T.I.A - This is Africa!

Skrev precis ett langt inlagg men det forsvann. Ska darfor i korta drag beratta om min resa hittills.

Flyget gick bra, i London hittade jag fler svenskar som skulle till Sydafrika, sa jag fick sallskap av dem under vantan pa flygplatsen. Vi satt oh at, pratade och skiljdes nar vi kommit till ratt gate. Sjalva flygresan var ingen hojdare. Jag hade svart att somna och de visade samma film flera ganger. Tillsist sa fick jag lite somn i varje fall.

Nar jag landade i Jo'burg sa var det gaaalet varmt. Efter att ha gatt igenom passkontrollen sa kom en av volontarerna, Steve och motte mig. Vi tog bilen till pretoria, som ar det nya omradet. De hoppas pa att kunna flytta dit till jul. Steve berattade om IPR och Sydafrika under bilfarden. Vi hamtade upp en annan volontar, Gill i Pretoria och sedan fortsatte vi till Polokwane.

Val i Polokwane fick jag traffa de andra volontarerna, halsa pa aporna och halla i en liten babyapa som somnade i mitt kna. Helt ofattbart. Pa kvallen akte vi in till Polokwane och at och drack ol. Senare akte vi vidare till en annan pub. Har i Sydafrika finns en helt anan mentalitet, som jag snabbt fick kanna pa. Men det ar som de sager. T.I.A - This is Africa. Sadant som folk skulle fofaras over hemma hor till det vanliga har.

Sondag och mandag agnades at till att lara mig de olika sysslorna. det ar mycket att ta in, men det mesta ar valdigt kul. Jag har matat och klappat apor, forberett deras mat, diskat och haft jour, dar man tittar till vissa av aporna som behover sxtra tillsyn. Pa kvallarna ater vi middag ihop, pratar och laser. Det ar himla mysigt. Devie och Steve ar longtermvolunteers och ar lite som mamma och pappa for oss, de ar ett medelalders par fran England. Steve ar en bullrig och rolig man som garna skojar med oss och retas. Debbie ar mysig och pysslar i koket. Helt underbart.

Idag har jag och Melinda, fran Ungern, akt in till Polokwane for att shoppa och ta det lugnt pa var lediga dag. Forhoppningsvis sa ska vi aka till Krugerparken nasta vecka. Vi ska prata med Malin (som ar en man, namnet uttalas meelin) som brukar kora oss nar vi ska nagongstans. Han var tydligen duktig om man ville ha en rundtur dar.

Hoppas allt ar bra hemma, jag vet inte nar jag kan skriva igen.

Kommentarer
Postat av: Frida

Det är ofartbart vad jag saknar dig min stjärna!!!

2009-11-17 @ 15:31:27
Postat av: Nina

Vad skönt att allt gått bra, underbart!=)

2009-11-17 @ 18:42:40
URL: http://ninsans.blogg.se/
Postat av: Josse

Låter riktigt roligt! Vill också ha värme och sol, just nu känns det som om man bor i mordor eller liknande... :P

2009-11-17 @ 19:53:50
URL: http://skywise86.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0