under sker fortfarande

'Jag lyckades ta mig ur min sömngångarstil och slänga in min bleka häck i duschen. Dessvärre så gick jag sedan runt i morgonrock i två timmar innan jag hittade motivation nog att klä på mig. Ibland är det tur att affärerna inte är öppna dygnet runt, annars så hade jag väl fortfarande snorat runt här i min pyjamas. Efter jag hade slängt på mig mina paltor så blev det språngmarsch ner till centrum för att hinna in i en bokaffär innan stängning. Har bara några kapitel kvar av boken som jag läser och jag vågar inte riskera att läsa ut den utan att ha något nytt att lägga vantarna på efteråt. Blir det ett glapp så är det inte så stor chans att jag sätter gång med läsandet igen. Synd att jag är en ganska dysfunktionell individ. Jag mår bäst när jag är mitt uppe i något, som kan uppsluka mig helt. Det är totalt livsfarligt att sluta upp med det som jag håller på med, för då är det ruskigt trögt att komma igång med det igen. Så jag snöar gärna in på det som jag är intresserad av för tillfället. Nu är det att läsa. det har kommit till en ganska absurd punkt, där jag är så uppslukad av mina böcker så att jag blir irriterad över det faktum att jag måste vara social ibland. Måste nog tagga ner lite innan jag blir helknäpp.  
Nej, nana innan långdag på jobbet.
Puss

Om någon undrar

Skulle någon få för sig att undra varför mina inlägg ser konstiga ut och varför jag inte delar in dem i stycken så beror det på att min blogg har drabbats av någon tropisk sjuka. Den vägrar att göra som jag vill och tar bort alla mina styckesindelningar så fort ett inlägg publiceras. Skitroligt. Jag behövde verkligen en blogg som retas med mig. 

Sjusovare, jobbtankar och lathet.

Jag har varit vaken i drygt två timmar nu. Försöker intala mig själv att jag inte alls är på väg att bli sjuk utan bara utmattad. Nu när jag har sovit bort en halv dag så borde energin snart komma tillbaka och låta mig bli lika hurtig och klämkäck som vanligt. Tyvärr så sitter jag fortfarande med mörka ringar under ögonen, snor i snoken och smutsigt hår. Någonting säger mig att jag borde duscha och klä på mig, att bara dega runt i pyjamas kommer få mig att känns mig sjukare än vad jag är.
   
Idag är jag ledig, imorgon är det extrajobb. Snopet. Varför skulle jag gå med på att jobba extra egentligen? Mitt nya schema kommer att vara ganska tufft, så jag hade ju behövt vila upp mig innan jag gick på det. Fast, bra beslut har väl aldrig riktigt varit min grej. Lika bra att ta ut sig ordentligt när man ändå håller på. Lönekuvertet kommer visserligen att vara en smula tjockare, men i ärlighetens namn så uppskattar jag ledig tid och ork mer än pengar. Nu ska man väl inte klaga, jag gillar jobbet. Det enda är väl att de flesta som jag räknar som nära vänner har flytt sin kos och bosatt sig skitlångt bort. Ytterst osmidigt om man ska gå upp i tjänst och ha färre lediga dagar. Mitt nuvarande schema var ganska perfekt för att jag skulle kunna åka iväg titt som tätt och hälsa på mina lovelys. Nu krävs det lite mer planering och eventuellt några semesterdagar. Allt går ju att ordna om man bara trixar och fixar lite.
...
Ja, då var det väl hög tid att ta tag i sitt liv lite. Ställa sig i duschen, dra på sig lite paltor och jogga neråt stan för att köpa nya böcker. Det är ju värdelöst att de tar slut så fort.

Bra tänkt, Anni.

Jag kommer nog aldrig att upphöra att förvånas över mig själv. Idag ansåg att min kropp att det var hög tid att göra något åt den oändliga energi och glädje som riktigt sprudlat från mig de senaste veckorna. Eftersom jag knappt har hunnit träffa vänner eller familj, på grund av jobb och bristande ork, så var det väl lika bra att se till att det dröjer ett tag till innan jag kan socialisera mig en aning.
Så istället för att vara sliten men pigg på att umgås, efter helgens arbete, så är jag nu som géle i skallen, vilket förhindrar den redan begränsade tankehastigheten. Ben och armar är som spagetti och när jag inte snubblar grund på grund av min pastabaserade motorik så somnar jag och väcker mig själv genom att dregla ner hela kinden. Det finns två möjliga alternativ till detta beteende:
1. Jag har tagit ut mig på jobbet och bränt alla hjärnceller, vilket har resulterat i att jag blivit helt dum i huvudet.
2. Jag är på gång att bli sjuk.
Vid närmare eftertanke så har jag nog kombinerat bägge alternativen, bara för att hinna med så mycket som möjligt.

Ja, nu ska jag ligga hemma, gnälla, snora, hosta, må illa, sova bort dagarna och stappla runt som ett levande lik istället för att njuta av min enda lediga dag innan arbetsveckan drar igång igen. Fullkomligt underbart. Vilken snilleblixt! Eftersom jag har varit riktigt usel på att skriva, ringa eller höra av mig till mina vänner så behövde jag verkligen bli lite trött och svag nu, så att jag ännu mindre orkar ha någon kontakt med folk i min närhet.


Det måste nog vara så min kropp tänkte. Bra jobbat, Anni. Not.

Fredagsarbete

Är hemkommen och nervarvad efter dagens jobb. Ska snart krypa ner under täcket och läsa lite innan lampan släcks och jag själv slocknar. Har varit en intensiv, jobbig, rolig, tung, upplyftande och allmänt förvirrande dag. Ömsom har jag skrattat, pratat och varit på topp, ömsom har jag gått med en klump i magen och känt mig skitledsen. Lyckligtvis så har jag arbetskamrater och kidsen som håller mig över ytan även när bakslagen kommer. Inte för att det är så mycket bakslag inom jobbet, men ibland känns det privata även under arbetstid. Det negativa vände på riktigt när jag satt på bussen hem och Rasmus ringde. Jag kände mig verkligen lycklig på riktigt. Jisses, jag saknar honom och de andra grabbarna så himla mycket. Min fine, lille Frallis. Måste snart höra av mig till honom igen, för att inte tala om att träffa honom! 

När jag sedan kom hem så hade jag fått ett brev. Visade sig att det var Frida som hade skrivit ett jättemysigt kort till mig. Jisses, sådant kan lyfta ens dag till skyarna! Hur ofantligt mysigt är det inte att få ett brev istället för ett mail? Från och med nu så ska jag bojkotta mailandet i så stor utsträckning som det bara går. Snigelpost är enormt underskattat! Åhå! Jag blir lite varm i hjärtat bara jag tänker på det. 

Så, ett extra stort tack till Rasmus och Frida som verkligen räddade min dag. Det var precis en sådan dag då jag behövde piggas upp. Ni, och alla andra vänner, är kärlek.

Puss!

Trött brud

Så, nu är det snart bums i säng! Har varit iväg på Säljerydsfestivalen och myst runt bland lägereldar, livespelningar i tält, biljardspel, öldrickande, myspysförsäljning och ett gäng glada hippies + några lador. En grymt trevlig kväll helt enkelt. Sitter och är lite lycklig, vilket balsam för min trötta själ! Jag ska lägga mig i min varma säng och drömma mig bort till min egna lilla utopi med fredsälskande vegetarianer som sjunger och kramas.

Först ska jag dock tvätta av mig ansiktet, byta till pyjamas och läsa ett kapitel ur min bok. Undertiden så kan ni få ett tjuvkik på min finfina och nyköpta outfit. Jag bjuder på den ikväll, hehe.


Snormaja

Idag är jag fortfarande lika förkyld men en smula mindre bitter. Ska försöka tugga i mig ett kilo apelsiner, sutta på ingefära och proppa magen full av vitlök. Förhoppningsvis så kommer förkylningen att släppa, om inte så är det i varje fall ett bra sätt att skrämma bort folk som kommer oönskat nära. Vem vill sitta jämte någon som luktar en blandning av julafton, sushibar och vitlök? Trubblet blir ju att även de, vars närhet är önskvärd, kommer att skrämmas bort. 

Fick lite lön idag, jag lyfter på hatten, tackar och bockar. Ska ner till centrum och göra mig av med dem snabbt som attan, det är lika bra. Måste hitta någon fräsig outfit som passar min nya friss. När jag ändrar på något så vill jag alltid förändra allt. Man ska inte göra saker och ting halvdant. 

Igår var första danspasset. Jag skuttade runt som en halt kråka och kände mig lagom malplacerad. Idag har jag ont i mage och lår, så det var väl bra träning trots att jag inte alls gjorde likadant som vi blev instruerade. Synd att man är utrustad med två vänsterfötter och obefintlig taktkänsla. Nåja, jag ska envisas med att gå dit och lära mina tassar att hänga med i farten som vår instruktör har fått för sig att vi ska hålla. 

Idag har jag sminkat mig, för första gången på evigheter. Lite roligare att fixa fejset när man har en bra hårdag. idag ska jag ha lite egoboosting. Det behöver man. Alla ska bums ut och egotrippa en stund!

Bitter så innerst in i...

... äsch, har redan tröttnat på håret, på att vara ledig, på att inte göra något av livet och på mig själv. i vanlig ordning alltså. Blä, vilka tråkiga dagar jag har.

Anni far iväg på en egotripp

Frippan är fixad och skitball. Jag är nöjd och en smula fattigare. Fast, vad spelar pengar för roll. Nu är jag skitsnygg och kan lätt ragga upp någon rik babe som kan försörja mig resten av livet. WIN!
Nu kommer några bilder från min egotripp:

Det här är vad vi brukar kalla för "det stora upprycket".



Lite fräsig som brunett också, oh yeah!



Sjukt nöjd brud.


PUSS!

FRAMGÅNG!

Steg ett på min milslånga färd är avklarat. Nu har mina oversizade underställsbrallor åkt av och istället sitter jag fullt påklädd och halvfixad för att vänta på bättre tider och frisyridéer. Jag är verkligen jättepepp på att skaffa mig en cool frilla, men känner inte riktigt för att kapa hela längden. Hjälp mig, någon?
Här ser ni både hår och mitt försök till att klä mig anständigt. (Förresten, är det någon mer än jag som minns grabbarna och donnorna i Bevvan för några år sedan? Kunde inte motstå t-shirten med Beverly Hills-motivet när jag såg den i skyltfönstret, nostalgi på hög nivå)

Beslutsångestlipande

Buhu. jag vet verkligen inte vad jag ska göra av dagen. Idag sitter jag och snorar, hostar och tycker synd om mig själv. Hade jag haft lite självdisciplin så hade jag lyft häcken från stolen och masat mig bort till min garderob för att klä på mig. Synd att jag inte alls tänker göra det. Skulle jag mot all förmodan ändå göra det så tänker jag ta mig ner till centrum och leta upp en frisör som vill klippa en ny, lite ballare, frippa på mig. Jag är skittrött på mitt mesiga hårsvall, något ballt måste det ju gå att göra även med mig, right? Synd bara att jag inte vet vad, jag är ju så himla fjantig med mitt hår. Buhu. 

Mitt-i-natten-melankolisk

Så, nu är det hög tid att bli lite downie och melankolisk. Ska rusa över till Millan och lipa mot hennes axel en stund, bara för att tycka lite synd om mig själv och älta mina I-landsproblem. Ibland behöver man faktiskt öppna tårkanalerna för de allra fånigaste av småsaker. Nätter är inte nyttigt för blondiner med åldersnoja och beslutsångest. Man blir ju helt lipig, pipig och gnällig. Charmant. Jag lär ju ha en hel hjord av beundrare efter mig tack vare alla mina förtjusande karaktärsdrag. Score.

Craaaavings.

Surfa in på Scorett och kika på höstnyheterna som är på väg in i butikerna. Vissa av stövlarna är TO DIE FOR! Jag ska genast skramla min sparbössa och slå upp ett tält utanför närmaste butik. Tiamo har många, riktigt vassa, modeller som jag tänker lägga vantarna på. Oh, yes. Det blir en underbar skohöst!

Systershopping

Nu har jag klarat ut min jobbhelg. Börjar på mitt vanliga schema imorgon, vilket betyder att det nalkas ytterligare en arbetshelg innan månadsskiftet, high five! Kommer att kännas kalas när lönen dimper in på kontot. Tills dess så ska jag få mig själv att må bra genom att shoppa upp de få slantar som finns kvar sedan förra löningen. 

På tal om att handla... Ibland så förstår jag varför jag och min syster är så lika. Har vi varit ifrån varandra en längre tid så kan man ge sig tusan på att vi har uppdaterat våra garderober med exakt samma saker. Nu senast är det ett par svarta high-heels från Scorett. Ibland har hon bra smak, den där syrran. 


Bjuder på en bild så att ni kan se hur snygga de är. Raouw. 

Nana, Anni, nana!

Nu måste jag sova. Det är jobb imorgon. Fröken Anni är urusel på att gå och sova i god tid. Lyckligtvis så är det inte heldag som nalkas, slutar vid 17. 



I hemmets trygga vrå

Nu är jag hemma efter en, trots vissa missöden, lyckad Stockholmsresa. Hade underbart väder, underbart sällskap (nästan hela tiden) och massa mys i största allmänhet. Nu ska jag inte låta den tråkiga stunden på torsdagen befläcka hela min vistelse, så jag nöjer mig med att säga; fy tusan för opålitliga och egoistiska karlar. 

Måste höja Veolia till skyarna, förresten. Sikket toppentåg jag fick åka med. Höll tidtabellen, hade trevlig personal och bistrovagnen var ytterst smakfull. Alla tummar upp. Det enda negativa, om vi nu ska behöva vaska fram ngot sådant, var det skrala utbudet av veg.mat. Dock så är det ursäktat, för man kan faktiskt ta med sig mat själv om man är så matkräsen som jag är. 

Snart ska jag sova, är jobb imorgon, då ska man helst vara en smula utvilad. Dock så vill jag avrunda med att säga att det är banne mig på tiden att folk börjar se sina egna värden. Jag ska ta mig tusan börja se att jag är värd att prioriteras. Tänker faktiskt inte finna mig i att vara ett andrahandsval, jag ska hitta någon som tycker att jag är vackrast, punkt.

Försening i färdplaneringen!

Okej, dimma ingick inte i min resplanering. Fail! Nu sitter jag här och rullar tummar, tår, tunga och diverse andra mer eller mindre böjbara kroppsdelar. Kommer förhoppningsvis att kunna ge mig av runt 9-tiden. Nåja, för min del är det ingen ko på isen. Synd bara att jag inte klurade ut det här tidigare, då hade jag kunnat nana en timme extra. 

Nu ska jag äta lite brunch och sedan ge mig av mot flygfältet igen.

Resfeber eller bara vanlig rastlöshet

Borde VERKLIGEN sova nu. Klockan tickar på med oroväckande fart. Det är bara några få timmar kvar tills jag ska stiga upp, sträcka ut tassarna och tvinga mig själv att vakna till liv. Grattis.

Har deltagit i släckträning med eldförenigen. Kände mig macho och ball, men oseriös som vanligt, då jag fick lägga tassrna på en släckfilt och bekämpa lågorna på en stackars brinnande docka. Spelade givetvis clown innan, då det blev en stunds väntande innan dockan tog fyr. Typiskt mig, att aldrig kunna hålla masken och vänta som vanliga vuxna gör. Istället studsade jag runt, som om jag hade fjädrar ubder skorna, samtidigt som jag fantiserade iväg och tänkte på Ferdinand och tjurfäktning. Lyckades ändå skärpa ihop mig tillräckligt för att inte snubbla över filten och trilla platt på nosen då det väl satte igång. Så, nu kan jag checka av det här på min lista. Kan vara bra att kunna, om någon skulle fatta eld lite spontant eller så.

Hann inte med att dansa idag, tusan hakar! Nu dröjer det tills nästa vecka innan jag har tid (och ork!) att skaka rumpa och trampa runt i takt. Möjligtvis kan jag flirta med Millan och ta ett pass på söndag kväll, men det är bara ett enda stort kanske. Har snöat in lite på det här nu, så det vore kul att få fortsätta lite. Bjuder därför på en bild som får mig att le så fort jag ser den, mest för att jag ser ut att vara skitnödig snarare än graciös och cool.

Femåringen

Hej, jag heter Anni och jag ser mest ut som en femåring. But hey, det är ju ganska nice det också.



Dock så händer det ibland att jag får för mig att jag är femton år och skitcool igen. Nu var jag visserligen inte så himla tuff när jag var femton, men det känns rätt bra att inbilla mig det. Jag var en typiskt oball brud som varken smygrökte eller drack mig full på folkisar. Jag tar igen det nu, ett antal år (buhu) senare, då jag dricker bira som en man, sminkar mig som en tonåring och poserar sämre än fjortisarna på stan. Härliga tider. Tyvärr så är jag naturligt blond så jag kommer aldrig att kunna blondera mitt hår till någon lagom fräck gul färg, attans.




Jag överväger att växa upp en dag, men än så länge har det inte tilltalat mig tillräckligt.

Förvirrad donna.

Insåg till min förvåning att jag inte alls hade huvudet med mig när jag skrev tidigare idag. Rubriken från förra inlägget är ju lagom ball, "tokigheter och sådant", undrar hur jag tänkte då? Blev jättepaff när jag såg den. Var visserligen inte så himla pigg när jag satt här och präntade ner massa strunt. Inte för att jag är så himla pigg nu heller, somnade på bussen på väg hem. Det är en förbannelse att åka buss. Eller tåg. Eller åka alls. Jag blir så himla trött! Nu kommer jag att gå resten av dagen och kämpa emot segheten. Förhoppningsvis så blir det väl ett danspass senare ikväll, samt så ska vi ha lite släckträning idag när vi träffas och eldtränar. Nu har jag ju sagt att jag ska sluta med alternativkonsten, men jag tänker att det är ganska bra att hamstra kunskap om hur man släcker brinnande ting och folk. 

Igår åt jag upp den sista biten morotskaka, jag ångrar mig bittert idag. Den hade suttit fint nu eter jobbet. Känner mig inte motiverad nog för att gå och handla morötter till en ny kaka. Fast när begäret pockar på så kommer det nog sluta med att jag vispar smet för glatta livet. Bak är en trevlig terapi. 

Idag hade jag min sista inplanerade arbetsdag. Tack och lov så behöver man inte oroa sig för att jobbet ska vara slut, fick nya tider redan på morgonen. Helgen kommer därför att ägnas åt arbete för min del. Skönt med de extra slantarna i kassan, jag har ju lite saker att lägga pengarna på nu. Kommer förmodligen att gå åt lite i veckan, för imorgon bär det av till Stockholm, stannar där tills på fredag. Ska åka hem på förmiddagen och gå direkt till jobbet. Kommer att bli ganska intensiva dagar, men det känns bara bra. Jag behöver lite fart, fläkt och aktiviteter. 

Idag är det superfint väder. Borde springa ut och njuta av solen, man vet ju aldrig hur länge den tänkt att stanna. Tyvärr så protesterar magen och kräver utfodring. Det är tusan att man fått så himla fasta tider för mat sen man började att arbeta. Nu går jag mest runt och är hungrig hela tiden. Hade jag fått bestämma så hade jag ätit hela tiden. Tråkigt nog så gillar jag egentligen inte mat och småplock. Är inte så himla förtjust i godis och onyttigheter heller, längre. Däremot så gillar jag själva momentet att äta. Komplext. Måste dock erkänna att jag gillar jordgubbar och är en smula svag för zuccini. Känns dock som en ganska ensidig kost, så jag tvingar mig själv att variera den lite.

Nej, nog med struntprat. Nu ska jag ordna upp tankarna i min förvirrade skalle, därefter blir det mat och sol.

Ciao.

Tokigt och sådant

Snart ska jag iväg till jobbet. Överväger visserligen att byta om först. Vet inte om det är socialt accepterat att dyka upp i pyjamas. Men, man vet aldrig. Det kanske blir en riktig hit. 

hur som haver, har egentligen lite brådis, så det blir nog lite stressat det här. Kände att jag verkligen behövde bli av med rastlösheten igår. höll på att sprängas i små, små bitar. Kilade därför iväg till Millan som var i danssalen på gamla skolan. Hon höll på att fixa koreografier inför sin jobbstart. Eftersom jag aldrig dansat ett steg i hela mitt liv, förutom skutta-hoppa-på-ett-trångt-dansgolv-på-lokala-puben-dans, så fick hon låna mig som försökskanin. Kidsen hon ska lära är 10 år gamla men betydligt grymmare än mig, så jag fick jobba häcken av mig. Fast vi hade förbannat roligt! Efter 2.5 timmars dansande, diagonaler, dansande igen och en massa allmän motion så hade rastlösheten dragit sin kos. Istället var jag matt och skitlycklig. Gick hem och fixade lite mat och drog över lite bilder på datorn. Därefter vankade jag till Millan för att rasta hennes doggy och snacka skit till sent på natta.

Nej, brådis var det ja!

Inre stress.

Har nyligen kommit hem från jobbet, lite trött och sliten. Dagen har gått jättesnabbt och jag undrar vad jag egentligen har gjort? Sitter med en enorm oro och stress inom mig. Vet egentligen inte varför, har inte något akut som jag måste ta tag i. (Mja, det var kanske en sanning med modifikation.) Funderar på om jag ska försöka sova en stund eller om jag ska sysselsätta mig med något, vad som helst för att slippa den enorma rastlösheten som har bosatt sig i magtrakten. 

På onsdag ska jag försöka att ta mig upp till Stockholm. Träffa Micke och Moppa. Enormt bra plan. Glad Anni.

Nattinatt, Anni.

Jag anar att det här blir ett nytt, smådesperat, försök att ta upp bloggandet. Eller terapiskrivande, ska man väl kanske kalla det. Känns som att jag mest sitter och spottar ur mig klagomål eller funderingar. Kanske borde bli lite ytlig och platt, slänga upp bilder på mina kreativa, men ack så omoderna, outfits. Alternativet är att starta upp en matblogg, lägga ut etthundranittiotre olika sätt att variera en morotskaka. Hade kanske varit en affärsidé lika god som någon. (Observera att jag inte ordskämtade med flit.) Men icke sa nicke, jag håller mig till mitt ordbajseri och svammel. Känns bekvämt och hemma, nästan lite privat. Ingen människa med hjärnan på rätt plats skulle sitta och läsa igenom tramset jag skriver, såvida man inte känner mig. Gör man det så har man i varje fall en ursäkt. ;)

Nu ska jag sova, ska upp och jobba om några timmar. Känner mig visserligen piggelin fortfarande, så det blir väl något kapitel i någon meningslös bok först.

Nattinatt och puss.

Nu kan det vara försent att säga som det är.

Imorgon är det arbetsdag igen. Det går ganska trögt att sluta jobba, inte för att jag klagar. Ska försöka få tag på min chef under morgondagen och tigga till mig lite fler arbetstider. Hade verkligen behövt jobba lite till, skrapa ihop lite slantar till. Det är banne mig inte lätt att spara pengar när man blir lycklig av att göra av med dem. Förhoppningsvis så får jag ihop ytterligare några timmar den här månaden. Det kommer sannerligen att behövas. Har börjat att kika på en fotokurs som hade varit rolig att läsa. En vanlig kvällskurs bara, men ändå något som kanske lyckas få mig att utvecklas lite. Hade varit roligt att bli lite duktig, i varje fall duktig nog för att känna mig lite nöjd. 

Idag har jag gått och hängt läpp mest hela dagen. Vet egentligen inte varför, finns ingen riktig anledning. Mest lite längtan. Det hade ju varit smidigt att veta vad man längtade efter, men jag har tyvärr ingen aning. Bort. Till någon. Någon får gärna höra av sig och avslöja att han/hon finns. Tack på förhand. 

Jag längtar lite efter att ha en hobby också. Något som jag känner att jag är bra på. Just nu har jag massa saker som jag pysslar med, men inget som jag är duktig på eller känner att jag har lust att utvecklas i. Jag tröttnar så snabbt. Mycket för att jag känner att jag aldrig kommer att bli bra. Lite så är det med alternativkonsten nu. Jag tycker att det är skittråkigt. För det första så har jag inte hittat det jag vill hålla på med inom ramarna för alternativkonst, för det andra så känns det som att jag inte utvecklats på senaste året och för det tredje så är jag ganska så värdelös. Summan av kardemumman blir att jag tycker att det är tråkigt. Därför blir det byebye eldande och alternativkonst. Tråkigt nog så lämnar det mig utan något att lägga min fritid på. 

Nu ska jag göra klart min morotskaka. Baka är bra för både moral och humör, har jag hört.

Underliga dagar

Vädret har fått spatt. Det regnar, blåser och mulnar, för att sekunderna senare spricka upp till solsken och tokhetta. Lite lurigt, minst sagt. Just nu känns det verkligen som sommar, när solen kikar in genom fönstret och jag får dåligt samvete för att sitta inne. För tio minuter sedan muttrade jag ilsket över skitvädret och började leta utlandsresor. Tänka sig. 

Natten var ganska orolig. Hade en förvirrande dröm som inte har velat lämna mig nu under morgonen. Jag ville faktiskt inte vakna från den. Det var så oändligt behagligt. Helt plötsligt insåg jag hur det borde kännas, hur det borde vara. Allt det man hade glömt, ruset, glädjen och hjärtklappningen. Det som nu bara är rutin och trygghet. Man ändrar sina ideal på vägen, omformar dem, så att de ska passa. Kompromisser in i det sista, man vrider, vänder och försöker. Helt plötsligt så har man gett upp så mycket av sina drömmar, sina ideal och sina principer så att man knappt vet vad det var man ville. Så plötsligt kommer det något och påminner, som slår tillvaron totalt i spillror. Man minns vad man tänkte, hoppades och ville. Hur man kände och hur man fantiserade att det skulle bli. Så rannsakar man det man har och inser att bilderna inte alls stämmer med varandra. Det fria, vackra, underbara, obegränsade blev svärtat och grumligt. Kvar finns det misstänksamhet, svek och kompromisser. Kanske räcker inte kärlek. Trots att man älskar en människa mer än vad som är sunt, så är det kanske inte nog. Man blir kanske aldrig lycklig, trots att man borde vara det. Kanske finns det någon annan som inte svärtar ner känslorna utan som förgyller dem. Eller så är det så här att leva. Just nu lever jag i oändliga tvivel. 

Planering, mina vänner, planering

Så, idag skiner solen och livet blir plötsligt lättare. Jag ska snart strosa ner till närmaste bokshop och leta efter något trevligt att stoppa ner nosen i. Har redan börjat att mysplanera inför långa höstdagar med vinande vindar, smattrande regn och mullrande åska. Jag är tokigt förälskad i åskväder. När oktober kommer och höstmörkret lägger sig så ska jag kura ner mig i soffan med en miljard levande ljus, en bra bok, något varmt att dricka och en filt. Sedan ska jag bosätta mig där tills livet kommer med något annat, lite mer meningsfullt, förslag till mig. 

Äsch, det var kanske inte helt sant. Hösten innehåller ganska många planer. Några roligare än andra och vissa inte så vidare troliga. Det närmaste är att jag ska avsluta min distanskurs. Eftersom föreläsningarna har varit grymt svåra att ladda ner så kommer jag nog att satsa mer helhjärtat på omtentan, även om jag ska göra den första tentan också. Ska även försöka att leta upp de sista två böckerna som saknas i min litteraturlista, fast det kan vara en god idé att undersöka om de verkligen behövs innan jag gör något förhastat. 

När denna milstolpe är avklarad så påbörjas kurs nr. 2. Kriminologi. Ska kika på schemat inför kursen innan jag beslutar mig för om jag ska ge det ett försök eller ej. Vill gärna inte att det ska krocka med massa annat som jag är upptagen med. Dock så känns det som en extremt spännande kurs, så det vore trist att missa. Vi får väl se hur det hela artar sig.

Högskoleprovet är punkt tre på listan, men hör egentligen till prio ett. Här ska det banne mig pluggas, tränas och repeteras tills ögonen blöder och huvudet sprängs. Livet är hysteriskt roligt. Dock så hoppas jag på att det ger resultat, något annat hade ju varit enormt bedrövligt, inte sant? Oavsett hur det går så tycker jag att det är ganska mysigt och roligt att göra högskoleprov. 

Efter högskoleprovet finns det en mängd planer. Jag måste sålla i dem och bestämma mig för vilken det blir. Just nu är jag ganska bestämd, så jag hoppas att jag kan bända loss mina tummar från häcken och göra slag i saken snart. Det hela är ytterst spännande och jag kan inte låta bli att le så fort jag tänker på det hela. Glad Anni.

Mellan allt detta pluggande och slitande så ska jag åka runt och hälsa på folk i detta avlånga rike. Många av mina vänner har beslutat sig för att fara iväg och bygga bo någon helt annanstans än där jag befinner mig. För att kunna fortsätta att förpesta deras tillvaro så måste jag därför ta mig till de platser där de befinner sig. Enkelt matematik. Det kommer att bli en och annan Stockholmsresa, någon tripp till Göteborg och kanske även upp till Gävle? Vem vet, jag ser fram emot Sverigeresandet i varje fall. 

Nu ska jag överväga att lyssna på en föreläsning alternativt duscha och dra en runda på stan. Möjligheterna är oändliga.

Dålig uppdatering, men händelserika dagar

Mycket har hänt på senaste tiden. Vissa saker har varit tunga och jobbiga, andra har varit väldigt roliga. Det finns egentligen massor att skriva om men orken infinner sig inte. Just nu står jag i en liten bubbla och känner mig lite less och trött. Hösten och regnet är på väg med stormsteg, jag vill bara kura ihop mig i ett hörn med böcker och varm choklad. 

Snart går flyttlassen för några av mina nära vänner. Det svider i hjärtat och jag känner plötsligt att hemstaden är tom och grå. Det blir ett litet hål i hjärtat som inte riktigt går att fylla. Därför ska jag ge mig i kast med en bok och snora till en halvkass film.

RSS 2.0