Kemi

Usch, usch, usch.
Idag har jag suttit och pluggat kemi sen 15.40 fram tills nu. Jag är fortfarande inte klar. Ytterligare 90 sidor ska läsas och understrykningspennan kommer att gå varm resten av kvällen. På torsdag är det tenta, vilket är ganska skrämmande. Jag är inte alls förberedd känns det som. Kan bero på att föreläsaren aldrig har hört talas om ordet "pedagogik".
Nä, här kan jag inte sitta och ödsla tid, jag måste fortsätta, annars kommer allt gå åt skogen.

Det blir massa jobb i veckan också. 8 timmar på onsdag, 9 på fredag och 13 (!!) på lördag. Det kommer kännas finfint när den lönen kan inkasseras.

Au Revoir!

Arbetsglädje

High five!
Första dagen på nya jobbet var kalas. Det var mycket info, lite segt i början, men kvällen var fantastisk. Jag tror att jag kommer att trivas oförskämt bra!

Nu är Ola hemma, på lördag träffas vi. Men tills dess så pratar vi på msn och innan jag ska sova så tänkte jag ringa honom.

Nu ska jag se på friidrott!

Nytt jobb

Idag ska jag till nya jobbet. Skulle dit vid 13.00 egentligen, men nu ringde de och ville att jag skulle komma redan vid 11. Jisses Amalia, jag måste se till att sminka mig, borsta håret och fixa lunch nu. Ska ut till Alvesta och det tar ju en halvtimme. Ojoj! När ska jag hinna tjuvröka då?

Sova snart

Imorgon ska jag börja gå bredvid på jobbet. Ska dit på fredag också, sen ska jag avgöra om det är något för mig eller inte. Jag hoppas att det känns bra, jag behöver pengarna. Synd bara att jag egentligen inte alls har tid med det. Nåja, jag får väl försöka ordna det på något vis.

Kemin är helt hopplös nu, tenta nästa vecka och jagkommer gråta mig igenom dagarna fram tills dess och slita mitt hår. Det här kommer aldrig att gå.

Ola kommer på lördag, sent på lördag. Det känns lite jobbigt. Vi ses så sällan, det tär på mig. (inte på vår relation, för jag är kärare än någonsin, men det är jobbigt att längta så mycket.) Jag önskar verkligen att vi kunde träffas oftare, att jag inte tränade teater på helgerna, att han inte var i Umeå, att jag inte skulle behöva plugga så ofantligt mycket. Jag önskar att vi kunde få vara med varandra och hos varandra ungefär 100 ggr mer än vad vi kan vara nu.

Gud, jag saknar honom.

Sliten men lycklig

Det här kommer att bli en lång, lång vecka med bredvidgång, tentaplugg, teaterrep och långa föreläsningar. Trots att jag egentligen är helt sönderstressad av allt som ska göras så är jag ändå lyckligare än på längre. Det bubblar och bränner inne i mig. Jag tror att jag är förälskad, lycklig och nöjd över livet, mer än någonsin tidigare. Jag vet knappt vart jag ska stoppa all glädje.

I helgen kommer Ola, då blir livet helt perfekt. jag saknar honom så löjligt mycket. Det är helt vansinnigt och utan proportioner! Jag saknar honom ungefär lika mycket som det är normalt att sakna någon som ska vara borta i flera månader. Fast sen har jag aldrig hållt mig till normen.

Jisses! Nu ska jag sova och räkna ner tills Ola kommer.

Natti!

Värme

Idag har livet varit så enkelt och underbart. Jag vaknade vid 06.20 första gången, då Ola skickade ett sött sms. Eftersom jag var ledig idag så kunde jag somna om med gott samvete. Solen sken in genom fönstret och väckte mig relativt tidigt, men lagom sent för att jag skulle vara helt utvilad. Jag gick upp, åt frukost och sedan tog jag ett långt, varmt bad. Jag passade på att slöläsa i en bok samtidigt, High Fidelity ,som Sussie har glömt här. Jag måste erkänna att den är ganska härlig, trots att det inte alls är vad jag brukar läsa.

Efter duschen så klädde jag på mig och traskade tvärs över gatan och in på kovux, platsen som jag aldrig i mitt liv trodde att jag skulle besöka. Jag fyllde i en blankett och lämnade in i receptionen, jag har nämligen tagit mig i kragen och beslutat mig för att göra en prövning i Estetisk orientering. Jag hoppas att jag fixar det, för då kommer jag kunna knäcka Ola, hehe. Just nu så har han och jag samma snitt i betygen, men trots att betygen är finfina så måste jag fixa det sista ämnet för att kunna komma in på läkarlinjen. Om det nu är vad jag vill egentligen.. vi får väl se hur jag känner i framtiden.

Nåja, jag passade på att äta efter komvuxbesöket, jag var precis klar när Thilda kom och knackade på. Vi var duktiga brudar och skrev vår labrapport idag. Vi fixade klart nästan hela, sedan satte vi oss och snackade lite goja en stund. När vi babblat om allt och ingenting en stund så tog vi båda tag i våra liv, Thilda stack ner till stan och jag började maila om min träning och lite annat. Därefter så gick jag ner på stan, handlade lite åt pappa och blev uppringd av en arbetsplats som jag varit på intervju hos. Jag ska till dem nästa vecka och provjobba, det känns underbart. Det ska verkligen bli skönt att äntligen få lite pengar. Det enda molnet på min klarblåa himmel är det faktum att jag inte vet hur mycket som jag kommer hinna arbeta pga skola, ev teater och (viktigast av allt.) Ola! Jag vill inte äventyra vårt förhållande genom att vara för upptagen. Han är viktigare än pengar och teater för mig.

Jag har faktiskt varit en aning aktiv idag också, hade ju akrobatik! Det var rätt härligt, lite lugnare än förra veckan men det gör mig ingenting. Jag kanske kommer slippa träningsvärk imorgon och det är ju inte fyskam.

Resten av kvällen skulle ägnas åt tv-tittande. Jag hade satt mig till ro i soffan och sett ett halvt avsnitt av "Du blir vad du äter" (varför ser jag på det egentligen?) då telefonen ringde. Jag studsade glatt upp och norpade åt mig min mobil, precis som jag hade hoppats så var det Ola som ringde! Jag blev så oerhört lycklig för att han ringde, jag blir alltid så glad av honom. Mjaou! Vilken ofantlig tur jag har haft som fick honom! Det ska jag ta till vara på, det kan jag lova er.

Ajöss så länge.

I fas.

Äntligen (!!) så är jag helt i fas med min planering. Det har nästan aldrig hänt innan. Konstigt nog så känns det som om jag inte har gjort något alls idag, trots det så har jag kunnat stryka ALLA punkter i min kalender. Jag lyckades t.o.m pricka in att ringa Ola och få honom att svara. Dagen är helt enkelt full av överraskningar.

Veckan har varit bra och underlig, för att uttrycka det milt. Jag har haft lab både idag och igår. Båda verkade bli riktigt jobbiga, på pappret. Väl i labsalen så gick allt som på räls, tack och lov. Thilda och jag var klara långt innan förväntan. Bara det skulle ha räckt för att rädda hela veckan, men tro det eller ej - det var bara början.

Ola och jag hade ett mysigt samtal idag, det var skönt att höra hans röst igen. Han har glömt sin duschcreme här också, så det luktar som honom i mitt rum. Det är väldigt trevligt, fast det hade ju varit flera tusen gånger mysigare om han var här.

Men nu till den riktiga skrällen... I måndags fick jag ett lite ovanligt samtal. en kille ringde och började snacka teater med mig. Han inledde med att säga
 "Jag har hört att du gillar teater...?"
 
Eftersom jag alltid befrias från all intelligens då jag får frågor som jag inte förväntar mig så blev det ett förvånat jakande svar från min sida. Det var tydligen uppskattat, för grabben (eller grabb och grabb.. han lär vara ett, två eller tre par år äldre än mig) fortsatte glatt sitt samtal genom att slänga ur sig påståendet
".. och du ganska bra på det..?"
(varpå jag fnissade lite töntigt och svarade något som lät som "njaoueee.. ja", vilket betyder "jag-är-för-blyg-och-självkritisk-för-att-svara-ja-på-din-fråga-men-visstfan-är-jag-
en-jävel-på-teater
.") Han verkade ännu en gång vara nöjd över mitt, något svårtolkade svar, för han började berätta om en pjäs som han skulle sätta upp, pratade om att de skulle läsa manus på lördag, bla bla bla, Woody Allan, bla bla bla (han sa inte bla, bla, bla men min hjärna jobbade på högvarv för att fatta att situationen var verklig, så all info gick inte riktigt in.) Efter en stund så insåg jag att poängen med det hela var att JAG blivit REKOMMENDERAD av någon och att HAN ringde MIG för att han ville ha med MIG i pjäsen. Så på lördag ska jag läsa manus och därefter avgöra om jag vill vara med. Det känns helt sjukt, det är liksom ingen audition.. Det är jag som blir tillfrågad! Hur galet som helst. Jag hoppas verkligen att manuset är bra, för jag är hysteriskt teatersugen.

Okej, massa babbel.. Nu ska jag snart krypa till kojs.

Natti

Trött

Nu blev jag precis klar med rättningen av min lab.rapport. Snart ska huvudet placeras på kudden och undertecknad ska glida in i drömmarnas värld. Först ska klockan ställas på väckning och lamporna ska släckas. Imorgon blir det till att stresslaga lunch innan första föreläsningen.

Natti

Gräsänka

Nu har Ola åkt hem igen, snart ska han upp till Umeå och latja med de andra soldaterna. På fredag ska han ut i fält också, stackars krake, det lär vara lagom kul att sitta och uggla i ett tält vid den här tiden på året.

Igår var jag lite tjurig, fast efter att ha fikat med Sandy i ett par timmar så kändes livet oerhört mycket trevligare. Jag undrar verkligen varför vi inte fått tummen ur och träffats tidigare, hon är ju helt fantastisk. Det kommer bli mycket mer fikande med henne i framtiden, det kan ni skriva upp!

Tiden flög verkligen fram under vår fikastund. Jag trodde att gårdagen skulle bli lång, seg och tråkig tills Ola kom, men Sandy räddade verkligen min dag. Helt plötsligt var klockan 20 i fyra och jag var tvungen att gå hem för att träffa Ola.

Kvällen blev helt underbar, det var så härligt att få träffa och pussa Ola igen. Det var trist att han var tvungen att åka så tidigt igen men det var, trots mina tjuriga tankar igår, verkligen skönt att han kom hit. Jag längtar redan efter honom och efter nästa gång vi kommer att träffas. Förhoppningvis så kommer vi att kunna umgås lite mer då, vilket jag inte hade tackat nej till.

Nu ska jag kika runt lite efter billiga resor, jag vill ha sol, shopping och storstad. Synd bara att ekonomin vill ha vila.
Ajöken

Lala-lördag

Igår skulle jag skriva ett inlägg, men min dator var inte alls med på noterna. Så jag får ordna det idag istället.

Just nu känns skolan som en enda utdragen plåga. Jag fattar absolut ingenting, vilket är ofantligt frustrerande. Jag har nog aldrig känt mig så dum i hela mitt liv. Det får bli råpluggande innan tentan känner jag.

Igår var jag ute med Frida & co. Det var underbart mysigt. Det var verkligen skitkul att vara ute och partaja med dem, jag har aldrig gjort det tidigare. Fast ni kan lite på att jag tänker göra det igen.

Idag så kommer Ola. Fast han kommer först vid 16-tiden och måste åka tidigt imorgon igen. Jag tycker att det är grymt jobbigt. Det känns lite som om det inte är någon mening att han kommer alls. Det kommer nästan bara att bli ännu jobbigare om han är här en liten stund.

Jag ska trösta mig lite snart genom att träffa Sandy på stan. Hon är en "ny" bekantskap som jag tror kan bli en riktigt höjdare.

Ajöss

Morr

Nä, nu har jag retat upp mig lite ytterligare. Jag har inte ringt eller hört av mig alls, men jag har hunnit sitta och fundera och blivit riktigt jävla ilsk.

Tjo

Edit:
Nu är jag sams med Ola igen, fånigt av mig att bli upprörd egentligen, men jag blev nog mest besviken över att vi inte kommer att träffas så mycket i helgen som jag hade hoppats på.

Arg-Anni

Idag har jag haft en underbar dag, tyvärr så blev jag arg på Ola nu på kvällen. Jag har inte lugnat ner mig riktigt än, det som gör mig mest ilsken är det faktum att jag faktiskt inte visade hur irriterad jag blev. Vissa saker berättar man inte för folk, även om man själv tycker att de är komiska. Nä, irriterad var ordet. Jag vill inte att folk uppe i urskogen ska veta massa saker om mig som de inte alls har med att göra. Nä, jag tror nästan att jag ska smsa/ringa och säga åt honom att jag är lite butter och förväntar mig gottgöring i helgen (choklad, kakor, god mat är sådant som skulle få mitt hjärta att vekna.)

Fast jag blev väldigt glad när han ringde, och jag är väldigt glad för att jag har honom. Jag tycker om honom väldigt mycket, fast vi har väl inte riktigt lärt känna varandra totalt ännu, så vi kan inte varandras gränser helt. Jag antar ändå att det är charmen med det hela.

Förutom lite tjurande nu på kvällen så har dagen varit helt underbar. Jag började min torsdag med att ta mig till biblioteket för att plugga lite med Thilda. Det var väldigt trevligt, fast vi pluggade inte så mycket som det var tänkt. Vi blev nämligen lite distraherade av en bok om pingviner, apor och andra djur.

När klockan närmade sig lunch så cyklade jag ut till Adam och tillsammans så åkte vi till Alvesta, gick på intervju och sedan köpte han en vetelängd med vanilj. Vi slog oss ner på en bänk, åt kaka och pratade lite om Alvesta och allt annat som dök upp i skallen. Efter ett tag så åkte vi tillbaka in till Växjö igen. Vi drack lite thé och lyssnade på Di Levas "Miraklet", den är faktiskt rätt bra. Man blir lite varm i kroppen av att lyssna på Di Leva tycker jag. Inte för att jag är andlig direkt, men han verkar vara så kärleksfull. När vi tömt våra koppar så slängde vi oss upp på våra cyklar och började ta oss in till stan, vi skiljdes åt strax utanför centrum och jag stack hem för att byta om.

Jag slängde i mig en blodapelsin innan jag stack ner till akrobatiken. Jag var inte alls så peppad innan jag gick dit, men jag är så sjukt glad för att jag tog mit i kragen och släpade mig dit. Jag hade riktigt kul idag, jag fick testa att göra en flickflack för första gången. Jag fick passning av min tränare, men jag är ändå riktigt stolt.

Ojoj, nu ska jag se lite på tv och innan jag sover så ska jag ringa Ola, säga att jag längtar efter honom och berätta att jag är tjurigare än en femåring.

Ajöss

In The Cold, Cold, Night

Jag har ganska nyligen kommit hem, för första gången sedan jag skuttade upp på cykeln och stressade iväg till universitetet vid 08.00 imorse. Sedan dess så har jag hunnit med matteföreläsning, kemiföreläsning, lunch och kemilab. Jag har även haft träning med föreningen, varit läxhjälp till Civ och sett på House hemma hos Adam. Ett kort telefonsamtal till Ola har jag också hunnit med.

Det har med andra ord varit en lång dag, i flera bemärkelser. Att träffa Adam, men inte vara tillsammans med honom känns fortfarande konstigt. Det finns fortfarande en sorts reflex som gör att jag vill ta tag och hålla i hans hand eller pussa honom. Det tar nog lite tid innan jag förstått att det faktiskt är helt över. Jag tror att han känner lite samma sak, fast han har nog det lite knepigare. Jag har ju Ola, som jag kan ösa kärlek över under helgerna.

Om någon skulle undra över mitt val av titel så kommer det ifrån en låt av The white Stripes (med samma namn som rubriken, passande nog.) Jag fick höra den idag och den gjorde lite intryck, på något vis. Inte bra direkt, men lite passande såhär i den ruggiga regnvintern.

Nåja, imrogon blir det lång dag igen, sedan blir det äntligen lite vila.

Sov sött.

come on courage, teach me to be shy

Nu ska jag snart se på tv. Runt 25 mattetal har räknats, med stor framgång ska jag tillägga, maten har lagats (inga halvfabrikat så långt ögat nådde, det vill jag lova!) och fröken har försökt få tag på pojkvännen. Han är dock mer intresserad av att sova eller springa runt och fjanta i skogen, med sina grönklädda kompisar än att prata med mig. Kommer han hem och ska snacka vapen eller skog i helgen så får han sova utomhus, jag tänker kräva obegränsat med uppmärksamhet.

Imorgon är det lång dag, med lab och matte. Efter det så blir det träning med lilla föreningen och efter det så ska jag, Millan och Adam se på House! Jag är helt lyrisk över att tredje säsongen ska dra igång nu! Det kommer garanterat att få mig att bli nostalgisk och sakna gymnasiet, källarkollektivet, studentlivet och kärlekstrasslet som präglade livet då. House var bästa medicinen mot krossat hjärta, speciellt i kombination med de närmaste.

På tal om de närmaste.. Jag fick vykort från Sussie idag. Jag blev lycklig och lite ledsen, det var så oerhört länge sedan som jag träffade henne. Det är helt galet att hon är på andra sidan jorden och traskar omkring. Jag önskar verkligen att jag hade råd att hälsa på henne! Jag önskar iofs att jag hade råd att betala mitt labhäfte, min akrobatikavgift och min kåravgift också, men på något sätt så känns en resa till USA lite roligare att lägga pengar på. Tyvärr så kommer pengarna att läggas på de tråkiga sakerna istället.

Natti

Produktiv!

Nu ska jag snart kila in i köket och rota runt i kylskåp, frys och skåp för att hitta någonting att tillaga. Imorgon är det en lång dag, börjar halv 9 och slutar runt halv 5, det betyder att jag måste ha med mig lunch. I vanliga fall så brukar jag få panik på morgonen och tillaga en halvskabbig måltid samtidigt som jag äter frukost, men idag ska jag vara en duktig flicka. Det egentliga anledningen till att jag väljer att ta tag i lunchfixandet redan nu är inte riktigt så bra. Jag väljer att göra mat istället för att plugga matte. Jag har redan suttit ett par timmar, men om jag ska hinna med ifatt de andra i gruppen så måste jag verkligen ligga i, mycket mer än jag gjort den här veckan. Nåja, de har 2 veckors försprång, så jag har ingen panik för att jag inte hunnit med alla de tal som vi skulle ha gjort tills imorgon.

Idag försov jag mig som vanligt, men eftersom jag är en mycket effektiv kvinna så hann jag äta, tvätta håret, sminka mig, klä mig och laga mat på 25 minuter, vilket betydde att jag ändå hann till skolan i god tid. Trots att jag är så duktig på att hinna med mycket saker på väldigt kort tid så tror jag ändå att jag ska börja kliva upp ur sängen en aning tidigare, att stressa på morgonen kan verkligen förstöra hela min dag.

Over and out.

still a little bit of your face i haven't kissed

Midnattsmelankolisk.


Ola svarade inte innan, han tryckte bort mitt samtal. Får försöka ringa imorgon. Får försöka sova och sluta grubbla så mycket.

Hooked on a feeeling

Helgen har varit lång. Det känns som om det var evigheter sedan jag satte foten innanför kemiföreläsningssalen och himlade med ögonen över föreläsarens värdelösa genomgångar. Imorgon ska jag dit igen, jag är inte jättesugen. Fast det ska bli rätt trevligt att få träffa klassen igen, jag börjar trivas mer och mer med dem. Det ska bli lite trist att säga hejdå till alla när den här terminen är över.

Så... Fredag.
Dagen började med att jag försov mig,
riktigt dåligt gjort. Jag lyckades ändå komma i tid till föreläsningarna. Däremot så hade jag ingen tid till att tänka på vad jag klädde på mig, mjukisbyxor är kanske inte allt för snyggt.
Systeryster och jag var ute på stan en runda, men fattig-Anni har ju inte råd att köpa ens minsta lilla tuggummi. Syster däremot, hon köpte kläder för allt vad hon var värd. Under hela shoppingrundan så försökte hon övertala mig till att följa med på fest och klubb kalabalik, jag var inte alls mottaglig för övertalning. Jag stannade hemma, såg på tv och somnade tidigt.

Lördag.
Ännu en runda på stan. Fördelen med den här rundan var att jag följde med mamma, vilket betyder att jag alltid är något plagg rikare när jag kommit hem. Den här gången var det en randig tröja i blått och vitt, jag tror stenhårt på att den kommer att bli ursnygg till mina jeans med hög midja. Igår fick jag ett par byxor av mamsen också, hon hade köpt dem i Kina men de var för korta i benen för henne. Eftersom jag har igelkottsben så tackade jag och tog emot, jag var i grymt stort behov av ett par nya jeans.
Efter att ha sprungit omkring i massor av affärer så sov jag i två timmar, jag håller nog på att ta igen lite sömn efter alla de nätter som jag snurrat av och an utan att kunna somna. Viggohunden var en duktig pojke och slumrade lite med mig. Då jag vaknade så var det mörkt ute, jag fick lite snabb panik eftersom jag visste att Niclas skulle in till stan. Jag var rädd för att han skulle ha kommit in för länge sedan och försökt ringa mig.
När Niclas ringde så hade jag hunnit byta om och sminka mig, inte dåligt för någon som sovit bort halva dagen. Jag kände mig fräsch för första gången under hela helgen, detta skulle ju givetvis firas. Vi inledde festligheterna genom att köpa tårta och knata iväg till Millan och Jonas. Där träffade vi Caomhan och intog vår fina lilla frystårta tillsammans med lite cola. Nyttighet och dieter kan ta sig på valfri obscen kroppsdel, socker är grejen hela dagen!
Efter vår sockershock så gick vi till espresso. Fast Kiv var inte peppad på att umgås med oss, så han stack till DeLuxe för att träffa en kompis där.
Vi fyra som var kvar hade det riktigt trevligt och ännu trevligare blev det när vi träffade Adam, Calle + bihang utanför. Efter lite puppyeyes och övertalande så lyckades vi få dem att bänka sig inne på espresso med oss. Det blev verkligen en helkväll, som avslutades med hög skönsång innan stängning. Hooked on a feeling skrålades hellre än bra av de flesta av gästerna. Jag kan inte tänka mig ett bättre avslut på en lördag!

Söndag
Det blev sovmorgon och fnittrande i sängen innan jag och mina sängkamrater äntligen steg upp och fixade frukost. Efter att vi fått i oss lite näring så stack vi alla åt varsitt håll... nästan. Niclas och jag höll ihop ett litet tag. Vi träffade först Millan och Jonas som skulle äta frukost. Sedan följde Niclas med mig till Sara, men efter en timme så gick han till bussen. Jag och Sara gjorde lite lunch och snackade massa skit. Efter lunchen så gick vi ut på en välbehövd promenad, det var skönt att äntligen göra något nyttigt, haha.

Nu har jag sett på "I en annan del av Köping" och ska snart krypa till kojs. Jag är inte alls sugen på en ny vecka med nya föreläsningar. Jag ska försöka ringa Ola innan jag somar, men jag vet inte om han kommer att svara. Nåja, det är lika bra att testa.

Natti

RSS 2.0