Bitter

Jag hatar mina infall som jag får ibland. Skulle ju be om att få håret omslingat idag, men istället så gick jag till en dropin-frisör och bad att få håret lite klippt, busigt men att spara på längden. Åhåjaja, det hade ju kunnat bli bra om brudjäveln lyssnat. Nu sitter jag här med en mesig, ful frisyr som kapades ca 10 cm. Spara på längden, pyttsan. Hon kapade för fan halva längden, nu ser jag helt fördjävlig ut. Måste ha toffs till håret växer ut igen. Jävla skit. Hallå, ska inte frisörer ha ögon för vilka frisyrer man passar i?? Mitt hår och jag skär sig som satan, det finns inte en chans i världen att jag kommer att kunna  se bra ut på flera månader. Fan också, jag ser så förbannat okvinnlig ut, det är sorgligt. Varför skulle jag vara så dum och klippa mig??

Måndag och morgon

Imorse klev jag ur sängen vid 07.20 ungefär. Var inte så himla pigg, men det är ändå skönt att få gå upp och starta dagen. Var ute en runda och promenerade, därefter så har jag suttit och häckat i soffan framför tv:n. Sov ganska tidigt igår, så jag är redan pigg och vaken. Ska äta lite frukost, borsta tänderna och klä på mig om en liten stund. Därefterså blir det promenad ner till stan, se om frisören har tid över för att färga mitt hår och så vidare. Ska nog kika i lite affärer och sådant också. Måste även komma ihåg att köpa nytt busskort, bara massor av utgifter hela tiden.

Idag blir det jobb, sen ska jag nog pyssla lite med fotografering och mörkerrummet, ska bli härligt att äntligen har det fädigt. Jag är riktigt peppad på att börja förstora, framkalla och göra kontaktkartor. På tal om saker som jag gillar så måste jag komma ihåg att packa ner mitt sticke i väskan innan jag åker, brukar nämligen alltid sticka när jag sitter på bussen till jobbet. Det är en av de bästa tiderna på hela dagen, bussresan. Jag har 20-30 minuter helt för mig själv, där jag kan sitta och sticka, lyssna på musik eller bara dagdrömma lite.

Ska bli en härlig vecka, trots att jag ska jobba kväll på onsdag. Fredag ska jag nog fira arbetsveckans slut genom att gå ut med Frida, kommer att bli himla festligt, måste jag säga.

Fast nu är det hög tid att göra sig klar inför den stundande dagen.

Nya arbetsveckan

Okej, imorgon börjar en ny arbetsvecka. Ska bara jobba mån-tors, men på onsdag så blir det lååång dag. I princip så ser veckan ut som följer:

Måndag: 13.30-17.45. Ledig när jag kommer hem

Tisdag: 13.15-17.45. Eldning när jag kommer hem

Onsdag: 13.30-22

Torsdag: 13.30-17.45. Föreställning på en RosaBandet-gala på kvällen.

På fredagen så ska jag verklgien bara slöa och göra det som inte hunnit med i helgen, det är en hel del faktiskt. Men jag har ju fre-sön ledigt, så jag borde hinna med det mesta som jag funderat på att hitta på. Dagen idag har inte varit jätteproduktiv, somnade vid 17-tiden och sov i 2½ timme. Vaknade lagom till Miami Ink, så jag kiakde på avsnittet, åt och sedan degade ner mig i soffan. Fick sms av Ola, som träffat på Rasmus, skrev lite till varandra och sedan fastnade jag framför Tyst Vittne, som fortfarande håller på. Tidigare under dagen så sa jag hejdå till min syster, som åkte tillbaka till Gbg. Därefter så blev det en runda på stan och handlade massa onödiga och nödvändiga prylar. Träffade Rasmus och väntade på hans tåg med honom. Det var himla trevlig dag på det stora hela faktiskt. livet har blivit lite ljusare på senaste tiden. tumbs up.

Lördag, en lugn dag

Igår stack ag ut på krogen en liten runda. Var ganska trevligt, min syster kom ju hit över helgen. Träffade några av hennes vänner och några av mina. Ganska lyckat om jag får säga det själv. Det som dock inte var så lyckat var killen som skulle visa sig på styva linan och poia ute på terassen mitt bland alla fulleglada partyprissar. Det är aldrig en god idé, speciellt inte i kombination med hans totala avsaknad av säkerhetstänk. Det smärtade i mitt alternativkonsthjärta måste jag säga. Det förstörde faktiskt lite av kvällen, för jag gick runt och var förbannad på honom ett bra tag efteråt, man latjar inte runt med eld runt salongsberusade krogbesökare, speciellt inte utan att någon är eldvakt och är beredd med brandfiltar, vatten och annan släckmateriel. Det hade verkligen kunnat gå illa, han var bara centimeter från oss med sina brinnande poi, det är fanimej inte okej. Han får gärna påstå att hn hade full koll, men på ett ställe där de flesta blivit lite väl påverkade av alkohol så går det inte att ha full koll. För övrigt så vågar jag påstå att man aldrig kan ha 100% koll ändå, det kan alltid gå fel, för det kan hända något oväntat. Det förstör så jävla mycket för oss som är seriösa och petiga med säkerheten, det är faktiskt jävligt farliga grejer som man sysslar med.

Nåja, nåja, nog om elddåren på krogen. Idag har det varit en lugn, skön och icke-produktiv lördag. Har slasat runt, städat och firat pappsen. Gick en runda på stan, tog en kaffe med Raz och sedan hem för att städa. Skulle åkt ut till Vislanda, men det fanns verkligen ingen tid, tråkigt nog. Hade varit skitkul att komma dit. Men man får passa på att träffa sin syster när hon är hemma, samt så vill man inte missa pappans födelsedagsfirande. Det var faktiskt himla trevligt, vi åt gott, drack gott och sedan såg vi på film. Därefter så träffade jag Rasmus nr 2 en liten stund. Det var ytterst uppskattat, han är ju inte heller hemma så himla ofta så det var mysigt att umgås lite. Vi såg iofs på film ihop i torsdag, men ändå. Man kan aldrig få för mycket av det goda..

Imorgon blir det verkligen en segisdag, ska inte göra något vettigt alls. Bara umgås med folk jag gilalr, pyssla lite hemma och sucka över att en ny arbetsvecka kommer. Hur roligt jobbet än är så är alltid den analkande arbetsveckan ett tungt moln på himmelen. Fattar inte varför, det är kul att gå dit ju? Det kanske är något som hänger med anställningen, man får söndagsbluesen på köpet. Det ingår i arbetet, på något vis, haha. Neeej, det kommer att bli kul att jobba, det är bara tungt att veta att jag måste skaffa nytt busskort, vänta på bussen i iskyla och inse att man missar bussen hem med 5 min. Fast, det är egentligen ingenting som jag bryr mig om. 

Nog med skitsnack, fröken borde dra upp täcket till hakan ch slumra in. Natti

Lönen och shoppingen

Alltså, tjäna pengar är ju förbannat roligt. Idag trillade lönen in på kontot och pengarna började genast att rulla. För det första så inhandlade jag ett par glasögon, utan styrka. Jag ÄLSKAR glasögon, så det är tur att de säljer snygga bågar med fönsterglas i också. Lyckan var verkligen total, billiga var de också. 248 kronor fick jag ge för mina, verkligen ett kap. 

Efter jobbet så hittade jag ett par snygga bruna stövlar, perfekt till ett par jeans. Lyckades också shoppa till mig en snygg t-shirt att ha när man är på krogen, ÄNTLIGEN. Blev också ett halsband, ganska stilrent och snyggt. Passar både när an ska ut och att ha till vardagen. På senaste tiden så har jag blivit så himla ytlig, bara för att jag valt att fokusera på mig själv. Lätt att jobba mycket med det yttre och med kläder, sådant som är enkelt. Den inre resan är ju tyngre, jobbigare och svårare. Fast det är väl kanske den jag borde jobba med, har dock valt att skjuta på det liiite, liiiite. 

Snart ska jag ner på stan och möta Sandy, sen ska vi gå till stationen ihop. Min syster kommer och hälsar på denna helgen, tänkte åka till Göteborg och hälsa på henne någon dag. Ska bli mysigt och skönt att ha henne här faktist. Nej, nu har jag lite annat pyssel för mig. Ciao!

Arbete efter alkohol

Jisses, jag är inte Sveriges fräschaste dam idag. För något år sedan så hade jag inga problem med att dricka lite alkohol dagen innan och sedan stiga upp för att arbeta. Det funkar inte riktigt så längre. Tur att jag börjar först vid 12.30. Under gymnasietiden var det samma sak där. Jag tyckte aldrig att det var dösvårt att stiga upp efter en studentfest och traska till lektionerna. På något vis så kände jag mig aldrig lika likblek eller illamåendesgrön som de fleta andra i korridoren en sådan dag. Jag var pigg och alert dagen efter en runda på krogen. Idag så funkar det inte riktigt så, jag är slö, ful och förkyld. Vill bara ligga i sängen och mysa in mitt ansikte under kudden. Eller nej, det är faktiskt en lögn. Jag vill ligga kvar i sängen och ha ett par stora, starka, varma armar omkring mig och mysa in ansiktet i en bröskorg. Tyvärr så ligger varken armar, bröstkorg eller ägaren till nyssnämnda kroppsdelar i min säng. Det känns därför lika bra att stiga upp och göra mig lite mer klar inför jobbet. Ska ta bussen om två timmar och tills dess så ska jag ha ätit och klätt på mig, inget omöjligt uppdrag som jag ser det. 

Kvällen igår får väl ändå klassas som lyckad. Vi var 5 personer här hemma som drack lite vin, spelade lite tv-spel och tog töntiga, men skitroliga, kort. Det var helt klart en trevlig liten mysstund innan krogen. Jag blev lite rundare under föttarna än vad jag först tänkt, men sådan är livet. Krogen blev ganska trevlig även om de inte öppnade dansgolvet, blev en drink och en öl, sedan var det tack och godnatt. träffade lite folk vi kände väl på krogen också, så ännu en gång så har jag dansat teckenspråksdans och lärt mig massor av dumt. Ja, dumt var väl det man kan sammanfatta kvällen med. Eller nej, det vore väl lite synd. Det var faktiskt roligt, trots att jag har ont om pengar och behövde närhet konstant. Men, sådant är livet, jag tror att jag lyckats skaka av mig närhetsbehovet lite nu och pengarna rullar ju in imorgon. 
Nu kurrar magen. Later gater.

Mysmogon

Åh, jag älskar att börja sent, att få mysa lite i soffan innan jobbet. Jag behöver vakna långsamt framför tv:n för att må bra. Igår var det tidig morgon, eftersom det var möte. Det märktes verkligen, jag hade grus och damm i ögonen de första timmarna. Somnade på bussen hem och mådde inte alls bra när jag tappade ner väskan på golvet i hallen. Jag var verkligen skittrött!!

Idag ska jag dricka vin och sedan gå ut på krogen. Vi får se när, hur och vilka det blir. Men det ska bli trevligt att få umgås. Jag är så beroende av att ha människor runt mig just nu, vill liksom inte vara själv. Jag tänker alltid så mycket när jag är ensam.

Nej, nu ska jag se på tv, sen frukost, dusch och jobb

Längtan

Ibland rycker den bara tag i en, helt skoningslöst och drar och sliter i hjärtat. Det isar, brinner och smärtar innuti. Längtan kan vara underbart och så kan det vara helt jävla skitjobbigt. Just nu är det skitjobbigt. Jag längtar så mycket så att kroppen fått fnatt. Det gör ont exakt överallt. Fingrarna är stela och spända, bröstkorgen känns som ett enda stort tomrum och som att allt annat sugs in i den, som ett svart hål. Jag hatar att längta så här absurt mycket, det eskalerar hela tiden, som att jag jagar upp mig själv till att sakna ännu mer. Det är ju inte klokt.

Ibland är den sortens längtan helt ologisk, jag saknar något som man inte alls borde bli så himla uppe i sin längtan efter. Men det kan jag bli. Ibland saknar jag min mamma fånigt mycket, trots att jag träffade henne samma morgon. Sådant är konstigt. Samtidigt så älskar jag att längta lite, att få se fram emot och drömma om. Det är en hårfin linje, man vill inte drömma om saker som man inte vet om de kan gå i uppfyllelse, för det kan bli för jobbigt när förhoppningarna krossas. Samtidigt så kan man itne alltid låta bli. Jag är så mycket av en känslomänniska, jag måste låta allt komma ut, drömmar, känslor och tankar. Jag ältar, gråter, tänker, hoppas, pratar och på det viset så bearbetar jag saker. Jag är så himla emotionell, hoho!

I soffan igen

Så, nu har jag eldat och myst lite. Det blev visserligen ingen eldning, det var ju träning utan eld som stod på schemat. Har också köpt en väska och ytterligare ett par skor. Har tittat på dem ett bra tag så nu kunde jag inte låta bli. Har en sådan dag idag, då jag unnar mig lite lyx. Alltså, skorna som jag köpte först är verkligen helt underbara. Knallgröna, men en halvhög klack. Jättebekväma! Känner mig oerhört kvinnlig när jag har skor med lite klack. Jag gillar att få vara lite feminin ibland, precis lika mycket som jag trivs med att vara osminkad i baggyjeans. Det senaste året så har jag knappt använt smink annat än när jag ska på krogen, men nu har jag börjat tycka att det är kul att piffa till mig lite ibland. Ytlighet kan vara så underhållande.

Fotade lite under eldträningen, hoppas att bilderna blev bra, man kan ju liksom aldrig riktigt veta innan man framkallar dem,. Skulle egentligen haft med mig ett annat objektiv, men sådant är livet. Satt och pratade lite med Noah under träningen med, var faktiskt himla mysigt. Han har förändrats sen jag träffade honom förra gången. Känns lite mer mogen, eller så har vi bara inte lyckats klicka tidigare. Blev lite seriösare samtal, trodde inte att vi skulle kunna prata så egentligen, men det var himla bra. Kändes som att han förstod vad jag tänkte och så. Imorgon så ska han, Frida och kanske Fia, Adam och några till komma över och dricka lite vin. Därefter så ska vi gå ut en runda på krogen. Kommer att bli riktigt trevligt, fira lite lill-lördag och så.

Personalfoto

Idag har jag varit på fritidsmöte på jobbet och efter det så blev det fotografering, för skolfotografen var där idag. Konstigt att vara med på personalbilden i ens gamla skolkatalog ändå. Man börjar ju faktiskt att bli lite gammal. Ångesten innan ändras dock aldrig. Så roligt att se de andra i personalen som piffade till sig. jag kom dit yrvaken, osminkad och med rinnande näsa - som jag brukar alltså. Tror dock att det blev ganska okej ändå. Håret är ju i varje fall snyggt, börjar få lite längd och frisyren blev mycket snyggare nu när den har växt lite.

Köpte lite tröstsaker idag. Ett par skor, ett halsband och en tröja. Måste ju sätta sprätt på lönen lite, speciellt nu när jag är så deppig och downie. dock så blev jg lite mysig och glad igår efter filmkväll med Frida, Millan, noah och Adam. Mysigt att träffa dem, fast ändå lite udda. Har fortfarande inte en helt okomplicerad relation till Adam, det finns liksom något där. Och eftersom läget är som det är just nu så blev det ju inte mindre okomplicerat. Var så skönt att krypa upp i soffan mellan honom och Noah och känna värme och närhet en stund. Det är liksom så behagligt och tryggt att ens ex håller om en lite, bekant på något vis. Fast ja, alltså nu ska jag inte måla upp en tokig bild för er. Det var liksom ingen reunion på gång eller ett återfall i gamla vanor. Det var bara skönt att ha honom där och få prata, på ett sätt som man bara kan göra med någon som man delat något stort med. En tröstande kram från honom eller hans arm om en när man ser på film är liksom varmare och tryggare än vad n väns är. På något vis, även om han inte skulle kunna trösta, lyssna och vara där som en av mina närmaste vänner. Jag skulle inte ringa honom när något hänt eller gråta ut mot hans axel. Bara veta att jag kan få vara liten och omhuldad i en soffa framför en film ibland. Är inte det underbart? Att veta vart man har varandra och kan sitta tätt ihop är man ser på tv utan att sätta giller i varandras huvuden. Tyvärr så ska han åka iväg till Sydamerika om en vecka och vara borta i 5 månader. Trots att vi inte ses så väldigt ofta så känner jag att jag kommer att sakna honom. För vips så kommer den dagen då jag verkligen behöver krypa upp i någons famn och få vara lilla Anni, märka hur han sniffar mig lite i håret och lutar huvudet mot mitt. Känna att vi fortfarande tycker väldigt mycket om varandra, att vi fortfarande skulle funkat förbannat bra ihop, men att vi funkar minst lika bra som vänner. Hoppas att jag får chansen att träffa hans flickvän igen när de kommer tillbaka från Sydamerika, hade faktiskt velat lära känna henne. 

Nej, jag skulle egentligen inte vara nostalgisk över Adam och vår mysrelation som vi har.  Jag skulle istället upplysa världen om att jag ska på eldmöte ikväll och att jag ska försöka få tag på Fia eller dylik vän innan dess. Är sällskapssjuk så att det skriker om det, haha.

Poliser, permobiler och pappas födelsedag

Den här dagen har minst sagt bestått av förbannat mycket konstiga händelser. För det första så är det min kära faders födelsedag. Dock så ska jag fira honom till helgen, men ett par snickers och lite grattis fick han mottaga idag. 

Var ner epå stan med Fia och träffade Frida&Noah. Frida stack iväg för att hämta sin mamam så jag Noah och Fia strövade bort till konsum. Där inträffade årets underligaste grej. En gammal man på permobil kommer susande i en rasande fart, kör på en dam och prejar ner massa cyklar. Det blev ett jäkla stohej. Inte så konstigt, vi som såg det hela blev ganska skärrade och damen verkade ha fått en rätt rejäl smäll ändå. Polisen kom och tog vittnesuppgifter och fick tag på karln som kört in för att handla. Jisses, det var ingen vanlig olycka direkt. 

Nåja, nu ska jag plocka ihop lite Disneyfilmer, byta kläder och cykla till Frida för att umgås med henne, Millan och Noah. Trevligt med lite besök från södern, inte så ofta som Noah är och hälsar på här i Småland. 

En ledig dag

Så nu har jag två lediga dagar framför mig. SKa toffla omkring i min pyjamas och dricka kaffe, läsa dåliga blaskor och klaga för mina vänner om mina krämpor. Jag ska sitta i soffan och sticka, laga mat och portionsinfrysa den inför stundande arbetsdagar, jag ska räkna kvitton och budgetera inför lönen, jag ska läsa kokböcker och köpa ingredienser, jag ska ringa någon bekant och fråga om de vill plocka svamp och jag ska göra ett tappert försök at sätta upp en hylla. Gissa min ålder? Haha, jag är nog en liten tant instängd i en ung kropp. Lyckligtvis så har den unga kroppen påverkat den lilla tantet till att gilla mer ungdomliga saker också. Under mina två lediga dagar så ska jag även fota, träna alternativkonst, fika med vänner, hitta på galna upptåg, gå långa shoppingturer, pyssla med mitt rum och lite sådant. 

Idag blir det arbete i mörkerrummet under de första timmarna, därefter så kommer nog Fia på besök. Undrar vad vi ska hitta på idag? Jag har lust att vara hurtig och promenera, av någon underlig anledning. Brukar aldrig tråna efter det annars, men jag antar att det är en arbetsskada. 

Nej, nu blir det frukost framför tv:n och funderingar inför kommande fotomotiv, så satans mysigt. 

Saker som är bra

Jag gnyr och gnäller ganska mycket nu. Det får ni stå ut med, vissa dagar så är jag på topp och sedan dalar det. Jag är rädd för att det kommer vara så här ett tag. Dock så finns det saker som får mig att dra på smilbanden, utan inbördes ordning:

1. Vänner
. Som stöttar, klappar, kramar och bara finns där när man ringer och behöver ha dem.
2. Oväntad uppskattning. Kommentaren från Moppa ang. sekreterarposten värmde hjärtat lite extra idag. Oväntade komplimanger eller uppmuntringar när det behövs som mest är så förbannat bra!
3. Pengar. Nej, man kan inte köpa lycka. Men man kan spendera pengar på saker som gör en lycklig.
4. Fynd. Vare sig det är ett reafynd i den gamla trogna favoritaffären eller att man funnit en hemsida som säljer saker till rba pris. Just nu så har jag hittat en som ska nyttjas när lönen kommer.
5. Skor. Jag är kasnke det brudigaste som vandrat omkring i ett par nötta conversedojjor, men skor får hjärtat att klappa lite snababre.
6. Foto. Att få framkalla kort i ett mörkerrum är en speciell känsla. Speciellt om man lärt sig det av sin pappa och har en underbar relation med nyss nämnde man. Fotografering är ett sorts band till min pappa. Ett förbanant bra sådant.
7. Familjen. Alltså, familjen är ta mig tusan det som får mig att hänga ihop.

Mycket anant ger mig myskänslor och lycka, men det här var ett axplock ur kärleksbubblet i mitt inre för tillfället.

Dålig dag

Den här dagen har verkligen varit tung som tusan. Började med näsblod och slutade i enorm trötthet och lite tårar. Är helt utmattad, så jag bara gråter och tycker synd om mig själv. Är dock ledig imorgon, så jag ska unna mig en lång kväll vid tv:n, en drink och umgänge med en god vän. Orkar liksom inte vara själv eller tänka. Vill bara få dagarna att gå och en ny vardag att skapas.

Saker förvånar mig

Jag kan bli förvånad av mig själv, gång på gång. Vissa saker kan jag hantera så grymt mycket bättre än vad jag förväntat mig. Sedan kan pyttesmå saker slå min värld helt i spillror. Sådant som jag trott att jag skulle kunna klara av blir onormlat stort och kostar enormt mycket energi. Är inte det konstigt egentligen?

Jag ska göra mig klar för att gå till jobbet nu. Är inte alls sugen på att klä på mig eller äta, men det måste ju göras. Fy tusan för tidiga mornar, jag har liksom ingen lust.

Bad feeling

Mitt horoskop har sagt åt mig att släppa tanken på mitt lyckliga slut. Jag hatar horoskop från och med nu. Nåja, jag har haft en liten bad feeling under ett tag och tror nog attjag kommer bli besviken på en hel del saker, men att känslan kommer vara svagare än förväntat. När en dörr stängs så öppnas en ny, en annan väg visar sig med massor av inbjudande stigar som snirklar sig ut mot okända mål. Jag kommer plötsligt att stå blank och oskriven, ha möjlighet att gå precis vart jag vill, bli vad jag vill och vara vem jag vill. Hitta mig, hitta min mening och min framtid.

Jag trodde att jag hade framtiden inrutad. Att jag visste precis hur allt skulle gå till och hur mina pengar skulle tjänas in. Små förändringar har skett, bilden ser inte riktigt likadan ut. Dock så har den förbättrats på vissa vis, blivit mer realistisk och vissa bitar har mattats, blivit suddigare. Kanske kan jag inte nå allt, kanske inget. Men jag kan snudda vid min dröm, gjort en bit av det jag önskar. På något vis så ska jag nå det viktigaste i mina drömmar, själva kärnan. Kanske ska jag lära mig att skala bort allt det som finns omkring själva kärnan. Att bara fokusera på resultatet och inte så mycket på vägen dit. Just nu så har jag redan målat upp hela min resa fram till mitt mål och blivit besviken när det inte går som jag tänkt mig. Men varför ska jag fälla tårar över att mina deletapper inte ser ut som i visionen om målet ändå kommer att uppnås. Jag kommer lära mig mer genom det oväntade och kommer inte att få stå tomhänt i slutändan.

Livet kan bli mycket bättre om man bara skalar bort allt som ligger som ett skal runt lyckan. Jag vet vad min lycka består av och vad min största lycka kommer att vara. Hur jag når fram till den gör mig ingenting, för den dagen som jag kommer att uppleva den kommer att överskugga alla felsteg och omvägar som har lett dit.

Uppe med tuppen.

Alltså, när jag gick upp imorse (för en halvtimme sedan ungefär) så var det KOLSVART ute. När jag slutade jobba igår så var det inte mycket bättre. Huvaligen. Det känns så tråkigt att masa sig ut till bussen i det här ruggiga mörkret. Nåja, har ju 33 minuter på mig innan jag måste gå. Ska hinna äta och klä på mig. Sitter just u och torkar håret. Kan inte dra på mig ännu mer förkylning, så jag måste var torr och varm när jag går.

Imorgon så går mitt busskort ut. Det känns liksom inget vidare faktiskt. Måste ladda på nytt, men har egentligen inte råd innan lönen kommer. Får fixa rabattkort så länge.

TRÖTTAST

Just nu är jag så jäkla trött. Ska snart gå och lägga mig, men bävar lite inför den megalånga arbetsdagen imorgon. Jag ahr ju redan tjatat om att jag trivs, så jag ska inte säga det igen. Det som är jobbigt är att gå upp tiiidigt. Måste duscha innan jag går till bussen. Uff och usch, jag ahr ingen lust. I vanliga fall börjar vi inte på morgonen, så man är så van vid att kunna tramsa runt hemma i pyjamas och pyssla med det som bör pysslas med. Imorgon blir det upp tidigt och i säng sent. Just nu är ju jag bara sugen på att fota, men det får vänta tills måndag.

Har tagit lite kort, ska bli kul att se hur de blir när jag framkallar.. ÅH, jag ängtar som tusan.

Kreativiteten vaknar

Nu har jag köpt film så jag kan börja fota igen, ska bli så himla roligt. Hittade en rulle som jag redan fotat upp, så den ska jag försöka framkalla i dagarna. Har ju alla vätskor och grejer, så det är bara att komma igång. Har en hel del färdiga negativ också, kanske skulle börja med dem?

Nåväl, ska börja smygfota folk. Pappa har massor av sådana kort från Paris, de är verkligen HELT underbara. Ska förstora några av dem. Han var riktigt duktig, fast jag tror inte att han själv har fattat det. Har redan en av hans bilder som förstoring, på Cornelis Wreeswijk, som hänger på väggen. Det är en underbar närbild när han sjunger. Måste hitta negativen och se om det inte går att förstora fram en serie. Pappa tog korten när Cornelis uppträdde på pappas gymnasieskola, ändå rätt häftigt. Undrar om någon i framtiden kommer att titta på mina kort och tycka att mitt liv var spännande..

Usch och fy

Jag hatar att vänta, att inte kunna påverka. Är inte det något av det värsta som finns? Att veta attnågot pågår, som berör en i högsta grad, men man kan inte göra något åt det. Det är så frustrerande att det inte har något med mig att göra, men det drabbar mig. Det slår liksom tillbaka på mig fast det inte handlar om mig, men jag får ta stryk för det. ÅH, det är så orättvist och så irriterande. Samtidigt som detgör ont och jag förstår. Varför ska man alltid vara så förstående hela tiden?

Nåja, jag ska gå till bussen om två timmar, innan dess så tänkte jag göra mitt liv lite roligare genom att köpa film till min analoga systemkamera. Mörkerrummet är ju klart, ska bara sätta en skiva för fönstret, så att det blir riktigt mörkt. Allt annat är klart,  det är så HÄRLIGT! Åh, ska bli underbart att få fota och framkalla. om någon månad så ska jag köpa en digital systemkamera också.

Nu ska jag klä på mig, ruska av mig alla jobbiga känslor och sedan ta en runda till stan och köpa film.

Mardrömmar och arbete

Så, nu har jag vaknat till en ny arbetsdag. Ska bli helt allright faktiskt, man hade nog behövt en extra dags vila innan jag började. Nåja, man kan inte få allt. Skulle ju egentligen vara ledig två dagar innan helgen, men tog ju på mig en extratur i förrgår. Idag har jag extremt ont i halsen och är superförkyld. Ska försöka ta lite nässpray och se om det blir bättre. Får väl snörvla lite på jobbet annars, det är ju inte värre än så, hoppas jag. Nej, usch. Jag har ingen lust alls att vara förkyld. 

Nå, sov ganska oroligt inatt. Eller väldigt oroligt faktiskt, jag vaknade visserligen inte, vilket annars är rätt vanligt. Kan vakna fem eller sex gånger under en helt vanlig natt, hör till standarden ungefär. Men inatt sov jag hela natten men drömde så stressiga och jobbiga drömmar. Det var verkligen ingt vidare, vaknade med magont och sorg. Fy, fy, fy. Hoppas verkligen att dessa drömmar försvinner så att jag kan få sova ordentligt.

Lite ont och lite bra

Livet är väldigt underligt, saker rullar på snabbt, fast egentligen så står allt helt stilla och orden darrar fortfarande i luften. Det sivder och gör lite ont, samtidigt som jag växer och känner mig starkare. Ömsom så känns det som att jag ska kräkas, att jag får ont när jag tänker på något som är bra, mår bättre när jag tänker på inget alls.

Idag har det varit mycket, mest roligt men lite upp och ner, trots att det varit min vilodag så har jag varit ganska aktiv ändå. Jag gick upp ganska tidigt och mornade omkring lite innan det blev påklädning. Därefter så träffade jag Sandy på stan, köpte fika och gick hem. Fia kom till mig, åt lunch och somnade på soffa. Jag och Sandy passade på att ta en runda på stan för att köpa sminkborttagning till henne. Därefter lite myspratande och sedan kramades vi hejdå. Var urhärligt att få umgås lite med henne, blir allt för sällan.

Väckte Fia och gick ner till stan och var med på eldningsårsmötet. Hade tänkt vara tyst, eftersom jag vet att jag är en åsiktsmaskin, men lyckades givetvis inte hålla truten stängd. Blev nog ganska bra ändå, hoppas att de andra inte blev irriterade på mig, hehe. Verkade inte så farligt. Blev vald till sekreterare också, känns ganska roligt. Det är den posten som jag trivs bäst på i en styrelse.

Imorgon blir det jobb! Första dagen på helgen, ojoj. Det ska bli roligt men samtidigt ganska tuuungt. Nej, nu blir det tv och mysande en stund.

Trevlig överraskning

Dagen har varit oväntat bra, arbetet gick snabbare än vad jag trodde. Förkylningen höll sig lugn under större delen av dagen och en ur personalen som jag trivs bäst med jobbade idag. Var så himla roligt att träffa henne igen och få jobba lite med henne idag. hon kan verkligen få mig att förstå varför jag tackade ja till mitt jobb, hon är s himla duktig och engagerad med barnen. Vi har ganska lika sätt att se på saker och ting, så det blir lätt att arbeta tillsammans med henne med. Jag trivs väldigt bra med de flesta i personalgruppen, är ganska lyckligt lottad på det viset. Finns ju en hel del som hankar runt på sin arbetsplats och inte trivs med de andra anställda.

Nåja, nåja. En annan trevlig överraskning var ju Sussies fina kommentar. Jag blir helt glad varje gång du skriver, darling. Snart är det bara 40 dagar kvar tills du kommer hem igen. Tänk att det nästan gått ett helt år sedan vi träffades!?! Det är ju helt galet egentligen. 

Idag så fick jag även sällskap på bussen ut till jobbet. En ganska avlägsen, men oj så snygg, bekant satt på bussen och gjorde villigt plats åt mig när jag kom in. Var jätteroligt att prata med honom lite faktiskt, känner egentligen en av hans bandmedlemmar bättre, men vi brukar mötas på lite fester eller ute på krogen. Var roligt att träffa honom lite i det "normala" livet, blev också inbjuden till deras realese-fest, när nu den blir av. Kommer nog att bli ett himla party, så det är klart att man ska gå dit. De flesta i bandet är riktigt trevliga att titta på, samt så lär det nog dyka upp ett antal snyggingar till på den festen. Jag kommer att ta med haklapp för att samla upp allt mitt dregel, men det är se men inte röra som gäller. Ibland önskar jag att jag också var en stygg flicka, HAHA. Det låter sjukt snuskigt. Nä, fy så ska man inte säga. Men det var kul att han ville att jag skulle komma. Jag påpekade också för honom att han borde gå ut på krogen nästa helg, för min syster kommer på besök och de känner till varandra också. Hade varit så himla kul, jag behöver lite action och fart i livet. Ja, alltså inte i form av alkohol egentligen. Men oftast brukar det hända lite crazy grejer när man umgås med det gänget.

Nu borde jag gå och lägga mig, svamlar om struntsaker. 

Jobba, jobba och när ska man vila?

Mycket jobb den här veckan, hade kunnat vara jätteroligt, men det är det inte alls. Jag är förkyld som ett troll och hostar dagen lång. Det blir rätt tungt att arbeta samtidigt som man ska försöka snora och snörvla sig igenom sina timmar. Nåja, det kommer nog att gå himla bra tror jag.

Igår var det eldning och arbete.
Innan jag gick till jobbet så hämtade jag in posten ochupptäckte ett paket från min syster. Jag hann inte öppna det då, men rev lyckligt upp det efter jobbet. Fick en musmatta, magnet och neccesär, allt i girlpowerigt 50-tals pinupig stil, helt perfekt. En ordentlig tröstpresent, må jag säga.


Eldningen gick jättebra och det var mysigt att faktiskt få komma dit och latja lite igen, lärde mig ett nytt stavtrick och har fått instuktioner om ytterligare ett som jag ska öva på. Känns himla roligt faktiskt, det är kul att utvecklas lite. Vi får väl se hur mycket jag hinner träna denna veckan, jobbar ju helg så det blir få timmar på hemmaplan. Det känns inte så himla roligt just nu, men så fort man kommer in i det så blir det jättebra tror jag. Sen när jag blir lite piggare och friskare så kommer det nog att bli mycket roligare att jobba igen.

Imorgon är det veckans enda lediga dag, fast det blir inte så mycket ledigt ändå. Ska på årsmöte, men tänkte hålla mig utanför alla diskussioner och omröstningar. Tänkte vara där och delta bara, känner att vi har samma mål med föreningen och jag orkar inte diskutera och argumentera i mitt sjukdomstillstånd. Känner att jag säkert kommer att vara retlig också, så då är det bäst att försöka hålla sig från att öppna munnen alls...

Nej, men jag borde göra mig klar. Hu...

Ihopskärpning

Nej, alltså. Livet går inte under bara för att det är lite krångligt. Allt blir inte alltid som man tänkt sig, men det brukar att bli bra. Jag tror nog att det mesta kommer att vända sig till det bästa även ur denna situationen. Det har varit massor som snurrat och snurrat omkring. Just nu får det tid att lugna sig lite.

Jag har precis påbörjat en tung vecka på jobbet.Gjort arbetsdag 1 av 6. Hugha... Jag ser verkligen inte fram emot sista timmarna på söndag, kommer vara ett vrak. Nåja, det är ju ändå ett trevligt jobb, så jag ska inte klaga. Ikväll är det bara 3.25 timmars jobb också, så jag ska väl inte lipa för mycket över det.  Imorgon blir det tung dag, för då jobbar jag till 22. Har dock inte så många sådan dagar, om man räknar bort helgerna, så det går ganska bra måste jag säga. Dock så har jag tagit den tiden extra + en kvällstid förra veckan, så det blir ganska mycket kvällar för mig under den här schemaperioden.

Trots allt arbetande så ska jag försöka hinna med att ta hand om mig själv och allt det som jag tycker ä mysigt; umgås med vännerna, laga riktigt bra mat, fixa naglarna, sticka, ha tjejiga brudkvällar, sjunga, köpa och prova kläder. Osv, osv. Om någon vecka så ska jag även försöka åka iväg lite, kanske till Stockholm, Göteborg eller ännu längre bort. Hade varit urmysigt att åka på en liten weekend. Paris hade varit fint.. Eller kanske Prag? Och om 43 dagar så kommer Sussie hem, det är ju helt galet! Jag kan äntligen börja räkna ner.

Nej, nu blir det snart lite frukost och pyssel här hemma. Ska kanske sätta mig och sy, klippa, knåpa och pyssla? Börjar först om 4 timmar.. Och när jag kommer hem så blir det eldning!

AJ

ANni har ont. Bloggen får ta paus. Nu ska jag gråta i en evighet och lappa mitt brustna hjärta.

Sjukskrivning

Jag har "sjukskrivit" mig från skrivandet lite. Är trött, hostar och snorar hela dgaarna. Dock så har det hänt lite, bland annat en fest för Civs som fyllde år. Mer om det kommer när jag frisknat till. Idag ska jag ner till Ola och jag hoppas att han ska pyssla om sin sjukdomssvaga flickvän.

Hörs senare

En Anni bekänner...

.. Alltså, det här är lite pinsamt. Men idag har jag, för första gången i mitt 20 åriga liv, klippt gräset!! Hallå! De flesta gjorde det när de var typ 12, men jag är lite sen i utvecklingen. Själv ville jag klippa gräset i den åldern, men fick aldrig. Min mamma trodde att jag skulle köra över mina egna fötter. Jag fattar inte hur hon tänkte. Jag har aldrig varit överdrivet klumpig av mig. För att lyckas köra över sina egna fötter med en gräsklippare så bör man ju vara duktig klumpig, eller? Eller ha absurd otur, inget jag lider av heller. För övrigt så har jag alldeles för korta ben och för småfötter för att kunna lyckas med konststycket att få dem under gräsklipparen om jag går bakom. Nåja, lite av ett mysterie.

Men, nu har jag i varje fall klippt gräset för första gången!

Ledig dag

Idag är jag ledig. Fick därför för mig att det var lördag och att jag hade full rätt att gå och köpa lördagsgodis. Det var inte riktigt sant kasnke. Fast man kanske skulle fuska lite, har många måsten på mitt schema under dagen. Hade varit skönt med en liten morot att motivera mig. Usch, borde klä på mig och ta tag i allt det som jag ska göra. Jag är inte alls motiverad till att vara duktig och städa, feja, gutsa och greja. Det som gör dagen bra är den stundade fikan med Linus! Åh, det ska bli så himla kul.

Efter en lång arbetsdag

Är hemma igen efter att ha jobbat i ett antal timmar. Är ganska trött och sliten, ska bli skönt att få vara ledig imorgon. Min hals gör ont som tusan, rövhals! Jag har ingen lust alls att vara sjuk, ska ju bli så förbannat roligt att få börja på mitt schema, kan ju inte inleda det hela med att bli sjuk. Det är inte okej, hehe.

Är fortfarande nöjd över mitt inköp av klänningen, funderar på att ha den nu på fredag. Fast det kanske är roligare med en glansigare partytopp? Har ju äntligen lyckats få fatt på en sådan, så man kanske skulle passa på och använda den? Frågan är bara vad jag ska ha till egentligen. Är kanske inte så roligt med vanliga jeans? Nåja, jag har ju lite tid på mig att fundera så det ska nog lösa sig.

Hum, vad har dagen bjudit på för äventyr? Jag har varit på jobbet, kommit hem och sett på lite halvkassa program och pratat med Ola. Inget ut över det vanliga och ändå ingen händelselös dag. Eller vänta, Linus hörde av sig. Vi ska gå och fika imorgon, ska bli så himla roligt! Har inte träffat honom på jättelänge, stötte ihop i somras efter en blöt utekväll, då bägge var fyllehungriga. Efter det så har jag inte sett honom, tråkigt faktiskt. Vi hade himla kul ihop på basåret, han är verkligen en höjdarkille! Måste umgås mer med honom och med Thilda! Man saknar dem lite ibland måste jag erkänna.

Nåväl, nåväl. Ska inte sitta här hela natten, borde sova innan det blir för sent, ska ju gärna få nån ordning på sömnvanorna innan arbetet drar igång på riktigt. Har ju varit inne i den takten innan, i somras, men har hunnit varva ner nu när jag jobbat lite mindre. Ska bli kul att få trappa upp tempot lite igen.

Natti

Klänningen är min!

Nu har jag köpt den! Trots att ekonomin är skral, så här mitt i månaden, så kunde jag inte låta bli. Den är helt perfekt! Jag är en obotlig sucker för både klänningar och stickat. Det gör ju denna skönhet helt oemotståndlig i mina ögon. Ska ha en vit ribstickad långärmad under, ett par vita flätade strumpbyxor, svarta lackstövlar utan klack och så ska jag försöka hitta ett svart skärp, gärna i lite lackfärg. Hehe, jag är ytligheten själv, men det får man vara ibland. Klänningen är också ruskigt snygg över ett par vanliga byxor. Ska försöka köpa/sticka en svart kofta som jag kan ha över om jag ska använda den till byxorna.

Att det stickade modet kommer till hösten får mig att le från öra till öra. Själv så känner jag mig inte alls så påverkad av modet och att vara "inne" eller ej, men det är härligt när något man gillar blir modernt. Helt plötsligt så fylls butikerna av stickat i alla dess former och jag bara myser. Det blir ohyggligt mycket lättare att hitta prylar som man vill ha.

Nej, nu blir det till att spara tills nästa lön kommer. Då ska det handlas, banne mig!

Göteborg

Okej, kom på att jag skulle berätta om Göteborg.

Allright, vid 9.30 så möttes vi utanför min gamla teatersal och började plocka fram alla eldgrejer och dubbelchecka så att allt var med. Runt 10.00 så kom bussen, så vi packade in alla våra prylar och satte oss på plats. Vi var alla ganska uppe i varv och förbannat glada över att vara på väg. Eftersom många av oss var godissugna så stannade vi till på City Gross och köpte på oss en hel del sötsaker. Jag och Moppa passade på att köpa lite yoggi också, för att våra magar skulle må bra efter eldsprutandet. På tal om det, om ni vill ha förbannat god youghurt så ska ni köpa Dröm med smakerna vanilj, cheesecake, mjölkola och smultron. Det är ta mig tusan den bästa investering som jag gjort på år och dar. En smula dyrare än vanlig, men enormt mycket godare. 

Nå, det var bara en liten paramtes. När v fortsatte resan så satte vi igång att spela ett spel som hette "Typ, gymnasiet" busenkelt och jätteroligt. En kompis till Moppa hade öpt det på oppis, så tyvärr så verkar utsikterna för att komma över ett exemplar ganska små. Efter ett tag så hittade någon första skivan till första säsongen av Gilmore Girls, så den satte vi på. Ingen förväntade väl sig att den skulle vara bra, men den var faktiskt en smula rolig. Kanske mest tack vare den ursure fransmannen som var med lite då och då. Efter par timmar så stannade vi coh åt lunch, jag och några andra köpte grönsakslasagne, vilket var en enorm besvikelse. Den var inte alls god!! Jag som älskar veg. lasagner. Lyckligtvis så hade jag gjort en matsäck i form av pstasallad som jag senare kunde äta upp.

I Angered så plockade vi upp Tanja och körde sedan ut till Stenungssund. Där blev vi visade till föreställningsplatsen ochkörde två genomdrag, ett kallt och ett med eld. Därefter så gick vi in och åt på hotellet, mycket gott för trötta och hungriga artister. När maten höll på att smältas så sminkade vi oss inför showen, folk tittade lite lustigt på oss. En hel del av dragkamparna (vi uppträdde nämligen på dragkamps-vm) hade hunnit bli lite druckna och fann våra sminkade fejor högst underhållande.

Efter att ha motat bort lite vä närgången publik så kunde vi börja. Jag hade bränt handen på genrepet, men det hade slutat att göra ont ganska snabbt efteråt, eftersom jag hade varit så snabb med att kyla handen i vattnet. Givetvis så lyckades jag klanta till mig och bränna mig lite ytterligare, den här gången gjorde det ganska ont länge. Lyckligtvis så hade Hanna och Lasse med sig salva som lugnade den svidande huden. Nåväl, föreställningen gick bra, lite tappande och lite feltänk på ett par ställen, men det får man ju alltid räka med. På det stora hela så blev det jättebra. Eddy hade med sin kamera och Agnes stod i publiken och filmade oss. Såg ganska bra ut faktiskt. 

Efteråt blev det att åka till vandrarhemmet, tvätta av oss och sova. Vi gick upp ganska tidigt dagen efter, packade in våra saker i bussen, åkte till hotellet och åt frukost. Sedan bar det av till tävlingsplatsen för att titta på dragkampstävlingarna. Tyvärr så regnade det så mycket så att vi gav upp efter en stund. Vi hann i varje fall se två drag. Väl i bussen så bytte vi om till torra kläder och styrde kosan mot Göteborg. Där spenderade jag dagen på Universeum och hos min syster. Trevligt, men framåt eftermiddagen sjönk blodsockret och jag blev en smula grinig. Köpte dock en pastasallad när vi var på väg hem, så sen blev jag gó och glá igen.

Kom hem vid 22-tiden och då var det marsch i säng. Mycket trevlig resa på det stora hela. Vi planerar redan nu att fara iväg någon mer gång.. 

Vilka veckor, alltså

Snart så ska jag samla ihop mig och ta en kort runda på stan. Har redan varit ute en promenad efter frukosten. Rätt skön att komma upp tidigt och promenera lite, kanske inte jättebra egentligen, för jag ska jobba lång dag idag. Kommer att vara rätt trött när jag kommer hem. Fast nästa vecka är "skräckveckan". Jag börjar på mitt schema, så det blir mycket jobb. Har helgen den veckan. Hade nte varit så farligt om jag inte hade skrivit upp mig på att jobba onsdagen innan jag fick veta att jag skulle få börja gå på schema. Anyway, så nu ska jag jobba 6 dagar nästa vecka. Det är inget vidare, faktiskt. Nåja, jag får skylla mig själv lite. I vanliga fall så är schemat himla bra. På sex veckor så är det bara två vardagskvällar som jag jobbar till 22, men givetvis så har jag tagit på mig ytterligare två sådana dagar på den här 6-veckorsperioden. Nåja, nåja. Det fixar sig. Det är ju ganska skönt med extra inkomst faktiskt.

Ska bli spännande att se om jag fixar det här och hur länge jag får vara kvar. Ska också försöka ta tag i allt annat som jag skjutit på. Typ sånglektioner och körkort. Sedan finns det så mycket annat som jag också vill hinna med. Att sy och pyssla med sådan grejer. Sticka lite kanske. tror nog att jag kommer att ha mer tid för sådant nu, jobbar oftast bara några få timmar varje dag. Tyvärr så missar jag eldningen den här veckan, men tror inte att jag kommer att göra det fler veckor efter det här. 

Ska bli en galen vecka, den här veckan. Jobbar idag och 2.5 timmar på torsdag. Hopppar in för en personal som ska på utbildning. Imorgon så ska jag klippa gräs och köra skräp, hutlöst roligt va? Ska försöka att kurera min sönderhostade hals också. På fredag så ska vi fira Civs födelsedag, så det blir att åka dit och umgås. Efteråt så ska vi ut på krogen, jag gissar nog på att det kommer att bli ganska sent och att jag ev. kommer att ha rummet fullt med övernattande vänner. På lördag så ska jag försöka att gå upp så tidigt som jag bara kan och ta tåget till Ola och ÄNTLIGEN få umgås lite med honom. Nångång under söndagen så ska jag åka hem och förhoppningsvis träffa Petra... puh. Det blir mycket som ska klämmas in i planeringen.

Anni funderar

Kan en bra dag vara dålig samtidigt? Kan man ha lite bad feelings inne i kroppen helt utan anledning. Kan man vara lite vemodig utan att veta varför eler ha någon anledning. Det känns som om det är något knasigt, som om något saknas och som att jag missat något. Jag vet inte alls vad det är eller varför jag känner så här. Väldigt underligt. Hoppas att det försvunnit tlls imorgon. 

Nu ska jag sova, blir lång arbetsdag imorgon. Ska gå in och jobba 13.30-22, sen blir det hem och nana!! Innan jobbet så ska jag försöka hinna med en runda ner på stan, vill så gärna prova klänningen inne på Indiska. Borde kanske unna mig lyxen att få en underbart var, vinterklänning. Jag har så svårt för att svassa omkring i byxor. En varm klänning och ett par tjocka, flätade strumpbyxor skulle verkligen göra succé i min garderob. 

Jobbet och mötet

Mötet med chefen gick jättefint, känns bra. Jobbet gick också himla bra idag. Är kul att komma dit och göra lite timmar. Nu blir det ganska mycket timmar i framtiden, hihi.. Kan knappt vänta med att få börja, samtidigt som jag är lite orolig. Tänk om jag tröttnar? Fast njae, jag trivs himla bra. Och det är ganska fint när lönen kommer också, det finns oändligt med fördelar med att arbeta.

Gick en runda på stan med Millan efter jobbet, hur mysigt som helst. Jag trivs med henne, vi har hamnat lite på kant med varandra ett tag. Tror att det beror på att vi haft fullt upp och massa knasigheter och trubbel annars i livet, så vi har råkat låta det gå ut över varandra fast att det inte varit meningen. Nåja, hon tog upp det och sa att det inte alls varit meningen och jag höll med henne. Skönt att båda känt av det iaf, svårare när den ena tror att allt är som vanligt. Så efter att ha konstaterat att ingen menat att vara elak utan att det bara blev knasigt så var allt som vanligt. Mycket skönt. Vi promenerade runt i affärer och skaffade en ruskigt rolig födelsedagspresent till Civs. Ska bli roligt att se hans in när han öppnar den.

Efter presentshoppandet så kollade vi på lite saker till oss själva, såg en så underbart fin stickad klänning på Indiska. SKa nog gå dit och prova den imorgon, är så himla sugen på att köpa den. Kunde vara roligt att skaffa något sött att ha på sig när vi ska fira Civ. Känner att jag vill uppdatera min partygarderob lite, hihi.

Måndag och en ny vecka

Så, nu har jag vaknat och gått upp. Redo att möta en ny vecka med jobb, ev. skola och firande av Civs! Han fyller år nästa måndag så vi ska sticka ut på krogen på fredag och fira hans åldrande. Ska faktiskt bli riktigt kul, var länge sedan jag var ute. Är inte så mycket av för att skaka rumpa och dricka litervis med alkohol, men då och då så är det kul att slänga bort allt vett och sans för att ta en svängom på dansgolvet. Om jag känner mina vänner rätt så blir det one hell of a party också. På lördagen så ska jag kanske till Ola, om jag är i form för att ta mig någonstans alls. Hehe.

Om några timmar så är det jobba som gäller. Ska bli roligt, faktiskt. Eftersom jag än så länge jobbar så sällan så är det lika roligt att gå dit varje gång. Kul att träffa både barn och personalen. Idag blir det bara 3 timmars arbete, men det är rätt skönt. Ska nog gå en liten runda på stan sen, om jag hinner och orkar. Tänkte titta på lite kuddar inne på Indiska och sedan leta efter ett par byxor. Känns som om jag bara har kjolar och klänningar, inget vidare nu när hösten börjar att närma sig.

OOoops

Har visst glömt att uppdatera om föreställningen och alla upptåg på resan. Förhoppningsvis så är jag pigg nog att skriva om det imorgon. Det är ju bedtime för mig om ett par minuter, så det blir inget skrivande nu. Måste ju få ordning på sovvanorna nu när jag arbetar. Annars så blir jag alldeles för trött på jobbet.

Idag har det inte gjorts mycket nyttigt. Jag har ätit, köpt godis och sett på engelsk deckare. Ungefär som vilken annan söndag som helst. Inte mig emot, jag trivs med dessa lyxiga helgdagar då jag njuter av att göra ingenting och vara ledig. Kände mig fånigt nöjd när jag satt med mitt vinglas i soffan och såg på nyheterna. Livet på en pinne, sannerligen.

Trött brud

Okej, nu har jag städat en smula, varit på stan, handlat mat och sovit i 3 timmar. Hallå?!?!? Jag skulle bara lägga mig och ta en powernap, men 3 timmar är lite väl mycket power för min del. Jisses, hela dagen har gått undertiden som jag låg och snarkade, dreglade och fes under mitt täcke. DEt är inte riktigt okej. Lyckligtvis så blir det botgöring imorgon i form av möte med chefen och jobb.

När jag har vaknat till liv så ska jag berätta lite om Göteborg, eldningen och allt annat spännande som hände. Tills dess så bjuder vi på en bild av utsikten från eldplatsen

It's working!

Nu händer det grejer. Jag har fått ner firefox och det funkar suveränt! Lyckan är total. harockså börjat förstå hur msn fungerar i mac-världen. Nu när jag har vant mig så känns det faktiskt ganska smidigt. Är på det stora hela väldigt nöjd med datorn och hur den fungerar. Ska bli roligt att upptäcka alla fräna funktioner som jag ännu inte har lyckats snoka fram.

innan dess så blir det vilotajm, fattar inte att jag är så extremt trött! Orkar knappt hålla ögonen öppna.

Tack Amanda

Fick ett tips om att ladda ner firefox, så det ska jag göra. Känns ganska smidigt at ha både mozilla och Safari faktiskt. Det är lite pilligt att skaffa en ny dator, just nu så river jag skallen över msn-versionen för mac. Jag fattar inte alls hur jag ska göra mappar för mina vänner. just nu har jag på online och offline. Mitt enorma kontrollbehov går inte med på det, jag vil ju ha allt indelat så jag hittar. Hehe

Anni fattar ingenting

Okej, jag fattar absolut noll. Alla internetsidor fungerar helt felfritt på IMacen, förutom bilddagboken. Så fort jag komer in på den sidan så stänger Safari ner och jag sitter där med skägget i brevlådan. Hallå, hallå! Det är ju en av sidorna som jag tittar mest på - helt värdelöst. Hum, jag måste försöka få detta att fungera på något vis. I övrigt så är Macen helt underbar Han är skitsnyggt och funkar helt utan problem. Ska försöka fixa msn till den så blir et ytterligare en smula bättre.

Anyway, nu ska jag äta frukost och sedan ska jag spendera dagen i ensamhet och lugn. Hur underbart låter inte det? Imorgon blir det möte med chefen, det får ni veta mer om imorgon.

So long 

Hemma

Nu har jag kommit hem. Är trött, sliten men glad. Varit roligt, men lite väl utdraget på Universeum. Blev dock glad efter lite mat, hehe.

Nej, sova. Imorgon blir det uppdatering om bravaderna.

Hos systeryster

Så, i Göteborg hos syster. Ska hem om 2 timmar, har varit på universeum. Rätt kul, den första timmen... När jag insåg att de andra tänkte spendera HELA dagen där så flydde jag. 4 timmar var lite väl mycket och tanken på att stanna 3 till fick mig att flippa ut lite. Så, sitter och myser i Elins lägenhet och ska senare ta mig neråt stan och möta upp de andra.

Love

Imorgon bär det av!!

Blir nog lite bloggpaus i ett par dagar. imorgon ska jag ju iväg och ha föreställning i Stenungsund. Det kommer att bli toppen, vi har en snygg koreografi och massa häftiga inslag. Blir både eldblås, poi, stav, jonglering och mycket annat. Ska bli skitkul att få visa upp sig!! Tyvärr så missade jag genrepet igår, eftersom jag var sjuk och gnydde hemma i soffan. Dock så är jag säker på mina nummer, så det kommer nog att funka suveränt. Vi kör nog ett par gånger imorgon med, innan själva showen.

Vi ska stanna där över natten, hade tydligen fått sovplatser. På lördagen så åker vi till Göteborg och spenderar dagen där, bussen går hem vid 1, så det blir en heldag. Ska nog passa på att hälsa på syrran tror jag. Vi får se vad som mer händer i ordvitsarnas hemvist, haha.

Nej, nu ska jag upp och leka med MIN NYA DATOR!! Åh, den är så förbannat fin. Det kommer bilder på den sedan.

Natti

Det lutar åt...

... att jobba! Faktiskt. Jag trivs så himla bra med jobbet. Ska försöka kombinera det med pluggandet i största möjliga mån men det är plugget som får lida om det inte funkar. För den här utbildningen är ju inte den som jag vill gå egentligen. Nåja, ska prata med chefen på måndag, tror jag. Ska ringa henne imorgon och bestämma ett möte tänkte jag.

Wish me luck!!

I valet och kvalet

Har äntligen hämtat min nya dator. Bild på den kommer senare!! Ska installera och pyssla med den efter jobbet. Och på tal om jobbet, ja... Nu har jag verkligen ett svårt val framför mig. Chefen ringde idag och pratade om en ledig 75% tjänst. Jag är väldigt sugen, men tror inte att jag hinner om jag ska plugga. Så, frågan är: plugga eller jobba?

Frukosten avklarad

Så, nu har jag ätit frukost. Om 3½ h ska jag till jobbet igen. Ska bara jobba 1½ timme idag, så det känns egentligen så himla onödigt, men ändå. Ska kolla om detär något roligt som händer vid universitetet ikväll, åker kanske dit efteråt i sådana fall. HAde varit roligt att vara med på en nolleaktivitet liksom. Nåja, vi får se hur det blir.

Nu ska jag städa undan lite, känns lite skönt att få städa när man varit sjuk. Vill plöja undan alla spår efter sjukdom, haha.

Anni mår bättre

Åh, idag mår jag bättre. Är hungrig och inte illmående! Det är ju ett stort steg framåt. Har inte heller vaknat fullt så många gånger av magont under natten. Det är väl också ett steg i rätt riktning. Så för att fira detta så ska jag äta en stor tallrik med flingor och sedan köpa mig lite godis att äta på. Jag är så himla suger på lakrits!! Jag drömde om det inatt så det är väl därför, haha.Har ju slutat med en del dåliga ovanor, behöver inte skippa sockret också. Hehe

Uttråkad brud

Åh, det är inget vidare att ligga hemma och vara sjuk. Jag skulle mycket hellre ligga hemma hos Ola och vara sjuk. Eller vara utepå stan och vara frisk, eller vara på  mina föreläsninger och vara frisk. Just nu är jag bara sjuk och jävligt ofräsch. Varför blir man alltid äcklig när man är sjuk? Mitt hår är superskitigt, jag fattar inte varför. Det blev det samma minut som jag blev sjuk. Det är verkligen något skumt med det hela...

Pyssla om mig, någon?

Åh, det är så TRÅKIGT att vara sjuk. Jag vill bli ompysslad och gullad med. Just nu sitter jag bara och degar och väntar på att tiden ska gå så att jag kan bli frisk. Jag är hungrig men mår verkligen skitilla så fort jag känner lukten av mat, tänker på mat eller ser något som man kan äta. Det går liksom inte att trycka ner någonting. Samtidigt så vet jag att jag inte kommer att bli frisk om jag inte äter. Åh, onda dumma cirkel!!

Helst så hade jag velat ha apelsin och banan, men givetvis så har jag inte det. Pallar ju inte ge mig ut och handla det heller. BUhu.

En sjuk liten dam

Jaha, då ligger jag är och är ynklig. Suck och stön, skulle egentligen börja mina föreläsningar om en halvtimme, men när man har feber och halsont så känns det bäst att stanna hemma faktiskt. Tråkigt att missa nollning och grejer. Föreläsningen idag verkade rolig, men jag är hellre hemma och blir frisk. Om jag inte tar det lugnt så kommer jag bara att bli sjukare.

Funderar på om jag är hungrig eller om jag mår illa. De två känslorna är ganska lika i mitt sjukdomstillstånd. Igår fixade jag inte att äta någonting knappt. Åt  3 mackor, lite sallad och en halv tallrik yoggi. Efter jobbet så värmde jag en liten bit pizza, vilkn slank ner.

Nej, mat ska jag nog ha. Det är väl nyttigt när man är sjuk?

Mysigt!!

Åh, jag måste sova. Jag vet!! Föreläsningar imorgon, men jag myser lite efter att ha pratat i telefon med Ola. Visst, det är jobbigt med att tiden och avståndet inte vill som vi, men vi fixar det. Det går alltid att lösa, förhoppningsvis så kan vi träffas redan nästa helg. Hur underbart är inte det? ÅÅH, ska bli så förbannat skönt att få vara nära honom igen. Jag myser bara av tanken.

Färdig med arbete och sjukdom

Så, nu är jag hemma efter jobbet. Gick gansksa bra när jag väl kom dit. Var kul folk som jag jobbade med, så då går tiden snabbare. Kände också att jag började må bättre, febern är borta nu. Magvärken finns kvar, men kommer inte lika ofta. Huvudvärken känner jag också av lite men det går ganska bra faktiskt.

Nu ska jag kika tv och kanske äta något litet.

Tjo

Symptom

Jag känner att jag börjar att bli sjuk för jag börjar bli sugen på julmust, ett säkert tecken på att febern är på väg. Jag dricker ofta julmust eller avslagen cola när jag är sjuk. En gång när jag var pytteliten och hade feber så klarade jag inte av att få ner något annat än cola. Vatten, bröd eller juice - allt kom upp igen. Det var extremt obehagligt ska ni veta! Speciellt eftersom det kom mitt i natten, jag var urtörstg och vi hade ingen cola hemma! Min mamma gav mig vatten men det kräkte jag upp urkvickt. Varför det? Jag fattar ingenting. Tillslut så smälte hos en isglass med colasmak, vilken jag fick i mig. Släckte inte trösten så himla bra, men det var bättre än inget.

Anyway. Ikväll vill jag ha must och sympatier.

Sjuk, sjuk, sjuk

Nej, inget städande eller garderobbygge idag. Jag har bara legat framför tv:n och ömkat mi själv. Jag har extremont i magen, jag skojar inte. Det är sjuka smärtor. Vad kan det vara egentligen? Har också lyckats dra på mig en smula feber, fy sjutton! Jag har inte lust och inte tid att vara sjuk. Jag måste jobba, gå i skolan och träna inför eldshowen. imorgon kommer det att bli en sjukt tung kväll. Helst så hade jag velat vara med på nollningen, eftersom jag nu löst hemresa, men jag kommer nog att vara för trött och sjuk, attans och satan.

Nåväl, snart ska ag rycka upp mig, ska ju jobba snart.

Vill inte vakna

Okej, nu sitter jag här och blinkar och gäspar. Vaknade och kände att det var hög tid att gå upp, vill egentligen helst ligga kvar och snarka mig igenom dagen men sådant går inte för sig. Ska jobba om 7 timmar, så innan dess tänkte jag göra något vettigt. Mår en smula bättre idag men halsen är fortfarande upprörd. Skippade en välkomstcermoni i Kalmar nu imorse, hade tänkt åka dit men var rädd att jag skulle må sämre och bara längta hem.

Så, kanske ska montera ihop min garderob idag, städning ligger också högt upp på "to-do"-listan. Kanske skulle börja med lite frukost och soffgosande?

Stackars, stackars mig

Usch, jag mår inte alls bra. Hoppas att jag är frisk imorgon, jag pallar inte må så här en dag till. Det är inte alls kul att vara sjuk ju! Har extremt ont i magen och det drar och värker i mina knän. Kommer att göra döont att gå och jobba imorgon. Nåja, bara två dagar kvar, sen är jag ledig en dag. Därefter så blir det eldning i Götet!!

Mitt band som visar att jag betalt kåravgiften- smart va?

En sjuk Stink

knäna värker, magen vörker, huvudet gör ont, jag mår illa och jag fryser. Lederna känns stela och smärtar. Jag börjar bli sjuk! Buhu! Magen har varit helt dum i huvudet, ehh...Ja. Alltså, ibland har det varit helt lugnt men så kommer det typ krampattacker då och då. Jobbigt att gå och se glad och nyfiken ut då, det kan jag lova er. De andra som ska gå Biomed. med mig måste ha undrat vad jag höll på med egentligen. Ena stunden så går jag och ler, pratar och är intresserad för att plötsligt anta ett väldigt bajsnödigt ansiktsuttryck, ni vet lite pressat och halvblek. Håller det och är skittyst i en halv minut och skrattar och pratar på som om ingenting har hänt när det släppt.

Jag har ingen feber så det blir till att jobba imorgon, kommer nog inte vara på topp men pengarna måste tjänas in.

Lite bitter igen

Mitt magont gör mig gnällig och irriterad. Jag hoppas att det gått över tills imorgon, ska nog till högskolan på cermoni tror jag, sen tar jag tåget hem, sover en timme och därefter blir det jobb. Wiho! Kommer lyckligtvis att vara ledig på torsdag, snacka om att det behövs!!

Pratat med Ola, han är ungefär lika nedstämd som jag är. Ingen av oss har så mycket tid, det är förbannat dumt. Vi hinner inte med det vi ska och inte med varandra. Allt är bara blä just nu. Jag hinner inte jobba så mycket som jag borde och samtidigt så känns det som att jag jobbar så fort som jag inte ska vara i Kalmar. Antalet helger som jag och Ola kan ses minskar kraftigt, det känns helt hopplöst ibland. Dock så fortsätter kämpandet, för jag vet att det är värt det. Att det bara beror på att våra sysselsättningar tar upp orättvist mycket tid just nu och att det inte beror på oss. Om några månader är kanske allt helt annorlunda.

Högskolan och sex

Efter att ha fått två olika "nollekit" från två av smålands eftergymnasiala utbildningar så har jag fattat att studenter helst sysslar med sex. Eller?

När jag läste basår så fick vi en liten påse med saker som kunde vara bra under nollningen, det fanns ett häfte med sånger, lite info och en kondom. Jag tror att allt ligger kvar orört i påsen än idag, kanske sånghäftet for upp en sekund. Idag fick jag en ny påse full med prylar till nollningen, denna gång från Högskolan i Kalmar. Även denna gång så hittade jag infoblad och sånghäfte. De skickade också med en bandana med mönster från Kalmar samt uppmaningar om att ta det lugnt med alkoholen. Där i fanns också en liten platshållare vilken innehöll en kondom. Ytterligare så fanns det två små gröna papper som förklarade att jag kunde göra ett gratis klamydiaprov samt en kondom fäst på vadera. Jag fick alltså 3 st.

Efter lite funderande så har jag kommit fram til följande:
1. Kalmar ser hellre till att vi ägnar oss åt kärleksaffärer än supande. Smart! Det påverkar ju i bästa fall inte prestationen dagen efter. Det går ju också lite snababre att få sig ett skjut än att skaffa sig en riktigt fylla, med lite tur så hinner man både använda kondomen och plugga på samma kväll.
2. En kondom på basåret och tre på BMA. Ett läsår på basåret och tre på BMA. Jag börjar se sambandet. DE uppmanar inte bara till kärleksmöten istället för fylla, de försöker också förklara att en gång per år är nog. Kyska och nyktra, den Jönköpinska frikyrkoandan påverkar även de andra länen...

Haha, nej. Nog med flum från mig

Första skoldagen

Badababam! Idag har jag varit på högskolan för upprop och stadsvandring. Hade sån himla tur, för den första tjejen som jag började snacka med, Emma, ska gå BMA precis som jag och hon ska pendla samma sträcka som mig! HAha, hur mycket flyt kan man ha egentligen? Träffade också en annan mysig tjej, Amanda, som bor lite närmare Kalmar. Hon har en ursöt småländsk dialekt. Verkade jättesöt i allmänhet, så det känns ganska bra. Pratade också med några andra tjejer. Hade sjukt gärna varit mer på nollningen, men mina tåg är inte alls med på dessa noter.

Nå, har sjukt ont i magen, så jag har tryckt i mig lite mat och dricka. Ska vila lite nu, förhoppningsvis så försvinner det efter vilandet och maten. Nu ska jag se på tv och försöka kika runt på massa internetsidor och kanske ringa lite till Ola och gnälla över att jag har ont. Därefter blir det städning och montering av garderoben som jag ahr köpt!

RSS 2.0