Trött!

Nej, nu är jag trött på att vara hängig, ledsen förvirrad, ensam och känna mig som en total idiot. Oragnasik kemi är inget för mig, imorgon ska jag träffa studievädledaren, berätta för henne att jag inte står ut med kursen mer. Därefter ska jag överväga om det blir flytt hem till Småland, eller om jag ska försöka att jobba lite i Lund. Mycket att fundera över.

Föreläsning, final fantasy och Malmö

Så, den här dagen har varit ganska trevlig, måste jag säga. Hade föreläsning 8-10, därefter gick jag och Ola till Malmborgs för att handla mat. Kocken i lilla familjen fick styra över inköpen och jag hostade upp pengar. Vi tog bussen hem, för Ola hade glömt sin jacka hemma och hade fått skoskav. När vi tagit oss till lägenheten så gick jag ut med soporna och Ola diskade + lagade mat. Bra deal tycker jag. Blev bulgursallad med kidneybönor, avokado, tomat, sallad m.m. HIMMELSKT! 

Maten smältes framför tv:n och lite final fantasy X. Har fortfarande inte kommit in i spelet, men Ola är väldigt entusiastisk så jag ska ge det en chans.  Hade jag fått bestämma så hade det dock blivit lite Sonic. Innan själva spelandet så satt vi och pratade, planerade och fjantade. (Jag spelar alltså inte bara tv-spel.).  Plötsligt så fick jag syn på klockan och fick brådis. Slängde på mig ytterkläder, pussade mannen hejdå och tog bussen till Malmö. 

Linda mötte mig när jag hoppade av bussen. Vi gick hem till hennes och Kalles nya lya. Riktigt fin! Jag ska försöka få Ola att fatta att han egentligen vill bo ihop med mig och ha en jättelägenhet. Det blev mycket skratt, prat, medhåll, fikande, kaffe och funderande. Det känns ofantligt roligt att ha träffat Linda idag. Måste göra det oftare. Vore roligt om hon och Kalle kommer förbi och äter middag med mig och Ola någon kväll. 

Så, det blev hemresa vid 18-tiden. Nu har jag diskat, pysslat, läst på forum, sett på CSI, filosoferat, pratat med Fia och försökt att undvika alla tankar på högskoleprov. 

So long, vänner!

Cellbiologin är kirrad!

Japp, första kursen kan prickas av. Nu gäller organisk kemi och att klara sista uppgifterna i "neuropsykiatri och kriminalitet". Lätt som en plätt, eller?

Tjejkväll med mig själv

humöret fixades med en runda på stan. Bidraget har ju kommit så det gäller att sätta sprätt på de små slantarna som fanns kvar från förra månaden. Det inhandlades ett nytt tv-spel, med gamla Sonic-klassiker. Kommer att spela sönder tummarna under mina lediga eftermiddagar. Köpte också en svart bikiniöverdel, nu kan sommarvärmen komma när helst den behagar. 

Nu har jag precis haft lite tjejkväll med mig själv. Tog en skön dusch med en lyxig tvål, bodyscrub, schampo (som sig bör när man duschar), balsam och avslutade med ansiktsmask. har aldrig provat det innan, så jag tänkte att det var hög tid att utsätta sig. Om en halvtimme så blir det chatt med gruppen som jag skriver arbetet (till internetkursen), vi ska samla ihop de sista delarna till inlämningen. När chattandet är klart så ska jag se om jag har tid över till att prova det nya spelet, för vid 21.00 så är det ju GREY'S ANATOMY! Stora tv-händelsen i veckan, det får man ju inte missa. 

Nej, nu ska min torra hud få lite bodybutter. Därefter så ska jag tjuvstarta att spela Sonic. Kommer förmodligen att sitta uppe hela natten och maratonspela. Tur att Ola ska komma hit vid 23-tiden, efter att han har varit i Malmö. Då lyckas han kanske att få mig att slita mig. Fast å andra sidan så är det större risk att han själv bänkar sig vid tv:n med mig. 

UMGÅS MED MIG!

Idag är jag ledig. Jag har hunnit med att städa, diska, laga mat, betala räkningar och vanka av och an. Jag gillar inte lediga dagar, det blir drygt och långtråkigt. Det är sådana dagar som jag önskar att jag aldrig hade flyttat från Småland. Jag vill umgås med alla som jag tycker om och spana på människor över en kaffe på ett fik. Här nere i Lund så känns allt så fruktansvärt tråkigt och BLÅSIGT. Jag blir tokig på allt detta blåsande. Trots vårväder och sol så fryser jag som tusan så fort jag sticker min nos utanför dörren. Usch och tvi.

Jag måste skaffa lite mer umgänge här nere, annars får jag panik. 

Hoppsan Kerstin

Det blev inte mycket pluggande, fy på mig. Skrev visserligen några meningar till min internetkurs. Hoppas att de övriga i gruppen blir nöjda. Ska se om jag inte kan bättra på det hela imorgon. Högskoleprovet fick vänta lite. Har skola först i övermorgon så jag kan plugga på fram tills dess. Det blev NCIS och House istället, mycket nöjd över det valet. 

Var extremt sugen på potatismos idag, så jag hndlade potatis och grädde på vägen hem. Efter att ha slöat runt lite i lägenheten med bra musik och mysiga kläder så gjorde jag ett finfint mos. Tog kanske i lite i överkant, för jag blev mätt för flera dagar framåt. Nej, det var en lögn. Men jag var mätt i någon timme i varje fall, proppmätt! Efter det så var jag hungrig och sugen på mat. Så resten av kvällen har jag ägnat åt att försöka komma på vad det är som jag är sugen på. Det var inte gurka, chokladmousse, hallankräm eller feferoni. Jag håller på att få slut på idéer. Kanske är det en klassisk ostmacka? Nej, det här var verkligen ett mysterium. 

Nytt plugg att sätta tänderna i

Så, man hinner knappt andas ut innan man dyker ner i nästa projekt. Ikväll måste jag skriva en liten text till distanskursen. Det har ju tråkigt nog hamnat lite i skymundan, men nu måste jag ordna upp det. Bums! Efter det så borde jag sätta mig och försöka banka in lite vettigt till högskoleprovet, men hjärnan känns ohyggligt seg idag! Helst så hade jag velat mysa ner mig i soffan och sett på en bra film. Tror att det är Navy CIS ikväll, så jag ska nog knäppa på tv:n lagom tills dess. 

Idag var det upprop på min nya kurs, har ju lagt cellbiologin bakom mig nu. Lite trist, eftersom jag faktiskt precis började trivas med klasskompisarna. fanns några stycken som var riktigt trevliga. Nej, nu väntar istället en dryg månad med biokemi. jisses, vad tusan har hänt med mig? Ska JAG läsa kemi? Ja, det kommer väl bli spännande om inte annat. Vi hade första föreläsningen idag, jag hade svårt att hålla ögonen öppna, men tror ändå att jag förstod en del av det som vi pratade om. Hoppas jag...

Tentan är kirrad och klar

Eller, nästan. Nu har jag skrivit den i varje fall. Kändes ganska okej, så jag hoppas att jag har fixat den. Gick det åt pipan så kan jag göra omtenta om två veckor. Ingen mening att hetsa upp sig om man råkar missa en tenta, kommer kanske från fel trut. Jag här väl ganska duktig på att vara överdramatisk om något går lite kansigt.

Idag har jag träningsvärk, gårdagen bjöd på härlig träning i trapets och lite tygakrobatik. Var mycket tyngre att klättra i tyget än vad jag trodde, men jag lyckades i varje fall träna på att hänga uppochner i fötterna. Inte så illa. Ska träna armarna lite så att jag fixar att klänga i tyget lite längre nästa gång. 

Snart ska jag samla ihop mig och gå till Ica för att handla - ostbågar. Man måste unna sig lite lyx när man skrivit tenta, right? 

Mycket pluggande

Jag inser att jag inte har varit så social som jag borde vara. Ola fick bittert erfara det under helgen. Allt jag har gjort är att plugga, plugga, plugga. Tenta imorgon och jag känner fortfarande att det finns så mycket som jag måste lära mig. Jag fattar inte hur all kunskap ska få plats i huvudet, men på något vis måste det in, in, in, in.

Skriver mer när tentan är gjord. Innan dess har jag inte tid. Alls.

Pippi på fåglar

Så, nu är jag fit for fight, efter att ha diskat, handlat, pluggat, duschat och varit på fotopromenad. Har knäppt av massa fågelbilder och några av dem blev riktigt bra. Ska därför bjuda på dessa längre ner i inlägget. Ska snart ner och möta pojkvännen på stan. Överväger att ta med min kamera, men batterierna håller på att dö, så den får nog hamna på laddning istället. Har blivit ofantligt fotosugen, nu när solen skiner. Ska nog köpa ett nytt objektiv när ekonomin börjar bli stadig. Sedan blir det till att ligga i buskarna och fota småfåglar hela dagarna. Jag har nämligen hakat upp mig på fågelfoton. Lovely!




Nu ska jag tillbaka till duktigheten. Tjo!

goo'morrn!

Ja, då ska man stiga upp, äta frukost och börja brottas med dagens göromål. Idag ska det pluggas, det blir både transkriptionen och högskoleprovet. Har jag en stund över så ska jag in och skriva lite på min distanskurs. Jag hoppas nämligen att det är varmt nog att sitta ute och studera lite. Jag saknar värme och sol. Samtidigt så hoppas jag på en riktigt svensk sommar, med regn, snålblåst och moln. Hunden kommer inte att fixa värme och stekande sol med sitt dåliga hjärta. Så jag hoppas på kyla för hans skull, vill inte riktigt se honom må dåligt. Får ta och unna mig en resa till varmare klimat i slutet av sommaren istället. 

Nej, nu ska det duschas, ätas frukost, promeneras till affären och göra nyttiga grejer. Usch och tvi. Jag vill vara onyttig egentligen. Strunta i mitt skitiga hår, äta godis istället för mat, bojkotta det fina vädret och äta rester istället för att handla och spela-tvspel. Men nu fungerar inte det. Jag måste göra allt det andra istället. Något som kommer att kännas underbart när det väl är fixat. 

Ska bara köpa två saker när jag är och handlar. Så jag skulle kanske promenera bort till affären och ta med mig min kamera, så kan jag fota lite om andan faller på. Låter som en sjukt mysig plan. Drömde förresten att Ola hade köpt ett objektiv till min kamera. Vilken miss att vakna från drömmen innan jag provat min nya optik.

So long!

Dammsugare, mat och trött liten dam

Idag hade jag en uppgift: Jag skulle köpa ett nytt kollegieblock. Tror ni att jag gjorde det? Nej, fail på mig!

Dock så har jag varit så där hurtigt duktig under större delen av mina vakna timmar, så mitt block får vänta till imorgon. Jag och Ola missade visserligen bussen till universitet imorse, så vi kom lite sent. Tur att vi hade gruppövning, så att man slapp smyga in under en föreläsning. Efter att ha snackat lite skit med de andra i gruppen så satte vi igång att jobba, det blev ganska effektivt arbete tycker jag. Har börjat få kläm på translationen, TATA-boxar, polymeras och templates. Imorgon så ska jag renskriva alla mina anteckningar från den här delkursen, därav behovet av ett nytt block. Känns som att jag kommer lära mig bättre om jag skriver om allt och organiserar det bättre. Härligt att känna sig lite överseriös!

Efter solan så åkte vi ut till Nova och åt lunch, man får slösa lite ibland. Det är viktigt att tänka på att vårda sin relation. Att få sitta och äta lunch med Ola är underbart. Då gör det inget att man får snåla i slutet av månaden. När lunchen var i magen så gick vi till Media Markt och kikade runt, kom ut med en finfin dammsugare. nu jäklar ska det städas dag ut och dag in. Busschauffören verkade imponerad av vårt inköp. Snart kommer hela Skånetrafiken att invadera Media Markt, jag hoppas att butikschefen blir tacksam och skickar en fet check till mig. 

Så, pengarna har rullat ordentligt idag. Efter att jag och Ola lämnar dammsugaren här hemma, spelat lite tv-spel och svarat på frågor på ett forum så åkte vi ner till stan. Han skulle ta tåget hem och jag skulle handla mat. Så, nu är kylskåpet lite mer välfyllt och kassan lite skralare. Precis som det ska vara. 

Väl hemma s loggade jag in på min distanskurs och diskuterade vårt grupparbete. Ska snart skriva lite på det och slänga upp på vår gruppdiskussion. Jag är så himla produktiv. Innan dess så måste jag maila en bild till pappa, har nämligen fotat en produkt som hans företag har gjort. Duktig, brud. Man kanske skulle bli produktfotograf, om det skiter sig med molekylärbiologin. 

Natti!

Tråkiga, tråkiga skolan. Tråkiga, tråkiga livet

Okej, jag har insett en sak idag. Min utbildning är så JÄVLA tråkig. Om jag sedan skulle bli klar med den, ja då kommer mitt jobb att bli ÄNNU tråkigare. Jag ska alltså sitta och spotta fram urtrista vetenskapliga rapporter, som ska skrivas på det urfåniga akademiska skrivsätt som vi lärt oss idag. Störtlöjligt. Om jag någon dag blir en tråkig professor som kräker fram massa vetenskapliga artiklar så blir jag rädd. Seriöst! Det finns inget värre än alla dessa snubbar och damer som ska vara fina i kanten och skriva så himla korrekt och invecklat. För mig är det skittöntigt. Inte i den bemärkelsen att deras jobb i sig är fånigt, men jag tycker att det är jättetöntigt att anse sig vara lite bättre än alla andra.  Usch och fy! Jag villvillvillvillvill inte plugga mitt program mer. Det är inte alls intressant, inte för mig, och därför så lär jag mig inte. Jag kan lite till tentorna, men sedan flyter allt iväg. Det mesta är bara tråkigt.

Eftersom pluggandet är tråkigt så har jag inte så mycket gemensamt med mina klasskompisar. Så, mina diskussioner med dem blir tämligen urvattnade. På så vis så har jag inte så mycket umgänge heller. Jag måste seriöst vara tråkigast i hela, jävla  Lund. Fy, fan! Jag vill flytta hem. Sitta här och uggla är ju inte så himla party. Jag har inte något intresse av att lära känna folk, att försöka komma in på en roligare linje eller egentligen att göra något alls. Jag har helt enkelt tappat min gnista. Jag tror att jag ska sitta här på min bak och ruttna.

Nej, mamma. Jag vill inte gå till skolan idag

tjoho! Snart ska jag sticka iväg till skolan. Var lite kämpigt att stiga upp idag. Har drömt lite oroligt hela natten. Tror att hela stden invaderades av zombiealiens och jag skulle hitta något hus. Men, mitt minne kanske sviker mig nu. Jobbigt och mycket spring var det i varje fall. Mycket frustrerande när man blir tröttare av att sova än att vara vaken. 

Har luffsat runt och ätit frukost, borstat tänder och klätt på mig. Väntar på att klockan ska bli skoltajm, för av någon underlig anledning så är jag redan klar. Snart ska vi ha sekvenstolkning och akademiskt skrivsätt, låter ju himla roligt. Lika bra att ta med tandpetare och sätta upp ögonlocken med dem, annars kommer fröken Stinky att somna.

Nu är det städat!

Tack vare min superkarl så har all disk röjts undan. Så nu kan jag pusta ut och njuta i lägenheten igen. Jag AVSKYR när det är massa stök, olyckligtvis så är jag duktig på stök. Måste verkligen skärpa mig. Fast å andra sidan så står jag ut med stök om jag har haft roligt när jag skräpade ner. Jag menar, hellre att jag får besök av alla underbara människor och att det blir lite oordning. 

Idag har jag haft tusen åsikter om lite möjligt, men försöker bita ihop och inte explodera. Det är lite onödigt att gnälla jämt, men ibland måste man sätta ner foten.  Tur att jag har Ola som håller mig lite i kragen och ser till att jag inte jagar upp mig själv för mycket. 

På fredag, alternativt lördag, så ska jag ta mig till Småland. Ska hem och mysa med jycke, krama vänner och plugga. Ola kommer också upp. Han har lovat pappa att visa upp sitt airsoftvapen. Kommer att bli spännande att kika på dem och deras upptåg. Jag ska hämta lite tyg, symaskin och annat smått och gott, tänkte jag. Ska verkligen försöka att få med det ner till Lund, men det är inte så enkelt. Jag ska ju på träning på söndag, så jag hinner kanske inte hem mellan. DEt är inte så enkelt det här, alltså.

Självdistans, people!

Alltså, jag måste faktiskt propagera för lite åsikter igen! Självdistans! Varför, varför, varför saknar alla människor självdistans idag? Att alla ska ta saker på sådant blodigt allvar, nästan sprängas av präktighet, i alla lägen. Varför inte bara rycka lite på axlarna och inse att man själv inte är så himla klämmigt jättebra på allt. Jag tycker visst att man ska vara seriös och stolt över sig själv. Men det finns gränser. Ibland vill jag att folk ska slappna av lite, bjuda på sig själva. En del tar ju i så att de nästan spricker. När glada fjortonåringar ska ge mig tips på hur man klarar sig i livet, hur man fixar olika situationer och kräker ur sig politiskt korrekta åsikter i en rasande fart så höjer jag på ögonbrynen. Visst, man kan vara mogen och ha massa politiskt korrekta åsikter i den åldern. Men man behöver inte alltid, i varje läge, yppa dessa. Speciellt inte när man hänger ut sina vänner och pratar så mycket skit så att tungan trillar av, det rimmar illa med att vara politiskt korrekt och världsvan. Tjo,självinsikt! Var lite ironisk om er själva, istället för att vara så nykläckt pretto när det passar!

Något annat som gör mig trött och irriterad är folk som måste ha rätt, till vare jävla pris. Blir jag överbivisad så försöker jag ha lite självinsikt och avsluta med en skojfrisk kommentar. Säga något med glimten i ögat, bjuda på mig själv. Men en del är så stolta så att de spricker. De måste hela tiden understryka att de har rätt genom att upplysa om sina utbildningar, sina erfarenheter, sina dittar och dattar. Istället för att använda sitt förnuft och säga att "jo, du har också rätt. Jag håller visserligen inte med dig, men du har rätt till din åsikt". 

Ja, det var allt från gnällhörnan för idag.

Man ska vara snygg när man städar

Imorgon så måste jag städa undan det sista från helgens bravader. Det har varit lugnt, men ändå har det blivit massa stök. Jag förstår ingenting. Kanske var det för att Micke spillde ut massor av saltapinnar på golvet, vilka mosades under någons klumpiga fot? Kanske var det för att vi hade massor av ballongdjur som gick sönder? Eller kanske var det bara för att vi var allt för många människor i min lilla lägenhet. Men trevligt var det. Lugnt, städat och trevligt. Jag gillar det.

Tänkte bjuda på en "Så här ser Anni ut när hon städar"-bild. Jag har en liten längtan efter att få se ut som en snygg hemmafru från 50-talet. Däremot så vill jag inte vara någon hemmafru, men det är en annan femma. Tråkigt nog så ser jag ut som om jag är 12 på bilden, men det är ju nästan rätt. DEt är bara att byta plats på siffrorna så är vi ruskigt nära sanningen. 


Rockabillyfrippa och fräsiga solglasögon. Det är bara knytblusen och de höga shortsen som saknas, sen är outfiten kirrad. Nästa vecka blir det ett nytt städtema, hippe kanske?

Uppryckt

Så, man kan inte gå och hänga läpp hela kvällen. Humöret fixades genom lite pyssel med mig själv, lite grejande med foton och lite bra program på tv:n. Jag håller på att ladda som tusan till när nästa bidrag kommer. Då ska jag åka och handla tyg. Kommer att bli himla roligt, jag längtar efter att få klippa och sy! Så mycket tankar som jag vill förverkliga. 

Jag måste än en gång påpeka att gårdagen var suverän, trots att jag var en gnällspik först. Jag kommer att sakna mina besökare, men till helgen så ska jag nog åka till Småland och hälsa på dem. Tror att Ola skulle upp på något möte, så jag tänkte hänga med honom. 

Under kvällen så har jag pratat med mamma i telefon, Viggo verkar mycket piggare av medicinen. Vi hoppas på att han kommer att kvickna till och få längre tid än väntat. Har även hunnit med att byta lite tankar med Petra, över msn den här gången. Vi har kommit på massa spännande och jag hoppas att våra planer går igenom. Det hade varit toppen!

Dagen efter, ynklig Anni

Det är något underligt med Söndagar. Jag har aldrig gillat dem riktigt. Jag känner mig minst och mest ensam i hela världen. Skulle egentligen ha varit på cirkusträningen nu, men jag kände att min förkylning fick hindra mig från att åka dit idag. Jag kan inte springa omkring där, snorandes och hostandes. Nej, får vila upp mig till nästa vecka. Banne mig. 

Igår kom en bil full med Smålänningar hit. Jag blev lycklig som tusan. Var dock irriterad precis när de kom, eftersom det var ett litet missöde med mannen i mitt liv. Vi löste det senare under kvällen och i natt kom han, Kalle och Micke intrillandes i lägenheten. Himla trevligt måste jag säga. Så, gårdagen. Vi åkte och köpte pizza, blåste ballongdjur, spelade guitar hero, såg på melodifestivalen, skrattade, busade och hade det så himla mysigt. Det blev en film och mitt i kom karlarna hit. Så vi såg klart på filmen, skrattade och fjantade en stund innan det blev bedtime.

Imorse satte vi oss och spelade gamla tv-spel, såg på film och gick till Ica för att handla mat. Blev en himla trevlig tillställning faktiskt. Många tummar upp. Men nu, så har alla gått och lägenheten känns tom och jag är lite ensam. Det blir ofta så när man har mycket bra människor runt sig och de sedan går. Helt plötsligt så finns det ingen där att prata med, det blir så tyst och dumt. jag gillar inte sådant.

Nej, jag borde sätta mig och skriva på något trist dokument. Men jag orkar inte, inte idag heller.

Städa och snora

Fortfarande en smula förkyld. Fast det känns som om det håller på att släppa nu, är inte längre helt tjock i huvudet. Förhoppningsvis så kommer en uppfriskade dusch och lite kvalitetstid med mig själv att fixa biffen. Ska vara extra brudig och använda budyscrub, balsam och massa andra lyxprodukter. 

När duschandet är klart så väntar ett mindre glamouröst arbete; ska städa lägenheten. Jag och Ola har lyckats att stöka ner lilla lägenheten. Ska det vara möte så måste det se lite rent och snyggt ut, så det blir fram med städpryttlar och knyta en klut på skallen. Ska man städa så ska man vara snygg samtidigt. Ska leta upp ett par jeansshorts, en rutig skjorta och knyta på mig en sjal. Sen blir det hemmafrustädning så att det dånar om det. Oh, yes!

Frukttorka

Ja, det blev varken melon eller apelsin när jag var och handlade. Var hysteriskt sugen på vattenmelon, så jag kunde inte riktigt förlika mig med tanken på att ta honungsmelon istället. Min lilla lokala icashop hade tydligen inte vattenmelon. Apelsinerna valdes bort av två anledningar:
1. De såg inte så saftiga och goda ut.
2. Det fanns bara israeliska. Och jag känner att jag inte vill stödja någon sida i en konflikt som jag vet allt för lite om. Så det blir bojkott.
Det fanns clementiner från Spanien, så jag plockade på mig några stycken. Köpte även med mig en liten burk med glass samt socker, ägg och lite godis. Skulle egentligen ställa mig och baka, men min förkylning får mig att tveka lite. Känns inte som att någon är sugen på snorkakor. Vet inte vad jag vill baka heller, vilket är tråkigt. 

Längtan och lycka

Idag har jag överlevt ytterligare en lab. Snart r första kursen slut. Det är en tenta kvar, sedan är det snippsnappsnut. Förhoppningsvis så kommer den sista tentan att gå bra, så att jag slipper ha den drällandes efter mig. Snart ska klassen delas upp och vi ska börja på våra respektive program. De flesta ska läsa ekologi, för de är biologer. Vi molekylärbiologer ska plugga kemi i alla möjliga former. Var ganska chockartat när jag insåg att det bara är 6 från vår klass som läser molekylärbiologi. Lyckligtvis så verkade två av dem vara ganska reko. Förhoppningsvis så kommer jag och Ola att umgås med dem, så att vi vidgar våra vyer lite.

Nu är Ola på sittning. Jag ska mysa runt i lägenheten och försöka kurera min förkylning. Borde egentligen städa, eftersom det ska vara möte här imorgon, men jag tänkte ta itu med det på morgonen. Har redan diskat ett berg med smutsiga tallrikar. Så, när jag skrivit klart mitt inlägg så ska jag lyfta min bak och gå till Ica för att handla apelsin, melon, lite godis och andra lyxiga fredagsprodukter. Sedan ska jag bänka mig framför tv:n och avnjuta halvkassa tv-shower och våpiga damer. Livet är underbart!

Under eftermiddagen så har jag hunnit att laga en thaigryta med massor av ingefära, grönsaker och vitlök. Duktig, brud. Efter det så kröp jag och Ola ner i soffan och knäppte på Sleepy hollow. Jag blir varm i hela kroppen av den filmen. Allt ljus, alla underbara detaljer och flirtandet med det magiska. Att man har en vacker karl som håller armarna kring en höjer stämningen avsevärt. 

Idag har jag suttit och drömt mig iväg till fjärran länder, knasiga kulturer och underbara äventyr. Jag måste leta upp någon som har augusti ledig och lite slantar över, jag måste iväg. Förutom att jag längtar efter att få resa så blir jag galen om jag inte får köpa tyg snart. Jag saknar att få sitta och pyssla, pilla, sy och trixa. Jag ska nog införskaffa lite lim, färgglada papper och kritor när jag är och handlar.

Au revoir!

Förkylning och tokigheter

Jag har nog åkt på tidernas värsta förkylning. Det både snörvlas, hostas och frustas. Det känns som om huvudet är sprängfyllt med snor. Eftersom mina förkylningar alltid sätter sig i halsen också så har jag hostat sönder insidan av dito. Mandlarna har svullnat upp i vanlig ordning och jag känner mig ganska sliten. Men! Nu är det snart lab, så det är bara att rycka upp sig.

China

Dagens, nej veckans, låt är "China" av Tori Amos. Jag blir liten, blödig och känslosam av den. Hennes röst är så underbar. Jag är ju lite av en musikalgalning, så den här låten tilltalar mig oerhört mycket. Jag tycker nämligen att det finns en liten musikalkänsla över den. Den påminner lite om vissa av Myrra Malmbergs sånger. En annan fantastisk sångerska. 

Texten är väldigt vacker. Så vemodig, sorglig men ändå så vacker. Det är lite underligt att skönheten ibland kan vara smärtsam. Fast det är inte bara sorg med låten, inte för mig. Jag blir full av drömmar när jag lyssnar på den. Drömmar om att få åka tillbaka till Kina och återuppleva den galna trafiken, de myllrande marknaderna, de underliga gränderna med sina marknadsstånd och den häpnadsväckande förbjudna staden. Aldrig har jag varit så full av känslor som när jag var där. En dag ska jag åka tillbaka. 

Visst är det märkligt. Det finns så mycket i världen. Så många platser som man aldrig kommer att se. Man åker halvvägs runt jorden, förstår inte ett dugg vad folk säger. Men så ska man kliva ombord på planet hem och känner en stor sorg. Jag har tänkt på Peking sedan jag for därifrån. Det finns en sådan enorm längtan att få åka tillbaka dit. Jag trodde inte att jag skulle hitta mitt paradis bland smuts, bilar och fattigdom. Samtidigt så kan jag inte låta bli att undra.. Finns det fler paradis ute i världen? Finns det andra platser som kommer få mitt hjärta att slå lika hårt? 

Jag ville egentligen inte säga något alls med detta inlägg. Bara rekommendera er att leta upp Tori Amos och lyssna på hennes "China". Eller varför inte "Winter" med samma artist. 

Arg brud

Nej, idag pallar jag inte alla dessa översminkade  brunkrämsbrudar som dyker upp på startsidorna för alla dessa bloggställen. Jag orkar inte med alla dessa bitchiga jag-vet-bäst-attityder. Jag orkar inte med folks dumdryga kommentarer till saker. Jag orkar inte vara trevlig, engagerad eller glad. Jag orkar bara sitta vid mi dator, dricka ett glas vin, lyssna på Tori Amos China och försöka ignorera min lust att gråta. Det är alltid värre att gråta när man är själv. Om en timme så kommer Ola hem. Då ska jag storlipa och tvinga honom att hålla om mig. Jag är arg och ledsen. Arg för att min älskade hund föddes med ett dåligt hjärta. Ledsen för att jag vet att jag inte kommer att hinna spendera nog med tid med honom. Det är så galet. Att han inte alltid kommer att vara där. Jag fixar inte när djur far illa eller att djur dör. Allra minst mina egna. Nu ska jag sitta här och snörvla framför datorn en stund till. Surfa runt på hundra olika sidor för att tänka på annat. Inatt ska jag somna i Olas famn, dränkt i tårar. 

När jag var hemma sist så hoppade Viggo upp i min säng och sov hos mig under natten. Han tog upp hela sängen, men det gjorde ingenting. Jag var så glad för att han ville sova hos mig. För han är fanimej den charmigaste jycken på den här jorden.

NEJ!!!

Idag är det en NEJ!!!-dag. Inget går bra. Just nu sitter jag och är ynklig. Jag längtar efter att Ola ska komma hem. Mamma och pappa har ringt. Veterinären har hittat ett hjärtfel hos vår hund. Han kommer kanske inte klara sig i ett år till. Jag vill gråta. Ola kom hem, för helvete.

Usch för att växa upp

Oj, det känns tungt att bli vuxen. Jag sitter här bland ansökningspapper och svär över att jag inte ordnat det här tidigare. Jag vill inte vara stor längre, jag ska genast dra på mig mina kläder som jag köpt från barnavdelningen, dra på mig ett par gummistövlar och ställa mig ute i snålblåsten och tjura. Hade jag bott hemma så hade jag rymt hemifrån, men det blir ingen effekt när man bor ensam. 

Trött och hostig

Nu har tröttheten kommit tillbaka. jisses! Jag som hade hoppats på att få vara pigg och alert denna veckan. Jag antar att transkription och proteinsyntes är lite uttröttande. Dagens stora glädje var att Ola är frisk nog för att vi skulle våga pussas. Jag är infektionskänslig så att det smäller om det, så jag håller mig gärna borta från en smittohärd som en halvsjuk pojkvän. 

Dagens tråkigaste är att jag lyckades blöda lite näsblod. Igen! Jag måste verkligen komma på ett sätt att få i mig mer järn. Gosh!

Nej, nu är jag alldeles för trött för att sitta här. Har fixat med försäkring, letat efter mer info om kommande kingdom hearts-spel som ska släppas. Jag stänkte skaffa ett psp. Då har jag lite att syssla med när jag åker tåg. Blir ju en hel del farande mellan Småland och lundaland. 

Nej, nu ska jag prata lite med mannen i mitt liv och sedan sova

Lite kultur.

Ja, lite kultur hann vi med under helgen. Visade upp kyrkan för mina besökare. Den är ganska magnifik, även en agnostiker som jag blir lite andlig av att beträda religiösa byggnader.





Analfabet?

Jag läste igenom ett inlägg som jag skrev igår. Mycket känsloladdat och mycket svårtytt. Detta berodde dels på att jag ska måla in mig med liknelser och vara märkvärdig, men också för att jag bytt plats på bokstäver, stavat fel och struntat i lite ändelser.

HALLÅ!?!?! Vad händer? Jag som är petig med stavning. Varför blir jag analfabet varje gång som jag ska skriva om något känsligt? Finns det någon form av läs&skrivsvårigheter som täcker känslomässiga felstavningar? Jag fattar ingenting. Bevisligen så klarar jag inte av att hantera känslor. Vanliga människor hade bara accepterat att de måste förändra sig lite. Jag sitter och storbölar över min stora insikt och får för mig att skriva långa haranger om detta. Någonstans under skrivandet så slutar min hjärna att fungera. Jag byter ordning på bokstäverna och slipprar runt på tangenterna. Ord som "jag", "nej", "ska" och andra pluttinuttord blir svårstavade och konsekvent felaktiga. Jag ställde nyss en diagnos på mig själv. Eftersom mina felstavningar oftast uppkommer i samband med att jag blir lipig och känslig så är det förmodligen så att min hjärna är gjord av socker. När jag börjar att böla så löses hjärnan upp och sockerkletet skvalpar omkring i skallen. Så måste det vara.

Anni sitter och funderar

Ola kan få mig att inse saker om mig själv. Sådant som jag absolut inte skulel ha upptäckt själv. För ett tag sedan blev vi arga på varandra, vilket händer i en relation. Under grälet så sa han åt mig att jag stänger in mig och inte släpper in honom. Jag viftade bort det och tyckte att han var ute och cyklade. För någon dag sedan så började jag att fundera på det. Han har en poäng, jag är ganska bra på att skärma av delar av mig. Jag låter folk komma nära, emn itne för nära. För jag skäms när jag blir sårad eller arg. Ofta vill jag inte visa när någon gjort mig ledsen, för jag är rädd för att mina känslor ska vara besvärliga för andra. Mina känslor laddar sedan ur sig i andra situationer. Det har ofta varit så när jag och Ola är arga på varadnra. Grälet börjar med något helt obetydligt, mest för att jag känner mig grälsjuk. Fast någonstans under bråkandet så kommer det fram känslor och saker som jag itne riktigt kan styra. Det brukr sluta med att jag snyftar och något underliggande kommer fram. Så Ola har rätt, jag släpper inte in honom. Inte direkt. Han får lirka fram saker. Men, eftersom han är den första person som fått mig att förstå saker om mig själv, så är jag skyldig honom att börja arbeta med dessa svårigheter. För han är för bra för att jag ska riskera våra relation genom att vägra att ändra på mig. Jag har stått ivägen för mig själv länge nog, nu ska jag arbeta med mina käsnlo, mina krav och det kommer att gynna både mig och min relation.

En helg som gett mig orken tillbaka

ÅH! Det är så underbart att ha vänner. Jag är så glad att Petra och Moppa kom till mig i helgen. Det har varit så himla roligt, ett perfekt sätt att vila upp sig. Trots att v har varit uppe sent, hittat på massor av saker och inte alls vilat så känner jag helt återtälld. Jag är lugn och utvilad. Det känns härligt att ha fått umgås med människor som jag gillar i min nya hemstad. Trots att det är jättekul att åka hem och träffa alla så är det nyttigt att umgås med dem här. Det gör att jag längtar hem lite mindre, för då får jag positiva saker som jag förknippar med Lund.

Efter att Moppa och Petra åkt hem idag så åkte jag hem och bytte strumpor och skor. Därefter blev det cirkusträning. Jag funderade på att strunta i att åka dit, för jag var ganska trött (regnet suger musten ur mig, hur utvilad jag än är). Dock så bestämde jag mig för att ta mig dit, jag visste att jag skulle ha ångrat mig annars. Nu i efterhand så är jag glad att jag bestämde mig för att åka dit. Åh, jag blir så glad av att träna. Idag gick det jättebra. Det är så KUL! Jag känner mig inte jätteduktig, men det gör inget. Förr så har jag känt att jag måste vara duktig hela tiden, men när jag är på cirkusträningen så gör det inget om jag gör fel. Det är skönt att släppa lite på sina krav. Jag vet att jag fortfarande har svårt att vara nöjd med mina prestationer i de flesta andra avseenden, det är något som jag vill arbeta bort. Att vara på cirkusträningen ger mig ett steg i rätt riktning. Men, jag måste våga utöva detta i mitt vanliga liv också. Fast, hey! jag har tagit ett steg i rätt riktning. Håll tummarna för att jag ska våga ta steget och bli mer självsäker i allt jag gör.

Nu blir det snart nattinatt

Myskväll

Nu är jag hemma i Småland, ska tillbaka i ottan imogon. Behövde hem och ladda batterierna lite. Tydligen så behövde även pojkvakern ladda sina batterier, han har fått en släng med feber. Tror nog att han är lite utsliten efter en lång tids flängande. Ibland är vi lite för lika, bägge har tusen projekt samtidigt. Vi vill göra vårt bästa och har trimmat upp förväntningarna på oss själva. Små arbetsmyror, som ibland tar på oss mer än vad vi reder ut. Så,  ibland säger kroppen ifrån och man blir sjuk. Jag hoppas innerligt att han tänker vila lite. Ännu mer så hoppas jag att han låter mig pyssla om honom. Mysfaktor 1000!

Lite mindre bitter

Okej, nu har jag slutat att vara megabitter (finns fortfarande en tillstymmelse av bitterhet kvar). Fick nämligen en glad överraskning då jag gick ut för att hämta in posten. Min bok som jag beställde hade kommit. Jag tror att den uralstrades ur brevlådan, precis som all min post. Det är nämligen så att jag aldrig sett en postbil här ute sedan jag flyttade hit. Jag borde ha sett eller hört den, eftersom jag ofta varit hemma då posten har anlänt. Så antingen så har de osynliga postbilar här nere i Skåne eller så växer breven i brevlådan. Mycket märkligt, men himla fiffigt.

Röftenta, röfanni och röfallting

Hej, idag är jag bitter.
Jag är bitter över att jag börjat en utbildning som jag inte reder ut och inte är intressant
Jag är bitter över att jag SÖG på min tenta.
Jag är bitter för att jag flyttat
Jag är bitter över att jag inte längre kan elda med mina kompisar i Weak
Jag är bitter över att det inte finns cirkusskola i Småland.
Jag är bitter över att jag inte får showa längre
Jag är bitter för att eldarna i Skåne inte erbjuder koreografi och shower

Jag är så JÄVLA bitter

FY, Anni!

Usch, jag kan inte koncentrera mig idag. I huvudet snurrar massor av tankar, tråkigt nog så handlar inga av dem om cellens struktur. Jag har försökt att klämma in massa information i skallen, men mitt medvetande sorterar bort allt viktigt. Istället ploppar massa idéer upp i huvudet och jag får lust att göra de mest underliga saker. Sällan har jag väl varit sugen på att betala räkningar i förtid, fylla i lappar om medlemskort, läsa dåliga deckare eller gå ut och glo i kylan. För ögonblicket så överväger jag att gå och handla, jag vet inte vad det är som jag ska köpa så det försvårar uppdraget något. 

Nej, nu ska jag skärpa till mig. Få gå ut och lufta huvudet i ett par minuter, därefter så ska den förbannade citronsyracykeln memoreras. Har jag lite tur så kanske jag äntligen fattar hur allt hänger ihop. Den som säger att naturkunskap inte är flummigt kan ju komma hit och försöka förklara för mig. Det här känns som rena rama humbug!

Snart kan man börja!

Åh, snart sk allt roligt börja. Jag ska bara kämpa mig igenom två dagar, sedan så kommer allt bli tipptopp! Jag ska ha tenta på onsdag, käääämpigt! Måste plugga hela kvällen idag och hela dagen imorgon. Jag ser inte fram emot det, men det finns inte många alternativ, haha. 

På onsdga ska ska jag kanske tillbaka till Småland, har inte bestämt mig riktigt än. Känner verkligen att pengarna glider ur mina händer. Det är inte klokt! Jag vill ju hem och hälsa på familjen, samtidigt så är det så mycket som jag ska köpa in. Usch, usch. Jag får sitta och skissa på en budget tror jag. 

Hur som helst så tänkte jag börja att sy, pyssla, klippa, rita och greja denna veckan. Det ska bli så roligt! Dock så får jag varva det med pluggande, för så fort en tenta är gjord så får man börja blicka mot nästa. Inte så festligt kanske. But hey, det är redan mars! Om några veckor så kommer solen att titta fram och det blir vår. Jag längtar. Då ska jag ut med kameran och fota så att det står härliga till.

Plugga nu!


RSS 2.0