Här bor jag

Måste bara visa lite bilder på hur det ser ut när jag inrett lilla hemmet:

Ska nog byta gardiner snart, men annars så är jag himla nöjd.

Hallen:


och.. sovalkov:

Bilder

Min outfit som jag hade på mig igår, inte så illa va? Tog dock en ljusare kofta + ett skärp i midjan. Jeansen är från Lindex barnavdelning och skorna är köpta på nyss nämnda avdelning hos H&M. Är ganska schysst att de får in trendiga och snygga grejer. Speciellt skor, jag brukar annars få genomkamma hela centrum för att hitta ett par pjuck som passar mina minifossar. Skjortklänningen är en ny favorit i garderoben, köpte den på rean inne på Gina Tricot. Sitter som ett smäck!
Samma klänning men med andra detaljer. Skärpet är f.ö det som jag frick på posten idag. Förbannat snyggt!

Toppen och skärpet som hämtades på posten (ICA) idag. Skärpet är lite dåligt knutet, dock. Oförskämt bekväm tröja, måste köpa fler sådana, kostar bara 99 kr/st så de är lätt värda sitt pris.

Kläder, pengar och annat ytligt som förgyller livet

Idag har csn förbarmat sig över mig och satt in lite pengar på mitt konto, jag tackar och väljer att förtränga tanken på att jag ska betala tillbaka pengar till dem om några år. Jag försöker låtsas att jag lever för stunden och inte bryr mig om framtiden. Det är ganska behagligt faktiskt, det gör att jag kan köpa ett par snygga skor eftersom jag vill ha dem nu. Tyvärr så funkar det inte alls lika bra när jag står med kurrande mage i en mataffär och är förbannad över att jag slösat massor av pengar på grejer som inte går att äta. Dock så är jag ju snål, smålänning som jag är, så jag gör inte av med så mycket pengar på kläder, bara när jag BEHÖVER något nytt. Tyvärr, tyvärr, tyvärr så är jag HIMLA skicklig på att intala mi att jag behöver massor av nya saker. Det är dock lite sant, jag använder inte mina gamla kläder så mycket. De känns inte så mycket mig längre, jag har börjat utveckla en ny stil. Sen hade jag kläderna på jobbet ganska mycket, vilket resulterade i att de flesta är urtvättade, sönderdragna eller allmänt misshandlade. Man var tvungen att ha tåliga plagg, det kan jag lova er! But hey, vad spelar det för roll, jag sket fullständigt i hur trist min garderob var när jag arbetade. Har man ett underbart jobb så spelar det andra inte så stor roll. 

Okej, en utläggning om något HELT onödigt. Skulle ägna inlägget åt att berätt att jag har haft HELDAG laboration. Inte illa pinkat för en gammal estet va? Har stått och mätt bakteriehalter, skrapat bakterier, gjort ympningar, hållit på att göra bakterieodlingar, kikat på celler i mikroskop och klia sig i huvudet över olika bakteriekulturer. Den roligaste delen var dock att studera olika sorters antibiotikas effekt på bakterier. Ska dit imorgon och göra en levandehaltsbestämning. OJOJ! Hör ni hur jag låter? Jag kanske börjar bli intresserad på riktigt, ojojoj. Och jag som alltid tyckt att det varit skitläskigt att labba innan. Knasigt.

När jag cyklade hem idag så passade jag på att svänga in på Ica och hämta mitt paket från Ellos. Hade beställt en t-shirt och ett skärp, är supernöjd med bägge! T-shirten är oversized och man kan ha den nerhasad på ena axeln. Kunde inte låta bli att köpa den, då färgen hette "midnatssblå". Jag menar, hur vackert låter inte det? Skärpet var precis ett sådant som jag letat efter, så det blir nog en favorit i garderoben. Ska försöka slänga upp en bild på mina fina fynd sedan.

Nu ska jag diskutera lite helgplaner med pojkvän. Förmodligen så ska vi till Växjö under helgen. Eller ja, jag ska ju dit. Men jag vet inte vilken dag som grabben behagar att komma. Förmodligen å dyker han upp på söndag, så skriver vi labrapport, äter middag med Niklas och sedan åker vi hem på måndag. Lördag ska jag på kulturnatt och fredag ska jag fira Moppa. Mycket att göra, men oj vad kul!

När man är trött och sliten

Oj, har inte hunnit blogga på länge. Det är fy på mig, verkligen! Har umgåtts mycket med pojkvännen, på något vis så har jag inte riktigt tid att skriva här då. Dock så kan jag bättra mig nu när jag ska vara själv i ett par dagar. Lite skönt, men lite tomt. hum, dock så ska jag inte vara själv inatt. Han är i malmö nu och kommer ramla in här om nån timme, lagom för att väcka mig.. Det är nog det enda som är är jobbigt. När han kommer hem till mig sent och ska gå och lägga sig. Ola har inte riktigt förstått att jag inte kan somna om när jag blivit väckt. Så antagligen så kommer jag att ligga sömnlös nån timme, jag ska fanimej sätta mig och se på film å, sen får han klaga bäst han vill om jag stör honom när han ska sova. Nej, nu ska jag inte vara elak... Men jag tycker nog att han får respektera att han inte kan komma hit hur sent som helst, när jag har somnat då ska det vara lugnt! Då kan han väl åka hem till sig istället? 

Imorgon så ska jag försöka tvinga upp mig en smula tidigare än vanligt. Måste koka pasta eller couscous till min gryta som jag ska ha med till lunch. Kommer garanterat att glömma det, men det är ju en fin tanke i varje fall. :) 

Idag har jag gått på stan! Åh, det är så mysigt att hitta reafynd. Ska visa upp bilder imorgon, orkar inte ladda över nu, är heeeelt slut i huvudet. Hade lab sista timmarna. Jag är inte så förtjust i det, tycker alltid att man får huvudvärk? Kanske bara jag som är gnällig, för ibland är det lite roligt också. Dock så brukar blodsocker och tålamod falla drastiskt runt 16-tiden. Inte bra. 

Frida var här en sväng ikväll, vi skulle egentligen ha shoppat loss på Ikea i Malmö, men vi hittade inte riktigt så vi tog en liten fika med kakor och varm choklad. Måste köpa kaffebryggare och vattenkokare, vill ju kunna bjuda på kaffe, té och allt möjligt. Dock så dricker ju inte jag något av det. Brukade dricka kaffe, men tyvärr så får jag ontontont i magen om jag försöker att göra det nu, tror att det beror på magkatarr. Inte så lajbans kanske, men det är inga problem om jag inte dricker kaffe eller stressar onödigt mycket. Borde egentligen försöka att äta på regelbundna tider också, men jag är urkass på sådant! 

Neeej, det är väl ingen idé att försöka somna innan pojkvän kommit, för då blir det väl ingen sömn alls. Docks så börjar energin ta slut, så jag är lättretlig som tusan nu. Ska väl ta på pyjamas och sitta och glo tills han dyker upp så jag kan släcka och sova. Natti!

Morr'n!

Så, nu är det universitetstajm igen. Ska snart skutta upp på cykeln, måste bara torka håret och klä på mig först. Hinner egentligen inte sitta här och författa någon längre text, men det är ju inte mycket som har hänt sedan igår. Dock så hade jag en läskig dröm inatt, den handlade om att jag åkte bil och den började spinna, åka ner i diket och voltade. Inget vidare! Nej, nu ska jag skynda mig.

Tjo!

Problemlösar'n

Allt löser sig om man startar om datorn. Eller tja, i varje fall det här problemet. Nu är inte Anni surpuppa längre

DUMMA, DUMMA, DUMMA Macen!!

Jag blir tokig på den här datron.
Jag ahr försökt ladda ner Bank-ID, vilket kräver Java. Jag ahr installerat Java, men det visas hela tiden att jag inte har det. Men programmet hittas i datorn. Jag har fått bank-ID men det går inte att logga in på det. Jag blir tokig på skitdatorn.

Egentid

Nu har hjärtat i mitt liv åkt hem till sig. Det går snabbt att vänja sig vid att han är här, det värker i bröstet när han åker ifrån mig. Fånigt, om 15 timmar så ska jag träffa honom igen. Det hjälps ändå inte, jag är fäst vid honom, tokig i honom! Dagen har varit mysig och helt utan aktiviteter. Vi har bara slöat, myst och luffsat omkring i myskläder. Vi såg på lite tv, spelade lite tv-spel, åt lite nachos, tramsat och varit jättebarnsliga. Det är faktiskt helt underbart. Med Ola så kan jag bete mig precis hur jag vill, det känns rätt häftigt att ha hittat en sådan människa.

Nåja, igår så kom mamma, pappa och hunden hit. Det var verkligen ett kärt besök, även om det kändes jobbigt ett tag efteråt. Pappa skruvade möbler, mamma hängde upp gardiner och sedan åt vi. Viggo(hunden) tramapde glatt omkring och nosade i lilla lägenheter. Jag och Ola försökte att lära mamma och pappa hur man spelar guitar hero, men det var kanske inte någon vidare framgång. Vi hade i varje fall väldigt roligt. Nu så ska jag faktiskt träffa mamma och pappa snart igen, för på fredag så tänkte jag åka till Småland och hälsa på. Så helgen ska spenderas med familj och alla vänner! Jag saknar er.

När mamam och pappa hade åkt så pysslade jag och Ola med lägenheten en stund. Vi städade och diskade, samt plockade fram skålar med godis. Egentligen skulle vi åkt ner till stan och handlat, men Olas hade bara shorts på sig. Hans byxor var i akut behov av att tvättas, eftersom de råkat bli lite leriga. Trots att vi tumlade dem ett tag så hann de inte torka. Vi ville inte tumla klart dem, för risken finns ju att jeans krymper lite, så vi fick hänga upp dem istället. Hur som helst. Kalle och Linda ringde oss och meddelade att de var i Lund, så vi bad dem att handla och sedan gick jag till busshållsplatsen och mötte dem. Under de följande timmarna så lagade vi mat, drack vin, skrattade, pratade, åt godis, diskuterade, drack öl, åt tårta och hade det allmänt trevligt. tummen upp!

Nu ska jag spela lite Kingdom Hearts 2. Än så länge är jag en smula skeptisk, men det är nog bara för att jag inte kommit in i det än. De har ändrat lite med kontrollerna. Jag avskyr förändringar (smart att flytta då, right? Haha) så jag gillar inte alls när kontrollerna inte stämmer. Men jag anar att jag vänjer mig om ett tag. Efter det så ska jag kika lite på sista avsnittet av Greys, kanske se lite på film (Ola har lämnat 7-8 filmer här) och kanske ta en dusch. Ska förbereda matlåda iför imorgon också. Tar nog med mig lite tacos tror jag, vi åt det i fredags, så jag har sparat en portion. Nam-nam!

Nej, nu ska jag pyssla lite med mitt. Men, jag lär dyka upp här igen om ett tag. Ciao!

Söndagsmys med tramsduon

Idag är det myssöndag med Ola. Egentligen skulle han ha åkt iväg med sina kompisar och pysslat med airsoft, men imorse så orkade han inte stiga upp. Det blev helt enkelt en gosdag med mig istället. Anni jublar.

Igår var mamma& pappa här och hjälpte till med möblering.

nej, hinner inte mer
puss

Grrrreat.. jag menar Greys

Det blev inte Sleepy Hollow, det blev ett avsnitt av Greys. Var faktiskt sjukligt länge sedan jag titta på det, har ju inte sett klart hela säs 2 än, har några avsnitt kvar. Jag måste nog investera i tredje sedan. Man blir ju helt knäpp av att följa en serie, haha. Men det räcker nog med ett avsnitt för den här kvällen. Jag blir ju så himla lätt överengagerad annars. Tror att jag borde sova, but... det hade varit mysigt att vara vaken tills pojkvännen kommer hem. Vet dock inte riktigt hur lång tid det kan ta innan dess. Kanske vore bättre att nana ändå. Åh, svåra frågor.

Knasig tv, men underbart kök!

åh, tv:n har valt att knasa sig. är något med boxen. Nåja, jag ska nog titta på film istället. Tänkte sätta igång Sleepy Hollow, blanda till lite fruktsallad (eller äta chokladdoppad frukt..) och kränga på mig mystofflorna. Pyjamasbyxorna är redan på och lägenheten är så mysigt varm, det är helt underbart att få kura inomhus till en bra film när man vet hur ruggigt och kallt det är utanför fönstret. M-m! Jag kan dock inte låta bli att bli ledsen över alla stackare som tvingas vara ute i kylan, fy vilket liv! Jag blir verkligen illa till mods när jag tänker på alla uteliggare, alkolister och andra missbrukare. Det är hemskt att människor inte har ett hem, fast samtidigt så vet jag att de som missbrukar måste inse sina problem innan det går att skapa ett hem till dem. Dock så brister hjärtat på mig, när jag tänker på att människor ska tvingas att leva i misär. Jag undrar ibland om det är normalt att lida så mycket med andra männisor. (Liksom, inte medlidande, utan verkligen, verkligen känna sorg och få ont i själen när jag ser någon annan må dåligt). Jag vet inte om det är ett straff eller en välsignelse (finns det något ord som betyder samma sak men låter mindre religöst?), för jag är lycklig över att ha förmågan att kunna förstå andra människors känslor men samtidigt så känns det ibland som att det hade varit skönt att inte bli så ofantligt betagen i varje männsikas livsöde. Jag skulle kunna lipa mig igenom dagarna om jag bara tänker på människor som fått utstå mycket, blödig kanske?

Anyway, nu kom vi in på ett rejält sidospår. Jag skulle ju bara klaga över min tv en liten stund. Det känns lite dumt att klaga nu, över något så lyxigt som en tv, jag ska nog bannemig ägna resten av kvällen åt att vara tacksam. Det borde man vara oftare. ännu mer tacksam ska jag bli när pojkvännen kryper ner jämte mig inatt, vilken välsignelse det är! en människa som man kan känna sig så trygg med. Ja, tacksam var ordet. tänk, så bra man har det egentligen. Här sitter jag, i en varm, mysig och ganska snygg lägenhet med världens toppenkök! trots att den inte ligger megacentralt så är jag sjukt glad att det var den här jag fick. Just att köket är så fräscht gör att jag hellre har den här lägenheten än någon mer central. På tal om det, jag kan ju visa upp mitt kök:



Så, mitt kök och min ytterdörr. Till höger om dörren finns en liten sovalkov, där sängen står. Fotot är taget från det andra rummet, som rymmer soffa, tv, dator och matplats. Ganska komapkt leverne, men det är perfekt för mig.

Mysiga, mysiga fredag!

Åh, lilla lägenheten börjar att kännas hemtrevlig och mysig. Jag ska snart kela ner mig under mitt täcke och slötitta på tv en stund. Eftersom jag har ont i halsen och är allmänt hängig så blir det hemmafredag för min del. Jag tror att mycket beror på luftombyte och flytt, det tar faktiskt mer på krafterna än vad man tror. Allt det nya, alla ställen som man ska hitta till. Idag cyklade jag faktiskt hem från centrum, har bara tagit bussen tidigare, så det var ett stort framsteg. Det tar inte alls lång tid att cykla, så jag ska väl kanske göra det till en vana. 

Fredagen har på det stora hela varit underbart mysig! Morgonen började väl lite sisådär, för jag kände mig inte alls bra - halsen är alltid värst på morgonen. Min körtel på vänster sida (eller är det min halsmandel, kanske?) är jättesvullen. Faktiskt så svullnar halsen lite titt som tätt, otroligt frustrerande. Jag bestämde mig för att sova liiite, liite längre än vad jag brukar och istället vara effektiv när jag väl stigit upp. Planen fungerade utmärkt. Jag var påklädd och klar lagom till det var dax att hoppa upp på cykeln. jag lyckades faktiskt komma i väldigt god tid, så på måndag kan jag nog vänta ytterligare några minuter innan jag cyklar. 

morgonen inleddes med föreläsning. Vi hade en annan föreläsare idag, en riktigt festlig typ. varken han, eller den föreläsare som vi brukar ha, sätter sig på höga hästar eller försöker briljera med all sin kunskap. De är roliga, schyssta och vill verkligen att vi ska lära oss. det är härligt, man hade lika gärna kunnat få föreläsare som älskade att höra sina egna röster och bara tyckte att vi var små skitar som inte fattade något alls. Hur som helst, det var en 3h lång föreläsning om bakterier. Kanske inte så himla upphetsande, även om jag tycker att det är intressant som tusan. Vi fick 2 raster, så tiden gick jättesnabbt. Vid 12-tiden så traskade jag och Ola ner till centrum. Vi gick och kikade i någon affär och sedan gick vi och handlade. Eftersom han ska vara här i helgen så ville vi mysa till det lite, trots skral ekonomi. Vi bestämde oss för att äta tacos ikväll, jag hade redan quornfärs hemma, så vi köpte krydda och lite grönsaker + det som tagit slut i kylskåpet (bananer och mjölk). efter det så skickade Ola iväg mig för att köpa glass till honom på Hemmakväll och han gick till systemet för att handla lite vin och några öl. 

När vi kom hem igen (efter att jag så duktigt cyklat!! ola åkte buss) så tog jag en macka och sedan satte vi oss och spelade Kingdom Hearts. Alltså, om ni har playstation 2 och inte har spelat det spelet - gå och köp det, nu!! Jag har verkligen nördat ner mig! I vanliga fall så brukar jag bara spela tv-spel någon gång ibland. Ni vet, när det är regnigt och trist, man har inget att göra och man känner sig lite hängig. Dock så har Kingdom Hearts fått mig att spela en smula oftare än så. Det blir någon timme i veckan, vilket är en hel del för att vara mig. Nåja, vi spelade ut Kingdom Hearts, så nu ska vi börja med 2:an. Skönt att det finns en uppföljare, annars hade jag blivit lite ledsen. Det är nästan som med böcker, jag älskar att läsa men AVSKYR att läsa ut böcker. Det blir så tomt när boken är klar, historian är slut och man ska liksom vara nöjd. Så ska man börja med en ny bok och det tar ett par 50 sidor innan man vant sig vid karaktärer, författarens språk och känner att boken är sådär mysig. sen går det så fort... och vips, så är boken slut. Usch och fy. 

Åh, nåja. Ola diskade upp och jag pysslade lite med mitt. Därefter började matlagningen tillsammans med ett glas rött. Det blev en trevlig middag med en kall öl och mycket skratt. Det är faktiskt helt fantastiskt att kunna umgs mycket med Ola. Från början så visste jag inte alls hur det skulle kännas, risken fanns ju att vi skulle tröttna på varandra. under hela vår tidigare relation så har vi alltid bott långt ifrån varandra och har haft svårt att träffas flera dagar isträck. Någonstans så fanns det en oro för att vi skulle börja bråka och tycka att det var jobbigt att umgås så tätt, men hittills så har det gått kalas. Faktiskt så känns vår relation bättre än någonsin. 

Nu har vi mest myst runt i lägenheten och tittat lite på Bert, ganska roligt att se den serien igen. Kommer ihåg att jag tittade på den när jag var yngre, man uppfattar den lite annorlunda nu när man är äldre. Dock så fixar inte jag när det blir för pinsamt i en film, jag tycker att det är skitjobbigt, så jag har varit tvungen att gå bort och göra andra saker lite då&då. 

Nyss så gick ola till bussen, han ska jobba på puben ikväll. Han ska tydligen stå lite i baren och sådant. Det kan säkert bli jättekul! Jag hoppas verkligen att han trivs. Nästa gång som han jobbar så ska jag nog gå och hälsa på honom, se hur det går och sådant. Ska väl kanske också anmäla mig till att hjälpa till med något på nationen, men vi får se. 

Nej, nu blir det lite mysstund för mig.

Gamla vänner kan vara en lisa för själen

Åh, jag är så himla glad just nu. Trots att jag mår urkasst och misstänker lätt feber. Idag började Niklas att prata med mig på msn, vi har inte pratats vid på ett år, senast jag hörde av honom var då han tog mobilen från Ola och fyllesnackade med mig, då de var ute på krogen tillsammans. Niklas och jag brukade ha en superbra relation innan, jag kunde verkligen prata om ALLT med honom, vi pratade i telefon i flera timmar varje dag. En fantastisk vänskap. Tyvärr så gled vi ifrån varandra, men nu så hoppas jag verkligen att vi kan ta upp den relationen igen. Han har flyttat till min gamla hemstad, så när jag ska hem och hälsa på så ska jag träffa Niklas. Har lovat att ta upp Ola också, så att vi tre kan gå ut och ta en öl ihop. Fruktansvärt mysigt. Det gjorde mg glad. 

Igår ringde Rasmus och pratade en stund, det gjorde mig också väldigt glad. Sådana småsaker betyder jättemycket nu. Frida och Jennifer som skrivit uppmuntrande ord här - det betyder kalasmycket! Det är ett helt äventyr att vara här nere i Skåne utan koll på vart man ska gå, hur man bäst ska lära känna folk eller vad man ska göra ensam i lägenheten. Jag känner att det blivit bättre och bättre, så snart kommer det nog att kännas som att mina 34 kvadrat är hemma. Jag hoppas.

Det som stör mig just nu är att min mjölk är slut. Eftersom jag känner mig tung i huvudet och har ont i hela kroppen så ORKAR jag verkligen inte gå och handla mjölk. Affären är bara några hundra meter bort, men jag vill verkligen inte ut i mörkret och kylan. Jag köper mjölk imorgon istället, cyklar ändå förbi affären när jag ska hem från universitetet. 

Nu blir det lite tv-mys och kanske lite bokläsning. Hörs senare, när jag blivit uttråkad igen.

Aj, sa magen!

Usch och fy! Det blir ingen stadsvandring idag. Hade väl kanske varit bra, förhoppningsvis så hade någon från klassen varit där. Jag behöver verkligen gå på aktiviteter för att försöka lära känna folk. Tyvärr, tyvärr, tyvärr så kan jag inte gå på stadsvandringen idag. Det är i princip fysiskt omöjligt, jag mår inte alls bra. Magen gör ont och halsen har börjat svullna. Fröken Anni måste hålla sig inne, gärna under ett täcke i soffan. Låter ganska mysigt ändå. Jag hade egentligen velat ha Ola här, han är duktig på att pyssla om mig. Dock så åkte han hem idag, kommer imorgon igen. Känns skönt att ha honom, men det är lite trist att inte känna någon annan. Jag vill inte bli efterhängsen och klängig. No-no! Jaja, det löer väl sig, hoppas jag. I varje fall när man fått koll på nationsaktiviteterna. Förhoppningsvis så ska jag träffa lite gamla klasskompisar också, är ju några av dem som bor här nere. 

Nej, jag måste faktiskt diska lite nu, får skriva mer sedan. Tusan.

ingen cykelrunda

Hallihallå!
Blev ingen cykeltur för mig idag, eller ja. Jag tog faktiskt cykeln till univeristetet. Men egentligen så hade jag tänkt ge mig ut nu under eftermiddagen också. Dock s valde Ola att ägna hela eftermiddagen åt att mysa med mig, han struntar alltså i turen till Malmö. Det innebär att jag struntar i cyklandet. Istället så ska jag gosa ner mig i soffan, se på lite mysiga tv-program, äta banan och choklad samt pussa på min pojkvän. Hutlöst mycket bättre, inte sant?

Mot universitetet!

 Nu ska jag borsta tänderna, klä på mig och sedan susa iväg mot universitetet. Hoppas att jag hittar, det kan väl inte vara jättesvårt? Det finns ju trots allt en cykelväg som man ska följa. Ska sticka om 5-10 min, hoppas att det räcker.

Hej, så länge!


Obama, lägenhet, stad och ekonomin

God kväll, folks!
Det är inte bara världsekonomin som lider av finanskris, även den lilla människan drabbas ibland. Just nu är det jag som är den lilla människan. Efter att ha arbetat och tjänat mer pengar än vad jag behövde, så har jag vant mig vid att kunna unna mig saker. Jag tycker att det är viktigt att ge sig själv små morötter ibland. Jag hade mycket mindre utgifter under den period som jag arbetade, så det gick att köpa alla dessa onödiga, underbara saker som jag ville ha. Både dator, tv och kamera har bytts ut mot vassare, bättre och vräkigare. Garderoben fick ett ordentligt lyft, med massa snaygga kläder och underbara skor. Nu när jag blivit student så gråter plånboken när jag tänker på allt som ska betalas. Hyran är skyhög, maten är dyr som tusan, speciellt nu när jag oftast lagar till två. Lyckligtvis så hjälper den andra parten till med matpengar och elräkning. Puss på honom! Studentliteraturen är dyr om något! Jag hade glömt hur fruktansvärt dyrt det är att plugga. Eftersom jag har bytt program så måste jag meddela detta till csn och de ska granska mitt byte med sina byråkratsika ögon. Därefter så ska jag få bekräftelse och bekräfta att bekräftelsen är rätt. Efter det kan jag få mina pengar. Förhoppningsvis så kommer de innan månadsskiftet. Gör de inte det så håller jag tummarna för att min lön gör det i varje fall. 

Hela dagen har väl annars handlat om Obama. Jag tittade på ceromnin när han skulle svära eden. Inte hela, får jag väl erkänna, men en stund. Lite spännande att engagera sig en smula i presidentbytet. Ska bli intressant att se vilka förändringar det kan för med sig, det kan ju faktiskt vara så att den nya bossen i US lyckas påverka världspolitiken på helt andra sätt än vad vi är vana vid att snubbarna på andra sidan atlanten gör. Man får väl se hur det blir, jag hoppas på förbättringar, trots finanskriser och ekonomitrubbel.

Finanskriser.. det är så lustigt. Vad är det egentligen som gör att det blir en kris? Jag har aldrig riktigt fattat det här med aktiers upp&nedgångar, kriser, börser som dalar och sådant. För mig är det lite flummigt och underligt. Det känns som om det bara är förväntningar och spekulationer. Dominoeffekter tycks ju vara mer regel än undantag. Skönt att man vill rikta in si på en sektor där finanskriser inte har SÅ stor inverkan. Synd bara att jag inte börjat studera till det yrke som jag suktar efter. 

Lägenheten börjar kännas ganska hemma nu. Tråkigt nog så saknas gardiner, jag blir prillig. Det blir inte hemtrevligt utan gardiner. Jag kan nämligen inte använda min riktiga säng innan jag får upp gardinerna. Det är ett JÄTTEfönster jämte sängen och jag vill inte att folk ska kika på mig när jag sover. Jag sover i dagbädden, vilket går lika bra. Det är min gamla 90-säng, så det är precis lika bekvämt för en liten skit som mig. Jag hoppas att oväntade pengar trillar in snart, för jag vill köpa fler köksstolar och bordstabletter. Jag vill även investera i snygga gardiner, ramar och tavellister. Det vore så härligt att få upp saker på väggarna. När jag fyllt år så ska jag åka till Ikea och köpa nya glas tror jag. De jag har nu fungerar finfint, men de är ganska stora och otympliga i mitt lilla boende. Ja, jisses vilka i-landsproblem. 

På torsda så är det stadsvandring. Jag tror faktiskt att jag ska gå på den. Känns oerhört nyttigt att traska omkring i Lund med guider som kan lotsa oss förvirrade, nyinflyttade, studenter. Jag tänkte lära mig hur man hittar på cykel imorgon, tjuvstarta stadsvandringen lite. Ola ska till Malmö på eftermiddagen/kvällen. Så jag tänkte slänga mig upp på cykeln och dra ner till centrum och hitta schyssta träningsställen eller roliga caféer. Jag måste ju faktiskt hitta lite hobbygrejer som jag kan syssla med när jag är ledig, right? 

Oh, nu ska jag försöka slänga upp en bild. Var verkligen länge sedan jag fick upp någon här, datorn har krånglat lite. Tror att bilderna varit för stora, men nu har jag krympt dem! Moha.


Bilderna är tagna i arla morgonstund, jämte en cykelväg i Lund.

(det funkar tydligen inte att ladda upp bilder om man använder Safari, men finfint på Firefox?)


Jag fixade biffen, finfint!

Moha! Första natten i ensamhet gick kalas. Jag var ledsen en stund efter att Ola hade gått, men det lättade gansak snart. Det är ganska spännande att vara själv lite. Att lulla omkring i sitt egena. Försöka, prova och se vad som händer. Idag använde jag ugnen, vilket gick sisådär. Eftersom den är helt ny så skulle den stå på i en timme på 200 grader, för att bränna bort skyddsfett och ångor som fanns kvar av isolering och grejs. Det luktade verkligen SKIT i hela lägenheten. Jag och Ola fick öppna upp två fönster så att det blev korsdrag. Tyvärr så ledde det till att det blev skitkallt under den där förbannade timmen. När jag äntligen kunde använda ugnen så gjorde jag kolakakor. Givetvis så glömde jag att ändra till 180 grader och de fick bakas i 200 grader, vilket resulterade i att en längd blev bränd. Lyckligtvis så smakade de övriga helt okej. Imorgon ska ngra av kakorna få följa med till skolan, man måste ha något att knapra på under rasterna.

Jag ska skriva in mig på en nation imorgon. Jag hade tänkt välja någon annan än den som Ola är med i, för jag vill inte att han ska känna att jag hänger på honom eller att vi ska växa ihop. Dock så hade det varit smidigt om vi kunde gå på sittningar ihop samt så har den nationen som han är med i allt det som jag efterfrågar. Ska anmäla mitt intresse att vara med dem och baka och kanske även gå med i kören. Sjunga är ju så otroligt roligt!

Imorgon ska jag cykla till skolan. Ska försöka gå upp tidigt och ge mig av i rysligt god tid, för jag är inte helt säker på hur lång tid som det kommer att ta för mig att ta mig till universitetet. På tal om universitetet... Idag inleddes våra "riktiga" föreläsningar. Vår föreläsare är en ganska skojig filur, han pratade glatt på om bakterier och celler. Härliga tider! Jag börjar dock känna att esteten i mig är lite velig angående utbildningen. Visst, jag tycker att ämnena är ruskigt intressanta, men ibland undrar jag om mina klasskompisar har NÅGOT annat intresse än kemiska formler och gamsla, dammiga vetenskapsmän. En hetsk diskussion om vilken vetenskapsman som sagt vad och vem som varit ledare för vilken förening bröt ut under rasten. Jag och Ola satt jämte kretsen som höll diskussionen. Eftersom min man är mer samlad och jordnära så la han inte märke till dem, men jag som älskar att analysera, se och studera människor snappade upp varje ord som sades. Jag kunde inte hjälpa att bli helt häpen. Hälften av allt som de pratade om förstod jag inte alls, det kändes som en dålig skämtfilm där man plockade fram gymnasiets ärke stereotyper (gänget jämte mig var givetvis de hysteriskt överdriva naturarna). Jag har verkligen inget emot dem, det ä väl jättefint att de är superintresserade av det somd e håller på med, men jag känner att det blir svårt för mig att smälta in. Jag är bara sådär.. medelintresserad. Jag har tusen andra intressen som jag också vill prata om, men det finns väl kanske fler likasinnade i min klass. Kanske är även gruppen som jag nyss nämnde intresserade av andra saker också, även om de verkade helt insnöade idag. Vem vet?

Jag funderade på att sticka till affären och köpa chips och riskakor, men mörkret har sänkt sig och jag ogillar att promenera i mörker. För det första så hittar jag dåligt och för det andra så känns det alltid mycket kallare när det är mörkt. Uschan.

nej, snart ska jag äta lite kvällsmat och sedan se på top model. Något måste man ju göra, right?

Första natten!

Okej, jag har redan hunnit sova i lägenheten i två nätter, men det här kommer att bli första natten som jag sover här själv. Ola gick till bussen för ca 1 h sedan, han ska sova hemma inatt. Det har varit jätteskönt att ha honom här. Det tog emot lite när han åkte och jag tror att han kände det också. Det blir plötsligt så påtagligt att jag har flyttat. Att jag inte är hemma. Jag är faktiskt i en främmande stad, långt från allt som jag känner, från allt som är hemma, från allt jag känner igen. Jag kommer att gå vilse flera, flera gånger innan jag kommer att börja lära känna Lund. Det är lite skrämmande, lite spännande och helt galet. Jag saknar folk hemma, trots att jag träffade dem för bara tre dagar sedan. Men det är så konstigt att veta att jag inte kan se dem när som helst. Att jag ska spendera mina dagar här, i min lägenhet. Jag tror att jag ska försöka att hitta någon aktivitet att syssla med på fritiden, körsång kanske? Jag gillar ju faktiskt att sjunga och det hade väl varit en ganska god idé att försöka hitta en kör, på så vis så lär jag förhoppningsvis känna några. 

Det är mycket att tänka på nu när man kommit till den nya staden. Först och främst så försöker jag lära mig att hitta till skolan, bara det är en hel vetenskap. Just nu är jag en liten fuling och åker buss. Förhoppningsvis så kommer jag att lära mig hur man tar sig dit på cykel snart, för min ekonomi tål inte riktigt bussåkande. Dock så ska jag fylla på rabattkortet då pengarna på detta börjar sina. Det är sjukt praktiskt med busskort om man vill ta sig till gallerior utanför stan eller om man varit och storhandlat inne i centrum. Jag hoppas också att vädret blir bättre. Att cykla i blås och slask är mardrömslikt! Fy! Cyklande är dock bättre för både miljö och ekonomi, så när jag fått ett hum om vägen så ska jag trampa mig till skolan istället. Förhoppningsvis så ska Ola ta hit en cykel också. Då kan vi ta oss till skolan ihop, de gånger som han sovit hos mig.

Ja, nu har jag börjat min utbildning. Idag klockan 9.00 så var det upprop, eller ja. Det började väl egentligen först vid 9.10 (någon sorts nerkrympt akademisk kvart, hehe). Jag och Ola bänkade oss jämte varandra, ganska högt upp i salen. Det är lite komiskt att vi ska läsa samma kurs, dock inte samma program. Jag läser Biologi och pojkvännen går Molekylärbiologi. Dock så verkar hans kurser betydligt roligare än mina, vi får se om jag byter över eller stannar på Biologin. Det är dock inget som jag behöver avgöra exakt nu. Tack och lov! 

Dagen började, som sagt, med upprop. Därefter så gick jag&Ola till studievägledaren och fick våra antagningsbevis. Skönt att ha klarat av det. Därefter blev det information om kursen och universitetet. Mycket om salarna och om säkerhet.Tentor, lovdagar och schema klargjordes också. Så nu är många frågetecken uträtade. Härligt!
Lunch med medhavd matlåda, karln lagade ju mat igår. Vid 13-tiden så började vår första föreläsning. Det som togs upp ska inte komma tentan, så det var bara att lyssna och njuta av kunskapen liksom. Efter föreläsning så gick Ola och skrev in sig på en nation, jag funderar fortfarande på vilken jag ska välja att gå med i. 

Vi tog en tur ner på stan och letade studentlitteratur, tyvärr så var våra böcker hutlöst dyra!! (Senare hittade vi dem på internet och klickade hem dem för nästan halva priset!!). Istället så blev det en runda in i en spelbutik och drömma om Final Fantasy X. När lön, bidrag och lån kommer så ska jag betala allt som betalas skall, därefter ska jag överväga om jag har råd att investera i detta spel. Hallå, jag behöver ju något att göra när jag är ensam, right? Jag har fortfarande några avsnitt kvar på min Greys-box. När jag sett alla så ska jag försöka hitta säs.  för en billig penning. Kanske finns den begagnad? Måste spana in blocket!

Innan vi gick hem till mig så bjöd Ola på sushi. Han är bra fin, min grabb. Jag ska bjuda igen när min ekonomi blivit mer stabil. Om inte annat så får det bli till sommaren, jag ska försöka att jobba ganska mycket, så att jag kan avnjuta en trevlig lön. Nog pratat om pengar nu! Sushin var suverän. Det var ett himla trevligt ställe som vi gick till, en smula dyrt kanske, men gott var det. Jag och Ola ska laga sushi hemma någon dag. Jag måste bara klura ut vart man kan hitta tofun som de använder.

När vi ätit upp så tog vi oss hit till lägenheten. Ola klickade hem böckerna och sedan spelade han lite guitar hero. Själv så bakade jag chokladbollar till oss. Det var mycket uppskattat och slukades på 2 röda! Mums! Jag ahr inte vågat att använda ugnen än, måste läsa alla instruktioner innan. Ja, tro inte att jag är dum nu. Jag vet hur man använder ugnen, men den är helt ny så jag vill veta om man ska göra något speciellt innan man börjar laga mat. Kanske måste rengöras eller något sådant. Vad vet jag. Jag har aldrig lagat mat i en sprillans ny ugn innan! Fast än så länge så har jag inte behövt ugnen, så det har ju inte varit några problem. 
 
Märkte nyss att Ol har gömt sin mobil här, lite dumt. Fast det är ändå bra. För då kommer jag inte att lägga massa pengar på att ringa och saknads-prata med honom. Ganska nyttigt att inte kunna få tag på honom ikväll. Måste ju lära mig att vara lite själv också.

Nj, u har jag skrivit tokigt mycket. Bäst att runda av.
Vi hörs förmodligen redan imorgon igen, folks!

I lägenheten!

Nu befinner jag mig i lägenheten, pojkvännen är också på plats, även om han ska hem till sig imorgon. Har tyvärr inte kunnat skriva tidigare (för nu har vi ju faktiskt varit här ett dygn) eftersom det varit lite krabb med internet. Nu har dock Ola fått ordning på det hela, så jag hoppas att det ska fungera. 

Hade gärna skrivit mer och berättat, men nu måste jag in och registrera mig på en internetkurs som jag ska läsa. Fullt ös, vettni!

Nu går det undan

Shit, jag hinner ju nästan inte skriva här längre. Är verkligen massor på gång. Har varit nere i centrum och köpt en bordslampa, funderade lite på hur länge det kommer att dröja innan jag kommer att gå i alla dessa affärer igen. Visst är det underligt? Flyttångesten har börjat att smyga sig på, det är ju inte klokt egentligen? Ska jag flytta ifrån alla mina underbara vänner till en stad där jag knappt känner någon. (Känner jag någon alls där?)  Om några timmar så kommer Ola att komma hit, då ska vi nog packa ner lite pryttlar och lägga in i bilen. Datorn kommer väl kanske packas ner i sin kartong, annars så blir den nerplockad imorgon på morgonen. Egentligen så borde jag rusa runt och plocka ner det sista, men orken har liksom tagit slut. Jag orkar inte riktigt ha panik över allt som ska med. Något som jag inte fattar är att det är så mycket kvar! Så många saker som jag inte har användning för. Det är ju sjukt. Bokhyllan står kvar med lite böcker, pärmar och något par skor. Jag har inte plats för alla gamla block eller cd-skivor. Jag har fått välja ut det viktigaste. En låda med alla viktiga papper är nerpackade, precis som ca 10 böcker + ett antal kokböcker. Allt annat har jag lämnat. Och då ska vi inte snacka om kläderna... Jisses! Fan vad jag har samlat på mig. Lite har jag slängt, men just nu står jag i valet och kvalet. Spara eller slänga?

Nej, nu blir det dusch och sedan ska jag kanske unna mig en sista runda nere på stan. Det dröjer ju så länge innan jag kan göra om det. Åh, jobbigt.

Tröttunge

Jag ska snart sova. Det mesta av tisdagen har bestått av sömn, men jag tänkte fortsätta på samma spår.

Imorgon ska jag ut och leta soffbord (fröken har inte gett upp än:P). Därefter ska jag umgås med mysiga vänner, usch vad jag kommer att sakna dem sedan! Fy, det är lite jobbigt att flytta också. På kvällen så ska jag ta tåget till Ola. Jisses, det händer mycket nu! 

Livet i lådor

Nu har jag stått och packat i 1.5 timme, det känns som om rummet är stökigare än vad det varit under hela den tiden som jag bott här. Det är inte klokt vad jag sprider ut mig när jag egentligen ska samla ihop allt. Men det är väl lite så. Saker ska läggas i olika högar, beslut ska tas. Vad ska med och vad ska inte med? Vad är viktigt. Allt som jag hamstrat på mig, som påminner. Det passar inte i det nya, men det svider när jag tänker på att det inte kan följa med. Bara att packa ner mina kläder gör mig matt. Så mycket som inte ska med.. Men som inte ska slängas. Jag sätter så stort värde vid saker, skapar historier kring allt. Det är konstigt egentligen. Jag går och packar ner livet i lådor, beslutar vad som ska med och vad som ska glömmas. Det är så himla lustig känsla. Att packa ner saker, filosofera och tänka att man snart ska lämna det trygga. Man ska in i något nytt, ta med sig det man samlat på sig och hoppas att det ska göra det nya till ett hem. Det är vemodigt, det måste jag erkänna. Och väldigt "på riktigt" nu. Det känns, det är liksom konkret, jag ska flytta. Jag ska till en stad jag inte känner, till en skola där jag aldrig satt min fot och lära känna nya människor. Underligt, skrämmande och spännande. 

Jag vet inte, men att plocka ner saker i lådor får mig att bli midnattsmelankolisk. Jag inser vad det är som är mitt liv egentligen. Det som packas ner är bitar av mig. Det som ska lämnas kvar är andra bitar av mig. Jag känner mig splittrad. Det gamla, hemtrevliga, ombonade. Mina Indiendrömmar som färgat av sig på inredningen. Det ska bytas bort. Avskalat, rent och svartvitt är det som väntar. Jag både jublar och gråter. Tavlorna som jag fått, som kommer från indien, ska stuvas undan. Överkastet med speglar och brodyr ska gömmas. Delar av mig har bleknat, andra har slagit ut. Vem är jag om tio år? Har jag helt glömt bort min glödande längtan efter att få se Taj Mahal? Eller kommer jag att ha åkt till Indien och uppfyllt min dröm sedan ungdomen. Det sticker i hjärtat när saker sorteras. I låda, inte i låda.

Crrravings

Okej, idag har jag haft absurda begär efter drottningkräm. Av någon underlig anledning så hittar jag inte det någonstans! Jag vet inte hur många butiker som har jag har genomsökt i min jakt på krämen, men icke sa nicke. Jag börjar ana att Ekströms har slutat att tillverka denna sagolika mellanmålsnjutning. FY som tusan på er, Ekströms. 

Nå, mina begär är ju något som får mig att bli en smula driftig också. Så efter en stunds muttrande så köpte jag bär och potatismjöl istället. Väl hemma så ställde jag mig vid spisen och kokde min egen drottningkräm. Jag vet inte hur den blev ännu, för den är i kylskåpet just nu. Jag avskyr nämligen varm kräm. Jag tror dock att jag ska ha mindre blåbär och mer hallon nästa gång, samt mixa bären innan jag kokar upp dem. Hur som helst, det är busenkelt:
Kräm
200 g bär. (Blåbär och hallon om man vill ha drottningkräm)
3/4 dl socker
1.5 dl vatten
1-1.5 msk potatismjöl + lika mycket vatten.

Koka bär, socker och vatten tills bären blivit mjuka. (tar ca 5 min.) Sänk sedan värmen, blandningen ska sjuda. Blanda ut potatismjölet med vattnet till en redning. OBS mer potatismjöl ger en fastare kräm, så hur mycket du ska ta är en smaksak. Jag gillar inte rinniga krämer, så jag tar gärna i lite extra. Blanda ner redning i bärkoket och viiiispa snabbt! Häll över i en skål och sätt i kylskåp. Kan även strö socker över. 

Nu ska jag se om den har svalnat.
Puss

Nu ska du bli vuxen, Anni.

Shit, tiden går så himla fort. Det är verkligen galet. Jag har insett att man glömmer bort det som finns nu, för tankarna är redan i framtiden. Det är verkligen knasigt att tänka att det jag drömt om är precis framför näsan på mig. Om en vecka ska jag flytta. Det är inte klokt. Jag har knappt vågat skriva ut det tidigare, för jag är liksom lite rädd för att det bara är bluff&båg, för det känns så absurt. Fast nu har jag fått ruska på mig och inse att jag snart ska bo nere i Skåne och börja studera på ett seriöst program. Jag ska inleda mitt vuxna liv, lite mer på riktigt. Jag ska för tusan inte gå till mitt mysjobb mer! Jag ska inte skrota omkring i småland och känna mig så mysigt uttråkad! Jag ska slänga mig in i en ny stad och ett nytt boende. SJUKT!

Idag åkte jag och Ola till Ikea. Jag har nämligen spenderat hela helgen hos honom och bara, bar myyyst! Så förbannat underbart. Han ska bli stammis i min lya, det kan jag lova er. Nåja, Ikea var det. Vi kom dit vid 13-tiden, för vi ville ha ganska gott om tid på oss. Man vet ju aldrig hur lång tid saker och ting kan ta. Eftersom det är mycket som ska inhandlas så finkammade vi varje avdelning i hela varuhuset. Efter att ha fyllt en kundvagn och trampat omkring i 1.5 timme så började min mage att kurra. Vi parkerade vagnen utanför restaurangen och avnjöt varsinn tallrik med pasta&tomatsås. Mycket gott, får jag säga. Ett extra plus för att pastan var ekologisk. Hur som haver. Vid klockan 4 så hade vi kommit till "tag-själv-lagret" och jagat rätt på massa personal som hittade försvunna lådfronter. Det blev en till vagn (ni vet sådana som är till för de stora kartongerna med möbler i byggsats?) och sedan så drog vi oss till kassorna. Pappa var snäll och kom med bil och släp för att hämta alla jäkla paket och kassar. Ola och jag var ute utanför Ikea vid 16.40, så det var en himla lång shoppingtur. Men jäklar vad grejer det blev. Kalaset gick på ca 3000, så jag känner ändå att jag varit en smula ekonomisk. Jag ska förvisso tillbaka och köpa på mig lite fler saker, bland annat 2 köksstolar, kuddar och hallmöbler, men på det stora hela så är jag färdig. 

För er som är nyfikna på inköpen så kommer här ett litet axplock:
1 st köksbord
2 st köksstolar
1 st datorbord
1 st tv-bänk
2 st lådhurtsar utan front
2 st lådfronter
4 st ben (till nyss nämnda tv-bänk)
1 st matta
1 st papperskorg
1 st pläd
2 st kuddar
1 st bäddset
1 set toalettpryttlar
1 st diskhållargrejs till besticken
5 st handdukar till toaletten
2 st diskhanddukar
2 st badhanddukar
1 st lakan
1 st grenuttag
2 st bordstabletter

Ja, sen blev det lite prylar till köket och sådant. Inte så illa för 3000 pix, hu? Jag är så fantastisk på att handla. Nu är det egentligen bara ett soffbord som jag saknar, därefter är allting komplett! (Ja, om man räknar med de 2 extra köksstolarna som jag ska köpa i helgen som kommer..) Kommer att kännas helt suveränt, det kan jag lova er. Hoppas, hoppas, hoppas att det blir fint.

Nej, nu ska jag göra något som är en smula mer produktivt.
Natti!

En dag till

Ja, jg har fått ytterligare en arbetsdag, så imorgon blir min sista dag på jobbet. Skönt att få liiite tid till innan man ska säga hejdå till alla. Det var faktiskt en smula vemodigt idag, även om det känns spännande också. Vi får väl se hur det hela kommer att arta sig, right?

Jag är lite trött och seg, så jag orkar faktiskt inte berätta om mitt och Olas mysdygn rktigt än. Jag tror att jag tar det imorgon.

Puss

När livet är mysigt

Om ett par minuter så ska jag krypa ner i sängen. Imorgon har jag min sista arbetsdag, kan n tänka er? tiden går verkligen ruskigt snabbt! Jag har inte alls hunnit med den senaste tiden. Men bra har det varit, speciellt de senaste 1,5 månaderna. Innan dess så hade jag det lite höstkämpigt ett tag, men den här tiden har vägt upp allt slokande med öronen. Jag har haft ett par underbara dagar, men jag ska berätta mer om dem imorgon. Nu måste jag faktiskt krypa ner mellan lakanen och somna.

Så himla nära!

Januari.. DEt är vverkligen en månad full av förändringar, har ni tänkt på det? Det är många människor som föränrar sin vardag under denna månad. Vissa gör det genom löften som de avgav under nyårsnatten, även om många av dessa löften är mer eller mindra bortglömda under nyårsdagen. Hos andra så är förändringarna mer förknippade med att något börjar. För en liten knodd började livet igår. En arbetskamrat som gått hem för mammaledighet fick barn, så även hon fick börja något nytt - börja rollen som mamma. Så spännande. För många av oss är väl förändringen inte lika stor, men ändå enorm!Snart börjar massor av unga värnpliktiga sin tid i lumpen, det är ju bara någon vecka kvar tills de ska rycka in! Vad spännande det måste vara. För mig och för flera hundra andra (eller kanske snarare några tusen?) så börjar en utbildning, en ny termin, en ny kurs. För oss som börjar studera på en annan ort så väntar också massa spännande upptäckter, kanske även ett nytt boende. En början på ett liv i en ny stad... Januari är verkligen en tid av förändringar, även om vi inte riktigt märker det själva. Många tycker att det är kallt, grått och tungt. Jag kan hålla med om det, men samtidigt så är det spännande och vi går mot ljusare tider. Man får inte glömma allt det där fantastiska som döljer sig i det kalla, hårda. Det är faktiskt en tid av förändring!

Det börjar kännas ordentligt nu. Det svider lite i hjärtat när jag inser att jag har EN arbetsdag kvar. En enda liten fjuttig dag, sen ska jag sluta. Jag ska inte åka till jobbet och skratta med mina kollegor, krama om mina barn och dona i kök, allrum och övriga utrymmen. Va? Det är ju inte klokt. Jag vill nästan gråta en skvätt. Det känns så konstigt att veta att jag nog inte hinner träffa alla innan jag slutar, jag kommer inte hinna säga hejdå. Det känns supertråkigt. Nej, usch och fy.

Jag ska snart sova, imorgon ska jag upp tidigt och ta mig neråt landet. Jag ska först ner till Ola och sen vidare ner till Lund för att se mig omkring. Ska faktiskt bli ganska spännande, men samtidigt läskigt och jobbigt. Åh, jag säger som Pippi; Jag vill inte bliva stur. 

Så var det söndag igen...

Jaha, så har söndagen kommit. Om en halvtimme ska jag neråt mot bussen.Först måste jag en sväng om bankomaten, för mitt busskort räcker inte längre. Jag är skittrött idag. Helger är så jäkla krävande! Fast det är ändå ett skönt flow på något vis. Man vet precis vad man ska göra när och så. Åååh, jag hoppas att dagen går fort, jag är så seg och sömnig idag. 

Måste ner och äta nu, ska hinna med en bra frukost och tvättning av hår innan jag sticker. Fy, bubblan. Håret lär vara plaskvått när jag går till bussen; inte bra, det är massor av minusgrader och jag har ju en tendens att bli sjuk när jag utsätter mig för sådant. Riktigt illa.

Nu är Anni trött

Dagarna rusar fram! Jag har inte riktigt fattat att 2009 har börjat än, det är ju inte klokt! Idag har arbetet känts segt och långt men samtidigt gick det jättefort och var roligt. Tror att jag blir så seg eftersom jag jobbat så lite senaste veckorna, man glömmer liksom hur krävande jobbet är och det suger musten ur vem som helst! I vilket fall som helst så hade vi en underbart rolig lördag. Idag var vi ute i snön ganska mycket, verkligen uppfriskande! 

Ojoj, nu är det bara 2 dagar kvar. Jag kan inte fatta det. På onsdag så ska jag packa ihop mina saker, krama om mina arbetskollegor och sedan gå ut genom dörren och inte återvända innan sommaren. Eller ja, kanske kommer jag visst tillbaka innan sommaren. Jag har ju fortfarande timanställning, så jag kan ju bli iningd lite när som. Fast nu är det ju himla osäkert om jag kan jobba någonting, jag ska ju bosätta mig i ny stad, med nya rutiner och nytt plugg. Det känns så absurt.

Ska försöka åka till Ikea i veckan tänkte jag, vill så gärna få titta lite på inredning och möbler. Kan ju passa på om jag ska ner till Ola, tåget åker ändå förbi, så jag kan hoppa av i Älmhult och Ikeashoppa lite innan jag fortsätter resan neråt. Smart va?

God morgon, världen!

Så, nu har jag vaknat, gått upp, ätit och myst ner mig framför datorn lite. Om ett tag ska jag till jobbet, jag är inte dödsförtjust! Tyvärr så är ju inte jag någon vidare morgonmänniska, inte arbetsmässigt i varje fall. Jag älskar att mysa omkring hemma, dricka varm choklad (jag får tokont i magen om jag försöker dricka kaffe för tidigt på morgonen) och spatsera omkring i varma morgontofflor. Att däremot ge sig ut i kylan och ta sig till arbetet står inte på min lista över mysiga morgonbestyr. Det är ett nödvändigt ont och om några timmar så kommer jag att vara nöjd och mysig i varje fall, jag behöver bara vakna till lite först.

Nej, nu ska jag hitta lite jobbkläder och fixa till mig lite innan jag sticker.

Hörs ikväll!

Tjong i medaljongen

Idag har ytterligare en arbetsdag flutit på. Nu återstår det bara tre arbetsdagar, sedan är jag sysslolös fram tills studierna börjar. Det känns.. vemodigt. Jag kommer med största sannolikhet att sakna jobbet, samtidigt om det kommer att vara lite skönt att sluta. För saken är den, att jag ÄLSKAR mitt jobb, det enda som jag kan bli trött på är att alla ska klaga på arbetet hela tiden. Det är sååå jobbigt, det är så tråkigt. Jisses, sök ett annat jobb då! Jag som är galen i kidsen, som uppskattar vår frihet och är toklycklig över de pedagogiska måltiderna tappar sugen då andra ska gnälla. Visst, det är underbetalt. Fast å andra sidan så är just den här sektorn VÄLDIGT underbetald. Man kan alltid göra saker bättre och jag håller med om att vissa grejer borde fixas till med arbetsplatsen och allt därkring, men det finns bättre sätt att lösa saker på istället för gnäll.  Hur som haver så hoppas jag att jag får återvända till jobbet igen, som sommarvikarie eller jobba lite timmar då&då. 

På måndag ska jag titta på området där lägenheten ligger. Jag ska se hur långt det är från själva universitetet, om området verkar schysst, om lägenheterna ser fräscha ut och sådant. Samt så ska jag kika nt i själva staden, itta på universitetet och försöka få en hum om vart jag ska hålla till. Det känns ganska okej, efter allt. Jag hoppas verkligen att lägenheten visar sig vara schysst! Hoppas att ni håller tummarna för mig. 

Nej, jag ska faktiskt gå och lägga mig nu. Det blir tidig och lång dag imorgon, det är min sista jobbhelg! Ska fösöka att stoppa i mig en stadig frukost innan jag åker, även om det blir någon macka när man kommit till jobbet också. 

Sov så gott! 

Är det för bra för att vara sant?

Om 12 dagar börjar jag att studera. Om 12 dagar ska jag brja läsa något som jag inte direkt intresserar mig för. Men som ska bli spännande att testa. Jag ska lära känna en ny stad. Orosmomentet har varit lägenhet. Idag fick jag besked: Från och med den 15:e januari kan jag få lägenhet. Visserligen bara en 1:a, med lite av ett ockerpris, som inte ligger jättecentralt. Men fortfarande: jag kan få bo i en lägenhet och en nybyggd sådan! Jag kommer inte att behöva pendla. Jag slipper bo i en förort och åka buss. Jag kan cykla till universitetet. But still... Det har gått lite för lätt. Jag är inte helt säker på om allt står rätt till, man blir ju en smula misstänksam när det går för enkelt. Eller?

Inte så sovsugen

Tjolahopp tjolahej!
Imorgon (eller idag, om man ska vara petig och notera att klockan passerat midnatt) så är det arbete för Fröken Anni. Det är lite trist att jag inte kan somna. Jag har väl inte precis försökt sova, men jag har ingen vidare lust att försöka heller. Sitter här och myser i min poloklänning, leggins och raggsockisarna. Det finns nog inget som är mer bekvämt att ha på sig än det jag bär just nu. 

Sitter här och funderar lite över det faktum att jag borde få tag på mina sötnosar till kompisar och umgås med dem snart. Känns som en evighet sedan jag hade en eftermiddag med Fia och Sussie. Det är faktiskt inte okej. Jag behöver umgås med dessa människor hela, hela tiden egentligen. Det är lite som med Ola, jag hade inte bangat på att ha honom runt mig 24/7. Speciellt inte nu, när man har umgåtts så mycket. Jag har skapat ett litet beroende. Hur ska jag kunna somna utan att få godnattpussas och kramas lite? Det är högst underligt att vara hemma och inte ha honom här. Inte riktigt okej, med andra ord. 

Well, well. Veckan som kommer (när denna tar slut alltså) kommer att bli intressant. Med lite tur så ska Ola droppa in på söndag. Då ska vi mysa, spela tv-spel och kanske laga lite lyxig mat. Eftersom jag helt plötsligt har insett att en varierad kost är nyttigt så har jag blivit 2 kokböcker rikare. Jag borde verkligen bli bättre på att laga lite mer nyttigt och näringsrikt, grönsaksmat är liksom ganska svårt när det handlar om kost och näringslära. Hur som haver, det ska bli mycket Ola i några dagar. Mycket av veckan ska handla om lägenhetsjakt också... Shit, det här blir en fullspäckad vecka! Anni hurrar. Det jag inte hurrar över är avskedet från jobbet. Sista dagen på onsdag. Det svider faktiskt lite i hjärteroten.

Puss & nattinatt

Äventyren i Linköping

Hej igen! 
Nu har jag släpat mig hem från nyårsfirandet. Var ganska lugnt för min del, skönt och välbehövt. Bara mysande i trevligt sällskap. Tråkigt nog så var resan upp till Linköping inte lika lugn och mysig. Massor av platser på tåget var dubbelbokade och folk stod, satt och rörde sig vart hän man än kom. Helt tokigt! När jag hoppade på så haderedan Ola, Kalle, Micke, Maja, Lisa och Frasse (de två sistnämnda var värdarna i Linköping) redan rest i ungefär en timme. De hade blivit förpassade till förmaket till en av vagnarna. Där fick vi trängas och försöka sitta på den lilla yta som kunde erbjudas. Väskorna fick vi lämna intill väggen i vagnen, dock så fick vi själva inte plats där. Resan upp blev varm, trång och lite påfrestande. Efter en timme så fick vi reda på att det var folk som blivit bestulna på tåget också, så det blev inte direkt trevligare att resa. 

Hur som helst så kom vi fram, tog bussen till Lisa och Frasse och sedan beställde vi hem pizza. MYCKET uppskattat. Efter det så såg vi på "En vampyrs bekännelse", inte någon höjdarfilm kanske, men ändå lite kult. Blev lite allmänt mys och youtubande innan vi kröp till kojs.

Igår så gick vi upp sent, gick och köpte chips, spelade tv-spel, gjorde oss fina och sedan hade vi nätt nyårsfirande hos Lisa och Frasse. Några ytterligare gäster trillade in och det blev lite ölspel och lite allmänt struntpratande innan tolvslaget. Jag, Ola och de andra skåningarna gick ut för att dricka bubbel och se på fyrverkerierna. Det var ganska mysigt faktiskt. Runt 1-tiden så gick vi till en korridorsfest, men det var inget vidare drag där, så vi gick efter någon timme. Tillbaka i lägenheten så blev det lite "matlagning" (pasta och rostemackor!) och omorganisation av sovplatser. När vi alla kommit till rätta så somnade vi som stockar, härligt!

Idag så har det varit en seeeg morgon. Vi gick och köpte gorbys och panpizza till frukost och sen såg vi på scream. Filmen är sämre (och därför även bättre) än vad jag minns. Underbart! Vid 17-tiden så var det hög tid att ta bussen till statonen och sedan tåget hem. Ola pussade mig hejdå innan jag skuttade av vid min station och tåget rullade sedan vidare med honom och de andra skånegossarna. Själv bar jag min väska mot bil och hemfärd, mycket skönt men lite vemodigt. Jag hade gärna spenderat ytterligare dagar i mannens närvaro. 

Nu blir det lite vilande, imorgon är det arbete som gäller. Gny och gnäll.

Puss!

RSS 2.0