Helhelg med min darling!

Den här helgen ahr slagit många rekord. Från fredag kl 13.51 fram till 16-tiden idag så har jag umgåtts med min karl non-stop. Livet hade verklgien kunnat vara mycket värre. Yeees, jag är en happyhappy brud just nu. Vi har varit ute på krogen med mina vänner, shoppat, gullat, spelat tv-spel och sedan åkt ner till honom. Där har vi varit på inflyttningsfest, pussats, vandrat i skogen och handlat. Livet hade kunnat vara så sjukt mycket sämre, men hur det skulle kunnat vara bättre är frågan. Ojoj, jag blir helt varm, pirrig och mysig av hans närhet. 
Imorgon är det skolmåndag, 07.30 ska jag infinna mig på jobbet. Fröken borde verklgien sova nu.

Glad skrutt

Idag har något hänt, som sälln inträffar annars. Min sötnos till jycke hoppade upp i sängen och nanade med mig en stund. Ohyggligt mysigt! Jag hoppas verkligen att han tänker göra det till en vana, för jag har vant mig vid att ha honom där.

Snart ska jag ut och gå med doggyn, mysigt värre. Efter det blir det frukost, städning, möta Millan, gå på stan, fika med Karin och tillsist; pussa på Ola. Vilken underbar planering för den första lediga dagen på helgen! Åh, det här ska bli myshelgen nummer 1! Jag ska gotta mig i min ledighet och i min kärlek. Imorgon ska jag med Ola ner till Skåne och gå på partaj. På söndagen ska vi baka lussekatter och vara allmänt gulligulliga. Jag trivs ganska bra i den där mannens sällskap. Raouw på honom!

Rackarns!

Jag ska snart springa till bussen, den går om 25 minuter. Jag börjar jobba först 11.45, så det känns lite surt att bhöva kasta sig iväg mot bussen edan nu, men jag får väl gå och slökolla lite i affärer när jag kommit fram. Jag gillar det där slökollandet i affärer faktiskt, hehe.

Shit, jag hinner inte sitta här, ska hinna duscha, torka håret och byta om. Får skriva mer senare!

Puss!

P.s Beata är inte alls aktiv idag, jag tror att hon ligger och nanar fortfarande.

Jag får spatt

Jag tål inte vintern, det är en sak som är säkert. Mitt humör skiftare snabbare än en kamelont byter skepnad i en ny miljö! Allvarligt talat, det är verkligen inte okej att det blir mörkt innan jag hunnit vakna till ordentligt. Jag är en nattmänniska!! Det är inte rimligt att nattmörkret börjar infalla redan vid 15-snåret, det gör mig förvirrad. Idag har jag varit på solstrålshumör hela dagen, varit en liten lycklig skit, men likförbannat så vänder det på en sekund när jag får för mig massa saker. Jag har ett monster inne i mitt huvud. Mitt monster heter Beata och hon är skitelak. Beata tvingar mig att tänka massa dumma saker. Hon viskar små elakheter i mitt öra och spelar upp små filmer i mitt huvud.

Beata är anledningen till varför jag är bitter och cynisk ibland. Det är hon som gör att jag blir tjurig och omöjlig att umgås med. Det är också hon som gjort mig så envis, för hon slutar aldrig att trycka på "tjatknappen" inne i kontrollrummet i skallen. Hon är en jävla satmara helt enkelt. Fast jag gillar Beata, det är schysst att vara bitter och sur ibland. Jag gillar att få koppla av genom att tjura, det är sjukligt ansträngande att vara happyhappy och skitrolig dagarna i ända.

Fast när Beata börjar smyga in små tvivel eller dra upp saker som hon vet att jag går igång på så tycker jag inte om henne. Hon vet precis vilka små filmsnuttar från mitt minne som hon ska spela upp för att jag ska triggas igång och bli på dåligt humör. Hon vet vilka ord som ska viskas fram i mitt huvud så att de omvandlas till tankar som sedan omvandlas till ältande. Hon vet vilka bilder och möjliga scenarion som hon ska sparka igång och tvinga mig att gå igenom för att jag ska bli ledsnare än en hungrig jycke vid ett middagsbord. Det är sjukligt taskigt! Då HATAR jag Beata.

Idag har Beata varit aktiv och tryckt på "stackars-Anni"-nerven i parti och minut. Hon har också kliat min "osäkerhets"-knöl och irriterat otillräcklighetsfläcken, så just nu är jag full av massa jobbighetskänslor och kommer snart att få spatt! Jag ska annonsera ut Beata på tradera eller blocket, hon får fanimej inte bo kvar inne i mitt hjärnkontor längre, för hon har levt loppan där inne lite väl länge nu. Det är totalkaos och hon har gömt mitt självförtroende och min logik på något helt jävla omöjligt ställe. Åh, stökar ner och härjar, det är allt hon gör. Nä, jag skänker fan bort henne nu. Högstbjudande får ta henne och vill ingen buda på henne så ger jag er 20 pix för att ta emot henne.
Ajöss Beata!

Saker jag är tacksam över

Efter att sovit gott en hel natt och haft trevligt sällskap igår så känner jag mig ohyggligt mycket trevligare. Så här kommer en mer positiv lista. Nämligen "Saker som jag är tacksam över":

1. Mina vänner.
Jag älskar er, jag avgudar er, jag är beroende av er. Min umgängeskrets är ta mig tusan helt ultimat. Även om jag inte träffar alla lika ofta som jag önskade att jag gjorde så har jag ändå världens bästa vänner. Jag önskar att jag hade fler dagar på min vecka, så att jag kunde umgås med fler oftare. Och vad gör det om vissa har lite skavanker och brister, det har vi alla. Det är väl charmen med oss människor? Så fortsätt göra alla de där små sakerna som jag irriterar mig på, glöm att ringa och ge återbud, gå förfärligt långsamt, fjanta onödigt mycket, var klumpiga. För någonstans mitt i alltihop så är det lite av det som jag älskar med er.

2. Min pojkvän
När jag är irriterad så åker har på många kängor, förtjänt och oförtjänt. Och visst har vi våra svackor, jag tröttnar ibland... Men "at the end of the day" så är han ändå den enda personen i hela världen som jag skull önska kröp ner jämte mig i sängen. Okej, han är inte jätteromantisk, men det var inte det som jag letade efter heller. Han är lite lagom gulligull och ibland kan han faktiskt överraska mig. Och ja, han har några svagheter, men det är ju som sagt en del av charmen. För den mannen har ofantligt många bra sidor. Trots allt så är han ju den jag föll för och för att vara helt ärlig så faller jag för honom om och om igen, det är väl helt fantastiskt?

3. Jobbet.
I dessa tider så kan jag känna mig oerhört tacksam över att jag har ett jobb. Jag lider med alla de stackare som fått gå från sina. Jag hoppas att den negativa trenden snart bryts, det är ju rent fruktansvärt att se på nyheterna och höra om alla ny varsel, hur ska det gå för dessa stackars människor? Speciellt nu när många gått ur a-kassan pga den löjligt omotiverade höjningen i avgiften. Skäms på regeringen.

4. Hälsan
Ja, jag är frisk och det är jag tacksam för. 

5. Ledigheten
Jag vaknade upp och trodde att det var onsdag, aka arbetsdag. Men icke sa Nicke, det är tisdag. Det innebär att jag är ledig fram till 17, då jag ska på möte. Vid 19.00 så slutar mötet och jag kan spendera några timmar till som ledig och glad. Men ja, det är ju inte så farligt att jobba. Jag gilalr ju det!

Saker som jag är trött på

Vissa dagar får man vara brutalt och elakt ärlig. Det är jag idag. Jag ska nu lista några av de sakerna som jag är trött på.

1. Opålitlighet. 
Jag har en kompis som mn inte kan lita ett dugg på. Det är ganska ofta hon som tycker att man ska ses, man planerar tid, dag och sedan helt plötsligt så kan hon inte. Det är väl helt okej, om man säger det en stund innan. Men när man får reda på det av andra personer precis vid den tidpunkten som man ska ses så är det inte lika roligt. Jävla mycket skärpning på det där. Jag har förbannat lite ledig tid, så det är slöseri med mina lediga timmar. Säg till innan så att jag kan planera om istället.

2. Min pojkvän. 
Elakt men sant. Jag är jävligt trött på honom. Likförbannat så är jag fäst vid honom, så jag komme nog inte vidta några större åtgärder, men allvarligt talat, han är ingen charmknutte precis. Huruvida kärleken finns kvar eller ej väljer jag att inte uttala mig om, för jag vet faktiskt inte längre. Efter min egoperiod så har jag insett hur bortskämd och omhuldad jag skulle kunna bli, min karl kan ju inte ens stava till romantik. 

3. Rasister.
Smygnasister, fullblodsrasister, bonnrasisten och den förnekande rasisten. Jag är lika jävla trött på dem allihopa. Hejdå, kom inte och sprid er skitpropaganda i min närhet.

4. Knarkliberalismen.
Jo, hash är faktiskt farligt, pucko!

5. Värnpliktiga
Ni är fanimej aldrig hemma när jag är hemma och är ledig.


Morgonmöten

Alltså, jag fixar inte att gå upp när det är mörkt ute. Man borde förskjuta sin arbetstid flera timmar när vintern kommer. Klockan är snart "åkatilljobbet"-dax, men det är inte ljust än. Hade jag lagt mig ner nu så hade jag somnat på 3 röda. Det är inte okej! Dagen börjar med fritidsmte och planering i tre timmar. Efter det så är det "rast" i 2.5 timmar för min del. Har delad dag idag. Sen jobbar jag 13.30 -17.15. Sjukt jobbigt med delade dagar, hade hellre börjat direkt efter mötet hade tagit slut. Men nu får itne jag välja så jag är nöjd ändå. Tänkte gå ner till favoritaffären och spana efter nyårsdress.

Nej, nu hinns det inte mer innan jobbet!

Hemma igen!

så, nu har jag gjort mina arbetstimmar för dagen, varvar ner genom att sitta här och rulla tummarna en stund. Såg att personalfotot kommit upp på jobbet, jisses!!! Det var ingen vacker syn, men jag bryr mig inte nämnvärt ändå. Man behöver inte se skitcool och jättesnygg ut hela tiden, speciellt inte efter ett tidigt fritidsmöte, haha. 

Hursomhaver, det har varit en mysig arbetsdag. Skrotade runt och pysslade nu på kvällen, det är helt underbart att jobba kväll ibland. Jag trivs lite med att gå och pyssla. Imorgon blir det tidigt istället, ska ha fritidsmöte klockan 8 och sedan blir det planeringstimmar efter det. Går på själva "jobbpassat" med kidsen vid 13-tiden. Sedan jobbas det fram till 17, har jag för mig. Är egentligen eldträning efter det, men eftersom jag inte ska vara med på nästa show så ska jag fräckt nog strunta i det! Tror jag. 

Onsdag och torsdag är lediga dar den här veckan, blir jobbhelg sedan. Hoppas att det går bra i helgen, vi är ganska gröna alla  personalstyrkan som har helgen. Jag har jobbat längst av oss som ska ha helgpassen. Crazy, jag känner mig fortfarande som en newbie. Fast de två andra är superduktiga, så det blir nog inget trubbel. Frågan är vad de lediga dagarna ska ägnas åt egentligen. Mörkerrummet kanske? Fia ska få en gosdos av mig och Sussie hade jag uppskattat att få träffa. Sen ska jag gå lite på stan och leta julklappar, både till mig själv och andra. När lönen kommer så överväger jag att inhandla en adventskalender från Body Shop till mig själv, deras produkter är ju så förbannat bra!

Nej, nu blir det lite musik och sedan bedtime!

Precis lika dålig men lite bättre

Alltså, jag har fortfarande inte fixat dator eller teori. Jag borde skämmas, men det gör jag verkligen inte! Dock så känner jag att det börjar att brinna i knutarna. Just nu ligger alla bilder och dokument på Moppas dator(?) och det hade varit lite skönt att få hem dem i säkerhet till min lilla baby igen. Hursomhaver, jag får väl helt enkelt rota fram alla delar som krävs och installera om vad det nu var som skulle installeras om. Jag hoppas innerligt att det fungerar.

Nåja, nåja. Förra veckan gick FORT! Jag fattar inte, den bara sprang iväg. Jag har ingen aning om vad jag gjorde i måndags eller tisdags? Eller? Jag har en svag aning om att jag jobbade måndag + tisdag. Om jag inte missminner mig så var det tisdagen som helhjärtat ägnades åt Millan. Hon och hennes pojkvän har separerat. Trots att sådant alltid är sorgligt så tror jag att det var bra på något vis. Det var lite väl stormigt i slutet och hon var ledsen oftare än vad hon var glad. Tråkigt men sant. Nåja. Först träffade jag henne på förmiddagen med lite presenter och ett loveletter från moi, jag var tvungen att åka till jobbet sedan, så Civs lunchade och tröstade henne ett tag. Efter jobbet var det eldning och sedan åkte jag och Fi för att handla glass och choklad till Millan. Vi hämtade upp Civs hos sin flickvän och Millan utanför hennes jobb och åkte till Frida. Där blev det scones, varm choklad, film och glass. Mysmysdag.

Onsdagen jobbade jag, vad jag mer hittade på är helt och hållet glömt. Jag tror att jag fotade eller fixade med bilderna en stund? Det jag vet helt säkert är dock att jag jobabde kväll. (eller?) Tror att jag var utöver hela dagen, ganska tråkigt. Mycket roligare att ägna sina timmar åt kidsen. 

Torsdagen var helt sjuk. Jag hade nervösa sammanbrott hela dagen. Började i varje fall med jobb, sedan eldföreställning och buss in till stan. Eldningen gick bra, var jättegoa kids som frågade massa och var nyfikna. Alla tummar upp tycker jag. Nåja, Civs gjorde mig sällskap på stationen en stund. Härligt nog så går jag nästan rakt in i en av mina beundrare (haha, lät det där lite väl självgott kanske?) som jag verkligen inte ville träffa just då. Lyckligtvis så verkade han inte fatta att det var jag. Efter ett tag ringde jag Millan och Civs och jag traskade ditåt. Hon mötte oss på vägen med Kalle och Ola i släptåg. SHIT! Jag hade inte sett Ola på 2 månader och plötsligt stod han där. Jg visste ju givetvis att han åkt till Växjö (för att träffa mig, duh!) men det var så absurt ändå. Civs tackade för sig och vi andra stack ut och åt. Middagen blev lite knasig, ingen katastrof men det blev lite missförstånd. Hur som helst så gick vi hit sedan och såg på Dunderklumpen och jag kunde äntligen, efter flera veckor, få krypa upp i Olas famn igen. När filmen var slut tackade Kalle och Millan för sig och traskade hem till henne. Jag och Ola borstade bissingarna och la oss för att nana. Kan säga att jag sv sjukligt gott den natten! Var så underbart att få ha hans armar om sig igen. 

Fredagen inleddes med att gå och handla frukost, mysa vid frukostbordet. Sedan kom Millan&Kalle, så vi spelade tv-spel med dem en stund. Sedan gick vi alla 4 och åt sushi, köpte tågbiljett hem till Ola, fikade och sen pussades jag och Ola hejdå. Jag, Kalle och  Millan gick hem till henne och fånade oss en stund. Sedan kom Fia och DEnnis, så vi jagade födelsedagspresenter ett tag. Stack sedan hem till mig, gjorde oss iordning och sedan inleddes sussies 20årsfirande! Blev en mycket lyckad kväll med alkohol, singstar, mys och bus samt krogrunda! Jisses, den här helgen har slagit högre än de flesta andra. Var så himla roligt att lalla runt med damerna i mitt liv.

Lördag; frukosthandling, sydag med eldarna och sedan bilfärd till SKåne med Kalle&Millan. Vi köpte sushi och gottgott, så såg vi en film och vräkte i oss dessa underbara onyttigheter. Efter det blev det partaj hos Maja&Dennis, ett kärt återseende. Även Micke var där, vilket gjorde mig kalasnöjd. Efter ett tag kom Ola dit också, strax efter det gick vi till krogen. Blev biljard och flum. Himla roligt. Sedan stack jag och Ola till Maja &Dennis för att hämta våra grejer och sedan traskade vi hem till Ola. 

Söndagen blev lite stressig. Hade kollat fel på tågtiderna. Det blev hur som helst en mysig frukost, dusch, packning och sedan skynda sig till tåget och åka och jobba. Arbetade över igår, så det blir skönt klirr i min kassa när lönen kommer. 

Nu ska jag ner på stan för att möta Millan och äta lunch med henne. Mycket trevligt.

Dålig!

Jag erkänner att jag varit hutlöst dålig på att skriva här, skyller på att min bärbara skönhet är på rehab. Jag hoppas på att min tumme ska flyga ut ur häcken inom en snar framtid, så att jag fixar till både dator och teori-plugg. Hade varit lite nyttigt.

Nåja, vad har hänt sedan sist? När var sist egentligen? Jag jobbar på, så det är ju inget nytt på den fronten. Eller jo! Jag har fått en ny helgkompis eftersom den jag jobbade helg med innan har gått hem för mammaledighet. Blev grymt nöjd när jag fick veta att det är Annika som ska ha helgerna med mig, hon är stabil! Jäkligt duktig tjej, har verkligen vuxit in i rollen. Visst, hon är inte varm i kläderna riktigt än, men det tar ju lite tid. Man måste ju lära känna barnen, rutinerna och alla de där små undantagen som finns, det går fanimej inte på en vecka eller två. Men Annika är superduktig och jättetrevlig, känns bra att det är henne som jag ska drälla runt på helgerna med. 

Sussie är hemkommen och hjärtat slår hårt när jag tänker på att jag kan träffa henne precis när jag vill. Hur knasigt är inte det? Så himla underbart. Dock kan jag inte träffa henne idag, för jag jobbar till 22. Haha. 

Den här helgen så har jag levt loppan, mycket trevligt! Först så var ju min syster hemma och drog med mig på partaj (har ett vagt inne av att jag skrivit om det?) och på lördagen blev det maskerad nere i Blekinge. Jag och Frida hoppade in i hennes röda bil och gasade oss neråt södern, efter lite felkörningar, flickfnitter och olika vägbeskrivningar så hittade vi äntligen fram. Satt och drack öl hemma hos Martin (utan Martin) innan maskeraddäkterna och feststämningen åkte på. Därefter så blev det ett himlans tjohej! Var länge sedan jag hade så roligt faktiskt. Eller gjorde något så galet som att lite spontant åka ner och svänga mina lurviga. Jag har varit bjuden på festligheter i det området förr, men har aldrig åkt ner.Brukar mest stanna i mitt Småland och festa till det med krogen ibland. Skönt med lite omväxling. Även om krogen här hemma slår ganska högt också, sällskapet här är ju helt underbart.

Mycket prat och liten verkstad. Ska ringa Fia snart, vi ska ju kolla på present till Suss idag! 

Kli i huvudet

Idag är jag lagom groggy i skallen, var ute och förstörde hjärnceller till 05.39 igår, mycket givande underhållning. Eftersom jag varit ganska tam och duktig under de flesta av mina vilda ungdomsår så måste jag ta igen lite nu, därför så har det blivit en hel del utekvällar. Jag är dock ganska beredd på att trappa ner, inget jag tycker är roligt i längden.

Nåväl, egentligen så är väl allt åt helvete just nu, men faktiskt så mår jag ganska bra ändå. Lite underligt kan tyckas, men det är väl så livet spelar sina små spratt. En del av mig har lust att leva i det här tillståndet för evigt, men jag inser att det är smått omöjligt, då jag befinner mig i en gråzon. Denna gråzon gör att allt är tillåtet, fast ändå otillåtet. Det blir så där spännande, busigt och nervkittlande, samtidigt som jag är helt trygg och slipper tänka på konsekvenser. Ganska bra, right?

Igår var det festlig festlighet, syster & hennes sambo kom hem från Göteborg en sväng. De kom förbi för att byta om, pratas och göra sig klara inför kommande party. Även lillebror till sambon hängde med, trevligt. Nåja, det skulle vara ett snabbt klädbyte, men drog helt enkelt ut på tiden en hel del. Det blev taxi till festen och sedan galenheter och tokiga upptåg till sent in på natten. Jag måste säga att jag är glad för att jag följde med, jag roade mig kungligt. Hoho, jag säger då det. Tänk om man alltid hade det så här!

Spännande inslag i vardagen

Alltså, för det första så vill jag tacka Sussie för hennes ohyggligt roande kommentar. Den kommer få mig att skratta ett bra tag framöver. Hysteriskt underhållande och en smula elakt, precis som det ska vara.

Idag har jag varit på vårdcentralen och tagit lite prover och haft doktorer som kliat skallen. Jag lär få klippkort där inom en snar framtid. Precis som alla gånger tidigare jag varit där så kunde de inte ge några svar den här gången heller. Om jag behöver gå dit en gång till och någon läkare får för sig att kläcka ur sig "Vi misstänker en streptokockinfektion" så kommer jag att gå bärsärk där inne. Dock så fick jag lite medicin utskrivet, så jag ska se om det hjälper, annars får jag bara vänta ut sjukan, jag hoppas att medicinen funkar, för jag tycker att det är dötråkigt att behöva vara sjuk.

Imorgon blir det jobb, känner mig frisk nog för att gå dit. Behöver ju tjäna lite pengar, man har inte råd att vara sjuk! Ska se om jag inte hinner titta på högtalare och en fotoskrivare innan jag börjar, hade varit fräsigt med lite nya grejer att investera i. Nåväl, så är det arbetsdag på fredag och sen kanske krogen. Jag får hålla mig nykter eftersom jag ska käka massa piller. På lördag ska jag eventuellt ta mig neråt landet på maskerad, ohyggligt spännande!

Sjuk och jävlig

Jag blir ofta lite lättretad och tjurig när jag är sjuk, den här gången var inget undantag. Idag har jag gnällt på både det ena och det andra, tänkt arga tankar och målat fan på väggen.  Nåväl, nu har febern gått ner och jag har skärpt till mig lite faktiskt. 

Imorgon blir det vårdcentralen, måste få mig undersökt så att jag kan få medicin och kunna gå tillbaka till jobbet snart, fick sjukskriva mig idag, inte så roligt. Har haft ganska höga febertoppar, så egentligen borde jag kanske gå och sova nu, vila upp kroppen lite.

Tröttaste bruden på länge

Seriöst, jag brukar inte vara så här trött efter att ha arbetat halva helgen, fattar verkligen inte vad det är som är tokigt. Kanske är det för att jag masade omkring hela torsdagen och kände mig ofräsch, omed och helt opepp. Jag vill starkt rekommendera att gå ut på krogen en onsdagskväll, speciellt tidigt under kvällen. Det är  inte alls mycket folk, så man kan sitta och prata i lugn och ro, samt inta en kall öl. Jag rekommenderar däremot inte att man ska tacka ja så fort man bjuds på mer dricka, det blir liksom nästan alltid lite väl i överkant, det märks dagen efter då man är seg och trött. 

Jag är faktiskt sugen på att ta en kall öl nu, ska jobba imorgon så det blir ju inget med det. Men att sitta i en rökig bar med ett glas öl och goda vänners sällskap känns ytterst lockande. Hade i och för sig lika gärna kunnat dricka vatten i en park med nyss nämnda sällskap, men jag råkar gilla en kall öl. Anyway, massa skitsnack och lite poäng känner jag. 

Saker jag inte fattar

Det finns ganska mycket saker som ter sig ganska ologiska i mina ögon.  Nedan följer en lista ppå veckans funderingar.

1. Åldersnoja. Jag har ganska nyligen fått sälla mig till sällskapet som får handla på systemet, gå på krogar med lite högra åldersgräns och så vidare. Det är väl nu som själva partylivet börjar? Men mitt i alltihop så är jag redan trött på drickande, överfulla barer och precis lika överfulla snubbar. Jag känner mig för gammal för pubrundor. 

2 Omvänd åldersnoja.  Om jag känner mig gammal i mitt privata liv så känner jag mig då och då skitung när jag jobbar. Ibland så känns samtal om golvläggning och barnuppfostran lite väl långt från mitt egna liv. Jag känner mig fånigt liten och utan erfarenhet. Fast oftast bara en liten stund.

3. För mycket uppmärksamhet. Som gammal teaterelev så älskar jag att stå i rampljuset och att folk ser mig, till en viss gräns. Jag är inte uppmärksamhetssökande till varje pris och jag tål inte heller att bli för uppvaktad, då springer jag. Att ge någon uppskattning och komplimanger känns hlt okej, men börjar man inte förstå när man gått över gränsen.

4. Sms med dålig stavning och <3<3<3. Hänger kanske ihop med punkt 1, men jag fixar inte sms med tusen "<3" och kärleksförklaringar från personer som precis lärt känna mig/tror att de lärt känna mig. Att smyga in ett "<3" någonstans känns väl inte som en dödssynd, men om man skriver något i stil med "Du är så söööt <3<3<3 Puss<3<3<3!!" så får jag obehagliga flashbacks till fjortonårsstadiet i livet, inget att sträva tillbaka mot. Så grabbar; inga förbannade hjärtan, pussar eller smöriga komplimanger! Det räcker fanimej att skriva "hej, vill du ta en fika?". Jag lovar, ni får napp jävligt mycket oftare på det viset. 

5. Högskoleprovet. Nu menar jag inte att jag inte fattade vad högskoleprovet handlade om eller att jag inte förstår frågorna i högskoleprovet. Det jag istället menar är att jag inte fattar alls vad högskoleprovet bevisar egentligen. Det är ett kunskapstest på saker som jag känner är helt ointressanta för hur pass bra jag skulle klara olika utbildningar. Jag antar att folk kan motivera läsförståelsen genom att påstå att det är viktigt att man fattar vad en text handlar om, men jag tycker inte riktigt att det är vad högskoleprovet bevisar. Sist jag läste kurslitteratur så var det inte läsförståelsen som var problemet, det var snarare hur komplext ämnet var som splade roll. Jisses! Samtidigt så är texterna som man tar med i högskoleprovet inte direkt exemplariska för att visa hur man uppfattar en text eftersom jag ansåg många av dem vara tolkningsbara. Duh! 

6. Helgarbetesångesten. Allvarligt talat, varför tycker jag att det är grymt mycket jobbigare att arbeta helg än vardag? Det är liksom inte som att det gör så stor skillnad, mer än i min plånbok - vilket är en positiv skillnad! I don't get it.

RSS 2.0