Slut på semestern och början på fundersamheten.

Ja, så var semestern slut. Har jobbat idag. Trevligt att komma tillbaka till jobbet, men lite vemodigt att inse att det inte är många dagar kvar. Snart är jag arbetslös och meningslös. Meningslös är också hela nästa vecka. Såg till att bli av med massa jobbadagar för att kunna åka till Visby. Nu blir det nog inget Visby för min del, allt krånglar sig och jag har ingen lust. Trist att bli av med massa pengar och ännu mer trist att gå omkring ledig i en vecka utan någon att umgås med, då alla vännerna är på Gotland. Dock så känns det som om jag inte hade mått så bra av att fara till Rosornas ö, för där hade jag nog bara känt mig plågad. 

Mycket är skit just nu. Det mesta är skit. Sommaren blev väldigt mycket skit. Hösten ser ut att bli skit.  

Ajöss.

M-hm! Jag säger bara en sak...

Jag borde sova nu, men det tänker jag inte göra. För jag har S E M E S T E R! Oh,yeah!

Rrrastlöst

Så, nu är det ytterligare en ny arbetsdag på schemat. Jobbar till klockan 22 idag, därefter så är det två lediga dagar innan helgjobbandet. Har valt att inte tänka på hur helgen kommer att bli, för jag anar att det kommer att vara en smula tungt, jag är ju ganska sliten redan. Visserligen så kommer det nog att gå ganska bra, när man väl har kommit igång.

Helgen har varit helt galen, inte något som jag skulle vilja uppleva igen. Lyckligtvis så fanns det människor runt omkring som valde att stötta upp och hjälpa till. Söndagen blev en bra avslutning på en ganska tung helg, eftersom den flöt på nästan helt utan missöden. Hade en mysig halvdag/heldag med Frida och Ulrika också. Det tackar man ju inte nej till! Mycket kaffe och mycket babblande, precis så som jag vill ha det! 

Jag har verkligen ingen aning om vad som händer nu. Det är mycket som kan inträffa och allt balanserar på en skör, skär tråd. Med tiden så kan den kanske stärkas, eller så går den av helt. Det är ganska komplext det här med relationer till andra människor, hur lång tid det tar att bygga upp ett förtroende. Att däremot bryta ett förtroende tar inte lång stund. Ett par timmar, en natt, en minut. Eller bara sekunder. Sekunderna då man vräker ur sig något oförlåtligt. På dessa sekunder blir allt som sagts under månader och månader innan helt meningslöst. Att en handling eller ett par ord kan sudda ut åratal av handlingar och ord, visst är det ändå lite underligt? Fast samtidigt helt glasklart. Lite som relationer i allmänhet; underligt, komplext fast ändå glasklart på något vis. 

Ja, nu snöade jag in på något helt annat. Det var verkligen inte relationer som jag skulle prata om. det var framtiden och vad som händer nu. Antagningsbeskeden kom i helgen, jag har inte tittat. inte för att jag är rädd, feg eller utövar någon mystisk rit. Det hela handlar snarare om att jag tappade sugen till allt i helgen. Först tänkte jag att det skulle gå över, jag behövde bara repa mig ett par dagar. Fast nu sitter jag här och funderar så att det knakar. Vill jag? Vad vill jag? Igår var jag ensam några timmar innan jag gick och la mig, tänkte att jag borde hitta på något som fick tiden att gå. Började rota i tyg, leta efter filmer, fundera på att promenera, dyka ner i alla gamla projekt, pilla med bilder. Inget var roligt. Jag var så rastlös så att det stack i kroppen. Tillsist var jag tvungen att ställa mig och laga mat, trots att jag inte var hungrig, och ta en dusch, trots att jag egentligen inte behövde det. Allt för att få tiden att gå. 

Nej, nu har jag inte tid med det här längre. Lunch ska lagas och saker ska pysslas med, därefter blir det jobb.

Au revoir

Tack, det är bra nu

Jag sitter här och klurar på det här med gudomlig rättvisa. Jag undrar lite om jag har gjort något överdjävligt i ett tidigare liv, för att förtjäna det som händer med mig. Eller så är det möjligtvis så att jag kommer att göra något riktigt ondskefullt, så att man tar ut allt i förskott? Vem vet? Eller så är det bara så att livet är lurigt, taskigt och orättvist. Mycket möjligt att det sista alternativet stämmer. 

Därför vill jag säga; Tack, det är bra nu. 
Det räcke med olycka, sorg och tårar. Om jag nu inte ska få vara lycklig så tänker jag istället bli likgiltig. Från och med nu, så spelar ingenting någon roll.

Som Lars skulle ha sagt

De senaste dagarna har varit allt för omvälvande, hjärtskärande och underliga för att jag ska kunna skriva något alls. Jag har rasat ihop som människa, jag har varit livrädd och panikslagen, sedan kom sparken i magen. Jag låter Lars Winnerbäck beskriva en av alla miljoner känslor som gnager i min kropp.

Du springer aldrig ifatt,
när jag väl är där
jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här
nu kan det vara för sent
att säga som det är

Vi testar nya vägar
som aldrig tycks ta slut
vi har försökt att fånga den andra
men aldrig nått ut
jag vill ha en sista chans
så jag säger det rakt ut

Jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut

Jag vet att det är svårt över telefon
men när jag har dig nära
vill du därifrån
jag vet att du har tänkt
men berätta hur du mår

Jag försöker träffa andra
men det är inte så lätt
jag har försökt att tänka bort dig
på alla sätt
det är dags att lägga på
men att stanna känns så rätt

Och jag vill ha dig nu 
som jag hade dig förut 
jag vill ha dig nu 
som jag hade dig förut 
jag vill ha dig nu 
som jag hade dig förut 
jag vill ha dig nu 
som jag hade dig förut

Tillbaka i Småland, vänner

Nu är jag hemma igen, efter Helsingborg och Lisebergstripp. Mycket trevligt bägge delar, men ack vad det är skönt att få komma hem ibland också.

Har precis skaffat mig ett stort begär. Jag M Å S T E  ha ett par skor från Scorette. Jag säljer alla mina ex billigt, bara någon kirrar skorna till mig. Jag ska ha dem dag ut och dag in, bara någon pungar ut 750 pix och pallrar sig hem till mig med skorna. Jag är sjukt seriös. 

Nu ska jag till eldträningen, har inte tid att gråta över skor.

Puss

Varma kvällar och skönsång

Jag sitter just nu i lägenheten som min syster hyr över sommaren, med alla fönster på vid gavel. Det är verkligen OTROLIGT varmt ute (och inne i den pyttelilla ettan). Jag klagar verkligen inte, jag är en människa som älskar värme. Visst, jag blir slö, trött och lite långsam men jag föredrar det framför stelfrusna leder och hackande tänder. Har lyckats kyla ner mig med massor att dricka, vilket är ett måste för att undvika solsting. Har nämligen mått lite illa efter allt för många och långa dagar i solen. Bäst att ta hand om sig själv, så att man till fullo kan njuta av sommarvärmen.

Idag har jag traskat runt på gatorna i Helsingborg och inhandlat ett par härligt sommarröda tygkor. De passar jättebra ihop med solglasögonen som inhandlades i fredags, hemma har jag även en röd väska som kan matchas snyggt med både brillor och pjuck. Ska bli kul med lite färger! Efter att ha gjort stan osäker så blev det ett par timmar på stranden, med bad och solning. Tror nog att det gav lite resultat, men vi får väl se om allt färg har lagt sig till morgondagen. Annars så kommer jag att se fräscht solbränd ut när jag kommer tillbaka till jobbet. 

För att avrunda Helsingborgsvistiten, då jag ska hem ganska tidigt imorgon, så åkte vi över sundet för att ät middag. Det blev en lyxig måltid på en italiensk restaurang i Helsingör. Inte fy skam, värt varje krona! Jag tackade min lyckliga stjärna för att jag har jobb och inkomst så att jag kunde unna mig detta. Nu ska jag mysa lite i min soffa, som tjänstgör som tillfällig säng, därefter blir det nanade. 

Puss!

Update från söder'n

En snabb hälsning nere från kusten! Här glassar jag vid stranden, äter gott, myser med syrran och skakar rumpa på dansgolven. Igår klev jag hemåt, i småtimmarna, iklädd mina kortkorta shorts och tyckte ändå att det var varmt. Är ine det lite medelhavskänsla på det hela? Nej, kirra sig inför kvällen och utemiddag med min syster.

hörs imorgon, darls!

Söderoutfiten

Nu drar jag söderut, till den finfina staden helsongborg. Där ska jag vältra mig i glädje, prat och sol. Solen är väl visserligen inte garanterad, men det kommer att bli toppen oavsett. hörs igen på söndag!

när man ska iväg på södertripp så måste man ju klä sig efter det:

Puss

Soligt och somrigt

Idag är det ett underbart soligt väder. Snart ska jag ta mig i kragen och packa väskan. Idag styr jag kosan mot Helsingborg. Min syster ska få besök av en glad blondin. Ikväll ska vi ut och dansa, vilket ska bli himla trevlig. Jag vet att jag ondgjorde mig över det igår, men sen var jag ofantligt gnällig hela gårdagen. Jag anser visserligen att jag har all rätt i världen att vara gnällig, men misstänker att alla inblandade i mitt liv inte håller med mig.

hur som haver. Idag ska jag njuta av solen, spendera hutlöst många timmar på ett tåg och därefter umgås med min syster. Jag ska berätta lite om mina framtidsplaner för henne och se om hon gör tumme upp eller tumme ner. Spännande, får man ändå lov att säga. Det kommer att bli lite pusslande med mina planer, för det finns lite som man måste ta hänsyn till. Det vill säga ev. studieplats och ekonomi. Jag väljer dock att ignorera dessa två faktorer just nu. Det löser ju sig alltid på något vis, right?

Ska snart ringa lite kompisar och fråga om vi ska lägga oss på stranden innan jag tar tåget. Vore inte fel att få sola och bada lite innan man ska sitta i en stekhet tågvagn och fördriva tiden med ingenting. Man får inte vara dum, vettni!

Tröstätaren

Idag är jag ganska tjurig och gnällig. Jag tänkte bota detta oerhörda gnällande med massa socker, salt och en nypa luft. Ska snart kila iväg och tröstäta lite, har skämt bort mig själv med turkisk peppar och lösgodis. Tänker köra ner nyllet i påsen och dra upp det först efter att jag har blivit snäll. Känns som att många kalorier kommer att bosätta sig i min kropp innan kvällen är slut. Det känns jäkligt bra. 

Åh, varför kan man vara så frustrerad och vilja säga så många elaka saker? Speciellt när den som förtjänar att höra allt inte är i närheten, inte fattar och inte bryr sig. Jag ska också rycka på axlarna och gå. Oh, yes!

Vad ska man egentligen välja?

Livet är fullt av val. Mest dumma val. Sådana som man inte har en aning om vilket alternativ som man föredrar. Ibland är det för att bägge lockar. Ibland är det för att bägge är skräp. Skräpskräpskräp. Ibland så är man bara oengagerad och vill skita i vilket. Just nu står jag med ett från var kategori.

Nr 1- bägge är lika lockande.
Snart har högskolorna och universitetet granskat alla anmälningar och lottat fram de lyckliga få som ska få börja plugga. Damen har sökt en av de utbildningarna där det är svårast att kunna knipa en plats. Givetvis. Varför ska jag göra något enkelt. Så mitt ena alternativ är, om jag antas, att plugga.
Alternativ nummer två är lite hyschpysch egentligen. Men det handlar om att se sig om i världen. Det lockar tusan! Dock så borde jag tacka ja till min utbildningsplats om jag får den. Fast gör jag det så vet jag inte när jag skulle ha tid att genomföra detta alternativ. Ett mycket jobbigt I-landsproblem.

Nr 2- bägge känns som kräk
Okej, simpel fråga. Singel eller ej? Glamourdrottningen Anni börjar att känna sig grådaskig och uttråkad. Helvilda partynätter med ömmande fossar efter stilettklackar, för mycket dans och vingliga steg känns inte alls lika upphetsande som det gjorde för två månader sedan. Det är lätt att börja blicka efter någon att hålla i handen, gosa i soffan med och pussa på. Tyvärr så är alternativet på listan lika lockande som att hångla med en dammsugarslang. Inte för att jag inte tänder på karln, men för att jag blir så förbannat uppretad så fort jag tänker på honom. L  Y D    M I G   N U, dumjävel. Känslor eller ej, jag står inte ut med honom. Valet borde vara lätt- skit i den mannen. Check. Men helt plötsligt hamnade jag mitt i singellivet, det var väl inte heller så lockande. Hur väljer man i den här frågan. Leva med eller leva utan någon som man varken kan leva med eller leva utan. En svår karamell, right.

Nr 3- jag orkar inte bry mig
Nästa vecka ska jag och Fia iväg på äventyr. Vi hade planerat Amsterdam, men det verkar att bli meckigt. Frågan är då- vart ska vi nu? Vi funderar på Berlin, men jag har faktiskt inte ork att engagera mig i frågan. Inte just ikväll. Det som spelar roll är att vi gör något, vart vi hamnar rör mig inte i ryggen. Det är sällskapet som gör resan, inte destinationen.

Sov sött!

Puss!

Vänskap och sömnlösa nätter

Inatt blir det en sömnlös natt. Lite typiskt, hade tänkt vara pigg och utvilad imorgon. Känns inte riktigt som att det kommer att fungera. Ber på förhand om ursäkt för eventuella felstavningar, då jag är trött och utmattad. Ikväll är jag mycket tacksam över en sak: Vänskap. Att jag har förmånen att bo nära många av mina vänner och att kontakten finns kvar med de som bor längre ifrån. Det är en enorm befrielse att kunna springa hem till någon, mitt i natten, när man behöver tröst. Att gråta mot någons axel, oavsett tid på dygnet. Att veta att det alltid finns dörrar öppna, famnar redo och händer som kan torka tårar. Vilken extrem trygghet. Att det kommer uppmuntrande ord, men också hårda sanningar. Sådant man inte vill ta in, men vet är sant. Sådant som man måste höra. Det är jag tacksam för ikväll.

Till alla er som kan sova:
God natt

Tiden går fort. Fortfortfort

Oj, det här året rusar iväg. Jag har knappt fattat att det är sommar än. Riktigt konstigt. Det var ju precis nyss. Nu börjar jobbarkompisarna att gå på semester, ska bli tomt utan dem i sommar, men lyckligtvis så har vi några riktigt lovande sommarvikarier. Sen kommer de tillbaka lite pö om pö också, tror nog att den sista tar sin semester samtidigt som Johanna kommer tillbaka från sin. Känns ganska bra, måste jag säga. 

Vi är redan inne i juli. Det är ju inte riktigt klokt, faktiskt. Halva sommaren har hunnit att passera nu. I varje fall halva min jobbsommar. I Augusti ska jag bara arbeta några dagar, sedan ska jag vara lite ledig. Efter det så vet jag faktiskt inte vad som händer. Lite spännande och extremt skrämmande. Dock så ska jag väl lyckas med konststycket att få tiden att gå. Känns inte som att det skulle vara så himla omöjligt. 

Vädret var lite ombytligt idag. Har regnat på mig, men samtidigt så har det varit extremt varmt. man blir helt klibbig, luftfuktigheten är skyhög. Blir lite jobbigt att andas, luften är tjock. Man kanske skulle prova att skära i den lite, få en tårtbit luft. 

Löftesbrytaren

Nu ska jag göra något som jag lovade mig själv att ALDRIG göra. Så, mina kära vänner. Här är min outfit för (förmid)dagen:



Nu ska jag röra mig ut för att slänga mig i gräset och sola lite. Bussen mot jobbet går 11.45, så det hinns med lite njutning innan dess. Ska bara jobba 3 timmar idag, så jag ska inte klaga. Tänkte försöka övertala mina jobbarkompisar till att vi ska vara ute idag. Måste ju passa på när det är fint väder, right? Efter jobbet så ska jag kanske iväg på akrobatiken, dock så lutar det åt att jag ska vara hemma och städa istället. Känner verkligen att det behövs just nu.

Nåja, nu blir det frukost, sol och sedan ev. byta om. Måste ju se lite proper ut när man ska jobba. Slitna, korta jeansshorts går kanske inte hem riktigt. Dock så är det hutlöst varmt, så det får ändå bli svala kläder, annars kommer jag att krevera.

Ha det fint i solen, akta så att ni inte bränner er.
Puss!

RSS 2.0