Tjurigt

okej, kvällen igår var skithärlig, så underbart att umgås med lilla mamma igen.

Dock så fick min msn fnatt. Innan jag stack ner till stan för att hämta mamma så blinkande till att jag fått ett mail av en kompis, så jag klickade på den lilla inforutan som dyker upp i hörenet och mailet öppnades. Givetvis så var det ett spammail, så jag suckade och stängde ner det. Så blev det snabbt till att stänga av datorn och röra sig ner mot stan. Därefter hade jag och mamma en underbar kväll. När vi kom hem till min lägenhet så kickade jag igång min dator och msn startas. Det första jag ser är att hela kontaktlistan är tom. Fröken Anni blir paff, arg och helt mållös. Hur innerst in i...Kommer sedan ihåg mailet och skäms, hur kunde man vara så dum? Fast sen, hur skulle man inte kunna vara så dum? När msn meddelar att jag fått ett mail av en kompis (som jag faktiskt förväntade mig skulle skicka ett mail) så klickar man gärna på snabbrutan, right? Sen brukar ju min Mac stå emot det mesta, inget annat flummar. Nej, nu har det blivit en ny mailadress i varje fall. Det var ju lika bra, eftersom min förra var så himla fånig.

Nu blir det frukost med mami!

Mycket att göra, lite tid att skriva

Usch, det är tentavecka, det betyder att jag inte hinner sitta här och skriva. Även om jag vill. Dessutom så har jag lagt massa tid på att rita mönster, klippa, handsy och klia mig i huvudet. Jag har det mesta av mina sygrejer i Småland, så jag har inte kunnat sitta och sy någonting sedan jag flyttade. För ett par dagar sedan å blev lusten allt för stor, så ett par utslitna pyjamasbyxor fick sätta liv till. Jag satte saxen i byxorna och rotade upp den enda lilla synål som finns i min lägenhet samt trådrullen som packades ner tillsammans med nålen. Så, jag har ägnat någon timme varje kväll åt att handsy. Jag skulle gladeligen ha visat upp resultatet, men jag har redan klippt isär delarna igen. De ska användas som mönster sedan. Eftersom jag blev jätteinspirerad när jag satt och sydde så började jag klicka runt efter mönsterböcker på internet. Jag sitter nu och väntar på att bokus ska skicka min order hem till mig. Så fort boken har kommit så ska jag visa upp och ge åsikter på den. Det känns redan nu som att den kan bli en riktig hit! Har även hittat några fler böcker som ska klickas hem, eventuellt så ska jag önska mig dem i födelsedagspresent. Det närmar ju sig med stormsteg nu, månaderna har bara rusat fram!

Om en stund så ska jag ner till stationen och möta min mamma, hon kommer ner idag för att hälsa på mig. Jättmysigt! 

Helgens alla härligheter

Nu har hela helgen gått, vilken helg det har varit! Blivit extrema sovmornar, men det behövdes verkligen. Har varit lite trött och sliten, så det var skönt att kunna ligga och dra sig. Fredagen var förbannat roligt, vilket jag berättade om tidigare. Jag ska absolut på några fler sittningar. Ska nog försöka gå på någon som har ett kul tema, sådant förhöjer ju stämningen lite extra. 

Igår så sov jag oförskämt länge och Ola sov ett par timmar till. Skulle egentligen till Malmö och träffa Sandy, men jag var så trögstartad på lördagen, så jag fick tyvärr höra av mig och säga att det inte gick. Tyvärr, verkligen. Ola och jag var helt slutkörda efter fredagens festligheter. Jag fattar egentligen inte varför, jag blev inte berusad så det var inte någon bakfylla som spökade. Kanske berodde det på att jag varit nervös och fick en sådan urladdning när jag var där. Det blev ju mycket sång, skratt, prat och sedan en del dans på puben. Vi gick inte hem jättesent, men ändå. Ja, det är lustigt ibland. Kanske berodde det på att det varit kämpiga veckor nu. Den här delen av kursen är jättesvår, så man koncentrerar sig och försöker fatta, huvudet hänger inte med. Man blir nog lite utmattad av det.

Nåja, jag och Ola fick lite bråttom till sittningen i fredags, så vi hann inte städa undan allt vi plockat fram innan vi var tvungna att gå. (Hann inte diska bl.a.) så vi fick fint städa på lördagen. Innan vi tog tag i städandet så spelade vi lite tv-spel och brottades en stund. När vi var färdiga så insåg vi att klockan var mycket och vi var hungriga. Så, vi bestämde oss för att begå ett brott mot studentekonomin: gå ut och äta. Vi åkte hem till honom och gick sedan ut och åt mongolisk buffé. Och jäklar vad mat det blev! Jag är galen i den buffén, men glömmer alltid att jag inte riktigt har förutsättningarna att kunna äta så mycket som jag vill. Man får nämligen både förrätt, själv buffén och efterrätt. Det hela går på ca 160 pix, ganska humant pris för den ofantliga mängden mat. Och eftersom jag har lite pengar över så kände jag att jag förtjänade denna lilla lyxen. Jag och ola har sagt att vi ska försöka göra något för att hålla glöden vid liv minst en gång i månaden. Just nu så har vi väldigt mycket glöd, men man måste ju ändå underhålla sin relation.

Efter vårt frosseri så gick vi till hemmakväll där Ola hyrde black hawk down. De hade sett den i lumpen i utbildningssyfte och han ville se den igen. På hemvägen så svängde vi in hos en av Olas vänner och hämtade upp honom + flickvän. Sedan traskade vi alla fyra hem till Ola, åt lite godis, chips och såg på get smart. Det var verkligen en perfekt avslutning på kvällen. Get Smart var faktiskt ganska trevlig. Jag brukar inte vara så förtjust i komedier, tycker ofta att det blir fånigt men den här var ganska lagom. 

Efter filmen så sa vi hejdå till våra gäster och sedan satte vi igång black hawk down. Jag tyckte faktiskt att den var ganska bra. I början gillade jag den inte alls, tyckte att soldatgrabbarna var lite väl krigskåta och macho, men snart så förändrades bilden. Man fick verkligen se rädslan och känna paniken. Jag satt med hjärtat i halsgropen. Visserligen så kunde jag känna att det var trist att man aldrig fick se något från"den andra sidan" utan att de bara framställdes som ondingar. Men, det är kanske svårt att få plats med allt i en enda film, det finns ju en viss tidsgräns. 

Trött och lite uppskakad så gick jag och borstade tänderna och sedan gick jag och Ola och la oss. Det var verkligen en helt underbar lördag med ola. jag tror verkligen att fredagens socialisering med andra människor gjorde att jag kunde uppskatta Olas sällskap lite till. Lördagen var helt fantastisk. Det är sådana dagar som jag känner att jag är galen i honom.

Idag steg i upp sent, åt frukost och sedan körde ola mig till stationen. Jag tog tåget och sedan bussen hem. Det blev sedan bråttom med att byta om, ladda en vattenflaska och slänga sig ut igen. Tog tåget till Malmö och var sedan med på cirkusträning. Fy, vad kul! jag är helt slutkörd och mina muskler är högst uppretade, men lyckan är total. Det ska bli skitkul att gå dit varje söndag och träna lite akrobatik, jonglering, lindans och allt annat som har med cirkuskonster att göra.

Nu ska jag borsta tänder och lägga mig. En ny vecka med nya äventyr inleds ju snart!

Underbara fredagen!

Åh, igår hade jag verkligen en KANONDAG, precis en sådan dag som jag behövde. Jag har känt mig lite isolerad i lilla lägenheten, inte så konstigt kanske. Är i en helt ny stad och känner inte en kotte. Men nu verkar det som att det lossnar lite. Imorgon ska jag nog till Malmö och träna t.ex.

Jennifer: Jag är jätteglad för att du uppskattade kommentaren, för jag menar verkligen varje ord jag skriver. Jag tycker verkligen att du är jättecool! 

Jag måste bara få berätta lite om gårdagen. Jag var på novish-sittning på nationen som jag är med i. Det är en sittning för nya studenter, jättetrevligt. Trots att vi inte var sådär jättemånga så hade vi ändå superroligt. Vid mitt bord satt det massor av utbytesstudenter, så vi försökte översätta alla sånger som vi sjöng. När man översätter sånger så förstår man verkligen hur fåniga de egentligen är. Men, vi hade jättekul! Var himla skönt, för det var inga som hinkade i sig alkohol eller blev fulla och jobbiga. Visst, det blev ju en öl eller två till maten, eller vin om man hellre ville ha det.  Det var supergod trerätters, jag kände mig bortskämd. Både jag och Ola gick dit, men hamnade vid olika bord. Det kändes faktiskt bra, för hade vi hamnat vid samma så hade vi nog mest pratat med varandra. Nu fick jag istället ta kontakt med de som satt runt mig. Satt jämte en av förmännen, hon var jättehärlig och fick mig väldigt intresserad av att börja hjälpa till i något utsott. Kunde kanske vara kul att jobba lite på sittningarna? Mitt emot mig (satt på kanten, så jag hade bara en bordsdam) satt en kille från Tyskland och en tjej från Frankrike. De var trevliga, men kanske inga jag kommer att umgås med mer. Däremot så fanns det två tyska tjejer vid bordet som jag pratade en hel del med. Trots att det tog en stund att vänja sig vid engelska med tysk brytning så förstod vi varandra bra. Jag menar, de lär ju ha svårt med min svengelska:P En av dem gillade jag jättemycket, så när vi sedan gick till nostalgibaren (alla från sittningen) så umgicks vi en hel del där, dansade och pratade. Jag pratade och umgicks även med en annan av förmännen och toastmastern ute på puben, var himla roligt. Pratade om allt och ingenting. De är verkligen jättesociala och härliga människor. Pratade lite foto, objektiv och kamera med fotografen från sittningen med. 

Så, igår var jag lycklig. För första gången så kände jag att jag trivdes superbra. Jag behövde verkligen en bra kväll, för ibland har jag känt mig så hopplöst ensam i min lägenhet. Nu har jag pratat och umgåtts med massa andra människor. Och även om jag kanske inte umgås med dem igen (men det hoppas jag att jag kommer att göra) så var det ändå skönt att få prata med lite folk. Jag har ju ofta Ola som sällskap, men när han är den enda känner här så glömmer jag bort att uppskatta hans sällskap. Eller jag uppskattar hans sällskap, för det är det enda sällskap jag har haft tidigare, men jag har inte uppskattat att det var OLAS sällskap. Lite luddigt kanske, men nu tror jag att jag kan börja uppskatta hans närvaro för att det är han och inte bara för att det är någon. 

Nej, nu ska jag göra frukost till min sjusovare. 

Ha det så bra!

Trollunge

Så, nu har jag klivit upp ur sängen, äntligen! Har varit vaken i ett par timmar, men valde att ligga kvar i bädden med en bok. Det är ju helt underbart. Varför är inte alla mina dagar som denna? Jag har konstant undvikit speglar sen jag reste mig från täcken och kuddar. Anledningen r att jag ser ut som ett troll idag. Tröttögon och stort hår, jag är skönheten själv. Snart kommer Ola, nu kommer det stora testet på om han gillar mig eller inte. Om han vågar komma in trots mitt sömndruckna trollutseende så är han värd att behålla. Släpper han allt som han har i armarna, skriker och springer... Ja, då får jag väl borsta håret, ringa honom och säga att jag skrämt bort monstret. 

Nej, så farligt är det väl kanske inte. Men jag är verkligen inte tjusig idag. Jag orkar inte vara tjusig idag, heller. Jag ska bara sitta i min lägenhet, mysa med massa gott och skriva den förbannade redovisningen till laborationen. 

Tokiga tisdagar

Idag har det varit en lång och konstig idag. Jag steg upp relativt sent, eftersom jag hade sovmorgon idag. Det blev lite plockande hemma och sedan frukost. Efter en mysig morgon så pälsade jag på mig och gav mig ut med min kamera en runda. Letade efter några råkor att fota, men de vill verkligen inte visa sig när jag har min kamera med mig. Istället så knäppte jag några bilder på några hästar (finns ett stall här i närheten) och sedan tog jag lite bilder på två skator. Korten på skatorna blev faktiskt ganska bra.

Därefter tog jag mig hem och sedan packade jag ner mina böcker, gick, låste och skuttade upp på cykeln. Strax efter lunch så kom jag till universitet och satte mig för att vänta på min grupp. Vid 13.15 så satte vi igång med våra gruppövningsfrågor. Huuu! Jag avskyr energimetabolism och fotosyntes.  Efter 3 timmar så var jag hungrig, trött och helt fullproppad av information i skallen. Det gick inte att ta in mer. jag läste samma stycke 10 gånger, men fortfarande fattade jag ingenting. Visserligen så kan det bero på att min kurslitteratur består av fackligt ordbajseri på hög nivå (därtill på engelska och med massor av namn på syror, protein och enzym.) Anni fick nog. Jag packade ihop mina böcker, ursäktade mig och klev ut ur rummet. Pojkvännen insåg att något var fel och följde med. Vi traskade hemåt och pratade om hur det egentligen var fatt. Hemlängtan var fatt, kan jag berätta. Jag kände mig eländig, felplacerad, trött och helt vilsen. Då kommer min hemlängtan som ett brev på posten. Efter lite peppande (och faktiskt en tillsägelse) från Ola så skärpte jag ihop mig. Kvällen blev jättemysig, vi åt mat, myste framför tv:n och pratade. Därefter åkte han hem. Jag sitter här och myser vid min dator. Imorgon är vi lediga! Eller tja, vi ska förbereda vår labredovisning, men det känns som om vi har ganska bra koll. 

Nu ska jag bara stoltsera med ett av korten jag tog innan idag. En skata:


Duktigt, Anni

Det har varit en ganska bra kväll. jag har hunnit handla och göra piroger. De blev ganska bra, faktiskt. Dock inte lika goda som de jag brukade äta i Småland. Åååh, jag har varit bortskämd med så god mat egentligen, genom hela min uppväxt. Man fattar det först nu, när man verkligen inte kan få dessa rätter längre. Trots att jag inte ätit piroger på flera år så har jag längtat galet mycket efter det under ett par dagar. Samma sak gäller min mosters kanelbullar, sedan jag flyttade ner så har jag tänkt på dem KONSTANT! Jag ska hem och samla ihop lite recept, sedan ska det bakas och lagas mat. Numnum. Egentligen så skulle jag kunna göra det superlätt för mig och göra nudlar, spagetti och veg.sås, äta burksoppa, steka nuggets osv. Men jag vill äta riktig mat. Jag vill ha det hemlagat, det känns nyttigare och godare. Nu vet jag ju inte om piroger är så hiskeligt nyttigt i varje fall, men det känns i varje fall bättre än stekta halvfabrikat. Jag har faktiskt tänkt att jag ska äta nyttigt. Det känns bättre att stoppa i sig något som är snällt mot kroppen, även om jag aldrig behövt tänka på min figur. Fast att vara slank betyder ju inte nödvändigtvis att man har bra hälsa, alla tjänar ju på att äta nyttigt! Så, det är min tanke. men nu ska jag inte bli hälsogalen och räkna kalorier. Nej, det ska snarare vara så att jag varierar maten. Det ska inte bara vara stekt och massa sött. 

På tal om mat och sånt. Nu blev jag toksugen på en sallad med olivolja och salt. Jisses.  

Alla hjärtansdagar och trött brud

I förrgår tog jag min väska och for till mannen i mitt liv. Givetvis så glömde jag att ta med mig några cupcakes till honom. Jag skämdes. Pojkvännen gav mig en ask med chokladhjärtan, jag skämdes lite till. Pojkvännen gav mig en flaska Asti, jag skämdes tills jag smälte ner till en liten slaskpöl. Jag lyckades dock gottgöra honom genom att bjuda på mat. Kärleksmåltiden bestod av en kebab på korv-Eriks. Själv slaffsade jag i mig pommes med vitlökssås. Till mitt försvar så vill jag säga att denna kärleksmåltid intogs halv 3 på natten, så det fanns inte så mycket mer att välja på. 

Kvällen var himla mysig. Först gick vi till Kalle och umgicks med honom, hans flickvän och hans kompis från England. Därefter gick vi på någon fest. Där var det PACKAT med folk, varken jag eller Ola var väl överförtjusta. Det hade varit lite trevligare med fler sittplatser och färre personer. Det blev hur som helst ganska trevligt, eftersom det var trevliga personer där. Vi gick sedan ut och träffade några andra kompisar. Dock så kände jag och Ola att vi var trötta och hellre ville gosa än trängas på en pub. Vi tackade för oss, intog vår kärleksmiddag på hemvägen och tog oss sedan hemåt. Väl hemma så lyssnade vi på mysig musik, pratade och hade det allmänt jättemysigt. 

Söndagen var slapp och skön. Vi åt frukost vid tv:n och såg på film. Därefter städade vi undan, spelade backpacker (LYCKA!!), åt en god middag och sedan såg vi i gamla fotoalbum. Ola var sannerligen ett gulligt barn. När sista albumet var avklarat var det hög tid att krypa ner i sängen och sova. 

Vi steg upp vid 10 idag, var skönt med en sovmorgon. Gick upp, åt frukost och sedan strosade vi ner mot tåget. kte ner till Lund och jag tog mig hem till mig, hämtade mitt labhäfte och min labrock och sedan bar det av till skolan Hade lab på cellens respiration idag. Låter kanske lagom upphetsande, men ärligt talat så var det ganska roligt. Tiden gick jättefort. Nu är jag hemma och är sömnig som tusan! Ska dricka lite vatten, gosa vid tv:n och sedan tänkte jag testa att göra piroger. Kan inte vara jättesvårt, right?

Anni bakar!

Ojoj, nu har det bakats hela kvällen. Skulle egentligen ha gått och lyssnat på en artist som uppträder på en krog här i Lund, men jag kände faktiskt mer för en hemmakväll. Så, jag drog fram mina bunkar, vispar och decilitermått. därefter blev det bakande, det vill jag lova. Kyskåpet är nu fyllt av cupcakes. Helt galet. Jag har inte smakat än (jag gillar inte muffin, men det är ju så kul att baka!) men känner att jag vill göra en annorlunda glasyr nästa gång. Ska göra samma som när jag gör morotskaka. Många använder ju filadelfiaost, men jag brukar bara blanda florsocker och creme fraisch, tycker attd et är så otroligt mycket godare. Dock så stelnar det inte, som det gör när man gör med smör och filadelfia... men..

nå, här är ett smakprov på mina vackra cupcakes:

Åh, det är så mysigt med massa glada färger.

Natti!

Tentan

Ja, trots att jag hade smått panik när jag pluggade, skrev tentan och såg facit så lyckades jag ganska bra. Jag tyckte verkligen inte att något gick in i huvudet när jag satt här hemma och läste, men tydligen så måste det ha präntat sig fast inne i skallen ändå. Det var med minsta möjliga marginal som jag kirrade ett VG på min första tenta. Hatten av för mig, det förtjänar jag. Var skönt att kunna sopa banan med de andra klasskompisarna lite. Vår föreläsare hade sagt innan att det bara är 6-7 st i varje grupp som får VG på tentan/tentorna (vi ska ju faktiskt göra fler än en:P) och tänka sig att en av dessa var en ESTET. Så himla skönt att få känna att jag faktiskt kan lika mycket som alla som gick natur på gymnasiet. Eftersom det är ett naturvetenskapligt program som jag läser nu (Där garanterat alla utom jag läste natur på gymnasiet) så kände jag att jag förmodligen skulle få kämpa hårdare än de andra. Trots att jag läst basår så tror jag att de har alla uttryck och alla termer lite mer naturligt än jag. Jag stressinlärde allt på ett år och de hade tre år på sig att bekanta sig med laborationer, knasiga kemiformler och allt annat. Så, jag är lycklig över mitt VG och känner lite att jag tagit revansch för alla de gånger som folk sagt att Esteter är lata och dumma. Jag känner att det här blev lite väl självgott, det är verkligen inte meningen. Men jag var så SJUKT nervös innan jag fick tillbaka min tenta. Hela jag darrade, för jag var säker på att jag var underkänd. Tog en kvart innan jag slutat skaka och lugnat ner mig. Oh, happiness! Pojkvännen klarade också sin tenta, så det var himla skönt. Glädje i lilla lägenheten!

Bra Anni!

Åh, det gick bra igår. Jag fick inga större ångestattacker eller galna infall. Jag fixade att labba och fick faktiskt en labkompis. Det var grymt skönt och hon var jättehärlig. Dock så blir det lab med Ola nästa vecka igen, eftersom vi ska hålla oss i våra gamla labpar. (Tror jag?)

Anyway, dagen igår var helt galen. DEt inleddes med föreläsning med vår sövande föreläsare. Jag kan inte hjälpa det, men hennes knarriga röst får mig nästan att somna. När rasten äntligen kom så satte jag mig och skrev ett sms till Ola, men plötsligt hör jag ett "Splash"!! Lite slött vände jag på huvudet, i tron att någon tappat ett glas vatten. Men hör och häpna; en av tjejerna i klassen har fått akut magsjuka och sitter på golvet och kräks! Det tog ett tag innan jag fattat något (och innan jag inser att jag sitter mitt i en rad och inte kommer ut  och förbi de andra på raden. Jag övervägde först att tränga mig ut och fråga om hon ville ha hjälp, men såg sedan att massa andra kommit fram till henne, s jag kände att jag nog mest skulle vara ivägen om jag också rusade fram. Usch, stackare. 

Nå, det blev Malmö en sväng igår. Träffade Frida, Noah m.fl. Därefter följde jag med Frida och hennes rommies till deras lägenhet. Det blev prat, lite mat och sedan drack vi lite öl (jag och grabbarna i varje fall.) Det v himlans gott! Var länge sedan jag drack öl, man har ju inte råd som student. Tycker inte om att hinka i mig öl efter öl, men en kan vara gott ibland. Ungefär som med ett glas vin, mysigt att smutta lite framför ett bra tv-program. Ja, på tal om det. Man kanske skulle zappa fram något kul på tv:n och fylla upp ett glas rött. Ola och jag har ju faktiskt en baginbox här hemma. Vi tar ett glas till maten ibland. 

Nej, allt för idag. Jag är trött!
Puss

ÅNGEST, Magont och en ganska ledsen Anni

Okej, pojkvännen ska inte dyka upp till vår lab, hans tester håller på till 16. Detta har gett mig absurd ångest. Jag har verkligen, verkligen skitont i magen. Jag hatar att labba, jag hatar att läsa massa instruktioner om hur jag ska utföra underliga tester. Jag hatar alla dessa luddiga beskrivningar på hur saker ska göras. Jag HATAR hela grejen. Jag blir nervös, klumpig och jätterädd. Det känns som att jag alltid gör fel och att jag är helt värdelös. Min enda tröst har varit att jag haft Ola där som jag kunnat diskutera med. Vi har alltid labbat i par och nu vet jag inte om jag ska vara själv eller om jag ska gå med några andra? Det hela skrämmer fanimig slag på mig. Jag är så förbannat dålig på att fixa och trixa på laborationer. Usch, ångest, ångest, ångest. Min skräck tar sig även jobbiga former. Förmodligen så kommer jag att känna att jag inte klarar av att träffa Ola efteråt, eftersom han inte var där när det var så jävla jätteskrämmande. Synd, eftersom han ska sova hos mig inatt. Jag överväger dock att säga att det inte går. Får känna hur det känns under eftermiddagen.

Nej, nu ska jag paniklipa, äta frukost och ta mig till universitetet. Jag vill verkligen INTE. 

Vegomat och annat matnyttigt

Åh! Jag har precis lagat mat som jag ska ha med mig till lunchen imorgon. Blev en jättelätt och grymt god potatis&quorngratäng. Jag är väldigt nöjd, om jag får säga det själv. Faktsikt så gick det hela ganska snabbt, var smidigt och enormt lätt. Tänkte därför fresta med receptet (En liten hjälp till mig själv, så att jag kommer ihåg allt gott jag slänger ihop) Eftersom jag inte använder mig av mått när jag lagar mat eller bakar så får ni ta mig emd en nypa salt och justera efter egna önskemål:

1-2 morötter
5 potatisar
En halv zuccini
1 halv gul lök
1-2 dl grädde
riven ost (eller hyvlad för den delen)
15  st quornbitar (ungefär)
salt
peppar.
En form

Så, skala potatis, lök och morötter. Skiva potatis, morötter och zuccini. Hacka löken. Varva potatis, morötter, lök, qourn zuccini och ost i en form, det behöver inte bli ett helt lager med qourn, bättre om de bara är lite här och var i gratängen. Salta och peppra. Avsluta med ett lager ost och häll sedan på grädde. (Se till att grädden verkligen tränger ner i hela gratängen!) In i ugnen, 225 grader i 35-40 min. titta gärna till gratängen redan efter 20 min för att se om rotfrukterna börjar bli lite mjukare. Ja, sedan är det bara att ta ut, servera och njuta. Så jäkla smidigt, en hel måltid i en form. Gött.

Nå, nu skulle jag ju haft en fancy bild på min mat, men det har jag inte. Kan dock visa upp pojkvännens matlagningsskills då han gjorde en tofugryta i förrgår. (Igår lagade han varm sallad med bulgur, tomat och bönor. Härligt med en grabb som kan laga vegetariskt!) Ett fint tips till de som tycker att tofun är lite för lös i konsistensen (den är ju så grymt mjuk, går ju sönder av minsta lilla!) Hetta upp massa olja i en panna och stek tofun innan du tar i något annat. Låt det gärna vara ÖVERDRIVET mycket olja pannan. På så vis blir tofun nästan friterad, det gör att den får lite mer tuggmotstånd. Våga häll upp nästan 1 cm olja i pannan. Men, det kan vara en god idé att prova med mindre, för det blir sjukt varmt och oljan far åt alla möjliga håll.

Nå: Här ska ni se vår vegogryta, buslätt. Innehåller minimajs, tofu, vattenkastanjer, bambuskott, paprika, koksmjölk, champinioner och kryddor ( i vårt fall grön currypasta).

Morotskakan

Ja, jag vill bara tala om att det både bakades morotskaka och gjordes potatismos i söndags. Moset gjordes innan Ola kom, vilket var en hiskelig tur Han är lite känslig för konsistensen (eller avsaknaden av dito) som potatismos har. Jag råkade göra moset lite väl löst även för min smak, så det var ju bra att han slapp tvinga i sig mitt halvrinnande mos. Jag vill dock understryka att det var förbannat gott. Ska göra om det om ett par dagar. Jag hann också slänga ihop morotkakssmeten innan han kom, så det blev in i ugnen med den. Eftersom vi höll på att plugga så sattes den färdiga kakan in i kylskåpet och därefter glömdes den helt bort.

Så, igår när vi kom hem så ställde jag mig och gjorde glasyren och därefter mumsade Anni på morotskaka. Pojkvännen blev nyfiken och sugen, så han smakade. Och jo, Annis bakkunskaper fick mannen på fall. Visst gillade han morotskaka, trots att han tidigare påstått att han inte gör det. Men hey, det är för att jag bakar med finess. Haha. Morotskakan är verkligen mitt trumfkort. Nej, allvarligt talat. Jag älskar att baka. Tycker verkligen att det är jättemysigt och enormt kul. Ska nog försöka slänga ihop lite morotskaka på torsdag.

En usch-dag idag.

Fy!!
Det är svinkallt i lägenenheten. Jag har dragit upp värmen, men det har inte hunnit bli bättre än. Mina händer är superkalla, så det är grymt jobbigt att sitta och smattra på tangentbordet. Något annat som är väldigt frustrerande är oordningen i lägenheten. Jag gillar inte alls när det är stökigt, men tyvärr så fick tentapluggandet ta över ordningssinnet. Jag har spridit papper på 30 av mina 34 kvadrat, skulle jag tippa på. Nu är dock tentan över, men jag har inte lyckats plocka ihop alla papper, kom nämligen hem sent igår. Var i Malmö en tripp och tog en fika med Noah. Det var himla trevligt, första gången som jag faktiskt är i Malmö. Har bara varit hos folk i Malmö, men fått åka bil fram till deras dörr, i princip. Så igår så fick jag en liten rundvisning av Noah, därefter bjöd han på kaffe. Inte illa. Imorgon ska jag nog dit igen, ska träffa både honom och Frida, kan bli ruskigt trevligt.

Idag var det kämpigt att gå upp, jag och Ola låg och gosade en stund innan vi bestämde oss för att föreläsning går före sovmorgon. Det blev frukost, tandborstning och sedan rask takt till bussen. Det kändes löjligt att ta bussen till skolan, går nämligen kalasfort att cykla (är verkligen inte långt), men tyvärr så har jag glömt mina vantar hemma i Småland, jag tänker inte riskera att få isklumpar istället för händer så bussen blev bra. Det var en seg och lång föreläsning idag, beror kanske mest på att vi bägge var halvsovande och att ingen av oss är jätteintresserad av västceller. Nåja, hem och äta lunch, sedan in till stan igen. Ola skulle sticka och bada och jag letade upp ett par vantar, därefter kände jag mig nöjd och stack hem. Innan vi åkte ner till stan så gick vi till nationen och anmälde oss till en sittning nästa vecka, kommer att bli super! Ola är i Malmö nu, han ska komma hit och plocka upp lite grejer sen, ska sova hemma inatt. Imorgon så ska han på några tester, så han är inte med på föreläsningen, förhoppningsvis kommer han till laben. Jag är lite panikslagen över tanken att behöva göra en lab själv, jag tycker nämligen att det är fruktansvärt otäckt. Det är ungefär samma känsla som folk har som avskyr gympan i skolan. Jag känner mig lite sämre än alla andra och det känns som att alla tittar på mig och alla fel jag gör. Fånigt, men sant.

Sjuk kväll

Ja, på måndag är det tenta. Så idag har jag pluggat duktigt hela dagen. Nej, nu ljög jag. Jag har pluggat effektivt i max 3 minuter. Sedan G I C K det inte mer. Jag kunde inte, hjärnan blev till mos och gav mig massa lustiga signaler, vilket resulterade i att jag knallade ut i kylan och gick en promenad, kom tillbaka en timme senare, stelfrusen, skitledsen och helt förvirrad. jag längtade hem, men egentligen så var jag nog mest pms-tjurig och ilsk över att fötterna var blöta efter att någon placerat en vattenpöl där min fot valde att sätta ner sig. Så, plaskvåt om tassarna, kall och snorig så bytte jag om till mina groteskt fula myskläder, knäppte på melodifestivalen, gjorde kladdkakssmet och led med mig själv. 

Jag har pluggat lite i bakhuvudet, försökt komma på alla svåra ord som man borde kunna. Jag har också kommit på 100 olika sätt att trösta mig efter tentan. Alla går ut på att äta massor av onyttiga saker, ringa till mamma och lipa samt köpa en mängd nya kläder. Det finns sedan 99 varianter på denna kombination, de flesta har något tillägg; ex. baka morotskaka och tvinga Ola att göra potatismos (dels för att det är tröstemat och dels för att Ola inte gillar det, han ska nämligen lida om han känner sig nöjd efter tentan). Det kändes ofantligt produktivt.

Jag och Moppa har även börjat leta boende i Visby. Det är ungefär svårast  hela världen. Det är nog svårare än att skriva tenta. Jag börjar bli förbannad. Jag vill ha ett schysst boende som inte kostar skjortan. Alla som hyr ut stugor/lägenheter vill att man ska vara 25+, eftersom de tror att man automatiskt ska fyllespy och sabotera hela lägenheten om man är yngre. Jag som blir lyrisk över ringmurar och gamla byggnader känner mig djupt kränkt. Jag vill bara mysa omkring i mina fåniga medeltidspaltor och fota alla byggnader/stenar/insekter/gubbar som verkar vara 100+. Utöver det så vill jag även dregla över alla riddare och ta fina bilder på tjusiga damer i medeltidsdressar, men jag tycker inte riktigt att det gör mig till en dålig hyresgäst. Eventuellt så vill jag även bada och sola lite, men inte heller det borde skrämma slag på hyresvärdar? Right?

Nej, ska man samla ihop sig och sova lite. Jag är inte så trött, men jag inser hur nyttigt det vore. Imorgon ska jag köpa kanel och rivjärn. Jag är stört sugen på att baka morotskaka. Morotskaka och potatismos, det är två saker som jag är helt tokig i. Tyvärr så är det två saker som Ola kan bli tokig på. Han gillar varken potatismos eller morotskaka. Jag anser att Ola kan laga egen mat imorgon, jag ska frossa i Anni-delikatesser. 

Hemma i Lund?

Ja, nu har jag kommit ner till Lund och slagit mig ner framför min egen dator och myser omkring i mina sköna innetofflor. Hemma i lägenheten. Konstigt. Det finns hemma i lägenheten och hemma i Småland. När jag är i lägenheten så längtar jag till Småland och när jag är i Småland så kan jag sakna lägenheten. Mina saker finns här, men alla jag tycker om finns i Småland. Ja, förutom Ola då. Just nu befinner han sig faktiskt i Malmö och ska se på musikal. Imorgon ska han befinna sig i min lägenhet, det är alltid något. Det är lite lustigt med lägenheten och Ola i lägenheten. Jag har blivit så van vid att träffa honom, vi ses varje dag nästan, så att ha honom luffsande omkring här är inget märkvärdigt alls. Dock så åkte jag hem till honom igår och umgicks med honom, Kalle och Micke och i natt så sov jag i Olas säng. Det var så FÖRBANNAT mysigt. Jag förstår inte, det borde inte vara någon skillnad? Det borde vara lika mysigt när han är här i lägenheten, right? Jaja, knasigt. Men kanske beror det på att jag fortfarande inte känner så himla många här omkring, kanske kan jag uppskatta Olas närvaro i min lägenhet bättre, när det faktiskt är så att jag ibland har vänner här och inte bara Ola. Oj, det känns som om jag svamlar och skriver massa goja.

Nej, nej, nej. Jag får ju inte sitta här, för tusan! Jag ska plugga, det är tenta om 2 dagar. Jag har stört mycket kvar att banka in i skallen och min kurslitteratur är ungefär lika lättläst som jag är lång. Dvs. inte alls. 

Hörs när jag gett upp och blivit skitförbannad! 

I Småland igen!

Så, efter en skön helg hemma så drog jag ner till Lund, föreläsningar och lägenheten igen. Dockk så stannade jag bara över dagen, eftersom vi har hemstudier resten av veckan.På måndag är det första deltentan påkursen, vore kanske en god idé att bli skitstressad och stoppa nosen i mina böcker nu. Dock så är jag snorig, gnällig och trött så jag ska pyssla om mig själv en smula innan tråkpluggandet börjar. Tänkte faktiskt vara superorganiserad när jag ska studera, men vi får väl se hur det går.

Är ruskigt skönt att vara hemma lite till, även om Skåne är mysigt så finns alla kompisar kvar här hemma.

Nåja, jag skriver mer när jag hinner.

RSS 2.0