Bitter brud med morgonhumör

Idag blev det lite sovmorgon för min del. Jag hade gärna fortsatt och legat kvar i sängen tills jag vuxit fast, men tydligen så får man inte hålla på så när man är vuxen. Rejält fånigt.
.
Idag blir det massa jobb, umgås med Jessica och sedan en öl på krogen. Känns som en hyffsat bra plan. På torsdag är jag sedan ledig. Överväger att flirta med mitt sparkonto och köpa ett objektiv som jag suktat efter. Bodyshops julkalender ska ju bli min, no matter what, så jag ska undersöka möjligheten att skrapa ihop pengar till den också. Nu blir det frukost, v-tittande och sedan bussfärd. Ser verkligen fram emot att traska ner till bussen i det blöta höstvädret. Lär ju bli förkyld bara av att titta ut.

Tjurig brud med ekonomitrubbel

Nu gör mina armar skitont. Antingen så har jag klantat mig och petat för mycket på mina ömma armar eller så kände sig sköterskan lite busig och högg sönder alla blodkärl som hon kom åt. Alternativt så råkade de ge mig rabies istället för att vaccinera mig mot det. Jag hoppas och tror på alternativ 1, det skulle ändå vara så himla typiskt mig.
.
Min ekonomi och jag har gjort slut. En ganska tragisk brytning med tanke på att vi måste försöka samsas ändå. Min ekonomi hälsar att den numer bara ska ägna sig åt att betala tråkiga saker och ta slut lagom till jag hittar massa bra prylar. Just nu grälar vi ilsket då jag fått medlemstidningen från Bodyshop. Jag har fått enorma cravings och funderar på att köpa julkalendern som de säljer. Jag inser att jag är en lättlurad konsument som köper grisen i säcken men jag vill högaktningsfullt hälsa alla att: Jag skiter i det, jag vill ha kalender ändå! Det känns ändå som en schysst deal, det är massa produkter som jag ändå hade velat ha men inte unnat mig. Himla fint. Det är lite värt att köpa sådant från en butik där man ändå vill ha allt de säljer. 
.
Dagens vill-ha-mest-av-allt är:
Love ect. Ny doft hos bodyshop. Gå dit, dofta, köp och känn att ni både luktar gott och gör gott. Fram för fler butiker som vågar bojkotta djurtester!
.
Puss

Vaccination, check!

Så här i sviterna av hysterin kring svininfluensan och vaccineringen av dito så passade jag på att ta en runda till infektionsmottagningen och spruta armarna fulla med vacciner. Många har tagit för givet att det är svininfluensan som jag skulle gå och skydda mig mot, men icke sa nicke. Idag blev det twinrix och Rabies, nästa vecka ska jag ta nästa rabiesspruta och om ca 2.5 kommer den sista. Hela proceduren gick finemang, det var bara plånboken som började lipa då notan kom. Eftersom min stackars ekonomi redan var plågad så satte jag in dödsstöten genom att gå till apoteket och hämta malariatabletter, myggstift och andra nyttiga saker inför resan. (Nyttiga saker är alltså medicin mot akut diarré, om jag nu skulle råka ut för dålig mat eller få turistmage, men det kändes inte så himla fancy att skriva det.)
.
Nu ska jag ringa Civs, peta lite på mina plåster och handla upp resten av pengarna på kontot. Onödigt men kul. Undrar förresten om det är dumt att sitta och trycka på stället där man tagit sprutan. Gör ju lite ont, men är samtidigt ganska roligt. 

Bröl och lip.

Jag förstår inte varför männen i min närhet alltid ska krångla till allt som oerhört mycket. Fast nu var jag orättvis. Det är inte alla män i in närhet, de som har hängt med mig sen ag var finnig, ful och tuttlös skiter gladerligen i allt vad tillkrånglande heter. Jag undrar lite varför jag inte skaffade mig en man som förstod sig på mig, men utmaningar har väl alltid varit min grej. Förbannat dålig grej. Jag ska ägna hela natten åt att tjura över allt krångel och helvete som vissa av dessa karlslokar för med sig. Vrål och svordomar.

Högskoleprovet börjar kännas långt borta och nu när jag har fått lite distans så kan jag ge ett objektivt uttalande. Jag sög. Jag undrar om amn kan hitta någon mer i hela världshistorien som sög lika hårt som jag. Möjligtvis någon av stollarna som försökte att tillverka egna vingar och flyga, de är nog snäppet värre än mig. I övrigt så kniper jag nog första platsen. Nu återstår det att besluta sig för om jag ska ge helvetet en chans till eller om jag ska börja skicka arga brev till den jäveln som gjorde årets prov.

Med huvudet i röven.

Hur i hela fridens namn kan man tappa mobilen i massa vatten? Det är en himla tur att det är lön imorgon, så kan jag köpa en ny. himla synd att jag inte alls har lust att köpa en ny mobil. Jag överväger att leka 80-tal i flera månader framåt tills någon tröttnar och köper en mobiljävel till mig. Hum, jag som hade så förbannat mycket som behövde köpas redan. Tror att jag får vänta med att skaffa nya tv-spels konsoller och handla upp halva lagret hos Nelly och Scorett. Kul.

Nagelbitning.

Nu är det nedräkning inför högskolprovet. Om en timme sitter jag där och svettas. Fy för den lede.

Melankolisk men ändå sjukt lycklig

Sitter och lyssnar på deppmusik, funderar på om jag ska lipa en skvätt. Är så där, mysigt olyckligt lycklig. Allt är perfekt, men hjärtskärande långt borta. Jag har hittat the love of my life, men tydligen så tog mitt kärleksliv slut för några månader sedan. Snopet, men sant. Ändå ganska fint, på något vis. Jag är förbannat förälskad, jag är oerhört älskad. Att vara tillsammans, att leva tillsammans. Det är inte allt. Det räcker att veta, att det vi hade slår alla kärlekshistorier i hela världen. 
.
Nej, jag är inte bitter. Nej, jag tycker inte synd om mig själv. Jag vill inte ha medlidande, jag vill inte ha tröst. Jag vill att alla ska vara lika vemodigt lyckliga som jag. Unna mig att jag har fått uppleva en kärlek som fick mitt hjärta att stanna upp och jorden att snurra lite snabbare. Jag är enormt tacksam för det. Om jag aldrig upplever det igen, må så vara. Jag tänker kapsla in den här känslan och flickfnittra under sena kvällar. Kanske möter jag någon ny sedan, kanske inte. Kanske känner jag lika stark, kanske inte. Oavsett så tänker jag inte jämföra. För det jag fick ha var så vackert, så rent så det vore skamligt att jämföra med något annat. Kärlek ska aldrig mätas, den ska upplevas. Träffar jag någon ny så ska han (eller hon, vem vet) aldrig behöva känna svartsjuka över tidigare förhållanden, för jag är enormt tacksam över dem, men jag tänker inte jämföra dem med det jag kommer ha. Förälskelse är så skört och så underbart. Det ska inte analyseras tills det spricker. 
.
Ett vemodigt, men vackert, kärleksfullt och väldigt lyckligt
Godnatt och Puss!

Snart blir det panik.

Okej, nu har jag pluggat högskoleprov hela kvällen (lögn) och känner mig hyffsat lugn inför lördagen och provdagen (lögn). Ska fortsätta att plugga imorgon efter jobbet (förhoppningsvis sant). Vet dock att det är Greys på kvällen så jag får peta undan böckerna under en timme. Förhoppningsvis så hinner jag mangla in all kunskap i mitt redan mosiga huvud. Oddsen är väl låga, men under sker fortfarande (snälla?).

Nu är det snart nedräkning på riktigt, helt galet. Om en vecka ska jag vaccinera mig, därefter är det bara att luta sig tillbaka och vänta. Ja, när jag har kollat upp försäkringarna med, mitt lata skrälle. I övrigt så är det färdigt. Har dock massa andra saker som jag gärna skulle hinna med, så det blir nog inte så mycket vila som jag egentligen hade önskat mig. Det är ju visserligen synd att gnälla. Jag är nöjd trots all stress och alla tokigheter. Jisses.

Nu är det inte många arbetsdagar kvar innan jag slutar. Galet. Jag var osäker på om jag hade vuxit fast i soffan på jobbet, men bevisligen så kunde jag ju lyfta min röv och förflytta mig. Imponerande, må jag säga. Det är möjligt att ett visst beroende har vuxit fram, för jag brukar alltid komma tillbaka och jobba även efter att jag har slutat. Lär ju bli så den här gången också.

Trött och upptagen, vuxna bruden.

Idag vill jag kräkas på hösten. Männsikor som säger att det är en mysig årstid har bevisligen inte någon vidare smak. Det är kallt. Det är blött. Det är mulet. Det är mörkt. Det regnar. Säg till om något låter lockande? Ja, det finns lite löv och man får tända brasor. Gulligullandet i Sveriges alla soffor skjuter i höjden. Ja, man kan dra filten över huvudet och läsa bra böcker samtidigt som rummet lyses upp av levande ljus. Ja, ja, ja. Jag fattar. Mörkt och mysigt. Tips: Skaffa en rullgardin och stäng av dina element, dså kan du höstmysa på sommaren. Eller vänta tills det blir vinter! Om man nu tycker att det är så mysigt att höra vinden vina utanför fönstret så rekommenderar jag att man köper en hårfön eller fläkt och drar på fullt ös på den. Förresten, det blåser väl för helvete på sommaren också!?!

Suman av kardemumman är alltså att jag avskyr hösten. Sensommarvärmen i september är lite trevlig, precis som färgglada höstlöv. Det är okej. Tyvärr så kommer ju regnet, blåsten och kylan som ett brev på posten. För min del så hade man gärna fått gå direkt från höstlövsmysandet i en septembersol till snötäcket i december. Eftersom jag bor mitt i regnslaskets okrönta kungadöme så blir det nästan aldrig snö hos mig. Istället så är det slask. Också något som jag vill kräkas på. Känns visserligen en smula onödigt. Jag skulle bara kliva i det nerspydda slasket och förstöra mina skor, dessutom så fräter kräks på tänderna. Har jag hört. Jag väljer iställer att förbanna slasket och vätan. Dock så har jag inte slutat att hoppas på mysigt snötäckta trädgårdar och vita jular än, för gammal som jag är så minns jag när det faktiskt snöade galna mängder även här nere i södra Sverige.

En anledning till mitt höstraseri är att det nu har blivit så kallt och blött så att mina leder har gett upp. Skittråkigt för någon som behöver kuta i trappor dagarna i ända. Jag har blivit skitgammal i förtid och har haft ont i lederna vid sjukdom och kyla sedan jag på gymnasiet. Snart så kommer jag väl att propagera för att det är ganska så smidigt att passera all mat som man äter.

Stockholm i färg (och svartvitt)

Tänkte lägga upp lite bilder från Stockholmsvisiten. Vilken underbar stad det är ändå. Väldigt vacker, om man tar sig tid att titta. Jag orkade inte släpa med mig kameran (eller snarare plocka upp den) så mycket som jag önskat. Finns oändligt mycket som förtjänar att hamna på bild, men här kommer ett litet smakprov på en hösthelg i huvudstaden.


Slottet


Vasaskeppet:





Andra spännande ting som man kunde finna där inne:



Fina platser.






Puss på Stockholm

High five, världen!

Nu har jag kirrat ytterligare ett gammalt högksoleprov. Får försöka fixa ut ett till och öva på innan jag gör det riktiga. Vore lite fräsigt om det gick bra det här året. Jag hoppas att alla håller tummarna för mig när det gäller. Det kommer nog att behövas, även om jag har varit duktig brud och tränat stenhårt. Det går dock inte att träna för mycket, så det blir en omgång tragglande till. Orden ska präntas in i skallen och jag ska bli en vandrande ordlista. Kanske hittar jag några balla uttryck att svänga mig med och som får mig att låta världsvan. Vore ju ändå ganska trevligt.
.
Nu ska jag spendera massor med pengar. Det finns inget som är mer upplyftande än det.

Helg igen, varför går tiden så fort?

Nu är det fredag. Det innebär arbete. Näst sista jobbhelgen har kommit och jag vill egentligen slänga mig på marken och yla "Jag oooooorkar inte". Det går ju givetvis inte för sig. Jag är ju någorlunda vuxen, trots att jag förnekar det med jämna mellanrum, så man får inte hålla på med sådana barnsligheter då. För att inte tala om hur meningslöst det skulle vara. Det finns ingen poäng med att ligga och tjuta på golvet om det inte finns någon där som kan lyssna och tycka synd om en. Jag tror att jag ska lägga mig i sängen och tjura istället, är i varje fall mycket mer bekvämt. 
.
Inte för att det är så mycket bättre att vara ledig, det finns en miljard saker som jag måste ta tag i. Det närmaste är ju givetvis att råplugga inför högskoleprovet. Igår kändes det helt plötsligt enormt trögt och jag tappade all förhoppning. Kul. Idag tänkte jag skaka av mig alla de där dumma känslorna och ge järnet ytterligare en stund. För tusan, jag är ju hur grym som helst! 

Tröttare och lite mindre happy

Just nu är jag lite hungrig. Hungrig och längtig, nej det är inte ett riktigt ord men det skiter jag i. Ganska jobbiga känslor, eller behagliga. Det är skönt att känna ibland, att veta att man finns, att man fortfarande känner, tycker och tänker. 
Millan har inte kommit hem eller svarat  telefon, hela mitt uppdrag för kvällen har rasat. Jag ska skapa ett nytt, att äta måhända. 

Trött men ganska happy.

Är hemma igen efter en myshelg i Stockholm samt första arbetsdagen för den här veckan. Har haft en helt underbar helg och hade ingen lust alls att åka hem. Satt och tyckte synd om mig själv på tåget. Föga bättre blev det när man steg upp i ottan och drog sig mot jobbet idag. Kallt, blåsigt och blött. Sådant väder borde man bojkotta!

Nu ska jag bara sitta framför dator, lyssna på uttjatad musik, snora och vänta på att Millan ska sluta jobba. Känns som den ultimata planen för en måndag.


Puss.


Nya favvisbilden

Okej, den kanske inte håller måttet med en ordentlig fotograf, men jag som bara gör allt halvtaskigt och tarvligt gillar ändå den här bilden som fan. Den som gnäller borde få stryk.

Melankolisk och dryg

Det har varit en ganska bra och produktiv dag idag. Slappade och var töntig innan jobbet, därefter så har det varit ös och klös. Först var det ju själva arbetet, därefter hem och glo i böckerna för att plugga högskoleprov. Efter det blev det till att dra på sig jacka, skor och paraflax. Gick ner till stan och mötte Mia, Fia och Millan. Vi satt och kvällsfikade och hade det mysigt. Kom hem för en halvtimme sedan ungefär. Nu ska jag snart packa lite inför morgondagen. Jag ska få skjuts upp till Stockholm någon gång under förmiddagen. Härliga tider. Måste gå upp snortidigt för att hinna duscha, plugga och se över min packning ytterligare en gång. Uschans. Jag känner verkligen stress över högskoleprovet. Aaaahhaaa! Får plugga lite uppe i Stockholm med.

Känns konstigt att åka upp imorgon. Ska träffa Ola. Får se hur det går. Jag har varit så slut i huvudet så jag har inte hunnit med att känna efter hur det ska bli att träffa honom. Knasigt. I vanlig ordning så blir jag superorolig och melankolisk nu kvällen innan. Sitter även och lyssnar på Cranberries, så det hjälper ju inte direkt. Fast, jag gillar deras låtar och det är lite behagligt att vara melankolisk ibland. Jag tycker om att inte vara lycklig jämt. Det ger livet lite olika nyanser.

Hittade en bild som jag inte visat, som ändå är ganska okej. Döm själva.

Jobbdag och duktigheter

Egentligen ska jag inte sitta här. Jag borde trycka ner näsan i mina böcker och plugga, men i bästa 5-åringsanda så håller jag händerna för öronen och skriker "jagvillintevillintevillintevillinte!". Lite meningslöst eftersom det bara är jag som bryr mig. Ska faktiskt vara duktig under eftermiddagen och träna en stund, är ju ledig i morgon också, då blir det övning som gäller! 
.
Ska till jobbet om ungefär en timme, innan dess tänker jag inte göra något meningsfull alls. Inte ens en tillstymmelse till något meningsfullt. Efter jobbet blir det en stund med högskoleprovet och sedan en fika med Mia. Det är ungefär det jag ska hinna med. Känns ganska bra. 

Trött i dubbel bemärkelse

Nu ska jag nana, efter en intensiv dag. Har dansat och är helt slö i benen. Har än en gång fått sucka över folk som ska öppna munnen och tala en förbannad massa skit, om saker de inte vet något om och människor de inte känner. Man blir ju bara helt matt. Säg till mig det ni säger om mig till andra, eller håll käft. Och säg till andra vad ni säger om dem när ni pratar med mig. Jag vill inte lyssna på folk som ska smutskasta andra. Fast det fattar ju aldrig folk, hur mycket man än säger åt dem. Suck.

Fast sen finns det ju männsikor som är underbara och förstår, som inte ska trycka ner andra utan är trygga i sig själva. Eller iaf trygga nog för att hålla käft om andras brister. Ni är fina. Puss!

Tråkmånsen rycker upp sig, del 2.

Nu ska jag faktiskt rycka upp mig på riktigt. Har precis kommit på att jag har ostbågar och massa energi. Gick ner en runda till stan innan idag och har pluggat lite inför högskoleprovet, så jag kan sitta och svälla med gott samvete. Överväger att höra av mig till Millan och säga att jag nog har tid att träffa henne ikväll, även om jag börjar tidigt imorgon. Eller så kryper jag ner under en varm filt och påbörjar en ny bok.

Nåja, lite bilder från dagens skitfoto. Bättre än så här blir det inte idag, men förhoppningsvis så blir det inte sämre än så här. Ever.


Jag ber smått om ursäkt för de här halvkassa bilderna, men de var de bästa som jag kunde skramla fram. Tyvärr.

Tråkmånsen rycker upp sig.

Jag är fortfarande helt meningslös idag. Har försökt att fota lite, men det har gått helt åt tusan. Grattis.  Överväger att hitta på något radikalt. Eller kanske bara uppseendeväckande. Tyvärr är jag så in i helvetes skittråkig idag så att jag kan inte komma på något som är speciellt spexigt. 
Edit: Rubriken på mitt inlägg är ju väldigt missvisande, eller snarare önsketänkande. Jag har knappast ryckt upp mig.

Trött och ledig

Idag är det min lediga dag. Jag har inget att göra, inga kort har jag att visa upp heller. En ganska torftig dag så här långt. Har gjort ett halvtaskigt försök att plugga, men blev irriterad och fattade ingenting. Förhoppningsvis så kommer all kunskap att landa i huvudet på mig utan vidare ansträngning, men med min tur blir det väl en kraschlandning och det hela slutar med att jag skriver en uppsats om andra världskriget istället för att svara på frågorna som ställs. 

Fredag, kväll, trött.

Nu har jag jobabt klart för den här dagen. Dock så är det bara början på jobbhelgen. Har en himla massa timmar kvar att skrapa ihop innan jag får vara lite ledig. Känns dock ganska lugnt, imorgon ska det vara struntväder. Blåst och regn, hujedamig. Lika bra att jobba och tjäna pengar när det är skitväder. Brr

Jobbhelg.

Om några timmar börjar min jobbhelg. Jag är inte sugen. Jag är sugen på att hasa mig fram i pyjamas, dricka varm choklad, läsa barnsliga böcker, se på fördummande tvprogram och sova tills det blir eftermiddag. Tji, fick jag. Vuxenlivet kallar och jag lipar en liten skvätt. Nåväl, man ska väl inte gnälla allt för mycket, det går väl ganska fort när man väl har kommit igång. Så brukar det vara i varje fall.

På måndag är jag ledig, då ska det pluggas högskoleprov tills hjärnan fått träningsvärk! Igår var jag ruskigt duktig, satt mycket längre än vad jag någonsin trodde att jag skulle göra. Tummarna upp!

Nej, jag skriver bara tråkiga struntsaker nu, bäst att ta tag i mitt liv och sluta upp att förneka att det är arbetsdag idag. Buhu. Ska trösta mig med att tänka på mitt nya minneskort som jag har köpt till min kamera. En pyttesak, men en härlig pyttesak.

Myskväll med brudarna.

Orkar inte skriva något nu, ska nana inför jobbdagen imrogon. Summerar kvällen genom en bild:

Duktig och nervös brud

Nu har jag suttit och pluggat högskoleprov i ett par timmar. Blev ingen tripp ner till stan, regnade alldeles för mycket för att jag skulle sticka ut tassarna utanför dörren. Jag är en dålig höstmänniska, sol och värme är min melodi. Jag borde fly söderut var gång kylan och vintern kommer. Ska bli den mänskliga flyttfågeln, schysst plan. Håller på att pyssla färdigt med mina ansökningar till högskolan, att det ska vara så svårt att besluta sig för vad man kan tänka sig att bli när man blir stor. Nu kommer jag aldrig vara större än två skitar hög, så egentligen borde det ju inte röra mig i ryggen.

Hade precis igång Eva Cassidy och hennes version av Over the Rainbow, tur att jag inte är en mes som nästan börjar att gråta när jag hör på fin musik. Åh, tönt-Anni. Jag ska komma ihåg att köpa in oändliga mängder med servetter att torka tårarna med. Känns lite vemodigt i hjärtat just nu, mycket är på gång, mycket kan förändras. Åh, spännande och otäckt.

Nej, nu ska jag klä på mig oändliga mängder med kläder så att jag kan tvinga mig själv att gå och handla lite vin till kvällen. Slänger upp lite bilder från morgonens töntfotande. Blev inte alls så bra idag. Måste snart köpa in lite riktiga grejer, så att min studio slutar vara improviserad och blir riktig. Humpf.








Puss så länge, darlings.

Duktiga bruden är på gång

Nu har jag fått fjanta av mig lite, genom att fixa kaka, surfa rundor på internet, tagit töntiga bilder och lyssnat på massa bra musik. Ska ta mig i kragen och plugga lite nu, om en eller två timmar ska jag kila ner på stan, gå på systemet, köpa lite mysiga och onödiga saker samt njuta av livet. Känns som en höjdarplanering.
Puss på livet.

Att-göra-men-som-ej-blir-av-lista

Idag måste jag ta tag i allt som jag struntade i att göra under gårdagen.  Överraskande nog så lyckades jag faktiskt bocka av några punkter från min lista igår, kryss i taket! Så idag är det mest högskoleprovsplugg och köpa tillbehör till kameran som återstår. Ny punkter har dock tillförts:
- Vänta på ett mail och bli otålig. 
- Fota massa töntiga bilder på mig själv i studion.
- Gå ner på stan och låtsas att jag måste köpa massa saker.
- Försöka att hitta motivationen till att kolla försäkringar, men misslyckas och skita i det.
- Åka ut till Campus och umgås med alla mysiga donnor!
.
Känns ganska hyffsat. Jag borde börja med pluggandet, men eftersom jag känner mig själv så blir det först lite fotopysslande. Därefter kommer jag att göra glasyr till min morotskaka, se på tv, få lite dåligt samvete och gå för att hämta mina böcker, kommer på att jag ska kolla mailen på vägen och sedan blir allt bara pannkaka. För att undvika detta så ska jag redan nu ta ner mina böcker och förbereda allt. SEN ska jag fotopyssla lite. 
.
Ps. Smicker, Frida! Men jag är svag för sådant. Så jag tar gärna emot mer komplimanger och massa smicker. Jag är ytlig. 

RSS 2.0