Hur man laddar inför ett nytt jobbschema

Helgen som har gått var enormt mysig. Gick på mitt nya, tyngre, schema idag. Ansåg därför att den sista "långhelgen" skulle innehålla mys, slappande och en bortskämd brud. Lyckligtvis så blev den bortskämda bruden jag. Inledde min långledighet under torsdagen då jag och Millan kilade runt på stan innan hon skulle jobba (HAHAHAHAHAHAHA!) och jag gjorde av med 1500 pix som jag egentligen inte hade. Min ekonomi spottade mig i ansiktet och har tjurat sedan dess. Eftersom den redan var uppretad så har jag fortsatt att djävlas med den resten av helgen och bränt ytterligare 1500 kr. Bara för att visa vem det är som bestämmer.  
..
Anyway. Resten av min torsdag spenderades i soffläge eller framför datorn. Produktivt? Nej. Välbehövligt? Njae. Är jag nöjd? Ja. Under kvällen blev det lite socialiserade efter att ha varit skittråkig hela dagen. Fredagen fortsatte i samma spår. Först blev det Fiagos och en runda på stan. Jag behövde nya underkläder. Mindre charmigt. Därefter städade jag tills det brann ur häcken på mig. Blev nästan klar. Nästan är sjukt bra i min värld. Snäppet vassare är "typ" klar och betydligt bättre än "påbörjat". När städandet var över fick jag kasta på mig kläder och agera pedagog tillsammans med Millan, då vi ledde en grupp med cirkusungar. Sötnosar. 
..
Språngmarsch till stationen, vilset letande - inget resultat. Småjoggande hem, panikletande - inget resultat. tillbaka till stationen för att trampa runt och ringa mina stackars vänner som fick lugna en smått förvirrad Anni. Tillsist rullade ett tåg in och av klev karln jag desperat letat efter! Ola verkade väldigt förvnad över min uppjagade blick och nervösa rörelsemönster. Jag trodde att han skulle kommit en timme tidigare och var övertyg om att jag slarvat bort honom. Smart. Vi gick och hyrde en film, köpte mat och njöt av en stilla och skön kväll.
Dagen efter tvingade jag ut stackaren på stan för att fönstershoppa och köpa en ny bok till mig. Han var vänlig och lydde. Jag kände en våg av makt som rullade in över mig. Trots att jag lärt mig att man ska vara snäll så kunde jag inte låta bli att utnyttja tillfället. den tillfälligt hunsade Ola fick snällt lomma med mig in på Scorett och spana på mig när jag rusade runt och pekade ut alla skor jag ville ha. Det dåliga samvetet slog dock emot mig och jag försäkrade honom om att jag hade tittat färdigt (lögn) och att jag ville gå (ytterligare en lögn). När boken hade köpts så avrundande vi med fika på gamla estetfiket. Naturvetarnörden verkade inte alls uppskatta min nostalgitripp. Dumma karl. Vem vill inte lyssna på någons upprymda beskrivning om det f.d. rökrummets charm, hur man spelade kort och hur många esteter det ryms i en och samma fikalokal? Jag ångrade bittert att jag inte plågade honom med att stanna kvar inne i skoaffären ytterligare tio minuter. 
..
På vägen hem gick vi förbi bion och köpte biljetter till Tarantinos nya rulle, Inglourious Basterds. Eftersom mataffären ligger vägg i vägg så var det lika bra att köpa middagen samtidigt. Det blev sedan en lugn eftermiddag med bokläsning, lite tv, massa mat och tillsist bio! Som vanligt köpte jag allt för mycket att äta och alldeles för lite att dricka. Det är en tradition som ej bör ruckas på. Filmen var väl hyffsad. Schysst underhållning, men jag kan inte påstå att jag är så förtjust i Tarantino. Det fanns tillfällen då den hade chans att bli riktigt bra, men jag tycker att den spretade för mycket. Att Braddan körde ut underkäken så till den grad att han hade drunknat vid första regnoväder hade kunnat vara charmigt om inte andras dödsallvarliga uppsyn och dramaten-tonläge satte en helt annan prägel på filmen. Jag gillar när man mixar och trixar, vågar sticka ut. Dock så ska det göras med finess. Vissa moment och skådespelare överraskade mig väldigt positivt, så jag ska väl inte gnälla för mycket.
..
Söndagen blev helt ultimat. jag och Ola degade runt, kikade på Herkules, åt rester från gårdagen, zappade runt på tv:n, läste, pratade strunt, dansade en liten vals och sedan traskade till tåget för att säga hejdå. På stationen mötte jag upp Petra för en liten fika innan hon skulle hemåt Götet. Det blev två timmars snackade och sedan var jag bärhjälp och kånkade på hennes dragspel. Styrkeprovet fick fungera som uppvärmning eftersom jag sedan begav mig mot danssalen för att träna i 1.5 timmar. Millan drillade mig i vanlig ordning och efter att ha gått igenom en ny jazzkombination, vår streetdans och lite piruetter så var vi färdiga att dra oss hemåt. En enormt bra dag.
..
Idag har jag arbetat. Fortfarande lite bekväm efter helgen och lite snurrig över nya arbetstider och nya uppgifter. När jag har landat kommer det nog att kännas helt okej. Just nu är jag glad att jag ska vara ledig imorgon och på onsdag. Behöver vila upp hjärnan lite. En dag räcker som introduktion.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0