnämnda). Jag borde vara snortrött men har fått hjärnspöken och sitter och grubblar. Inget jobbigt och svårt, men likförbannat så är det lite störande. Jag fattar ingenting. Något har hänt, helt galet. Jag vet inte riktigt om det här är bra eller dåligt, men det får väl tiden utvisa. Nåväl, nåväl. Snart åker jag till Umeå och ska börja mitt galna och glada singelliv på riktigt. Kommer att bli grrrreat (som de brukade säga i Frostiesreklamen). Att vara fri och solo känns faktiskt helt underbart, just nu skulle jag bli skräckslagen om jag hade funnit mig själv i en ny relation. Att latja runt och inte ta hänsyn till någon annan känns ändå som världens grej, synd att jag inte klurade ut det innan. Efter år på år på år på år med relationer, som egentligen bara avlöst varandra så har en helt ny värld öppnat upp sig. Känns inte som om jag varit så full av liv på... ja... jag har nog aldrig varit så full av liv.

Jag har alltid sett mig själv som en förhållandemänniska. Någon som trivs och mår väldigt bra i en relation. De senaste veckorna har ruckat lite på min världsbild och just nu skulle jag kräkas om jag var tvungen att vara tillsammans med någon. Kanske har jag haft fel hela tiden, jag är kanske en singelbrud. Någon som ska leva själv. Tanken skrämmer mig inte, den är faktiskt ganska behaglig. Jag skulle inte ha något emot det alls. Eller så är det bara en fas, om några månader eller år så är jag kanske helylleAnni igen, med pojkvän och gulligullande. Det får väl framtiden utvisa. Jag vet dock att det är pojkvänsförbud ett bra tag framöver. Jag vill inte ha något som håller mig tillbaka. Umeå väntar, där ska jag svänga mina lurviga bland snygga studentgrabbar och coola norrlänningar. De flesta hade väl den här fasen när de var runt 18-19 år, men jag är ju lite efter så jag tar den nu. Efter min Afrikaresa så känner jag verkligen hur skönt det är att vara ensam. Jag skulle aldrig i livet vilja ha med en pojkvän på en sådan resa. Inte för att jag vill ragga runt, men för att det inte passar mig. För att jag trivs med att upptäcka saker själv, att jag inte vill vara bunden och ha ansvar för att roa en annan människa. Man blir väldigt låst när man gör saker som ett par. Jag kände det väldigt mycket när jag bodde i Lund, min stora skräck är att uppleva det igen. USCH! Jus nu vill jag vara själv, med vänner, och bara hitta på vad tusan som jag får lust till.

Nej, nu ska jag borsta bissingarna och sedan skutta ner i sängen.

Puss!

Spelkväll, på det traditionella viset

Snart kommer Rasmus och Daniel hit, vi ska spela spel och eventuellt ta en drink. Trots att jag äger fånigt många spelkonsoler så blir det traditionella brädspel som gäller. Jag ska genast rota fram något gammalt TP eller "Vem där" och ladda järnet innan grabbarna kommer hit! Nostalgi på hög nivå, sjukt pepp!

Underliga familjen

Det som är så spännande med att sitta hemma i Småland, med alla sina möbler inklämda i ett litet rum i föräldrarnas källare och livet i en resväska, är att man aldrig vet vad som händer. Eftersom både jag och min syster är tillfälligt hemmaboende så är hela galna familjen samlad. Jag undrar hur det kommer bli när jag väl flyttat till Umeå, för jag lär sakna alla de galna upptåg som jag utsätts för dagligen.

För tillfällt sitter mamma och syster och spelar Wii. Ingenting underligt, om det inte hade varit för att det är MITT NYKÖPTA och att volymen är tokhög, samt att vi alla precis fått varsinn, på tok för starkt blandad, drink. Ja, ni kan ju tänka er hur mycket roligare det blir. Jag törs inte ens smyga ner och titta hur det går för dem. Det kan ju bero på att jag inte avslutat min drink.

Spelkonsoler och en knäpp blondin

Idag är huvudet inte med. Känner mig en aning slö och trög. Inte så stor skillnad från alla andra dagar, med andra ord. Måste snart gå och sova bort resten av dagen. Är ändå hyffsat nöjd med livet för tillfället. Nöjdare blev jag efter att ha gått och inhadlat ett Wii. Sjukt bra. Enormt beroendeframkallande och hejdlöst roligt. Kommer spela hela natten. Känns fint.

Gårdagen var himla trevlig. Blev lite vin, lite vattenpipa, massa mysande och pratande hemma hos Fia på campus. Avrundade sedan genom att se på film och somna fyra brudar i en alldeles för liten säng. Trångt och kalasbra. På morgonen gick vi ner och frukostfikade på stan, därefter har det varit häng med syrran och hjärndöda aktiviteter. Superbt sätt att spendera en söndag.

En annan dag

Det blev inte så mycket middag igår. Fast, det gjorde ju inget. Istället blev det trevlig kväll med damerna ute på campus och sedan öl på Bishop. Jag är fortfarande inte i tillstånd att skriva, så jag lämnar det till senare.

Ändringar i planeringen

Jaha, nu blev det ändring i mina planer. Jag ska alltså träffa flickorna först och därefter ut och äta. Jisses. Det här bli kompliserat.

Juldagar och matkoma

Nu sitter jag här, fortfarande mätt efter gårdagens frosserier, och funderar över vd jag ska göra. Vanligtvis brukar vi ha ett pussel, som vi ägnar hela julhelgen åt att pussla ihop. Detta året hade vi glömt att köpa ett, men eftersom man ska vara lite miljömedveten så var det nog bra. Vi kan ju plocka fram ett av alla de tjugofem gamla vi har. Jag måste erkänna att jag inte ens kommer ihåg hur förra årets pussel såg ut, kanske ska haka på retrotrenden och dra fram ett av de äldre.

Ikväll blir det middag ute därefter ska jag träffa flickorna och dricka lite vin och andra alkoholhaltiga drycker. Ekonomin tvingar de flesta av oss att stanna hemma istället för att gå ut och svänga våra lurviga. Visserligen så fick jag pengar igår, så jag ska inte köra med falsk marknadsföring och påstå att jag är pank. Däremot så gör det inte mig något om vi inte går ut. Jag är nöjd ändå.

Nej, nu borde man kanske tvinga ner någon frukost i magen, har inte klarat av det tidigare. Blir mätt bara av att tänka på mat. Helgalet.

God Jul

Nu ska det firas jul. En stor puss till er alla.


Julfixad och glad. Nu jäklar ska det krängas julmat och öppnas paket!

Annis önskelista

Snälla tomten, jag skulle vilja lära mig att vissla. Det känns lite som att man borde kunna det nu när man är vuxen och sådant.

Stora julstädningen

Schoop, schwwwooop. Nu julstädar jag i vänlistan än en gång. Man behöver inte vara snäll och låtsas tycka om människor bara för att det är jul. Just nu väljer jag att inte svara på alla sms som jag får, för varför ska jag låtsas att jag gillar folk just idag och sedan ogilla dem resten av året? Nej, nu storstädar jag bland mina bekanta. Sjukt skönt, en bra julklapp till mig själv.

Puss/ Anni aka Julhulken

Julafton och sådant.

Nu är det jul även här i mitt småländska hem. Julklapparna hann slås in, granen blev klädd och kakan blev ganska bra. Nu väntar jag bara på att julstämningen ska infinna sig, därefter kan familjemysandet börja.

Nu blir det en stunds vila vid tv:n innan jag ska äta hutlösa mängder mat.

Afrika. Planering.

Nu är jag i full gång och planerar min återkomst till Afrika. Kommer att bli superb. Synd bara att det är toklångt tills dess. Det som är lite positivt är ju att jag hinner planera min resa och börja fundera över hur mycket pengar som kommer att gå åt. Lyckas jag skrapa ihop tillräckligt så ska jag nämligen ta en sväng om Australien, eftersom min syster snart flyttar dit. Det vore ju lite spännande att ta sig hela vägen ner dit också. När jag ändå håller på att far runt, menar jag.

Jag har redan beslutat mig för att det bli Sydafrika, ännu en gång. Min önskan är att få återvända till IPR och jobba i 1-1.5 månader och därefter använda tiden som är över till att resa runt en sväng. Jag hoppas på att kunna ta mig ner till Kapstaden och utforska möjligheterna att lära mig surfa och åka sandboard. Vore ruskigt schysst. Jag har även en liten önskan att resa vidare i kontinenten och se några av Sydafrikas grannländer. Att dra till Victoriafallen och hoppa bungyjump eller köra lite rafting vore hur trevligt som helst. Apor och extremsport. Sjukligt bra kombination.

Julmysa

Så, nu är alla julklappar köpta och det enda som återstår är inslagning. Granen ska väl få lite kläder, för det kan ju vara pinsamt om den är naken på självaste julafton. Lite pynt ska väl även upp, även om min familj är dåliga pyntare och designtöntarna i oss hatar krimskrams. Men ett par tomtar ska åka upp, det tänker traditionstokiga Anni se till. Snart ska jag även nosa upp lite julsånger på Spotify och sätta igång med det sista julbakanet.

Någonstans under dagen ska jag hinna ner till konsum och köpa lite mer julmat. Lite ost, kex och godis trillar nog också ner i korgen. Jag anser att småätandet är lika viktigt för stämningen som julklappar och levande ljus. Har jag tid så ska jag koka knäck och därefter plocka fram outfiten för morgondagen. Ska man fira jul så ska man fanimej göra det ordentligt och gå in för det med hjärta och själ. Här ska det inte göras halvdant!

Innan jag gör något av det här så ska jag tina mina djupfrysta fötter på ett element, snora, äta choklad och slöglo på något tv-program. Man måste ju ha ont om tid och stressa när man förbereder det sista inför julen, det vet ju alla.

Julstressa

Med några timmar sömn i kroppen, frukost i sikte och dusch i planeringen så kan julstressandet börja. Idag ska jag lyckas köpa två julklappar, därefter blir det inslagning, julpynt, klä gran och kanske baka en liten julkaka. Jag kommer att bli bäst som hemmafru. Igår städade jag spisen. Inte min egen dock. Men städad blev den. Så det blir väl lite 50-tals fru-poäng ändå.

Ett gott råd

Att tillbringa tre timmar på en parkeringsficka i Härryda kommun är inget vidare sätt att spendera en snönig natt på. Om man nu skulle hamna där ändå, som av en slump (ex. för att det inte går att köra en meter för att bilen inte får grepp om underlaget) så kommer här en bra lista med aktiviteter för att fördriva tiden.
- sov
- se till att ha en syster med tillhörande sambo med dig. Prata med dem.
- lek en fånig lek. Gärna där man ska associera (eller försök klura ut hur man egentligen stavar till associera, du kan ha slagit ihjäl tre timmar på det viset.)
- sjung en ännu fånigare sång. Gärna av boyzone eller spice girls.
- köra logikgåtor. Spännande hjärngympa. Lite nyttigt, perfekt runt midnatt.
- Bygg ett litet bo av all bråte och fundera över om det är värt att gå ut och kissa. Det är det inte, det är kallt ute.
- Klura ut ett sätt att komma hem. Gör detta först. Bästa tipset.

Gå och lägg dig när du kommit hem.

Snöpulsning

Nu skrev jag snöpilsning tre gånger i rad innan det äntligen blev rätt. Det är alldeles för tidigt på morgonen. Hela anledningen till det här inlägget är för att svara på Ninas fråga: Ja, jag vill hutlöst gärna pulsa runt i snön med dig! Idag ska jag visserligen till Gbg tur&retur för att hjälpa min syster att flytta, men jag hoppas på att vara tillbaka hyffsat tidigt. (dvs. släng iväg ett sms när du känner dig sugen på att gå så håller vi tummarna för att jag är hemma.)

Nu ska det ätas frukost. I bilen. Och sedan sova.

Rensningen är i full gång

Nu har jag börjat att rensa i vänlistan. I varje fall mentalt. Jag vet nu vilka som ska strykas. Det känns ganska bra. Spännande och lite rebelliskt. Jag är så van vid att försöka göra alla till lags så det känns lite pirrigt att göra tvärt om och medvetet välja bort människor. Spännande och skitbra. Nu kommer jag ha mer tid att lägga på de som verkligen betyder något! Förbannat bra.

Förbannat bra är också artisten Chaya, som jag nosade upp på Spotify. Även jag, som inte är vidare religös, uppskattar hennes sånger och framförallt hennes sångröst. Underbart. Att sångerna handlar om Gud spelar mindre roll, för jag tokälskar hennes melodier.

Tacksamhetens tid

Idag är jag lite tacksam. För det är väl därför vi firar jul, egentligen. För att tänka på allt fint vi har och alla underbara människor som omger oss. Just idag skiter jag i att det krigas, skjuts och beter sig illa i världen. Jag ska låtsas att allt är så snögnistrande fint som här. För man kan måla hela världen i svart och ägna livet åt att sörja allt dumt vi gör eller så kan man lyfta blicken och bli varm i hjärtat av alla dessa människor som ägnar sig helhjärtat åt att göra vår jord till en bättre plats. Jag är så enormt tacksam för att det finns människor som Sue på IPR (www.iprescue.org) som struntar i att tjäna tonvis med pengar och istället viger sitt liv åt att förbättra världen.

Jag är även tacksam för de vackra personer som finns runt mig. Ibland måste man stanna upp och bara njuta. Trots att Afrika lockar så är jag väldigt lycklig här. Jag ha väldigt många som jag tycker väldigt mycket om. Det är dessa människor som ska få del av min energi, inte alla de som förstör. Det var något som jag kände väldigt starkt när jag kom hem från Afrika. Insåg vilka som jag saknat och vilka som jag klarat mig utan. Nu ska jag lägga krut bara på de som jag känner är värda det. Varför ska jag umgås med människor som jag egentligen inte får ut något av? De som äter mer energi än vad de ger? Det finns ingen anledning alls. Om jag måste anstränga mig till bristningsgränsen så är det nog en vänskap som är högst onyttig. Lite rensning har fått pågå och jag har insett att jag har mer vänner än vad jag trott. För när alla de fina försvinner i mängden av de som stjäl ork så känner man sig lite ensam. Nu när jag sållat undan alla energitjuvar så inser jag att jag har en väldigt fin och ganska stor samling människor som jag tycker mycket om. Lördagen var ett utmärkt exempel. Jag fick chansen att spendera kvällen i sällskap med personer som jag trivs väldigt bra med och som man inte behöver göra sig till för. Det var väldigt avslappnande och roligt. Tänk vad bra man kan ha det som får ha sådana kanonkvällar. Så istället för att vara bitter över människor som gjort mig besviken så är jag lycklig över de som ständigt överraskar mig positivt.


Från en annan, väldigt trevlig kväll.

Puss och God Jul i förskott.

En hel eldsvåda i knutarna

nu är det brådis, jag måste hinna köpa mina julklappar idag. Helst alltså. Dagen före den berömda dopparedagen kan även den vigas åt julshopping, men jag anar att fler än jag har tänkt samma tanke och risken är att jag blir nersprungen. Jag hoppas att det är långöppet på stan idag, för jag ska även hinna med att träffa Moppa och hämta nycklar av Fia. Det är ingen sport om man inte ska göra mycket på en gång.

Nu ska det bli frukost och därefter ska jag väl slänga på mig lite slitna paltor och pulsa ut i snön.

Hemlängtan

Jag tror inte att någon kan förstå hur mycket jag längtar tillbaka och önskar att jag var i Sydafrika. Jag har hemlängtan, jag vill bara sätta mig på nästa flyg och komma till mitt andra hem.


En lycklig Anni.

Fler Krugerbilder

Tnkte lägga upp lite fler Afrikabilder, eftersom jag längtar tillbaka som en galning. Det är konstigt att tänka att det var precis en vecka sedan som jag lämnade värmen och begav mig tillbaka mot kalla norden.






Utsikten från Elephant Camp.




De ilskna noshörningarna


Ruskigt ilsken...



Lejonen och hyenorna får ni se en annan dag. Samt övriga upptåg från resan.

Det lackar ju tydligen mot jul

Inga fler julklappar har köpts in. Jag känner mig lätt värdelös. Imorgon är uppdraget att inhandla sex stycken klappar till familjen, förlåt kära vänner men era paket väntar jag med tills efter jul. Ja, skulle jag nu ha tid så köper jag givetvis dem innan Jesus födelsedag, men jag tvivlar starkt på detta.

Just nu känner jag mig ytterst tillfreds med livet. Jag sitte roch lyssnar på Jacaranda RM FM på internet, den lokala radiokanalen i Limpopoprovinsen i Sydafrika. Känner mig plötsligt hemma och lycklig. Kanske beror det även på min halvsega hjärna som börjar vakna till liv efter gårdagens eskapader. Jag försökte nämligen dränka mina små grå i en hel del rödvin och champagne. Inte fel alls! Lagom rusig av alkohol och fnittrig av rödtjut, det var en bra kväll måste jag säga. Mysigt och trevligt. Jag ser fram emot nästa gång det vankas festligheter.

Nu ska det ätas.

Jul och fotbollsfunderingar

Nu är det snart jul, fem dagar kvar. Stressen börjar att krypa fram och jag inser att det är hög tid att panikköpa resten av alla julklappar. Shit. Jag har fått fundera ut en ny present till min syster, men jag tror att det kommer att bli bra ändå. Med lite tur. Tyvärr så har jag ingen aning om vad jag önskar mig (som vanligt). Får gnugga geniknölarna idag och försöka klura ut något.

Det är julpyssel och julbak på schemat idga. Ska träffa Frida och mysa hela dagen. Därefter blir det vindrickande och lite utgång på kvällen. Känns som en hejdundrande bra planering. Någonstans mitt i smeten hoppas jag på att jag får besked om rummet som jag vill hyr i Umeå. Hade varit festligt om man får veta hur det går. Jag lever lite i en axelryckande värld för tillfället och tänker att får jag inte det här rummet så får jag väl försöka få ett annat. Det löser sig.

Till sommaren hägrar Sydafrika igen. Kommer att bli förbannat underbart. Eftersom vi kommer att befinna oss utanför Pretoria så överväger jag att skaffa biljetter till någon av matcherna i fotbolls-VM. Det är ju inte varje dag man får chans att kika på fotboll av så hög klass. Dock så vore det smidigt att hitta någon mer som skulle kunna vara intresserad av att glo på en match med mig. Nåja, vi får väl se hur det blir.

Saker man inte får tänka...

Vissa saker är inte okej, det har min mamma lärt mig. Hon är en bra mamma, men ibland måste man trotsa även de bra mammorna. Jag vet att det är skitcoolt att jag kommit in på läkarlinjen och att jag borde dricka champange i en vecka för att fira. Tyvärr så infinner sig inte lyckoruset. Istället längtar jag tillbaka till Afrika och känner lite sorg över att jag måste vänta tills Juni innan jag kan åka tillbaka. Så får man inte tänka, det är fel. Jag gör det ändå. För jag är olydig.

Det ska visserligen bli spännande att flytta upp till norrland och pulsa runt i snön, men innan dess måste jag fattat att det är julafton om en vecka och köpa julklappar.

(Ja, Nina jag komemr på din födelsedagsfest. :) )

Krugerparken i bilder.

Jag tänkte visa lite av bilderna som jag tog när jag var i Sydafrika. Börjar med bilderna från Kruger. Eller, några av bilderna.






Nu tröttnade jag, ni får se mer en annan dag.

Afrikalängtan

Idag är det förbannat kallt även här nere i söder'n. Det känns inte helt lätt att komma från värmen i vackra sydafrika till snön och kylan i Sverige. Jag känner för att protestera och införa sommar året om, speciellt med tanke på att jag ska fara långt uppåt. Det lär ju vara kallare än i min frys där uppe. Känns inte riktigt okej. Eller nä, nu ljög jag. Det känns faktiskt okej. Ska bli sjukt roligt att flytta min häck och prova en ny stad. Roligare blir det när sommaren kommer, för då ska jag packa min väska och åka hem - både hem till Småland och senare hem till Afrika.


Idag låtsades jag att det var varmt och soligt. Jag tvingades dock att pälsa på mig med cardigans och stora vinterjackan innan jag pep ut för att köpa julklappar. Det senare misslyckades jag med. Tusan.

Nu fungerar bloggen igen

Jag har inte kunnat komma in på bloggen och uppdatera från Sydafrika. Nu fungerar både den och hjärnan igen. Mycket har hunnit att hända, jag har ju kommit hem bland annat. Dessutom så har jag fått svar från studera som gltt annonserade att jag ska flytta till Umeå och bli läkare. Knäppt och fantastiskt.  Jag har börjat att leta boende och eventuellt blir jag kombo. Fick svar från en kille som har ett rum ledigt i sin lägenhet. Vore kanske inte så dumt att dela med någon när man flyttar långt som tusan iväg till en plats där man aldrig varit innan. Jag är ju ett socialt litet djur och tycker inte att det är så jobbigt att ha folk runt mig. Jag ska försöka att ringa och prata med honom, se vad det är för typ. Är ganska bra att veta om man går ihop innan man dimper ner med alla sina möbler och flyttar in.

Håll tummarna för att jag ska hitta ett schysst place att spendera mina dagar,

RSS 2.0